Connect with us

Social

Ziar Obiectiv, unul dintre cele mai bune ziare de ştiri din Argeş – Piteşti în 2021

Publicat

pe

După cum bine ştim, informația este putere iar ştirile sunt cele care te ţin conectat la realitatea de zi cu zi, ele fiind o parte importantă din viaţa fiecăruia.

Dacă pe vremuri accesul omului de rând la informaţie era dificil şi ziarul fizic era printre puţinele surse de a fi la curent cu actualităţile de zi cu zi, în era internetului lucrurile sunt mult diferite.

Deşi multă lume se bazează pe reţelele sociale pentru a-şi procura informaţiile, pericolul dezinformării şi cenzura sunt la ordinea zilei acolo.

Astfel, site-urile de ştiri online la care scriu jurnalişti pasionaţi ce verifică informaţiile pe care le publică rămân cele mai sigure surse de informare a cititorilor.

Omul informat este un om puternic

În era internetului, din doar câteva click-uri poţi să găseşti aproape orice informaţie doreşti din orice domeniu te-ar interesa. Cu toate acestea, este mai dificil să găseşti informaţii de interes local în presa naţională şi de aceea cel mai potrivit este să te orientezi către presa locală pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în oraşul sau judeţul tău. Dacă eşti interesat de ştiri Argeş este mult mai uşor să găseşti informaţia dorită într-un ziar local decât într-unul naţional.

Deşi Internetul este atât de vast, o dată cu abundenţa de ştiri şi informaţii apare, însă, şi dezinformarea. Astfel, există o adevărată luptă pentru a face diferenţa între informaţia proaspătă, reală, corectă, care aduce conţinut de calitate şi cea care poate crea confuzie, care aduce, mai degrabă, dezinformare şi prejudicii.

Ai grijă de unde te informezi, alege un Ziar Obiectiv

Să găseşti o sursă de informare credibilă şi obiectivă devine, în mod sigur, un deziderat pentru oricine. Tocmai aici intervine www.ziarobiectiv.ro, un site fondat în anul 2007 care şi-a câștigat un loc stabil pe o piaţă media atât de versatilă tocmai pentru calitatea, varietatea informaţiei şi perseverenţa echipei profesioniste de jurnalişti.

Aşa cum îi şi spune numele, „Ziar Obiectiv” este un site care pune obiectivitatea şi corectitudinea informaţiei pe primul loc. Orientat mai mult pe știri Pitești și pe știri Argeș, această publicație online își propune ca în viitorul apropiat să devină o sursă de informare la nivel național pentru cititorii dornici de a fi la curent cu actualitățile zilnice din lumea politică, cu lucrurile de interes care se petrec la nivel național.

Ce oferă în plus acest ziar faţă de restul site-urilor de ştiri?

  • O echipă de jurnalişti care pun interesul cititorului pe primul loc.
  • O varietate de informaţii de interes local şi naţional.
  • Ştiri prezentate în mod corect şi obiectiv, fără parti-pris-uri politice.

Aşadar, dacă eşti interesat de ceea ce se întâmplă pe raza judeţului Argeş sau în oraşul Piteşti, Ziar Obiectiv este una dintre principalele surse de informare cu o credibilitate câştigată în ani de muncă în slujba corectitudinii jurnalistice şi interesului cititorilor locali şi nu numai.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

Publicat

pe

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine, pentru a se ridica din nou puntea dintre fostul pacient şi o viaţă normală. Şi în cazul coronavirusului, efectele secundare se pot întinde şi pe parcursul a mai multe luni sau chiar ani, astfel că persoanele care au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, dincolo de particularităţile individuale ale organismului şi ale tipului de tulpină care a făcut obiectul infectării, pot avea de aşteptat mult timp până la revenirea la viaţa de dinainte, în cazul unei recuperări necorespunzătoare sau a dezinteresului faţă de acest proces.

Terapia în camera hiperbară  a devenit în ultimii ani, fără doar şi poate, vedeta sistemul mondial de sănătate. O veritabilă încununare a unor dorinţe multimilenare ale omenirii în domeniul medical, tehnica non-invazivă de regenerare a celulelor din întregul organismul a făcut posibil ca inclusiv unele afecţiuni extrem de delicate şi dificile să poată fi depăşite, cu o refacere exemplară. Oxigenoterapia ajută atât în tratarea, cât şi în recuperarea organismului, în urma a sute de afecţiuni severe.

Terapia în camera hiperbară este posibilă şi în judeţul Braşov, la Centrul Medical Maria de la Sânpetru, una dintre puţinele instituţii de profil din România care beneficiază de această tehnologie. Clinica îşi propune să îmbine utilul cu plăcutul, adică terapia cu bucuria unei vacanţe şi a unei pauze de la grijile cotidiene, astfel că odată cu terapia zilnică în camera hiperbară, efectuată pe baza recomandării specialiştilor, de 10 şedinţe, le oferim pacienţilor posibilitatea de a cunoaşte într-un mod relaxant cetatea din Sânpetru, rezervaţia de pe dealul Lempeş, centrul vechi al Braşovului, muntele Tâmpa sau Masivul Postăvaru, alături de multe alte obiective turistice ale zonei, adaptate la condiţiile de distanţare socială impuse de pandemie, dar şi la posibilităţile fizice ale fiecărei persoane. Despre locuri de cazare, dar şi despre pachetele de terapie la preţuri speciale, cu discounturi semnificative, de până la 20%, se pot afla informaţii atât de la sediul Centrului Medical Maria, situat pe strada Poienitei nr. 2-8, cât şi la numerele de telefon 0268.309.300/ 0735.444.085 sau pe email la programari@centrulmaria.ro.

Terapia în camera hiperbară ajută şi în tratarea sau recuperarea cazurilor de coronavirus, pentru cea mai frecventă manifestare severă COVID-19, pneumonia virală, energizează organismul, încetineşte procesului de îmbătrânire celulară, susține oxigenarea și crește producția de elastină. Oxigenoterapia este un adjuvant pentru recuperarea sportivilor de mare performanţă în perioadele foarte grele, de încărcare fizică și mentală, optimizând funcțiile organismului, crescând producția de colagen și vindecând mai rapid contuziile și leziunile. Efectele terapeutice ale acestei tehnici medicale oferă şi suport pentru tratamentele oncologice, tratează complicațiile radioterapiei, asigură o oxigenare optimă pentru țesuturi, scade inflamația, acumularea de lichide, eliberează celule stem și asigură efect antibacterian. Prezenţa în camera hiperbară duce la o optimizare cognitivă, îmbunătățind memoria pe termen scurt şi lung, fiind o formă de terapie recomandată inclusiv persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Nu în ultimul rând, optimizează fertilitatea și îmbunătățește funcțiile sexuale, are şi efecte cardiace, prin îmbunătăţirea circulaţiei coronariene, creşte considerabil imunitatea organismului și îl ajută să lupte contra infecțiilor produse de viruși și bacterii, ducând la scăderea timpului de spitalizare.

Principalul avantaj al acestui tip de terapie medicală este dat de faptul că tot procesul se defăşoară într-un mod total non-invaziv şi este pretabil pentru toate categoriile de vârstă ale pacienţilor, independent de starea şi gradul afecţiunilor acestora.

Mai multe detalii despre oxigenoterapie, dar şi informaţii inedite, poţi afla de pe portalul centrulmaria.ro, dar şi din imaginile video referitoare la camera hiperbară: https://bit.ly/3uneIER

Citeste in continuare

Eveniment

Ferma din lemn pentru sortarea formelor geometrice – Jocul potrivit pentru cei mici

Publicat

pe

Inca de la varste fragede este indicat sa introducem in viata celor mici, jucarii care sa ii stimuleze inteligenta si care sa ii dezvolte abilitatile fizice, emotionale si sociale. Bineinteles, ca ele vor fi alese in functie de varsta, preferinte tale, dar si acelui mic.

Ales in mod inspirat, orice joc ori jucarie educative se poate transforma intr-o adevara distractie implicand toti membrii familiei. Bineinteles ca jocurile di jucariile educative sunt recomandate inca de la o varsta frageda, pentru ca ele reusesc sa tina mintea celor mici curioasa si ocupata, stimuland in acelasi timp inteligenta.

Un joc de sortare forme geometrice este potrivit inca de la varsta de 1 an, astfel ca nu ar fi rau sa te orientezi catre unul asemanator. De ce sa alegi un joc cu forme geometrice?

Spre exemplu, jocul Ferma din lemn pentru sortarea formelor geometrice, disponibil pe jucaresti.ro, contribuie la dezvolta abilitatilor motorii fine, la dezvoltarea coordonarii ochi-mana si ajuta la invatarea formelor geometrice si a culorilor.

Pachetul acestui joc din lemn contine: 1 ferma din lemn (cu 2 piese din acoperis demontabile) si 6 forme geometrice colorate din lemn.  De asemenea, ferma are urmatoarele dimensiuni 16 x 19 cm, deci este chiar maricica. Jocul este disponibil pe jucaresti.ro la un pret de doar 126 lei, il poti comanda aici.

Daca obisnuiesti sa il lasi pe cel mic sa iti foloseasca telefonul pentru a se juca, iti recomandam sa eviti pe cat de mult posibil acest lucru. Este demonstrat faptul ca ecranul ii face mult rau si efectele se vad pe termen lung, ba mai mult decat atat, specialistii recomanda sa ii cumparam copilului un smartphone abia dupa ce acesta implineste 11-12 ani, sa il lasam sa il foloseasca doar in preajma noastra sau sub stricta noastra supraveghere si nu mai mult de cateva ore pe zi. Pe cei mai mici de aceasta varsta ii putem lasa se ne foloseasca telefoanele cateva minute si trebuie sa ii incurajam cat mai mult sa se joace afara, in aer liber, iar cand nu este posibil cu propriile lui jucarii.

Citeste in continuare

Eveniment

Stop neglijentei din azilele de batrani!

Publicat

pe

Un proverb spune ca batranii reprezinta bogatia unei tari prin tezaurul de intelepciune pe care-l poarta. Intelepciunea a fost acumulata in urma unor experiente de viata si victorii existentiale.

Tot ceea ce putem face pentru acesti oameni care si-au facut exemplar datoria este sa le purtam de grija si sa ne implicam in prelungirea vietilor lor.

Multi dintre ei ajung la azile batrani, fiindca nu se poate altfel. Suntem grabiti, suntem ocupati, facem naveta intre casa si locul de munca  si nu este rau ca le asiguram un loc intr-o casa a lor, unde sa poata socializa cu oameni de aceeasi varsta. Acolo sunt lasati in grija personalului, li se asigura asistenta si monitorizare tot timpul.

Ce avem de facut pentru acesti batrani ca sa ne facem pe deplin datoria este sa intreprindem demersurile necesare ca in azile sa se stopeze neglijenta.

Evaluand contextul actual, putem afirma ca neglijenta consta in incalcarea normelor de prevenire a infectarii cu covid  si ucide.

In caminele de batrani ar trebui sa fie camere frigorifice pentru pastrarea trupurilor neinsufletite, fiindca vara, la temperaturi foarte ridicate, decedatii au nevoie de preluare si imbalsamare rapida.

In prezent, confruntarea cu covidul este la fel de serioasa, de aceea contractul cu o firma de pompe funebre autorizata inseamna gestionarea eficienta a unei potentiale surse de infectare.

DSP-ul este organul de control care poate stopa aceasta neglijenta din azilele de batrani care costa scump, fiindca legea prevede clar ca azilele de batrani sa aiba contracte ferme cu firme de servicii funerare autorizate de DSP.

Managerii caminelor de batrani au datoria sa apeleze din timp la astfel de firme de servicii funerare care functioneaza legal si sa faca un contract ferm cu ele pentru preluarea decedatilor si pregatirea acestora in spatii special amenajate, cu personal calificat si cu echipamentele corespunzatoare.

In loc sa se intampla asa, multe dintre caminele de batrani lasa trupurile neinsufletite in asteptare, in conditii improprii, pana cand apartinatorii rezolva problemele.

Sa nu uitam insa ca sunt si batrani care nu au pe nimeni si pentru care trebuie sa hotarasca si sa actioneze conducerea caminului respectiv!

Este la fel de nepotrivit sa se lase in parasire trupul neinsufletit mai multe zile ca actiunea de incredintare a acestuia unei firme care nu este autorizata si improvizeaza si spatiul de pregatire si preluarea si imbalsamarea.

Din pacate, decesele cauzate de covid continua, iar un astfel de decedat este problematic si impune o preluare in conditii de maxima securitate.

Angajaii firmelor de pompe funebre autorizate DSP au fost instruiti sa manipuleze astfel de trupuri neinsufletite astfel incat, nimeni sa nu fie pus in pericol.

Este timpul ca azilele de batrani sa fie obligate sa arate contractele cu cele mai bune firme de servicii funerare autorizate si in acest mod, concurenta neloiala si neglijenta sa fie excluse din societate.

DSP-ul are aceasta autoritate si se impune sa si-o exercite, fiindca se stie cat de multi batrani au murit de covid. In prezent, in azilurile de batrani din Marea Britanie mortalitatea este ridicata.

Nu putem permite sa se intampla acest lucru si la noi, fiindca inseamna sa o luam de la capat cu izolarea, cu declaratia pe proprie raspundere, cu cozile infernale ale masinilor funerare care asteapta sa preia sicrie!

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Exclusiv2 ore inainte

PROCURORUL ZDEANȚĂ, O ALTA CĂCĂREAZĂ BREAZĂ CARE PUTE ȘI NECHEAZĂ – Ziarul Incisiv de Prahova

In baza prevederilor Legii liberului acces la informațiile publice, nr.544/200 am solicitat primarului Andrei Volosevici, urmatoarele: La nivelul redactiei Incisiv...

Eveniment16 ore inainte

Samsung anunță noul Galaxy XCover 5, cel mai rezistent și performant smartphone construit pentru medii dificile

Noul Galaxy XCover 5 satisface nevoile unei forțe de muncă din ce în ce mai flexibilă, fiind potrivit atât pentru...

Exclusiv2 zile inainte

Cine musamalizeaza tunurile de la Salrom? Ministrul rezist Claudiu Nasui sau Corpul de Control al Premierului? PNL, USR si/sau PNL cu USR? (III) – Ziarul Incisiv de Prahova

Crima si pedeapsa/ CE ESTE DE ASCUNS? La data de 25.02.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica urmatorul articol: “EXCLUSIV/Au inceput...

Eveniment2 zile inainte

Necunoscuta paradigmă a lumii contemporane 

                  Motto : ”  Dorința este lanțul indestructibil cu care soarta ne leagă de viața terestră ”...

Uncategorized2 zile inainte

Compleuri ieftine pentru bebelusi

Compleuri ieftine pentru bebelusi Bebelusii se misca foarte mult, dau din picioare si incep sa exploreze dupa primele luni de...

Eveniment3 zile inainte

Avantajele pentru copii de a avea o piscina acasa

A fi mandru proprietar al unei case cu piscina privata pentru a inota cu familia sau prietenii aduce multa distractie...

Eveniment3 zile inainte

Mini ghid pentru a alege cea mai buna sauna pentru acasa

Saunele se gasesc in mai multe modele si tipuri diferite. Asadar, intrebarea este cum sa alegeti cea mai buna optiune...

Eveniment3 zile inainte

De ce atat de multi oameni consulta tarotul pe internet?

De mult timp, ati auzit vorbind in mod constant despre tarot, divinatie si tot ce are legatura cu ceea ce...

Eveniment3 zile inainte

4 tehnici SEO pentru a creste traficul organic

Provocarea fiecarui blog este de a obtine mai mult trafic ca parte a strategiei noastre online. Astazi, marketingul de continut...

Eveniment3 zile inainte

Cum sa incepi o afacere cu bani putini

Deschiderea propriei afaceri este practic visul tuturor. Cei mai multi dintre noi ar dori sa ne conducem propria companie, sa...

Exclusiv3 zile inainte

Acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European/Desfiinţaţi instanţele – Ziarul Incisiv de Prahova

Necunoașterea limbii engleze în timp ce publica (peste) 20 de articole ,,științifice” în limba engleză (și le prezenta) este un...

Eveniment4 zile inainte

Cum sa mentii relatia vie dupa casatorie

Mentinerea dorintei este una dintre cele mai delicate sarcini intr-o relatie. Necesita un echilibru – intotdeauna instabil – intre doua...

Top Știri