Connect with us

Viața în Brașov

Rolul lecțiilor creative/ interactive

Publicat

pe

Nu este greu de înțeles de ce copiii necesită a învăța științe exacte în parcursul lor școlar, însă care este rolul lecțiilor creative și cum influențează acestea dezvoltarea copiilor? De ce este necesar ca uneori să apelăm la mijloace creative pentru a ne susține orele de clasă într-un mod interactiv?

Dezvoltă rezolvarea rezolvarea problemelor printr-o gândire creativă, out of the box

          Științele exact sunt responsabile pentru dezvoltarea unei maniere logice de a gândi, însă uneori acest lucru nu este îndeajuns pentru a putea rezolva probleme pe care le întâlnim în viața de zi cu zi. O gândire creativă, fără limite, ne poate ajuta să găsim modalități ingenioase și unice de rezolvare a dificultăților, lucru foarte apreciat atât în cadrul familiei, cât și în cadrul profesional.

Prezintă vizual conceptele, făcându-le mai ușor de înțeles

          Încă de la o vârstă fragedă, copilul caută modalități de a învăța și de a reține mai ușor. Culorile, formele, schemele – toate acestea sunt moduri prin care copilul își poate exersa capacitatea de memorare, înțelegând, totodată, conceptele noi pe care încearcă să le învețe.

Dezvoltă capacitățile motorii, sociale, dar și acțiunea de luarea deciziilor importante

          Controlul motoriu, răbdarea sunt doar câteva din conceptele pe care lecțiile creative le poate dezvolta. În special când vine vorba de lucru în echipe, sunt vizate și capacitățiile sociale, puterea de argumentare și negociere în luarea deciziilor importante de comun acord, astfel ajungând la un consens în metoda abordată.

Contribuie la dezvoltarea caracterului copilului

          Poate unul dintre cele mai importante argumente în susținerea unor lecții creative și interactive este faptul că acestea scot copiii din rutina mediului școlar cu care aceștia sunt obișnuiți. Educația nonformală este un aspect important în dezvoltarea echilibrată a copilului, din punct de vedere social, iar studiile au demonstrat că aceste tipuri de lecții diminuează nivelul de anxietate pe care un copil o resimte atunci când își susține punctul de vedere sau își prezintă proiectul în fața clasei.

          Pe termen lung, acest lucru va însemna că, odată devenit adult, copilul va știi să își pună în valoare atuurile și să își prezinte munca într-o manieră convingătoare.

          Lectiile creative pot fi un mijloc prin care și noi, profesorii, putem ieși din rutina zilnică de susținere a orelor și ne putem provoca gândirea creativă pentru a născoci jocuri educative în concordanță cu noțiunile ce trebuie abordate în cadrul cursului. Nu îți fie teamă să aduci noi provocări în cadrul orelor de curs!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri locale

Top 5 idei de afaceri în IT

Publicat

pe

managed-it-services-og-1

Dacă te gândeşti să îţi faci un startup în domeniul IT şi nu ştii de la ce idee să pleci, care ar fi cele mai bune idei de pus în practică ai ajuns unde trebuie. Cu studii în domeniu, ceva cunoştinţe avansate de IT şi o echipă de specialişti entuziaşti care vor să lucreze pentru tine şi să te ajute să te dezvolţi în direcţia dorită poţi să pui pe picioare rapid o afacere în IT. La capitolul echipamente, indiferent că vei opta pentru o firmă de programare sau editare foto/video vei avea nevoie de statii grafice profesionale pentru a elimina timpii morți în așteptarea finalizării proceselor.

Ai nevoie de ambiţie, de creativitate, de răbdare, de ceva investiţii pe care ţi le vei amortiza destul de repede, nu îţi face griji, şi de timp. Nu ai găsit încă acea idee care îţi va garanta o afacere de succes şi un profit la care mulţi încă mai speră? Iată în continuare 5 idei de afaceri în IT care îţi vor aduce veniturile pe care le doreai de la un startup.

Jocuri şi promovare turistică

  1. Gaming. Toată lumea se joacă astăzi. Pe calculator, pe telefon, jocurile pentru telefon şi calculator sunt tot mai căutate. Dar ca să ajungi să te joci cineva trebuie să le creeze, să le construiască de la zero. Vei avea nevoie de calculatoare puternice pentru proiectare şi programare, de echipe de specialişti pe care să îi poţi plăti la nivelul experienţei lor şi de oameni care ştiu foarte bine ce au de făcut. La început poate nu vei avea câştiguri uriaşe, dar dacă te ţii de treabă şi reinvesteşti profitul să te dezvolţi vei ajunge la succes mai repede decât ţi-ai închipuit;
  2. Programe pentru customer relationship management. CRM-ul, cum mai e cunoscut managementul relaţiilor cu clienţii, trebuie să fie gestionat foarte eficient şi e nevoie neaparat de software specializat pentru acest lucru. Ai nevoie de CRM ca să gestionezi baze de clienţi, activităţi externe ale companiei, să prospectezi clienţi, să ai management mai bun la contractelor încheiate. Îţi va lua ceva timp să „scrii” codul pentru CRM, să îl personalizezi în funcţie de ce are nevoie firmă care l-a solicitat, dar după ce ai deja câteva comenzi vei avea şi clienţi din ce în ce mai mulţi;
  3. Promovarea turistică. Poţi să creezi plaforme de promovare turistică de la zero. Lumea trebuie să ştie despre zone turistice poate neexplorate până atunci, turiştii au nevoie de informaţii şi zonele respective de promovare. Platformele de promovare turistică sunt la mare căutare mai ales că turistul modern va căuta informaţiile on-line înainte să îşi rezerve cazare;

Site-uri şi service, reparaţii în domeniul IT

  1. Crearea de site-uri şi web design. Pandemia de COVID-19 a accelerat digitalizarea şi trecerea multor afaceri doar în on-line sau şi în on-line. Dacă nu ai un site nu exişti, nu prea poţi ajunge rapid la clienţi şi nu ai cum să promovezi şi să vinzi produse şi servicii. Poţi lucra de oriunde, te poţi folosi de Cloud şi de tot ce oferă el pentru găzduire de calitate, nu mai ai nevoie neapărat de nişte servere fizice undeva într-o hală;
  2. Service, întreţinere, mentenanţă, reparaţii calculatore, servere etc. Cam toate firmele care au echipamente IT au nevoie de aceste servicii, de reparaţii, persoanele fizice te vor căuta şi ele pentru că depind de laptopuri, desktopuri, de tablete, telefoane, de conexiuni de internet care au tot mai multe probleme în condiţiile în care le folosim din ce în ce mai des. Vei fi căutat non-stop, vei avea venituri bune şi investiţii reduse la început, amortizate rapid, deci e o idee de afacere excelentă dacă ai şi echipa de specialişti care ştie ce are de făcut indiferent de serviciile accesate de către clienţi.

Citeste in continuare

Viața în Brașov

Încălțăminte sport la modă – Sneakers și adidași

Publicat

pe

Sneakers sunt un tip de încălțăminte, precum adidașii de damă la modă. De mult timp nu mai sunt doar un element al garderobei sport, ci au intrat cu încredere în look-urile de zi cu zi. Este de remarcat faptul că anul acesta ansamblurile cu sneakers eleganţi pentru femei, au devenit tendința principală a sezonului. Combinațiile sunt foarte diferite: de la modelele tradiționale albe cu blugi și terminând cu tot felul de opțiuni futuriste, care completează perfect rochiile de vară și rochiile maxi. Ca să nu te pierzi în toată această varietate de tendințe, pe dichisite.ro poți găsi modelul de sneakers potrivit pentru tine.

Sneakers – culori la modă

Pe dichisite.ro, astfel de pantofi sunt într-adevăr prezentați într-o gamă largă, și acest lucru este valabil și pentru paleta de culori, dar experții în modă recomandă totuși să acorzi o atenție deosebită culorilor de alb, portocaliu, roz, albastru, pastel, neon, cu imprimeuri graffiti, cu decor generos. După cum demonstrează numeroasele modele de pe podiumuri, sneakers de damă la modă, în combinații de culori contrastante, arată eleganţi. În acest sezon, designerii au pus un accent deosebit pe combinațiile de culori non-standard, de exemplu, sneakers roz aprins cu șireturi cu inserții colorate. Desigur, sneakers, sunt elementul principal al garderobei unei femei moderne care se străduiește mereu să fie la modă, să se simtă cât mai confortabil și, în același timp, să-i surprindă pe ceilalți cu gustul și stilul ei impecabil.

Adidași pentru femei la modă

În prezent, există un mare interes pentru încălțămintea sport, care sunt prezentați în tot felul de variante de modele și culoare. Printre pantofii sport de top de damă, se numără adidașii și există câteva tendințe principale.

Modele masive

Adidașii cu tălpi în mod deliberat voluminoase, au devenit tendința cheie a sezonului și trec cu încredere în noul sezon, fără a-și pierde relevanța și popularitatea.

Adidași Tie Dye

Stilul numit Tie Dye în noul sezon este în vârful popularității. Acestea sunt modele foarte interesante de pantofi „acuarelă”, care descriu perfect tehnologia creației lor. Adidașii cu adevărat originali sunt în combinații de culori aproape halucinogene. Modelul ciorap este un alt hit al sezonului și provine de la branduri celebre. Alte tipuri de adidași au inserții de culori, și cu cât modelul are mai multe decoruri diferite, cu atât va arăta mai cool. În acest sezon, coralul este recunoscut drept culoarea în tendințe a anului, așa că acest lucru va fi foarte relevant pentru alegerea unei perechi de adidașii. Pot fi simpli sau cu inserții coral pe șireturi, precum și cu inserții decorative.

Versiunea clasică a adidașilor la modă pentru fete este discretă, practică și stilată. Vor arăta grozav în combinație cu blugi, rochii și chiar costume lejere preferate. Adidașii se potrivesc bine cu blugi, precum și cu îmbrăcăminte în stil sport. Un ansamblu poate ieși grozav și într-o combinație de adidași tip ciorap cu rochii tricotate. Adidașii de damă la modă de înaltă calitate au o pernă de aer cu funcție de amortizare excelentă. Suprafața pantofului trebuie să fie bine respirabilă și să împiedice transpirația piciorului. Cusăturile ar trebui să fie, de asemenea, perfect uniforme, ca și pentru materialul principal – piele. Culoarea uniformă ar trebui să fie fără nicio rugozitate. De asemenea, poți alege modele din materiale sintetice moderne.

Adidași dama

Desigur, o femeie stilată, ar trebui să fie stilată în orice fel. Ansamblurile create pentru activități sportive nu fac excepție. Prin urmare, este sugerabil să alegi doar adidași la modă, acordând în același timp atenție caracteristicilor funcționale. Modelele care oferă protecţie maximă picioarelor împotriva şocurilor, sunt perfecte pentru alergare sau pentru plimbări îndelungi. Ar trebui să acorzi atenție modelelor de adidași bine ventilați cu protectoare joase, care permit picioarelor să respire bine.

Citeste in continuare

Administrație locală

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Publicat

pe

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul

Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic, ușor de prelucrat și nu își pierde culoarea originală, este din ce în ce mai utilizat nu numai în apartamente, ci și în diferite tipuri de spații comerciale. Plexiglasul decorativ poate fi o decorație extraordinară a unui punct de serviciu sau a unui spațiu de divertisment.

Plexiglas pe perete – o soluție nu numai pentru bucătărie sau baie

În spațiile rezidențiale, panourile din plexiglas sunt cel mai des utilizate în bucătării și băi. Acolo servesc ca așa-numitele panouri splashback. Acestea sunt de obicei instalate în imediata vecinătate a unei chiuvete, a unei căzi etc. Sarcina lor principală este de a proteja peretele împotriva stropilor și a daunelor rezultate din expunerea prelungită la umiditate.

Caracteristicile practice generale sunt apreciate, dar în cazul spațiilor comerciale, plexiglasul este din ce în ce mai utilizat ca element decorativ. Datorită procesării ușoare a plexiglasului, se pot obține forme foarte diferite. Tăierea cu laser a plexiglasului transparent permite crearea de decorațiuni sau ornamente cu adevărat fanteziste. Plexiglasul este, de asemenea, un material disponibil în mai multe culori. Datorită acestui fapt, decorațiunile din plexiglas proiectate pot fi, de asemenea, adaptate la interior în ceea ce privește culoarea.

Plexiglas decorativ pentru perete – câteva idei

Plexiglasul este un material care poate fi utilizat în mai multe spații diferite. Este o modalitate simplă și ieftină de a crea decorațiuni unice pentru un restaurant, club de noapte, pub, salon spa, salon de înfrumusețare etc. Pereții despărțitori ajuraţi tăiați dintr-un singur plexiglas mare pot fi folosiți, de exemplu, pentru a separa un lounge într-un club de noapte sau mese într-un restaurant. O placă de plexiglas cu găuri decorative poate fi folosită și ca un capac de radiator. Totuși, plexiglasul nu trebuie instalat în locuri expuse la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius.

Datorită tăierii cu laser a plexiglasului, se pot obține chiar și forme foarte sofisticate. Motivele florale complicate decupate din plexiglas pot fi un decor într-un salon SPA sau într-o cafenea plină de verdeață. De asemenea, se poate decupa logo-ul companiei într-un format mare din plexiglas. Poate decora biroul de recepție, sala de conferințe sau orice altă parte reprezentativă a companiei. Panourile decorative din plexiglas pot fi, de asemenea, combinate cu iluminarea ascunsă sub ele. În acest fel, poți pregăti decorațiuni de pereți cu adevărat eficiente și romantice pentru un club, pub sau restaurant.

Inscripții din plexiglas pe perete

O varietate interesantă de decorațiuni din plastic sunt și numerele și literele din plexiglas. Această soluție este mult mai durabilă decât autocolantele de perete din hârtie. Se pot comanda litere și cifre din plexiglas în orice stil și dimensiune. Cu ajutorul unor astfel de elemente, se poate crea, de exemplu, o frază interesantă pe peretele incintei sau pur și simplu numele companiei.

Decorațiuni din plexiglas – care sunt avantajele unei astfel de soluții?

  • Placa de plexiglas pentru perete este o soluție care are o mulțime de avantaje practice și funcționale:
  • Asamblare simplă – decorațiunile din plexiglas sunt relativ ușoare și rezistente. Pentru montaj, se pot lipi cu un adeziv adecvat sau pot fi înșurubate pe perete prin găurirea orificiilor de montare de pe ele.
  • Îngrijire ușoară – curățarea plexiglasului este foarte ușoară. Șterge suprafața cu o cârpă umedă sau folosește apă caldă cu săpun. Evită temperaturile ridicate și substanțele chimice în îngrijirea zilnică a panourilor decorative din plexiglas sau splashback.
  • Protecție împotriva umezelii – o placă de plexiglas este o acoperire omogenă, impermeabilă, care protejează un perete sau altă suprafață împotriva stropirilor ocazionale și a expunerii prelungite la umiditate. În unele situații, elementele decorative din plexiglas pot fi folosite și în practică.

 

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Uncategorized14 ore inainte

TCL depășește limitele. Ecrane mai mari pentru o experiență mai captivantă

București, 17 mai 2022. Anul acesta, TCL Electronics, unul dintre principalii jucători din industria TV la nivel mondial, lansează o...

Uncategorized16 ore inainte

Artroza Femuropatelară – cauze, simptome și tratament

Artroza femuropatelară apare atunci când cartilajul articular de la nivelul șanțului trohlear și de pe partea internă a rotulei se...

Eveniment2 zile inainte

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

  Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la...

Exclusiv2 zile inainte

„Asta e un text care ne avertizeaza ca ori avem de-a face cu niste escroci de mare anvergura ori cu niste prosti galonati care conduc dezastruos resursele, financiarul si juridicul”

„Dacă un polițist ar fi avut un salariu de funcție în cuantum brut mai mic cu 100 de lei decât...

Livrare Flori Moldova Livrare Flori Moldova
Social2 zile inainte

Ce flori sunt potrivite pentru funerarii?

Florile sunt o modalitate excelentă de a vă aminti și de a onora memoria unei persoane dragi. Ele pot fi...

Social2 zile inainte

De ce trebuie să vorbiți cu un terapeut: Beneficiile de a vorbi cu un profesionist

Ca oameni, cu toții ne confruntăm cu stresul și ne simțim uneori triști. Este normal. Cu toate acestea, pentru unii...

Eveniment5 zile inainte

Cum isi va folosi copilul tau pantofii?

Alegerea unei perechi de pantofi depinde si de contextul in care vor fi folositi. Daca este vorba de pantofi pentru...

Eveniment6 zile inainte

„Strategia Națională de Educație Parentală” reloaded sau pumnul de fier în mănușă de catifea

    Coșmarul numit Strategia Națională de Educație Parentală a reapărut în spațiul public românesc. Aceasta se poate regăsi pe...

EvenimentO săptămână inainte

Știrile oferă o nouă perspectivă

Un avantaj major al citirii de știri Transilvania zilnic este reprezentat de faptul că oamenii...

TurismO săptămână inainte

Alege Hotel Fortuna pentru cazare în Eforie Nord şi bucură-te de un sejur memorabil la mare

Cauţi o cazare ieftină în Eforie Nord, situată într-un cadru natural de excepţie, cât mai aproape de malul mării, dar...

UncategorizedO săptămână inainte

TCL câștigă iF Design Award 2022

Purificatoarele de aer Breeva Pro 400 Premium și Breeva Pro 700 Premium au fost apreciate pentru designul remarcabil și filosofia...

CulturăO săptămână inainte

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021 Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că...

Top Știri