Connect with us

Exclusiv

Ce va mânca Ponta la prezidențiale. Popcorn?

Brașovul MEU

Publicat

pe

Permanenta neliniște a liderului noului partid Pro România ne spune câte ceva despre ceea ce intenționează. La prezidențiale. Cunoscându-l bine, voi încerca să-i analizez comportamentul. Și să văd cum va proceda în acest an atât de important. Pentru că votul lui contează. Și va aduna în jurul lui cel puțin câteva procente din bazinul PSD. Cum va mânca popcorn în această campanie Victor Ponta?

Interesant de observat că acesta, probabil supărat că a fost împins să se autodebarce de la Palatul Victoria și de la conducerea partidului, a declanșat o campanie furibundă împotriva lui Liviu Dragnea, pe care o menține la un nivel ridicat. Iar Liviu Dragnea este acuzat de Victor Ponta de toate relele pe care el însuși le-a săvârșit.

Victor Ponta îl acuză pe Liviu Dragnea, cu argumentele domniei sale, nicidecum cu argumentele mai raționale ale altora, că s-ar putea afla într-un blat cu Klaus Iohannis. Și că, în mod deliberat, la prezidențiale se transformă în iepurașul acestuia. Dar Victor Ponta însuși, când a anunțat ironic, în propria sa campanie electorală, că va sta liniștit la televizor și va mânca poporn, s-a transformat într-un iepuraș al aceluiași Klaus Iohannis, gonflat la acea dată mai puternic de către servicii, decât va fi gonflat acum.

Îl acuză Ponta pe Dragnea de nenumărate ori că e mână în mână cu statul paralel. Probele – sau mai bine zis indiciile – sunt însă destul de vechi și de răsuflate. În schimb, Ponta a semnat cu „capo di tutti capi” al sistemului un pact de coabitare. Un document infamant, prin care s-a angajat cu subiect și predicat și în detaliu să colaboreze în calitate de prim ministru, de șef al PSD și de lider USL cu Traian Băsescu. A făcut-o chiar la Cotroceni, în fața partenerului său Crin Antonescu, stupefiat și paralizat de ticăloșia acestui aranjament. În plus, despre Liviu Dragnea, slavă Domnului, încă nu au apărut probe cum că ar fi fost sau ar mai fi ofițer acoperit, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Ponta.

Victor Ponta îl acuză pe Liviu Dragnea că este corupt. Că este tatăl corupților. Că, vezi Doamne, Teleormanul a devenit un fel de centru al pirateriei moderne și de aceea, nu întâmplător, Liviu Dragnea a instalat la cârma partidului și statului un grup criminal organizat, zămislit și pregătit tocmai în Teleorman. Uită Victor Ponta cu desăvârșire sau pur și simplu se preface că uită, faptul că, la rândul său, în calitate de prim-ministru, a fost zi de zi demonizat pentru prezumtive acte și fapte de corupție, care ar fi fost săvârșite tot într-un grup organizat. Și că aceste acuzații au încetat ca prin minune după ce s-a ejectat de două ori, o dată din poziția de pilot al guvernului și a doua oară din cea de pilot PSD. Astăzi, Victor Ponta este curat și uscat, total reșapat și, din această poziție, îl acuză de corupție pe fostul său partener politic, alături de care a mers pe sârmă atât de mulți ani.

În viziunea lui Victor Ponta și chiar conform ultimei declarații politice a a acestuia, Liviu Dragnea a declarat un război deschis structurilor euroatlantice, într-o intenție explicită de a ne scoate afară și de a ne arunca în plin război rece în brațele adversarilor acestor două alianțe. Uită domnul Ponta că, la rândul său, a fost acuzat insistent și demonizat, în sensul că intenționează să scoată România din Europa și să o așeze într-o nefericită alianță, conform spuselor de atunci, ba cu Turcia, ba cu China, ba cu țările arabe și, desigur, cu Federația Rusă, condusă cu mână de fier de Vladimir Putin.

Nu mai insist. Toate lăturile care i s-au aruncat în cap lui Victor Ponta, iată, el le preia ca un bun gospodar din lada de gunoi și i le întoarce fostului său partener politic, Liviu Dragnea. Și ce concluzie am putea să tragem, dincolo de a contempla jenați manifestarea într-un asemenea grad a precarității morale a unui om politic? Poate ar fi bine să încercăm să-i anticipăm intențiile. Ponta nu acționează întâmplător așa cum acționează, tăindu-și toate punțile nu numai cu Liviu Dragnea, dar și cu întreaga conducere a partidului. Atunci ce face? Atunci ce vrea?

Mie, cel puțin, intențiile lui Ponta mi se pare cât se poate de transparente. Și-a făcut un partid, în care a reușit să atragă câteva personaități ale PSD, nemulțumite de prestația lui Liviu Dragnea. Acum, întreprinde un efort de a atrage de partea lui, cu ajutorul acestor oameni politici, o anumită parte a electoratului PSD. Să nu ne amăgim. În ciuda defectelor lui, în ciuda marilor greșeli pe care le-a săvârșit, Ponta are și o serie de calități și va reuși, dezvoltând o astfel de strategie, să adune în jurul său la alegeri câteva procente, nu multe, dar totuși importante, din electoratul PSD. Ceea ce i-ar putea fi fatal lui Liviu Dragnea, în măsura în care acesta va face greșeala de a candida pentru funcția prezidențială. Dar strategia lui Victor Ponta nu se oprește aici. Cu cele câteva procente de partea lui, poate punându-se în fruntea unui nucleu de personalități ale partidului, el ar putea, în eventualitatea debarcării lui Liviu Dragnea sau, cine știe, a aruncării acestuia după gratii, să revină în PSD pe cai mari, preluând din nou conducerea partidului. Cel puțin, asta visează.

Și mai poate face un joc Victor Ponta. Mie unul mi se pare limpede că la alegerile prezidențiale el va candida în primul tur, fie și numai pentru a ridica scorul partidului Pro România, în eventualitatea în care, până atunci, nu se va întoarce cu partid cu tot la nava mamă. Dar ce va face în turul doi? Va trăda la fel de scandalos și de violent, cum a făcut-o atunci când a votat nu cu Ion Iliescu, ci cu Emil Constantinescu la prezidențiale? Sau când, deși era purtător de cuvânt al lui Mircea Geoană, nu i-a dat acestuia votul? Nu. De data asta cred că Ponta va alege altfel. Se va îndrepta către Călin Popescu Tăriceanu, în eventualitatea în care acesta va intra în turul doi. Dacă nu care cumva o va face chiar din primul tur. Va spune că este mai apropiat de Tăriceanu decât de contracandidatul sau contracandidații acestuia. Cu ajutorul lui Tăriceanu, mizând pe faptul că acest lider liberal se săturase să fie marginalizat într-un PNL care , la putere fiind o luase razna, Victor Ponta a încercat odată să rupă frontul liberal. Acum, în mintea lui cred că s-a strecurat un nou șarpe. Să rupă frontul PSD, susținându-l pe Tăriceanu de astă dată într-un ipotetic și probabil iluzoriu conflict al acestuia cu Liviu Dragnea.

Sorin Rosca Stanescu

 

Articolul Ce va mânca Ponta la prezidențiale. Popcorn? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Eveniment

Gafă monumentală a unui cunoscut ministru din Guvernul Dăncilă! Cum s-a făcut de râs | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Niculae Bădălău, ministrul economiei, membru în Guvernul Dăncilă, care asigură conducerea Uniunii Europene, a făcut o gafă pe care nu o fac nici elevii de liceu, dintre cei care au reuşit să ia Bacalaureatul. El a confundat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei, două instituţii total diferite.

”Un garant al Constituţiei, cum este preşedintele României, blochează activitatea Guvernului prin actele dânsului. Nu trebuie să uităm că în acest moment România conduce Consiliul European pe diferitele comisii şi cei doi miniştri sunt extrem de importanţi, cei doi miniştri care ar trebui investiţi”, a spus Bădălău, la Antena 3, uitând că România a preluat, defapt, conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Pe lângă rolurile de duşman sau prieten al lui Dragnea pe care le-a jucat în ultimii ani Niculae Bădălău mai este cunoscut şi pentru manelele cu înjurături care i-au fost dedicate de apropiaţi, dar şi pentru promisiunile grandioase făcute oamenilor din Giurgiu, judeţul pe care îl păstoreşte.

Printre altele, el a afirmat că, peste Dunăre va fi construit un pod pe perne de aer, dar şi că la Giurgiu va face o fabrică compania Mitsubishi sau că firme franceze vor construit un aeroport, în Giurgiu.

Citeste in continuare

Eveniment

”Ce a făcut nu pot să spun” | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

„Cele mai mari emoţii le-am trăit atunci, când am intrat în puşcărie, când aveam procesul la UEFA pentru retrogradare. Caz de corupţie! Băsecu a ajutat ca Steaua să nu fie retrogradată. Băsescu a intervenit, dar ce a făcut nu pot să spun. Dacă vrea, poate să spună Mircea Sandu mai multe. Băsescu l-a chemat pe Mircea Sandu, dar mai multe nu vă pot spune. Și cu Livia Stanciu, şi cu motivarea, cu tot. (…) Când am intrat în puşcărie plângeam la rugăciune, pentru că nu voiam să se bucure vrăşmaşii mei, adică să nu dispară Steaua. Când am aflat că am fost achitaţi de UEFA am plâns de bucurie, pentru că altfel pierdeam tot”, a spus Becali, la Digi Sport.

”Ce ar fi însemnat? La revedere cu Steaua! Dacă retrogradam, nu mai îmi păsa de nimic. Dar, în anul acela, 2013, imediat a fost achitată Steaua, am intrat în Liga Campionilor, aproape 30 de milioane, l-am vândut per Chiricheş, 9,5 milioane de euro, l-am vândut pe Rusescu, două milioane, am ajuns la 42 de milioane de euro, l-am vândut pe Gardoş, tot în perioada aia, şi aşa am câştigat aşadar aproximativ 50 de milioane de euro. Plus că dimineaţa când m-am trezit am auzit că am primit despăgubiri în valoare de 110 milioane de euro de la ANRP. Mi-a dat Dumnezeu 160 de milioane numai din asta. Eu eram în temniţă, dar îi dispreţuiam pe duşmani”, a spus Becali.

 

Citeste in continuare

Eveniment

Angajații unei importante instituții au fost amenințati | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu declarat miercuri seară, la Antena 3, că se bucură de controlul pe care îl va efectua Curtea de Conturi la DNA, DIICOT şi ÎCCJ şi a spus că ştie că inspectorii Curţii de Conturi ar fi fost ameninţaţi în trecut cu dosare penale. „Mă bucur că, in sfarsit, Curtea de Conturi face acest control, eu m-am mai manifestat public in ultimii ani si am mai solicitat asa ceva, stiu ca s-a mai incercat un astfel de control la DNA in urma cu cativa ani si s-a inchis foarte repede in conditiile in care inspectorii Curtii de Conturi au fost amenintati ca li se vor deschide dosare penale”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Potrivit aceluiaşi post de televiziune, Curtea de Conturi va efectua la Parchetul General, DNA şi DIICOT acţiuni de control privind modul de utilizare a unor fonduri pentru organizarea unor flagrante şi operaţiuni sub acoperire, printre altele. Acţiunile fac parte din programul de activităţi pe anul 2019 aprobat de plenul Curţii de Conturi, potrivit sursei citate.

„Curtea de Conturi începe o verificare cu privire la modul în care s-au folosit resurse uriaşe financiare de către DNA şi DIICOT în toată această perioadă”, s-a spus la postul tv, care menţionat că se va face verificarea de către Curtea de Conturi şi a cheltuirea fondurilor operative, fonduri care de regulă sunt uriaşe şi la care nu are nimeni acces.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment2 ore inainte

Gafă monumentală a unui cunoscut ministru din Guvernul Dăncilă! Cum s-a făcut de râs | BrasovulMeu

Niculae Bădălău, ministrul economiei, membru în Guvernul Dăncilă, care asigură conducerea Uniunii Europene, a făcut o gafă pe care nu...

Eveniment11 ore inainte

”Ce a făcut nu pot să spun” | BrasovulMeu

„Cele mai mari emoţii le-am trăit atunci, când am intrat în puşcărie, când aveam procesul la UEFA pentru retrogradare. Caz...

Eveniment20 de ore inainte

Angajații unei importante instituții au fost amenințati | BrasovulMeu

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu declarat miercuri seară, la Antena 3, că se bucură de controlul pe care îl va...

Exclusiv23 de ore inainte

EXPLOZIV/Inca o mostra de competenta a tandemului Vaida-Dobre pentru care legea este facultativa

Pe data de 25.05.2016, in Comisarul de Prahova, un alt ziar pe care il coordonez, dezvaluiam in articolul “EXCLUSIV/SECURISTII DIN...

EvenimentO zi inainte

Doi din cinci români au în plan schimbarea locului de muncă! Câți vor să plece din România | BrasovulMeu

Doi din cinci angajaţi români iau în calcul schimbarea locului de muncă în acest an, nemulţumiţi de situaţia lor profesională,...

Eveniment2 zile inainte

Vești proaste pentru românii care lucrează în străinătate. Ce se va întâmpla cu pensiile lor | BrasovulMeu

Conform ministrului, angajaţilor români care lucreză în străinătate li se va acorda un punctaj si valoare doar pentru perioada lucrata...

Eveniment2 zile inainte

Suntem îngrijoraţi că Rusia continuă să se distanţeze | BrasovulMeu

Consiliul Europei (CoE) şi Rusia trebuie să găsească o soluţie la criza cu care se confruntă de mai mulţi ani,...

Eveniment2 zile inainte

”Mi se face rău fizic când îl văd. Mi se pare oribil și odios!” | BrasovulMeu

Realizatorul a vorbit în emisiunea „În Gura Presei” refuzul preşedintelui de a-i numi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici la...

Exclusiv2 zile inainte

15 ianuarie, ziua lui Eminescu, Ziua Culturii Naţionale

„Ar fi meritat un Nobel pentru literatură, dar acest premiu nu se acordă postum”, afirma academicianul Eugen Simion, fostul preşedinte...

Uncategorized3 zile inainte

Ce metode folosesc aparatele de masura pentru a determina valorile marimilor fizice?

Tehnica masurarii reprezinta totalitatea aparatelor de masura si metodelor utilizate pentru a masura diferite marimi fizice precum lungime, forta, masa,...

Eveniment3 zile inainte

Dezastru pentru bănci și retaileri! Amenzile ar putea crește până la 4% din cifra de afaceri | BrasovulMeu

Noul proiect propune ca pedepsele să fie înăsprite în cazul în care o bancă sau un retailer încearcă să inducă...

Eveniment3 zile inainte

Toți pensionarii trebuie să știe asta. Când te poți pensiona mai devreme. De ce acte ai nevoie | BrasovulMeu

Actuala lege a pensiilor are prevederi clare legate de pensionarea anticipată şi pensionarea ancitipată parţial, prevăzând, în funcţie de sex,...

Top Știri