Connect with us

Exclusiv

EXCLUSIV/Florian Coldea, fost ofiter de cariera (de piatra), va fi chemat in fata Sectiei Parchetelor Militare – Directia Urmarire Penala si Criminalistica si a Serviciul militar de combatere a coruptiei al DNA (dupa ce se vor produce cateva mici fenomene in urmatoarele luni), pentru a explica daca echipa de sereisti condusa de el a suferit de prostie, incompetenta sau orbire, mutenie si surzenie

Brașovul MEU

Publicat

pe

Fata de prelungita si din ce in ce mai stridenta polemica puternica, consistenta si neintrerupta din ultima vreme si fata de retorica legitima, in stransa legatura cu aceasta, din spatiul public, a societatii civile, ambele privind faptele deosebit de grave de care sunt acuzati – deloc fara temei – Coldea si Kovesi, separati sau in tandem (cum le sta bine!), doua lucruri raman de neinteles: atitudinea cel putin suspecta de noncombat a organelor judiciare competente (sunt fapte grave de abuz, coruptie, delapidare, spalare de bani, deturnare de fonduri, falsuri etc.), pasivitatea d-lui director Hellvig si tacerea paguboasa a Presedintelui Iohannis, daca nu in calitate de sef al statului, macar in cea de presedinte al CSAT.

Florian Mihail Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a acumulat o putere si o influenta periculoasa pentru democratie si statul de drept, aici pana si Traian Basescu avand dreptate intr-o luare de pozitie pe Facebook.
Toata structura operativa a SRI este condusa de oameni apropiati lui Coldea (pupincuristi, obedienti, yesmani, lingai) si buni prieteni ai sai (impostori, sfertodocti, politruci).
Asadar, Coldea trebuia sa fie cel mai informat om al tarii si sa-l previna pe Seful Statului de cazurile de securitate nationala gen Hexi Pharma, medicamente contrafacute, defrisarile fondului forestier al Romaniei, cauzele oculte ale stagnarii dosarelor vitale Microsoft, EADS, ANRP cu rezolvarea problemei retrocedarilor ilegale de miliarde de euro si spagi de sute de milioane de euro, matrapazlacurile de tip mafiot din Ploiesti ale unui clan de oameni politici, procurori- in frunte cu Negulescu Mircea, interlopi si ofiteri de informatii pentru reimpartirea zonelor de influenta economico-financiara (semnalate de senatorul Savu Daniel, membru la aceea vreme in Comisia SRI), in contextul glisarii centrelor de putere economico financiara si politica, locale si nationale, interferentele cel putin nepotrivite, neprincipiale. Dupa un deceniu, Coldea devenise selectiv: prima data evalua ce i-ar fi folosi lui, le retinea ori le da diluate, iar informatiile reziduale, care lui nu-i faceau trebuinta, le transmitea beneficiarilor legali.
b) Coldea a stiut, macar partial, cazul Hexi Pharma, dar nu l-a informat pe Traian Basescu, nu a sesizat organele de urmarire penala si atunci risca sa fie acuzat de tradare nationala si obligatoriu trebuia sa demisioneze de urgenta, chiar daca obedienta Comisie de control SRI ii tinea isonul! Au murit mii de oameni, totusi, nu putem nega asta!
c) Coldea a stiut, macar partial, si l-a informat pe Seful Statului incepind cu 2005 de cind Basescu este Presedinte (Coldea fiind seful militar / operativ al Serviciului de Contrainformatii al Romaniei), dar a facut-o prost, in stilul lui tulburator si incongruent. Daca a vazut ca rapoartele sale informative sint sabotate de “serviciul alternativ de informatii” al Elenei Udrea, poate aruncate la cosul de gunoi, atunci trebuia sa sesizeze organele judiciare (o avea la mana pe Kovesi, mai putin pe Bica, care nu a vrut sa stea, motivand ca il are pe Mihailescu!), care s-o ancheteze/aresteze pe Udrea. Daca a vazut ca Seful Statului primeste rapoartele informative ale SRI si nu face nimic in sensul prevenirii SPOLIERII Romaniei, atunci era obligat sa-si dea demisia, sa divulge public tradarea Presedintelui si NU sa se lase super-decorat si inaintat in grad de catre Traian Basescu, Ambasada SUA, Ambasada Frantei, mai ceva decat amaratul ala de Napoleon Bonaparte.
Rolul sefilor SRI, asumat prin juramint militar, este sa PREVINA jefuirea Romaniei, fiind platiti din banii cetatenilor si de aceea SRI are un buget anual de 300 de milioane de euro, de aceea SRI-ul are voie sa aiba firme sub acoperire, privilegiate si scutite de controlul finantelor, firme care genereaza anual citeva sute de milioane de euro profit pentru operatiunile SRI, dar care – prin activitatea lor, nu trebuie sa comita evaziune fiscala si nici sa imbolnaveasca oamenii cu dezinfectanti contrafacuti. Aici intervine bunul simt, masura, modestia si echilibrul!.
2. Florian Coldea, fost ofiter de cariera (de piatra), va fi chemat in fata Sectiei Parchetelor Militare – Directia Urmarire Penala si Criminalistica si a Serviciul militar de combatere a coruptiei al DNA (dupa ce se vor produce cateva mici fenomene in urmatoarele luni), pentru a explica daca echipa de sereisti condusa de el a suferit de prostie, incompetenta sau orbire, mutenie si surzenie. Daca nu, Florian M. Coldea va fi acuzat de coautorat si complicitate de atentat la siguranta nationala, tradare nationala, subminarea economiei nationale, la pachet cu toti ceilalti responsabili, putem asista la chemarea in fruntea lor a scriitorului lansator de carti si ambasador, George Maior.
3. Managementul SRI, asigurat de echipa Maior-Coldea in ultimii 9-10 ani, a fost dezastruos, catastrofal ! Cind ai un buget de aproape 1 miliard de euro/ an dar Romania este jefuita, se prabuseste economic iar romanii traiesc din ce in ce mai prost si sint obligati sa emigreze cu milioanele, atunci SRI este vinovat! Mai ales ca SRI beneficiaza informativ de un tezaur urias: are acoperiti in toate domeniile – presa, justitie, profesii liberale (avocatura, notari publici, executori judecatoresti, mediatori), politica, institutii ale administratiei publice centrale, companii private, banci, domeniul medical si sanitar cu paturi. Informativ, SRI sta senzational! Efectiv, insa, in plan pragmatic executiv, in prevenirea dezastrului national, SRI sta execrabil! Nu stim cum dracu’ ii recruteaza pe unii, dar sunt ciumeti rau. Probabil trebuie sa iasa la numar si ofiterul sa-si faca planul!
4. Florian Coldea trebuie sa explice clar ce-i cu „spionajul” israelian la Kovesi. Ce s-a dorit, ce s-a urmarit acolo?!, indiferent de relatia sa cu Kovesi care mai exista sau nu.
5. Coldea trebuie sa explice cum vroia SRI sa prinda teroristi, in conditiile in care la DGPCT, in special la BAT este o problema. Nici pe informativ n-am zice ca lucrurile sunt roze cu Stan si vatafu si in conditiile lipsei de personal, ale defectarii lui Dragomir, si ale catorva figuranti si mai ales figurante (nu e cazul sa le dam inca numele).
6. In sfarsit, Coldea si echipa lui din SRI trebuie sa explice:
– cum de ce isi consuma resursele pe actiuni abuzive si inutile, inventand diferitilor ofiteri incomozi tot felul de abateri disciplinare, ajungand la excluderea din sistem in mod arbitrar si abuziv a unor ofiteri de valoare, numai pentru ca acestia au demascat mafia si impostura din SRI; daca te uiti pe ECRIS, constati ca numarul proceselor in care este implicat SRI in 2016
– care este beneficiul profesional al SRI atunci cand promoveaza oportunisti si mici smecherasi si mentin in sistem securisti in functii de conducere, ex-generalul Florea Ciobanu, generalul Gheorghe Puiu, ex-col. Marin Constantin de la Dambovita (un fel de Gica Petrescu al SRI-ului);
– lichidarea presei independente si a ziaristilor buni si onesti dar, in schimb, au “contemplat” prostitutia mogulilor onerosi si intoxicarea opiniei publice.
Noi chiar credem ca SRI a facut rost de bani pentru Tv si multe contracte de publicitate pentru tv. In context, sa ni se spuna spuna cati bani (euro) i-a dat SRI-ul firmelor lui S. Ghita pe contractele preferentiale de IT, soft si hard (a se vedea si toate celelalte dezvaluiri ale presei pe aceasta tema, prioritar cele ale Rise Project) si cine a platit cacealmaua aia de rebranduire si sondajele de opinie catre The Group al Mihaelei Nicola in 2012.
Dar reabilitarea sediului DI Prahova, adica mai elevat spus achizitionarea de lucrari la obiectivul de investitii „Amenajare, reabilitare, consolidare sediu Directia Judeteana de Informatii Prahova-Ploiesti, str. Stadionului nr. 22-24”?! Nu degeaba Ondine Ghergut, in “Secretul reformarii SRI”, Romania Libera din 26 martie 2014, editia electronica, titra: la Prahova a existat, cel putin pana la 01.07.2014, „cea mai nocivă filiala a SRI ”, fie si numai pentru simplul motiv ca, timp de 25 ani, a fost condusa numai de ofiteri de securitate. După ce procurorii militari bucureşteni, în frunte cu magistratul Vasile Doană, au reuşit, după ani de muncă, să pună cap la cap un lanţ infracţional demn de filmele cu mafioţi sicilieni, acuzaţii au beneficiat de o lentoare suspectă a justiţiei, de ani de zile de prelungiri, disjugeri şi declinare de competenţe, tergiversări care nu pot decât să mai ridice încă un semn de întrebare asupra cauzelor interzicerii anchetarii ofiterilor SRI. Prietenii stiu raspunsul, precum si trioul Kovesi-Coldea -Doana! Dar si Inspectia Judiciara!
La final nu pot sa nu evoc obsesia care ma bantuie de ceva timp si nu am lamurit-o nici astazi:
7. Or fi existat comisioane (a se citi spagi) incasate de directorii SRI de la bancile comerciale cu care s-au contractat servicii de plata a salariilor tuturor angajatilor SRI (aproximativ 12.000) pe carduri bancare de salarii, in conditiile in care fiecarei banci i-au revenit, in medie, peste 2000 de clienti (CEC BANK, BRD, BCR, RAIFFEISEN, TRANSILVANIA);
8. O fi existat paraindarat catre directorii SRI din contractele de achizitii de sute de autovehicule Volkswagen si Mercedes, Audi etc. pentru dotarea conducerii SRI si a comandantilor / loctiitorilor unitatilor, inclusiv a Brigazii Antiteroriste cu autospeciale, asadar o intreaga flota. Pentru ca, netraind pe camp, noi stim ca dealerul da comisioane grase la achizitionare flota!.
Bomboana pe coliva este afacerea Hexi Pharma (si Farma)! Asta pute rau, poate astia de la SRI au sinuzita si si-au pierdut mirosul.
Sa fie intr-un ceas bun! Amin! (Corina M.).

Eveniment

Ion Țiriac și-a dat demisia! „Asta pentru ca tenisul să nu dispară” – Capital | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Ion Țiriac și-a dat demisia de la conducerea FRT! Miliardarul vorbește despre pericolul ca tenisul românesc să dispară ca și gimnastica.

El și-ar dori un președinte al Federației Române de Tenis care să dea dovadă de multă implicare și dedicație.

Ion Țiriac și-a dat demisia! De ce a plecat de la conducerea FRT

Fostul tenisman Ion Ţiriac a anunţat, luni, la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis, că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte, el precizând că FRT trebuie să se reorganizeze complet pentru ca tenisul să nu dispară precum gimnastica românească.

„Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere.

Trebuie să aibă un Consiliu Director ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar plătiţi bine, ca să poată face ceva. Asta pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat Ţirac.

Întrebat care ar trebui să fie profilul noului preşedinte al federaţiei, Ţiriac a răspuns:

„Să fie dedicat, atâta tot. Dacă nu e dedicat, indiferent ce leafă are nu e suficient. Adică să fie ce era profesorul meu de educaţie fizică şi sport când eram la şcoală.

”Nu e de conceput”

Adică după ce se termina ora mai stătea încă 6 ore cu noi pentru cinci sporturi diferite. Dar aici e un singur sport care are nişte moşteniri care ar trebui, dacă se poate, întreţinute.

Sigur, nu se poate cu banii care nu-i primeşte de la stat… nu e de conceput într-o ţară democratică, în care sunt legi, în care există justiţie, să ai o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi executorie la cea mai înaltă entitate juridică din ţară şi Guvernul să nu o reprezinte… adică să nu-şi facă datoria”.

Ion Ţiriac a fost ales, la 19 iunie 2019, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional.

La momentul respectiv, el a declarat că va sta în această funcţie doar şase luni, perioadă în care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei fondurilor financiare de la MTS.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin.

Citeste in continuare

Eveniment

Soarele va aduce sfârșitul vieții pe Pământ. În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla asta – Capital | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Soarele va aduce sfârșitul vieții pe Pământ. Adulată de oamenii de mii de ani pentru lumina și căldura pe care ne-o oferă, steaua sistemului nostru solar va deveni în cele din urmă un factor exterminator.

Vântul solar din viitor ar putea fi foarte dăunător, transformând Terra într-o planetă așa cum este Marte azi.

Soarele va aduce sfârșitul vieții pe Pământ. Scutul magnetic al Pământului nu va mai putea face față

Oamenii de știință susțin că, în cele din urmă, Soarele va pune capăt vieții de pe Pământ.

Explicația este că vântul solar va deveni din ce în ce mai puternic, iar scutul magnetic al Pământului nu va mai putea face față, scrie Inverse.com.

Într-un studiu publicat pe 21 iulie în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, o echipă de astronomi a calculat modul în care va evolua intensitatea vântului solar în următorii 5 miliarde de ani, când steaua noastră își va epuiza combustibilul (hidrogenul) și se va transforma într-un gigant roșu.

Vântul solar va deveni atât de puternic, încât va eroda scutul magnetic al Pământului, spun cercetătorii.

Ca urmare, o mare parte din atmosfera planetei va fi destrămată, iar Pământul va rămâne fără protecție în fața radiațiilor stelare.

Vântul solar se va intensifica și în densitate și viteză

”Știm că vântul solar din trecut a erodat atmosfera marțiană, care, spre deosebire de Pământ, nu are o magnetosferă pe scară largă.

Ceea ce nu ne așteptăm să găsim este că vântul solar din viitor ar putea fi la fel de dăunător, chiar și pentru planetele care sunt protejate acum de un câmp magnetic”, a spus Aline Vidotto, astrofizician la Trinity Collge din Dublin, Irlanda și co-autor al studiului.

Vântul solar al Soarelui se va intensifica și în densitate și viteză. În acest timp, pentru ca o planetă să-și mențină magnetosfera, ar trebui să aibă un câmp magnetic de cel puțin 100 de ori mai puternic decât al lui Jupiter.

Concluzia este că Soarele va deveni o pitică albă, după faza de gigantică roșie, iar atmosfera tuturor planetelor va fi distrusă. Totuși există posibilitatea ca viața să înceapă din nou, susțin cercetătorii.

Dacă Pământul reușește să supraviețuiască transformării violente a soarelui într-un gigant roșu, planeta noastră își va continua mișcarea într-un sistem solar foarte diferit de cel de astăzi.

Citeste in continuare

Eveniment

Vremea o ia razna în România! Se anunţă temperaturi record. Alertă meteo ANM – Capital | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Vremea face ravagii în România. După câteva zile în care am avut parte de temperaturi acceptabile, urmează zile caniculare. Vor fi adevărate recorduri de temperatură, iar atmosfera va fi greu respirabilă.

Vremea o ia razna în România

Vremea va face prăpăd în România. Urmează un val de caniculă în zilele următoare, avertizează meteorologii. Chiar din prima zi a săptămânii viitoare, temperaturile vor crește foarte mult în vest, iar marți și miercuri vom avea deja peste 39 poate chiar 40 de grade Celsius la umbră în aproape toată țara.

Aerul va fi atât de fierbinte încât va fi aproape imposibil de suportat. „Acest val cuprinde temperaturi foarte ridicate cât și combinația temperaturilor cu umiditatea.

Alertă meteo ANM

Prin urmare, începând de mâine și până spre sfârșitul acestei săptămâni vom avea temperaturi ridicate, indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. De asemenea, vorbim și de caniculă mâine în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei apoi în regiunile vestice sudice și locali în restul teritoriului.

Dacă mâine temperaturile se opresc la 36 de grade în zilele următoare vor depăși 37 de grade și posibil să atingem 39-40 de grade cu probabilitate mai mare al acestor valori în partea de sud-vest a țării.

În cea mai mare parte din țară temperaturile vor fi peste cele normale la această dată, dar un aer mai respirabil va fi nordul Moldovei în estul Transilvaniei în zonele de munte și acolo temperaturile se vor opri sub 34 de grade și, de asemenea, disconfortul va fi ceva mai potrivit nu chiar atât accentuat cum va fi în ceva alte regiuni”, a explicat meteorologul Meda Andrei, conform Antena 3.

Mai mult, vor fi temperaturi foarte ridicate și noaptea în Banat în Crișana, Oltenia, Muntenia. De poimâine, noaptea mai ales, temperaturile se vor menține în general peste 20 de grade în cea mai mare parte a nopții.

De asemenea, în dealurile de vest temperaturile pot fi de 23-24 de grade. În nordul litoralului va fi ceva mai răcoare şi în nordul Moldovei și Estul Transilvaniei cu minime de 11-14 grade. Spre sfârşitul săptămânii este așteptat un val de aer rece care va putea aduce ploi, vijelii şi grindină.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment8 ore inainte

Ion Țiriac și-a dat demisia! „Asta pentru ca tenisul să nu dispară” – Capital | BrasovulMeu

Ion Țiriac și-a dat demisia de la conducerea FRT! Miliardarul vorbește despre pericolul ca tenisul românesc să dispară ca și...

Eveniment18 ore inainte

Soarele va aduce sfârșitul vieții pe Pământ. În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla asta – Capital | BrasovulMeu

Soarele va aduce sfârșitul vieții pe Pământ. Adulată de oamenii de mii de ani pentru lumina și căldura pe care...

EvenimentO zi inainte

Vremea o ia razna în România! Se anunţă temperaturi record. Alertă meteo ANM – Capital | BrasovulMeu

Vremea face ravagii în România. După câteva zile în care am avut parte de temperaturi acceptabile, urmează zile caniculare. Vor...

EvenimentO zi inainte

Din cauza asta, nu ne pronunţăm – Capital | BrasovulMeu

Dramă fără margini astăzi în România: 7 persoane, dintre care 2 copii, şi-au pierdut viaţa, duminică dimineaţa, în urma impactului...

Eveniment2 zile inainte

Cauzele exacte nu se cunosc! Evită neapărat aceste obiceiuri – Capital | BrasovulMeu

O boală serioasă, care de multe ori nu poate fi vindecată, ci doar ţinută sub control, afectează multe românce, atrage...

Eveniment2 zile inainte

Surpriză totală în PNL! Şi-au decis noul şef. Cine a câştigat alegerile din Bucureşti – Capital | BrasovulMeu

Sâmbătă, 24 iulie, a fost congres la PNL Bucureşti, pentru alegerea conducerii acestei filiale liberale deosebit de importante! Candidaţii au...

Eveniment3 zile inainte

Primele semne de la „mama tuturor crizelor”! Roubini a avut dreptate – Capital | BrasovulMeu

Aflat în vizită în Budapesta, Dan Negru a fost şocat de numărul foarte mare de afaceri închise şi de numărul...

Eveniment3 zile inainte

UDMR pregătește un proiect important! Va fi depus în Parlament – Capital | BrasovulMeu

UDMR pregătește un proiect important! Va fi depus în Parlament Concret, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a susținut o...

Exclusiv3 zile inainte

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor hoti. – Ziarul Incisiv de Prahova

Ne-a atras atentia un articol din Incisiv National  -„BOMBA. Cristian Diaconescu a aflat cum se faceau alegerile la PMP: „liderii...

Eveniment3 zile inainte

Curs valutar vineri, 23 iulie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro – Capital | BrasovulMeu

Curs valutar vineri, 23 iulie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro Potrivit datelor publicate de...

Eveniment4 zile inainte

„Prețul energiei se va scumpi cu 250% în următorii 4 ani din perspectiva energiei provenite din combustibili fosili” – Capital | BrasovulMeu

Țara noastră și-a asumat mai multe direcții de dezvoltare a industriei energetice, asumate la nivel european de către toate statele...

Eveniment5 zile inainte

„Viaţa pe Pământ se poate recupera. Oamenii nu o pot face” (DOCUMENT) – Capital | BrasovulMeu

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în Germania şi în alte state occidentale a fost descrise ca fiind o...

Top Știri