Connect with us

Eveniment

Orchestra Națională din Lille și doi soliști instrumentiști de talie mondială

Brașovul MEU

Publicat

pe

Programul zilei de 18 septembrie a inclus concertul Orchestrei Naționale din Lille, dirijată de Vlad Vizireanu, pe scena Ateneului Român, de la ora 17:00. Soliștii concertului au fost Serghei Khachatryan, la vioară și Timothy Ridout, la violă.

 

În program am audiat Simfonia de cameră pentru 12 instrumente soliste de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră în re major  de Johannes Brahms, și Simfonia „Harold în Italia” de Hector Berlioz.

 Orchestra Națională din Lille s-a relansat cu numele actual în anul 1980, după ce conducerea sa a fost preluată de dirijorul Jean-Claude Casadesus, care a reformat ansamblul și a obținut sponsorizare guvernamentală. Orchestra abordează repertoriul simfonic, participă la producții anuale cu Opera din Lille și include cu regularitate repertoriul contemporan în program, găzduind și muzicieni în rezidență. În paralel, inovează prin evenimente dedicate publicului nou: concertele „cinema live”, concertele „famillissimo”, concertele „Must du Classique”, „flash 12:30” și festivalul „Lille piano”. Discografia Orchestrei Naționale din Lille include peste 30 de înregistrări, bine primite de public și critică și recompensate cu numeroase premii, printre care Grand Prix de l’Académie Charles Cros, Prix de l’Académie du disque français, Prix de la SACD, Grand Prix de la Nouvelle Académie du Disque etc.

La pupitrul Orchestrei Naționale din Lille va putea fi urmărit tânărul dirijor de origine română, Vlad Vizireanu, care a fost numit recent directorul muzical al Orchestrei Simfonice Knox-Galesburg (SUA). Vlad Vizireanu și-a făcut debutul cu Orchestra Simfonică din Londra, la Barbican Hall, după ce a câștigat Premiului II la Concursul Donatella Flick din 2016. Vizireanu a fost unul dintre cei 14 dirijori (din 400 de candidați din întreaga lume) invitat să participe la renumita competiție de dirijare Mahler, cu Simfonia Bamberg. De asemenea, el a câștigat Premiul II la Concursul internațional de dirijare Cadaqués, unde a condus Simfonia de Cadaqués într-un concert televizat internațional în sala Auditori, din Barcelona. Vizireanu este și un promotor fervent al muzicii noi, fiind fondatorul și directorul executiv al Impulse New Music Festival, un program de vară de două săptămâni din Santa Barbara, California, care reunește compozitori și interpreți tineri, pentru decoperi noutățile din lumea muzicii noi și a dezvolta abilități practice necesare unei cariere în lumea muzii. Vizireanu a dirijat compoziții noi cu Orchestra Festivalului Castleton, Simfonia de la Cadaqués și Ansamblul muzical New Hebrides.

Violonistul armean Sergey Khachatryan a obținut marele premiu al Concursului internațional Jean Sibelius de la Helsinki, în 2000, devenind cel mai tânăr câștigător din istoria competiției. În 2005, a câștigat premiul I la Concursul Queen Elisabeth, de la Bruxelles. În acest sezon, Sergey Khachatryan este artist în rezidență la BOZAR, în Bruxelles, având o serie de recitaluri și concerte programate cu Orchestre National de Belgique și Hugh Wolff. Ca solist, a cântat cu Orchestra Filarmonică Radio Olanda, sub bagheta lui Stanislav Kochanovsky, Orchestra della Svizzera Italiana și Orchestra Gulbenkian, cu Lorenzo Viotti, Orchestra Simfonică Bamberger, cu Ludovic Morlot și Filarmonica Rotterdam, cu Valery Gergiev, precum și la Teatro alla Scala Milan, sub conducerea lui Myung-Whun Chung. Tot în acest sezon, Sergey Khachatryan are programat un turneu în SUA și Europa, cu Alisa Weilerstein și Inon Barnaton, cu un program intitulat „Nopți transfigurate”, care include lucrări de Beethoven, Schoenberg și Șostakovici.

A oferit două bisuri pentru public-unul cantabile, specific Armeniei și cea de-a treia sonată de Eugéne Ysaye  .

Violistul Timothy Ridout (născut la Londra, în 1995) este câștigătorul premiului I la Concursul internațional de violă Lionel Tertis, în 2016. În sezonul 2018/19 este artist rezident la Baden-Baden Philharmonie și are concerte alături de Orchestra Simfonică din Hamburg, Tonhalle Orchester Zurich, Orchester de Lille, Camerata și Orchestra Filarmonica din Salzburg. Printre concertele programate pentru anul 2019 se numără recitaluri la Konzerthaus Berlin, Louvre, Sommets Musicaux Gstaad, Heidelberger-Frühling, Festivalurile Evian și Radio France Montpelier, Festivalul Aspen (SUA), debutează la Sala Națională de Concerte din Taipei, Taiwan și va susține o serie de concerte în Japonia, alături de pianistul Benjamin Frith. Ca muzician de cameră, Timothy Ridout a participat la festivalurile Heimbach Spannung, Valdres Sommersymfoni, Boswiler Sommer și Musikdorf Ernen și a avut proiecte la Musikverein (Viena), Seria Internațională de Muzică de Cameră la Southbank, Louvre și Salle Cortot (Paris).

A colaborat cu Benjamin Grosvenor, Frank Dupree, Frans Helmerson, Christian Tetzlaff, Isabelle Faust, Pavel Kolesnikov și Kian Soltani, printre mulți alții. Timothy Ridout cântă pe o violă de Peregerino di Zanetto (1565-75), împrumutată de Beares International Violin Society.

 

Sursa foto : https:// google.ro

Această scurtă prezentare a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media independente Criteriul Național

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Publicat

pe

De

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28 martie, utilizatorii de Galaxy S23 Series, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5, Tab S9 (5G) și Tab S9 (Wi-Fi) vor avea acces la noi modalități de comunicare, creativitate și productivitate cu Galaxy AI.

Odată cu această actualizare, Samsung marchează un pas semnificativ în democratizarea AI-ului pe telefoanele mobile, oferind o gamă mai largă de funcționalități care aduc plus valoare experienței utilizatorilor Galaxy de pretutindeni.

Atunci când călătorești în Paris și dorești să întrebi localnicii despre un restaurant autentic, poți să folosești funcția Interpreter pentru a depăși barierele lingvistice și pentru a purta conversații traduse în timp real. Apoi, poți folosi Live Translate** pentru a rezerva cu ușurință o masă la restaurant prin telefon datorită traducerii apelului în timp real.

Pe măsură ce te îndrepți către restaurant, cu ajutorul Circle to Search cu Google afli despre clădirile care îți ies în cale. Captează frumusețea orașului cu camera foto și folosește funcția Generative Edit*** pentru a a obține cea mai bună fotografie. În timp ce aștepți să mâncarea la restaurant, notezi lucrurile frumoase pe care le-ai văzut în oraș în Samsung Notes și utilizezi Note Assist**** pentru a-ți organiza jurnalul denumit „Excursie la Paris”. Acesta este doar un exemplu care îți arată că puterea AI-ului este cu adevărat nelimitată.

*Samsung nu face nicio promisiune, asigurare sau garanție în ceea ce privește acuratețea, completitudinea sau fiabilitatea rezultatelor furnizate de caracteristicile AI. Logarea în contul Samsung poate fi necesară pentru a utiliza anumite funcții AI Samsung.

**Live Translate necesită o conexiune la rețea și autentificarea în contul Samsung. Live Translate este disponibil doar în aplicația preinstalată Samsung Phone. Apelurile trebuie efectuate folosind apelantul nativ Samsung. Anumite limbi ar putea necesita descărcarea unui pachet lingvistic. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de limbă. Precizia rezultatelor nu este garantată.

***Generative Edit necesită o conexiune la rețea și autentificarea în contul Samsung. Editarea cu Generative Edit duce la redimensionarea unei fotografii până la 12MP. Un identificator vizibil este suprapus pe imaginea rezultată la salvare pentru a indica faptul că imaginea este generată de AI. Precizia și fiabilitatea rezultatului generat nu sunt garantate.

****Pentru textul în Samsung Notes (între 200 și 4000 de caractere), este necesară autentificarea în contul Samsung și o conexiune la internet.

Citeste in continuare

Eveniment

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

Publicat

pe

De

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi senzori Full HD, destinată să ofere șoferilor o experiență de înregistrare și navigare de neegalat.

Performanță video de excepție

NAVITEL R9 DUAL este echipată cu senzorul Sony 307 (STARVIS) și un procesor MSTAR 8339, garantând o calitate video full HD pentru ambele camere – frontală și din spate – în același timp. Cu un unghi de vizualizare de 170° pentru camera frontală și 136° pentru camera din spate, dispozitivul capturează detaliile cu precizie, inclusiv marginile drumului și zonele „orbite”. Senzorul super sensibil STARVIS 307 asigură o performanță deosebită în condiții de lumină scăzută.

Navigare inteligentă și alerte în timp real

Cu un modul GPS încorporat și o bază de date actualizată cu regularitate, NAVITEL R9 DUAL notifică șoferul despre restricțiile de viteză și avertismente, contribuind la o navigare eficientă și la evitarea situațiilor neplăcute.

Wi-Fi și control ușor cu Navitel DVR Center

Modulul Wi-Fi încorporat și aplicația Navitel DVR Center facilitează configurarea, actualizarea software-ului și gestionarea fișierelor direct de pe dispozitivul mobil, indiferent de sistemul de operare – iOS sau Android.

Control dual pentru securitate sporită

O caracteristică distinctivă a NAVITEL R9 DUAL este camera video Full HD pentru interiorul mașinii, oferind înregistrare și monitorizare completă a evenimentelor din spatele vehiculului. Aceasta se montează ușor pe geamul din spate cu bandă adezivă 3M, acoperind unghiurile moarte și completând astfel sistemul de supraveghere.

Baterie de mare capacitate pentru funcționare offline

Cu o baterie de 500 mAh, NAVITEL R9 DUAL poate funcționa offline și detectează automat impactul sau coliziunea în modul de parcare, pornind înregistrarea pentru protecție suplimentară. Fișierele de înregistrare sunt protejate și nu vor fi șterse în timpul suprascrierii în buclă.

Navitel DVR Player pentru gestionare eficientă a datelor

Înregistrările video sunt integrate cu traseul vehiculului, iar utilizatorii pot gestiona și edita fișierele cu ajutorul programului Navitel DVR Player pe PC.

Pentru a completa experiența, fiecare cumpărător primește un voucher pentru programul Navitel Navigator pentru dispozitivele cu sistemul de operare Android. Abonamentul anual include o licență pentru hărți din peste 45 de țări ale lumii.

NAVITEL R9 DUAL redefinește standardele în materie de camere auto pentru bord, oferind performanțe superioare, control ușor și funcționalități inovatoare pentru o experiență de conducere mai sigură și mai conectată.

Pentru mai multe informații despre NAVITEL R9 DUAL și alte produse NAVITEL, vă rugăm să vizitați website-ul nostru Navitel.com/ro.

Despre NAVITEL:

NAVITEL ocupă o poziție de vârf în furnizarea soluțiilor de navigație și monitorizare a vehiculelor, oferind o diversitate de produse și servicii de înaltă calitate destinate atât șoferilor individuali, cât și companiilor de transport la nivel global. Cu o experiență vastă și acces la tehnologii de ultimă generație, NAVITEL se implică să îmbunătățească calitatea experienței de conducere și să maximizeze siguranța pe drumurile din întreaga lume.

Website: http://www.navitel.com/ro
Facebook: https://www.facebook.com/p/Navitel-Romania-100065358645391/

Contact: Blogatu@gmail.com, contact@avantnet.ro

Nume Contact: Marius Calugaru

Titulatura: PR Manager

Telefon: 0785351511

Email: Blogatu@gmail.com

Website: https://perspektive.ro/

Citeste in continuare

Eveniment

Seria Samsung Galaxy S24 este acum disponibilă și în magazinele din România

Publicat

pe

De

Deschizând era telefoanelor AI, seria Galaxy S24 dezvăluie noi experiențe Galaxy AI pentru toți, acum disponibile și în România

București, România – 1 februarie 2024 – Samsung Electronics anunță disponibilitatea globală a noii serii Galaxy S24, care anul acesta a înregistrat un număr impresionant de precomenzi datorită specificațiilor sale inovatoare bazate pe Galaxy AI.

Seria Galaxy S24 marchează un prim pas către o nouă eră a telefoanelor AI, care redefinește modul în care oamenii interacționează cu telefoanele lor mobile. Ne bucură faptul că românii se numără printre cei care îmbrățișează inovația și sunt întotdeauna entuziasmați să testeze ultimele tehnologii Samsung. Acest lucru este demonstrat și de faptul că peste 65% dintre consumatorii care au ales să facă precomandă anul acesta au optat pentru modelul Galaxy S24 Ultra, vârful nostru de gamă.”, declară Tiberiu Dobre, Head of Mobile Experience la Samsung Electronics România și Bulgaria.

Galaxy AI oferă funcții inovatoare și practice care transformă modul în care comunicăm, creăm și descoperim lumea. De la comunicare fără bariere, cu ajutorul funcțiilor precum Live Translate și Chat Assist, la un nou standard în căutare, furnizat de Circle to Search realizat alături Google, AI va îmbunătăți aproape fiecare experiență a utilizatorilor Galaxy S24. Noul motor ProVisual, o suită de instrumente AI din camera telefonului, maximizează libertatea creativă, de la captarea imaginilor cu noile capacități de zoom la editarea cu ajutorul AI generativ.

Samsung merge chiar mai departe în a democratiza aceste inovații recente, astfel încât mai mulți utilizatori să poată bucura de aceste experiențe care le ușurează viața. Vor fi disponibile mai multe opțiuni de limbă pentru caracteristicile AI, în plus față de cele 13 limbi actuale. Cele mai multe experiențe Galaxy AI vor fi, de asemenea, extinse către modelele anterioare prin actualizări de software, inclusiv seria Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 și seria Tab S9. În cele din urmă, în angajamentul Samsung pentru un ciclu de viață al produsului mai lung și mai fiabil, seria Galaxy S24 oferă acum șapte generații de actualizări de sistem de operare și șapte ani de actualizări de securitate.

Disponibilitate comercială în România

Începând cu 31 ianuarie, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ și Galaxy S24 sunt disponibile la parteneri și pe samsung.com/ro, cu posibilitatea de plată în 24 de rate fără dobândă. În plus, utilizatorii care aleg să achiziționeze un model din seria Galaxy S24 se vor putea bucura și de un voucher de 500 lei în contul lor Samsung la achiziție sau de un discount de 500 lei prin programul de Trade-in.

Galaxy S24 Ultra vine în culorile Titanium Gray, Titanium Black, Titanium Violet și Titanium Yellow. Galaxy S24+ și Galaxy S24 sunt disponibile în culorile Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet și Amber Yellow. Galaxy S24 Ultra este disponibil și în culorile Titanium Blue, Titanium Green și Titanium Orange exclusiv pe samsung.com/ro; Galaxy S24 și S24 sunt disponibile și în culorile Sapphire Blue, Jade Green și Sandstone Orange exclusiv pe samsung.com/ro.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s24-ultra/.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Viața în Brașov17 ore inainte

Căutați un fotograf talentat și experimentat pentru nunta voastra?

FOTOGRAF BUCURESTI: Echipa Lights and Tales – Momente Magice Imortalizate Căutați un fotograf talentat și experimentat în București? Echipa Lights and...

UncategorizedO zi inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

UncategorizedO zi inainte

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Stil și funcționalitate într-un pachet complet

Tableta include celebrul S Pen, un design elegant și o baterie de lungă durată perfectă pentru a duce la bun...

UncategorizedO zi inainte

SWISS CLINICS participă la AMWC Monaco 2024, cel mai important congres mondial de medicină estetică și anti-îmbătrânire din lume

AMWC Monaco 2024 are loc în cadrul Grimaldi Forum, în perioada 27-29 martie, și aduce împreună peste 15.000 de participanți Swiss...

Uncategorized2 zile inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

Uncategorized2 zile inainte

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

27 martie, București. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă...

Afaceri locale2 zile inainte

De ce să-ți reîncarci cartela online ?

De ce să-ți reîncarci cartela online, nu la punctul de lucru al operatorului           Reîncărcarea cartelelor PrePay a evoluat destul de...

Eveniment2 zile inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Uncategorized4 zile inainte

BenQ lansează PD3225U, un nou monitor de design pentru utilizatorii de Mac și MacBook Pro

Alăturându-se seriei de monitoare profesionale, PD3225U este o necesitate pentru designeri, fotografi și creatori de conținut București, România,  Martie 2024 –...

Afaceri locale6 zile inainte

Viitorul e Electric cu Save Energy

Adoptarea unui stil de viață mai sustenabil este mai accesibilă ca niciodată, în special datorită progreselor în tehnologia vehiculelor electrice...

Exclusiv7 zile inainte

WHITE TOWER (XXIII)/Dupa rambusari ilegale de T.V.A asistam la mentinerea masurilor penale – Ziarul Incisiv de Prahova

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

UncategorizedO săptămână inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

Top Știri