Connect with us

Eveniment

Enel a lansat o nouă companie! Gridspertise se va ocupa de transformarea reţelelor de distribuţie – Capital | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Enel a lansat o nouă companie, Gridspertise, care va oferi acces la soluţii sustenabile de ultimă generaţie pentru transformarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice în trei domenii principale: măsurarea şi digitalizarea tehnologiilor grid edge, digitalizarea infrastructurii reţelei şi digitalizarea operaţiunilor pe teren.

Pieţele ţintă includ Europa şi America Latină, începând cu ţările în care Grupul Enel are deja o prezenţă puternică şi extinzându-se către America de Nord şi Asia-Pacific, unde investiţiile în reţele inteligente vor stimula proiecte de modernizare a infrastructurii în viitorul apropiat.

Enel şi-a lansat o nouă companie

„Noua companie a Grupului Enel a fost prezentată astăzi în cadrul unui eveniment digital. Gridspertise este o nouă filială ce are ca scop sprijinirea DSO în trecerea la o noua eră  de reţele inteligente sustenabile şi fiabile pentru toţi”, a anunţat grupul.

Gridspertise este deţinută în totalitate de Enel, prin intermediul filialei sale Enel Global Infrastructure and Networks.

„Suntem mândri să lansăm Gridspertise, încredinţându-i expertiza noastră solidă în transformarea reţelelor de distribuţie din întreaga lume în reţele inteligente.

Tranziţia energetică trebuie să se bazeze pe electricitatea din surse regenerabile distribuită eficient de reţelele inteligente, deschisă tuturor actorilor din sectorul energetic dispuşi să contribuie la crearea unui viitor complet electric. Reţelele inteligente fiabile şi flexibile sunt principalul factor care va contribui la atingerea obiectivelor noastre privind decarbonizarea şi electrificarea, deschizând calea către un viitor cu zero emisii de carbon”, a declarat Francesco Starace, CEO şi Director General al Enel, potrivit news.ro

Portofoliul de produse şi servicii al Gridspertise evidenţiază angajamentul companiei de a oferi soluţii inovatoare, circulare, solide, care au fost testate pe teren la scară largă, concepute pentru a crea valoare.

“Noua iniţiativă reuneşte abilităţile unice pe care Enel le-a câştigat prin digitalizarea progresivă a reţelelor sale formate din peste 2,2 milioane de km de linii electrice, monitorizate de sute de mii de puncte de telecontrol din întreaga lume.

Experienţa acumulată de Enel timp de 20 de ani în domeniul contoarelor inteligente, prin derularea unor proiecte de mare amploare, ce depăşesc 44 de milioane de dispozitive active conectate la reţelele sale, şi printr-un management digital eficient cu peste 30 de milioane de operaţiuni efectuate în fiecare an de cele 13 companii de distribuţie, active în opt ţări reprezintă garanţia  că toate soluţiile oferite de Gridspertise vor fi fiabile şi testate la scară largă”, a declarat Antonio Cammisecra, Head al Enel Global Infrastructure and Networks.

Compania va sprijini societăţile de distribuţie a energiei electrice

Soluţiile şi serviciile furnizate de Gridspertise oferă beneficii întregului ecosistem electric. DSO pot îmbunătăţi calitatea serviciilor, reduce costurile operaţionale, pot optimiza investiţiile în infrastructură şi pot spori siguranţa, productivitatea şi sustenabilitatea operaţiunilor pe teren.

“Misiunea Gridspertise este să devină un partener de încredere pentru DSO în întreaga lume. Compania  va sprijini societăţile de distribuţie a energiei electrice, indiferent de dimensiune şi localizare, să ofere soluţii integrate de reţele inteligente care să raspundă nevoilor utilizatorilor reţelei şi ale clienţilor finali”, a declarat Robert Denda, CEO Gridspertise.

Pentru a crea reţele inteligente sustenabile şi fiabile, alături de promovarea unei utilizări mai eficiente a energiei şi includerea de noi servicii, oferta este structurată în jurul a trei domenii prioritare ale nevoilor de digitalizare ale DSO pe întregul lanţ valoric: Măsurarea şi digitalizarea tehnologiilor Grid Edge, axate pe creşterea implicării clienţilor şi a participării părţilor interesate prin contorizare inteligentă şi tehnologii grid edge, care permit, de asemenea, implicarea prosumatorilor de energie electrică pe pieţe;

Digitalizarea infrastructurii reţelei, menită să stimuleze inteligenţa şi flexibilitatea reţelelor electrice, pentru a accelera digitalizarea la nivel global, sporind eficienţa, fiabilitatea şi calitatea serviciilor şi sprijinind DSO pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă operaţiunile de reţea; Digitalizarea operaţiunilor pe teren, care vizează creşterea eficienţei operaţionale prin soluţii inovatoare destinate proceselor de planificare şi operare, sporind în acelaşi timp siguranţa atât pentru lucrătorii interni, cât şi pentru contractori.

Părţile interesate din reţea sau cei care utilizează infrastructura pentru a dezvolta modele de afaceri legate de energia electrică pot beneficia de transformarea reţelelor în platforme deschise resurselor de energie distribuite şi pot facilita dezvoltarea pieţei serviciilor energetice, inclusiv flexibilitatea, şi electrificarea utilizărilor finale.

Pe de altă parte, utilizatorii finali ai DSO beneficiază de o alimentare cu energie electrică mai fiabilă, care permite electrificarea completă a consumurilor proprii de energie, promovând în acelaşi timp eficienţa energetică printr-un control mai bun al datelor şi permitând participarea la pieţele de energie, facilitând transformarea în prosumator, integrând stocarea staţionară individuală sau participarea la schemele de agregare cu vehiculele lor electrice.

Gridspertise va viza pieţele din Europa şi America Latină

Gridspertise va viza în primă fază pieţele din Europa şi America Latină, unde Grupul Enel are deja o prezenţă puternică, şi va urmări să se extindă spre America de Nord şi Asia-Pacific, unde investiţiile în reţele inteligente vor conduce la proiecte de modernizare a infrastructurii în viitorul apropiat.

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate şi energie din surse regenerabile, precum şi un operator important pe piaţă retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente şi activează în peste 30 de ţări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 89 GW.

Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi, cu cei peste 75 de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de reţea la nivel global. Grupul aduce energie în aproximativ 70 de milioane de case şi companii şi are cea mai mare bază de clienţi la nivel mondial.

Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile şi operează centrale cu o capacitate instalată de circa 50 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, America, Africa, Asia şi Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este lider mondial în servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de circa 7,4 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat circa 137 MW de capacitate de stocare şi, în sectorul mobilităţii electrice, 232.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Eveniment

Nu toate nunțile sunt la fel

Publicat

pe

Ilinca și Claudiu au visat la o nuntă românească autentică iar noi am acceptat provocarea. Cadrul modest al unui cămin cultural din Brașov a fost pânza perfectă a unui tablou de nuntă menit să reconstituie atmosfera arhaică de la începutul secolului trecut.

Într-un decor care a purtat cu succes patina vremii datorită baloților de fân, pânzelor de in și bucatelor autentice, provocarea oricărui dj de nuntă ar fi armonizarea cu tematica în contextul în care muzica trebuia să se audă autentic, nu tare.

Dar echipa Full Events s-a angajat cu multă creativitate într-o tematică atât de interesantă, atât prin programul muzical, cât și prin atmosfera redată de schela cu lumini.

Oferta dj-ului a fost pe măsura ineditului concept. Evenimentul a debutat cu muzică arhaică și s-a indreptat subtil spre muzica populară din zona Întorsurii Buzăului, conectând invitații la ritmuri mai moderne prin romanțe și tangouri.

Programul a fost o încântare: prin mijloace moderne, preț de câteva ore, dj-ul i-a transpus pe oaspeți în atmosfera unică a nunților domnești, în care haiduci și fecioare deopotrivă se prindeau cu patimă în hore amețitoare.

Nuntă în stil occidental – Will și Iulia

Una din cele mai interesante nunți ale sezonului a fost una multi-culturală.  În atmosfera selectă a unui restaurant din Poiana Brașov, mirii și-au marcat începutul vieții de familie printr-o petrecere în stil englezesc cu elemente de tradiție românească.

De altfel, misiunea dj-ului a fost ca muzica să acomodeze o atmosferă familiară pentru numeroșii oaspeți englezi, fără a exclude momentele specifice unei nunți românești, astfel încăt aceștia să guste din tradițiile autohtone.

Seara a început cu discursul cavalerilor de onoare, un obicei englezesc care a instalat o atmosferă familiară și prietenoasă. S-au spus povești și s-a râs mult într-un cadru relaxat.

Dj-ul a mers pe o tematică interanțională cu accente englezești și tușe traditional românești. Într-o atmosferă de dineu, oaspeții au extins ringul, dansând la mese și chiar pe terasă, bucurându-se mai degrabă de o sonorizare de calitate decât de volum.

Relaxarea și buna dispoziție a celor 60 de invitați au imprimat amintirea unui eveniment extrem de reușit la care ne-am bucurat să luăm parte.

Nuntă festival – Alex și Cosmina

Am marcat debutul toamnei printr-o nuntă-festival în care ne-am implicat cu un entuziasm pe măsura provocărilor.

Povestea acestei  nunți s-a scris într-una din cele mai dificile săli de evenimente din punct de vedere al acusticii din Brașov. Aleasă pentru a acomoda 2000 de invitați, locația a impus instalarea celor mai performante echipamente de sonorizare pentru nuntă și o schelă de lumini absolut grandioasă, care s-au livrat cu o zi înainte, cu ajutorul a două autoutilitare și cu extra efort și dedicare din partea echipei Full Events.

sonorizare de calitate este întotdeauna primul nostru obiectiv pentru un eveniment reușit. În acest caz, capacitatea sălii ne-a pus la încercare resursele dar satisfacția a fost pe măsura provocărilor. Am susținut cu brio prestația live a Grupului Diaton de la Focșani, reușind să instalăm o atmosferă demnă de un festival, alături de colaboratorii noștri la acest proiect.

Sonorizarea și jocul de lumini care au întreținut atmosfera au fost realizate cu linia L’Acoustics, 4 monitoare de scenă, 2 linii de întârzieri pentru anularea ecoului și o schelă de lumini de proporții, cu o lungime de 10 m și lățime de 5 m. Urmând tradiția nunților din Brașov, luminile arhitecturale au făcut și ele parte din decor, alături de fumul greu care a marcat dansul mirilor și artificiile de interior cu flacără rece.

A fost un eveniment de referință pentru noi: o nuntă cu amploare de festival, de care ne vom aminti cu mult drag.

Citeste in continuare

Eveniment

Deep Forest Fest – Festival de tradiţie la Rm. Vâlcea

Publicat

pe

Deep Forest Fest

Din dorinţa de a pune Râmnicu Vâlcea pe harta marilor festivaluri de muzică electronică ale României şi nu numai, a luat naştere Deep Forest Fest. Şi ce alt loc putea fi mai bun pentru un asemenea festival de muzică decât magicul cadru natural din Feţeni? Un loc minunat, înconjurat de pădure şi foarte aproape de oraş – numai bun pentru a găzdui un asemenea eveniment la care zeci de mii de oameni participă şi se distrează.

Prima ediţie care a avut loc în 2019 a fost una încununată de succes, mii de oameni fiind încântaţi de DJ-ii şi artiştii care au urcat pe scenă şi au creat o atmosferă electrizantă. Imediat au fost făcute planuri pentru o nouă ediţie, însă din cauza pandemiei ediţia cu numărul 2 a trebuit amânată cu un an, astfel că a avut loc în 2021.

Deep Forest Fest ediţia IV-a

După primele două ediţii, magia de la Deep Forest Fest a cuprins tot mai multă lume şi a început să se impună drept un festival de tradiţie, mai ales după succesul de care s-a bucurat o dată cu cea de-a treia ediţie ce a avut loc în 2022. DJ de renume naţional şi internaţional au făcut senzaţie pe scena amenajată pe platoul din Feţeni, iar mii de iubitori ai muzicii electronice au petrecut până în zori timp de trei zile în care şi-au creat amintiri de neuitat şi au legat prietenii cu alţi entuziaşti asemenea lor.

Împreună cu sponsorii oficiali şi partenerii care au susţinut acest vis devenit realitate, Deep Forest Fest va continua această tradiţie şi în anul 2023, atunci când va avea loc cea de-a 4-a ediţie a îndrăgitului festival de muzică electronică. Însă până atunci, vă invităm să aruncaţi o privire asupra momentelor deosebite care au avut loc în primele trei ediţii urmărind site-ul oficial şi paginile de Facebook şi Instagram.

Citeste in continuare

Eveniment

SMART ID DYNAMICS, furnizor de soluții inovative pentru automatizarea proceselor, participă la Expo Retail 2022 cu unele dintre cele mai moderne echipamente și soluții destinate sectorului Retail

Brașovul MEU

Publicat

pe

București, Octombrie 2022. Smart ID Dynamics, integrator de tehnologii de vârf și dezvoltator cu peste 12 ani de experiență în furnizarea de soluții de automatizare și mobilitate, este unul dintre noii expozanți ce participă la Expo Retail 2022 – Digital, Green & Tech, care se desfășoară în perioada 26- 27 Octombrie la București, în incinta Combinatului Fondului Plastic (Sala Senat).

Expoziția EXPO RETAIL – Digital, Green & Tech reprezintă unul din cele mai importante evenimente Business to Business din România, fiind dedicată atât tehnologiei, echipamentelor, soluțiilor și serviciilor pentru Retail, cât și pentru eCommerce, industria FMCG, logistică, sectoarele DIY și IT&C. Expozanții și partenerii organizatorului (publicația de business retail-FMCG.ro) sunt unii din cei mai importanți furnizori de tehnologie, echipamente, soluții și servicii pentru Retail, eCommerce și industria FMCG, cu accent pe soluții „verzi”.

La acest eveniment sunt așteptați peste 300 de manageri, care se pot înregistra GRATUIT ca vizitatori ai hub-ului de business, dacă se încadrează într-unul din următoarele profiluri: Directori IT sau de achiziții de tehnologie și echipamente din retail, Purchasing Manageri, Technical Buyeri sau Directori ai unor centre comerciale, magazine online sau a altor companii din FMCG/Food Service sau HoReCa, ce doresc să își upgradeze tehnologia sau să achiziționeze servicii noi pentru a-și îmbunătăți și eficientiza activitatea.

Expoziția EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech va avea loc la Combinatul Fondului Plastic din București și va găzdui aproximativ 40 de standuri, pe o suprafață totală de cca. 1.000 de mp. Prezența Smart ID se va face remarcată în cadrul acestui eveniment expozițional prin varietatea soluțiilor și echipamentelor prezentate. Smart ID Dynamics are în portofoliu aproximativ 3.000 de clienți, cu peste 250 de proiecte implementate, soluțiile software proprii fiind special proiectate pentru companii ce activează în principalele industrii: retail, logistică, producție, utilități și sănătate.

Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID, declară: “ Cu certitudine, Expo Retail este unul dintre evenimentele importante la care ne-am propus să participăm, începând cu finalul acestui an. Acesta va deschide noi orizonturi în promovarea portofoliului întregit Smart ID și, de asemenea, suntem încrezători în potențialul acestui eveniment expozițional pentru a atrage noi clienți și totodată a ne întări parteneriatele devenite o tradiție. Expo Retail reprezintă o primă apariție Smart ID cu portofoliul dezvoltat pe sectorul Retail prin intermediul soluțiilor proprii Smart Lockers și Sceptrum ERP.”

Smart ID furnizează partenerilor săi soluții proprietare, personalizate și complete de automatizare a proceselor, cu scopul optimizării costurilor și creșterii productivității. Pentru atingerea unui potențial maxim de expunere în cadrul acestui proiect, Smart ID a ales să participe cu unele dintre cele mai moderne echipamente destinate sectorului Retail, precum și soluții inovative, integrând noile tehnologii ce facilitează întrepătrunderea dintre comerțul on-line și cel tradițional.

Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID, declară: “ Pentru noi, acest prim pas al prezentării în piață după întregirea cu echipa din Brașov reprezintă un obiectiv foarte important: suntem o singură echipă, ai cărei membri susțin împreună toate direcțiile de dezvoltare și continuitatea proceselor existente. Valorizăm aportul fiecăruia dintre colegii noștri în realizarea acestui proiect și le mulțumim pentru implicare!”

În susținerea prezenței la Expo Retail 2022, Smart ID Dynamics va beneficia și de suportul unora dintre principalii parteneri în zona Retail. Aceștia vor fi alături de echipa Smart ID atât prin logistica soluțiilor și a echipamentelor expuse, cât și prin disponibilitatea de a oferi tot suportul necesar prezentării acestora la locație. Împreună cu echipa dedicată Smart ID, reprezentanții acestor parteneri vor oferi informații relevante tuturor vizitatorilor Expo Retail.

Pe perioada desfășurării acestui proiect, alături de soluțiile proprii nou integrate în portofoliul pentru Retail: Smart Lockers și Sceptrum ERP, Smart ID promovează echipamentele moderne dedicate sectorului Retail și soluțiile tehnologice specializate ale partenerilor noștri: Zebra Technologies, NCR, SES Imagotag și Cust2Mate. Acesta este unul dintre cei mai noi parteneri Smart ID, care s-a alăturat prin introducerea în portofoliul Smart ID a primelor cărucioare de cumpărături inteligente – Smart Cart Platform, cu Self CheckOut integrat.

Pe parcursul dezvoltării sale, Smart ID a demonstrat că este o companie cu o viziune clară de business, care evidențiază importanța îmbinării dintre procesele tradițional existente cu cele mai inovative tehnologii la nivel internațional. Această ideologie a ajutat compania să evolueze unitar, ca și echipă, dar și alături de parteneri: unii dintre ei nou integrați în business-ul Smart ID, alții deja tradiționali, care și-au valorizat suportul pe parcursul timpului.

Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID, apreciază: “Ne mândrim că am reușit să atragem de partea Smart ID parteneri puternici, ce reprezintă un real suport în scopul întregirii arsenalului de echipamente, soluții și automatizări Smart ID pentru revoluționarea Retailului. La această ediție Expo Retail  vom  participa  alături  de  parteneri  tradiționali  precum  Zebra (ET40/ET45, TC2X, TC5X, PS20, CC600 și CC6000), NCR (prin soluția NCR Self CheckOut), SES Imagotag (etichete electronice și soluția VUSION Rail) și Cust2Mate (Smart Cart Platform, cu Self CheckOut integrat). Pe această cale le mulțumim că ne sunt alături în acest demers și, de asemenea, suntem încrezători în evoluția parteneriatului nostru pe termen lung. Dorim ca împreună să reprezentăm în continuare unul dintre pilonii ce aduc schimbarea în Retail, prin integrarea noilor tehnologii cu orientarea nativă către retailer și chiar mai departe, către utilizatorul final.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

broker de credite broker de credite
Uncategorized2 zile inainte

Broker de credite: ajutorul de care ai nevoie atunci cand faci un credit bancar

Credit de nevoi personale, credit ipotecar, refinantare a creditului – indiferent de modalitatea de finantare de care ai nevoie sau...

ferestre termopan ferestre termopan
Social2 zile inainte

5 beneficii pentru ferestre termopan cu geam dublu

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua...

Uncategorized3 zile inainte

Totemurile digitale sunt extrem de avantajoase!

Serviciul de inchiriere totem digital consta in instalarea echipamentelor in puncte strategice in locuri precum targuri, expozitii si evenimente de...

Haine sport Haine sport
Social4 zile inainte

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
Social4 zile inainte

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

Uncategorized5 zile inainte

Borcanele potrivite pentru camara ta

In plus fata de borcanele care pot fi umplute cu tot felul de preparate si inchise cu capac, exista si etichete tiparite...

Exclusiv5 zile inainte

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Motofierăstrău Motofierăstrău
Social5 zile inainte

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe...

Sport5 zile inainte

MS Diana a oferit croaziere cadou sportivilor premiați la Gala Canotajului Românesc 2022

2022 este considerat cel mai de succes din istoria Federației Române de Canotaj, cu 39 de medalii câștigate la competițiile...

Brasov Brasov
Turism5 zile inainte

Ce sa vizitezi intr-o vacanta in Brasov

Daca inca nu ai vizitat Brasov, atunci trebuie sa iti faci o lista cu cele mai interesante locatii existente pe...

calorifer calorifer
Social6 zile inainte

9 paşi să aerisești corect un calorifer

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe...

călătorie călătorie
Turism6 zile inainte

Ce să nu lipsească din bagajul de călătorie

Înainte să plecăm într-o călătorie, cea mai mare frică a noastră, a tuturor, este să nu cumva să omitem ceva...

Top Știri