Connect with us

Viața în Brașov

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” FLOVIS IMPEX SRL

Publicat

pe

Societatea FLOVIS IMPEX SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru FLOVIS IMPEX SRL, proiect nr M2-6700 din 07-04-2021   înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 07.04.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii FLOVIS IMPEX SRL prin ajutorul de stat acordat sub formă de grant pentru capital de lucru, în baza formularului electronic de înscriere şi a documentaţiei anexe, prin măsură “Granturi pentru capital de lucru”, denumită în continuare Măsură, implementată de către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) şi Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului (AIMMAIPE) în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, cu completările şi modificările ulterioare.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 834.813,75 (valoarea totala) din care : 725.925,00 lei grant si  108.888,75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

 

Date de Contact

Persoană de contact:  SURDU NICOLAE-FLORIN

Denumire firma: FLOVIS IMPEX SRL

Adresa: Romania, localitatea SAMBATA DE SUS, str. , nr. 376,  jud.BRASOV

E-mail: flovis_impex@yahoo.com   / 0722 548 733

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Poiana Brasov, destinatia de vacanta ideala in 2022!

Publicat

pe

Turismul montan este in plina ascensiune in tara noastra, iar Poiana Brasov se numara printre statiunile cele mai apreciate din Romania.

Fie ca esti pasionat de sporturile de iarna sau pur si simplu iti doresti sa te bucuri de frumusetile naturii, atunci aceasta locatie te va incanta.

Vorbim despre o statiune potrivita atat pentru sezonul de schi, cat si pentru cel de vara, dat fiind faptul ca poti avea parte de numeroase activitati.

Aflata la o altitudine de 1020 m, Poiana Brasov este situata la poalele Masivului Postavaru.

Prima mentiune a statiunii a fost inregistrata in anul 1427, insa la acel moment a reprezentat o zona destinata oieritului. Treptat, locatia montana cu privelisti deosebite a fost descoperita de catre pasionatii de sporturile de iarna, ce au urcat pentru prima data pe masivul Postavaru in 1895.

In anul 1904 s-a construit prima cladire in aceasta zona, iar 2 ani mai tarziu localitatea a primit titulatura de “statiune turistica de schi”.

Primul concurs de schi din Romania s-a desfasurat in anul 1906. Avand in vedere faptul ca statiunea era din ce in ce mai des vizitata de catre turisti, era necesara construirea unei unitati de cazare. Din acest considerent, primul hotel din Poiana Brasov a fost inaugurat in 1951.

Tot in acelasi an s-a creat primul teleferic ce facea legatura dintre Poiana Brasov si Postavaru, ce avea o lungime de 2150 de metri.

Odata cu trecerea timpului, statiunea s-a bucurat de o dezvoltare continua, aparand din ce in ce mai multe imobile. De la hoteluri, cabane turistice, pensiuni, pana la patinoare, teleschi si piscine, toate acestea pot fi regasite in Poiana Brasov.

In ceea ce priveste drumul pe care trebuie sa il parcurgeti pentru a ajunge in Poiana, exista doua variante. Fie ca alegeti sa ajungeti in statiune prin orasul Brasov sau prin Rasnov, accesul este facil oricarui sofer.

Aflata la doar 13 km de Brasov, statiunea este supranumita „Poiana Soarelui”. Turistii isi doresc sa se relaxeze in mijlocul naturii, intr-un cadru montan de poveste.

O vacanta in Poiana Brasov este benefica si pentru sanatate, avand in vedere aerul curat si ozont, cat si atmosfera puternic ionizata.

Dupa cum bine stim deja, Poiana Brasov este recunoscuta la nivel national datorita partiilor de schi. Aici exista partii atat pentru persoanele incepatoare, cat si pentru cele experimentate in practicarea sporturilor de iarna.

Daca iti doresti sa ai parte de o imagine panoramica asupra intregii statiuni, poti urca cu telegondola pana la cota 1800 m. De aici te vei putea bucura de o priveliste deosebita, asupra padurilor de conifere.

Avand in vedere toate frumusetile zonei, putem afirma ca Poiana Brasov este o statiune turistica montana de renume ce atrage un numar impresionant de turisti, indiferent de anotimp. Pe langa peisajele de poveste, vizitatorii vor avea parte si de activitati interesante.

Citeste in continuare

Afaceri locale

Top 5 idei de afaceri în IT

Publicat

pe

managed-it-services-og-1

Dacă te gândeşti să îţi faci un startup în domeniul IT şi nu ştii de la ce idee să pleci, care ar fi cele mai bune idei de pus în practică ai ajuns unde trebuie. Cu studii în domeniu, ceva cunoştinţe avansate de IT şi o echipă de specialişti entuziaşti care vor să lucreze pentru tine şi să te ajute să te dezvolţi în direcţia dorită poţi să pui pe picioare rapid o afacere în IT. La capitolul echipamente, indiferent că vei opta pentru o firmă de programare sau editare foto/video vei avea nevoie de statii grafice profesionale pentru a elimina timpii morți în așteptarea finalizării proceselor.

Ai nevoie de ambiţie, de creativitate, de răbdare, de ceva investiţii pe care ţi le vei amortiza destul de repede, nu îţi face griji, şi de timp. Nu ai găsit încă acea idee care îţi va garanta o afacere de succes şi un profit la care mulţi încă mai speră? Iată în continuare 5 idei de afaceri în IT care îţi vor aduce veniturile pe care le doreai de la un startup.

Jocuri şi promovare turistică

  1. Gaming. Toată lumea se joacă astăzi. Pe calculator, pe telefon, jocurile pentru telefon şi calculator sunt tot mai căutate. Dar ca să ajungi să te joci cineva trebuie să le creeze, să le construiască de la zero. Vei avea nevoie de calculatoare puternice pentru proiectare şi programare, de echipe de specialişti pe care să îi poţi plăti la nivelul experienţei lor şi de oameni care ştiu foarte bine ce au de făcut. La început poate nu vei avea câştiguri uriaşe, dar dacă te ţii de treabă şi reinvesteşti profitul să te dezvolţi vei ajunge la succes mai repede decât ţi-ai închipuit;
  2. Programe pentru customer relationship management. CRM-ul, cum mai e cunoscut managementul relaţiilor cu clienţii, trebuie să fie gestionat foarte eficient şi e nevoie neaparat de software specializat pentru acest lucru. Ai nevoie de CRM ca să gestionezi baze de clienţi, activităţi externe ale companiei, să prospectezi clienţi, să ai management mai bun la contractelor încheiate. Îţi va lua ceva timp să „scrii” codul pentru CRM, să îl personalizezi în funcţie de ce are nevoie firmă care l-a solicitat, dar după ce ai deja câteva comenzi vei avea şi clienţi din ce în ce mai mulţi;
  3. Promovarea turistică. Poţi să creezi plaforme de promovare turistică de la zero. Lumea trebuie să ştie despre zone turistice poate neexplorate până atunci, turiştii au nevoie de informaţii şi zonele respective de promovare. Platformele de promovare turistică sunt la mare căutare mai ales că turistul modern va căuta informaţiile on-line înainte să îşi rezerve cazare;

Site-uri şi service, reparaţii în domeniul IT

  1. Crearea de site-uri şi web design. Pandemia de COVID-19 a accelerat digitalizarea şi trecerea multor afaceri doar în on-line sau şi în on-line. Dacă nu ai un site nu exişti, nu prea poţi ajunge rapid la clienţi şi nu ai cum să promovezi şi să vinzi produse şi servicii. Poţi lucra de oriunde, te poţi folosi de Cloud şi de tot ce oferă el pentru găzduire de calitate, nu mai ai nevoie neapărat de nişte servere fizice undeva într-o hală;
  2. Service, întreţinere, mentenanţă, reparaţii calculatore, servere etc. Cam toate firmele care au echipamente IT au nevoie de aceste servicii, de reparaţii, persoanele fizice te vor căuta şi ele pentru că depind de laptopuri, desktopuri, de tablete, telefoane, de conexiuni de internet care au tot mai multe probleme în condiţiile în care le folosim din ce în ce mai des. Vei fi căutat non-stop, vei avea venituri bune şi investiţii reduse la început, amortizate rapid, deci e o idee de afacere excelentă dacă ai şi echipa de specialişti care ştie ce are de făcut indiferent de serviciile accesate de către clienţi.

Citeste in continuare

Viața în Brașov

Rolul lecțiilor creative/ interactive

Publicat

pe

Nu este greu de înțeles de ce copiii necesită a învăța științe exacte în parcursul lor școlar, însă care este rolul lecțiilor creative și cum influențează acestea dezvoltarea copiilor? De ce este necesar ca uneori să apelăm la mijloace creative pentru a ne susține orele de clasă într-un mod interactiv?

Dezvoltă rezolvarea rezolvarea problemelor printr-o gândire creativă, out of the box

          Științele exact sunt responsabile pentru dezvoltarea unei maniere logice de a gândi, însă uneori acest lucru nu este îndeajuns pentru a putea rezolva probleme pe care le întâlnim în viața de zi cu zi. O gândire creativă, fără limite, ne poate ajuta să găsim modalități ingenioase și unice de rezolvare a dificultăților, lucru foarte apreciat atât în cadrul familiei, cât și în cadrul profesional.

Prezintă vizual conceptele, făcându-le mai ușor de înțeles

          Încă de la o vârstă fragedă, copilul caută modalități de a învăța și de a reține mai ușor. Culorile, formele, schemele – toate acestea sunt moduri prin care copilul își poate exersa capacitatea de memorare, înțelegând, totodată, conceptele noi pe care încearcă să le învețe.

Dezvoltă capacitățile motorii, sociale, dar și acțiunea de luarea deciziilor importante

          Controlul motoriu, răbdarea sunt doar câteva din conceptele pe care lecțiile creative le poate dezvolta. În special când vine vorba de lucru în echipe, sunt vizate și capacitățiile sociale, puterea de argumentare și negociere în luarea deciziilor importante de comun acord, astfel ajungând la un consens în metoda abordată.

Contribuie la dezvoltarea caracterului copilului

          Poate unul dintre cele mai importante argumente în susținerea unor lecții creative și interactive este faptul că acestea scot copiii din rutina mediului școlar cu care aceștia sunt obișnuiți. Educația nonformală este un aspect important în dezvoltarea echilibrată a copilului, din punct de vedere social, iar studiile au demonstrat că aceste tipuri de lecții diminuează nivelul de anxietate pe care un copil o resimte atunci când își susține punctul de vedere sau își prezintă proiectul în fața clasei.

          Pe termen lung, acest lucru va însemna că, odată devenit adult, copilul va știi să își pună în valoare atuurile și să își prezinte munca într-o manieră convingătoare.

          Lectiile creative pot fi un mijloc prin care și noi, profesorii, putem ieși din rutina zilnică de susținere a orelor și ne putem provoca gândirea creativă pentru a născoci jocuri educative în concordanță cu noțiunile ce trebuie abordate în cadrul cursului. Nu îți fie teamă să aduci noi provocări în cadrul orelor de curs!

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment2 zile inainte

Cu Eurosurvey ai garantia unor lucrari calitative

Faptul ca prezenta inginerilor pe santierele de lucru este esentiala este deja bine cunoscut. De acestia depinde in mare masura...

cura de slabire cura de slabire
Uncategorized2 zile inainte

Iata cum se manifesta o cura de slabire cu un continut scazut de calorii!

In ziua de astazi, dietele cu un continut foarte scazut de calorii – cunoscute ca si VLCD – reprezinta probabil...

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
Social4 zile inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

Eveniment4 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL nominalizat la Premium Soimii Engross

Compania Romaneasca RTT Distribution srl  este nominalizata la premium soimiii engross pentru performatele de care...

Eveniment4 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL despre Stirile false din BZI.RO

RTT DISTRINBUTION SRL -Stiri False In mediu Online Bzi.ro publica stiri false la adresa lor Un site no name din...

Eveniment5 zile inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

Social6 zile inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

Social6 zile inainte

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura ferestrelor. Ferestrele...

Social6 zile inainte

Avantajele creării unui magazin online

Având în vedere evoluția tehnologiei din ultimii ani, majoritatea antreprenorilor și-au dezvoltat afacerile și în sfera digitală. Primul pas către...

Social7 zile inainte

Ralflo și Simona Nae colaborează după opt ani pentru „Ca Va”! Cum a învățat Simona Nae franceza de la Ralflo!

În urmă cu opt ani, Ralflo şi Simona Nae colaborau pentru prima oară, înregistrând piesa „Doar Tu” care s-a bucurat...

SocialO săptămână inainte

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc....

ExclusivO săptămână inainte

Federatia Politiștilor de Penitenciare și FSANP confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova

Reteta de facut ilegal functionari publici si de prejudiciere a bugetului local Ingredientele necesare: plantarea la sefia unitatii a unui...

Top Știri