Frații Pavăl au în plan să lanseze un fond de private equity dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din România. Mișcarea fraților Dedeman va fi făcută prin Pavăl Holding. Compania Pavăl holding administrează afacerile fraților Pavăl.

„Considerăm că este un moment potrivit pentru a ne adresa acestui segment de companii, care au prea puține opțiuni de finanțare pentru dezvoltare, în ciuda faptului că reprezintă categoria cea mai dinamică și promițătoare din economia României. Suntem siguri că printre aceste firme se găsesc și cele care peste câțiva ani vor fi noile campioane ale businessului românesc. Este primul fond de private equity cu capital românesc care își propune să sprijine firmele locale atât în consolidarea prezenței pe piața din România cât și în extinderea lor regională”, a declarat Dragoș Pavăl, conform desteptarea.ro

Fondul lansat de frații Pavăl va fi condus de Laurențiu Ciocîrlan, fost Head of Investment Banking la Raiffeisen Bank. Lansarea pe piață va avea loc în luna mai.

Conform spuselor lui Dragoș Pavăl, acesta ar fi fi primul fond de private equity cu capital românesc „care îşi propune să sprijine firmele locale atât în consolidarea prezenţei pe piaţa din România cât şi în extinderea lor regională”.

Înființarea fondului de private equity pentru IMM-uri este o schimbare majoră de direcție pentru plasamentele fraților Dragoș și Adrian Pavăl (FOTO), după ce aceștia au făcut mai multe mari plasamente de capital, cea mai spectaculoasă fiind achizițiai unui pachet de peste 23% din acțiunile ALRO Slatina (ALR), cel mai mare producător regional de aluminiu.

Compania Dedeman numără în prezent 49 de magazine, două centre logistice, un parc auto propriu, peste 45.000 de produse ce acoperă 11 domenii și peste 10.600 de angajaţi. Dedeman este o afacere evaluată la circa două miliarde de euro.

Te-ar putea interesa și: