Connect with us

Social

De ce trebuie să vorbiți cu un terapeut: Beneficiile de a vorbi cu un profesionist

Publicat

pe

Ca oameni, cu toții ne confruntăm cu stresul și ne simțim uneori triști. Este normal. Cu toate acestea, pentru unii oameni, aceste sentimente pot deveni atât de copleșitoare încât au un impact negativ asupra vieții lor de zi cu zi. Dacă ai început să simți că tristețea, furia sau stresul tău te împiedică să trăiești viața pe care ți-o dorești, consilierea profesională poate fi exact ceea ce ai nevoie. Dacă alegi sau nu să explorezi aceste opțiuni ca adult depinde de tine, dar noi credem că nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să primești ajutor atunci când lucrurile încep să devină dificile în viață. Chiar dacă terapia pare înfricoșătoare pentru unii oameni care nu știu prea multe despre ea, nu uita că există terapeuți buni care vor să te vadă reușind în viață și te pot ajuta în acest sens.

La ce să te aștepți când vorbești pentru prima dată cu un terapeut

Atunci când vizitați un terapeut pentru prima dată, s-ar putea să se întâmple câteva lucruri diferite. S-ar putea să primești un chestionar pe care să îl completezi înainte de programare sau pur și simplu să vorbiți despre ceea ce te confrunți și despre cum ai încercat să te descurci în trecut. Oricare ar fi prima dată, este util să vă pregătiți pentru programare alcătuind o listă de întrebări care v-au trecut prin minte. S-ar putea să doriți să îi întrebați despre experiența cu problema dvs., cât durează ședințele și cât de des vă veți întâlni (de exemplu, săptămânal sau lunar). De asemenea, ați putea dori să întrebați despre costuri sau despre ceea ce ar putea acoperi planul dumneavoastră de asigurare.

De ce este util să vorbiți cu un profesionist

S-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să luați în considerare căutarea unei terapii ca adult. Există multe motive pentru care aceasta este o idee bună, inclusiv: – S-ar putea să vă confruntați cu un stres copleșitor – Fie că este legat de locul de muncă sau din cauza unor probleme familiale, terapia vă poate ajuta să învățați cum să vă gestionați stresul mai eficient. – S-ar putea să vă luptați cu o schimbare dificilă sau cu un eveniment de viață – Terapia vă poate ajuta să vă adaptați la noi circumstanțe și să faceți față schimbărilor într-un mod sănătos, astfel încât acestea să nu vă afecteze negativ viața de zi cu zi. – S-ar putea să aveți probleme continue cu relațiile – De la prieteniile la relațiile romantice, terapia vă poate ajuta să identificați zonele cu probleme în legăturile dumneavoastră și să învățați noi abilități pentru a le aborda. – S-ar putea să vă simțiți deprimat sau anxios – Terapia vă poate oferi sprijin și instrumente care să vă ajute să vă ușurați depresia și anxietatea și să vă ajutați să vă simțiți mai fericit în viața de zi cu zi.

Ce este terapia cognitiv-comportamentală (CBT)?

CBT este un tip de psihoterapie care se concentrează pe identificarea și schimbarea gândurilor și comportamentelor negative care vă împiedică să trăiți o viață plină și fericită. Poate ați mai auzit expresia „blocat în rutină” și cam asta este ceea ce CBT încearcă să vă ajute să evitați. Este o metodă terapeutică utilă, care s-a dovedit a fi eficientă în tratarea multor probleme de sănătate mintală diferite. CBT include adesea „teme pentru acasă” pe care le faceți între ședințe. Dumneavoastră și terapeutul dumneavoastră puteți stabili obiective pentru ceea ce ați dori să realizați în timpul terapiei și apoi să propuneți activități care vă vor ajuta să atingeți aceste obiective. Acest tip de terapie online este adesea recomandat persoanelor care se luptă cu depresia și anxietatea. CBT vă poate ajuta să învățați diferite abilități de adaptare și să ieșiți din tiparele de gândire negative care însoțesc adesea aceste probleme.

Ce este consilierea?

Consilierea poate fi utilă pentru persoanele care se confruntă cu probleme specifice în viața lor, cum ar fi doliul, probleme de relații sau o tranziție stresantă în viață. Consilierea poate implica discuții despre sentimentele și gândurile dvs., identificarea problemelor și explorarea opțiunilor pentru a le aborda. De asemenea, poate include rezolvarea problemelor și stabilirea obiectivelor. Consilierea nu înseamnă să obțineți un diagnostic sau să fiți „reparat” până la sfârșitul ședințelor dumneavoastră. Este o explorare a ceea ce experimentați și a ceea ce ați putea dori să faceți în legătură cu aceasta. În același timp, este un spațiu sigur și de susținere pentru a vă împărtăși gândurile, sentimentele și experiențele cu un profesionist empatic și instruit care vă poate ajuta să vă explorați opțiunile și să obțineți sprijinul de care aveți nevoie.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este un proces pe termen lung care vă permite să vă explorați experiențele și relațiile din trecut și din prezent, precum și modul în care vă simțiți și interacționați cu aceste experiențe. În acest fel, terapia vă poate ajuta să vă înțelegeți mai bine gândurile, sentimentele și comportamentul și să abordați orice probleme cu care vă confruntați în viața dumneavoastră. Psihoterapia nu este ceva ce se întâmplă în doar una sau două ședințe; este un proces care ar trebui să fie continuu și adaptat la nevoile și obiectivele dumneavoastră specifice. De asemenea, este posibil să aveți obiective și interese specifice pentru terapia dvs., cum ar fi tratarea depresiei, anxietății, traumei sau o problemă specifică de relaționare etc.

Ce este un tratament de sănătate mintală?

Tratamentul pentru sănătate mintală este procesul de explorare a gândurilor, sentimentelor și comportamentelor dumneavoastră. Acesta poate implica terapie prin discuții, TCC sau chiar folosirea atenției pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mintală. Tratamentul pentru sănătate mintală este recomandat tuturor celor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, chiar dacă nu îndeplinesc criteriile pentru un diagnostic. Terapia vă poate ajuta să învățați abilități de adaptare și să identificați și să abordați orice probleme cu care vă confruntați în viața dumneavoastră.

Cum pot găsi terapeutul potrivit pentru mine?

Găsirea terapeutului potrivit pentru dvs. poate fi o provocare, dar este important să vă documentați pentru a nu ajunge să vă alegeți cu cineva care nu vi se potrivește. Când începeți să căutați terapeuți, veți dori să vă asigurați că aveți în minte câteva criterii. Unele întrebări importante la care trebuie să vă gândiți includ: Ce tip de terapie doriți? Care sunt limitările bugetului și ale asigurării dumneavoastră? Unde locuiți? Cum este programul dumneavoastră? Înainte de a începe să dați telefoane, ar trebui, de asemenea, să faceți o listă cu întrebările pe care le aveți despre terapie în general și despre fiecare psiholog online potențial. Asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu terapeutul și că simțiți că acesta este potrivit pentru dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că terapeutul are calificările potrivite pentru a vă ajuta cu problemele dumneavoastră.

Concluzie

Poate fi înfricoșător să te gândești să vorbești cu un terapeut, dar nu uita că aceștia sunt acolo pentru a te ajuta. Ei sunt profesioniști instruiți care doresc să vă simțiți mai bine și să trăiți o viață mai fericită. Terapia vă poate ajuta să vă depășiți provocările, să identificați problemele și să găsiți modalități de a vă atinge obiectivele. Există o mulțime de tipuri diferite de terapie și depinde de tine să decizi ce tip vrei să explorezi.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Publicat

pe

încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar și atunci a fost considerat un sistem original și mai presus de toate funcțional. În trecut, s-au înregistrat unele probleme legate de temperaturi prea ridicate la nivelul podelei sau de o termoreglare inadecvată: multe manifestau de fapt disconfort la nivelul picioarelor și dureri de cap frecvente. Problemele au dispărut odată cu trecerea timpului datorită sistemelor din ce în ce mai moderne și materialelor de calitate. Astăzi sistemul de încălzire în pardoseală reprezintă o soluție ideală pentru cei care doresc să-și încălzească locuința și în același timp să economisească la facturi.

Sistemele tradiționale de încălzire

Sistemele tradiționale de încălzire funcționează datorită mișcărilor convective ale aerului. Vorbim despre caloriferele clasice care se instalează în mai multe zone ale apartamentului pentru a face ambientul cald. Aerul de la calorifere se ridică în sus pentru că este mai ușor. De multe ori, odată cu aerul, se ridică însă şi praful. Un semn clar al acestui fenomen este prezența punctelor negre în apropierea caloriferelor.

Mulți folosesc umidificatoare în apropierea caloriferelor pentru a rehidrata aerul și pentru a face față inconvenienţelor legate de un grad de umiditate diferit de cel așteptat. De obicei deschizi ferestrele pentru a aerisi camera. Acest lucru, deși pozitiv pe de o parte, pe de altă parte, provoacă o pierdere semnificativă de căldură și, în același timp, un consum mai mare de energie.

Pe partea opusă există sisteme de încălzire în pardoseală, care spre deosebire de calorifere nu produc nicio mișcare a aerului. Distribuția căldurii într-un sistem de încălzire în pardoseală are loc prin radiație. În cazul caloriferelor vorbim de principiul convenţiei. La sistemele de încălzire în pardoseală căldura este distribuită uniform; se evită schimbările termice şi dispersiile.

Sisteme de încălzire în pardoseală

Sistemele de încălzire în pardoseală sunt considerate a fi mai igienice deoarece nu ridică praf. Întregul echipament este plasat sub podea. Spre deosebire de calorifere, așadar, care circulă și praf, creând disconfort persoanelor alergice, aceste sisteme au efecte pozitive asupra organismului. Căldura de jos este distribuită uniform în mediul înconjurător. Și aici ne confruntăm cu o economie considerabilă de energie, cu o scădere mare a numărului de acarieni pe saltele și covoare și cu o calitate a aerului cu siguranță mai bună.

Confortul mediului, nivelul corect de umiditate și costurile energetice mai mici decât sistemul tradițional de încălzire sunt doar câteva dintre avantaje. Acestea sunt motivele care i-au determinat pe mulți români să instaleze aceste sisteme în locuințe.

Citeste in continuare

Social

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Publicat

pe

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă în timpul unui proiect de construcție. Cu toate acestea, nu au avut întotdeauna o reputație bună. Haideți să aflăm care sunt avantajele alegerii acestui tip de încălzire și ce trebuie să luați în considerare atunci când îl instalați.

Adaptabilitatea încălzirii în pardoseală

Echipamente care se adaptează la toate formele de energie. Sistemele de încălzire în pardoseală se potrivesc perfect cu mai multe tipuri de încălzire: în versiunea lor hidraulică, le puteți combina cu o pompă de căldură aer/apă, cu o centrală pe gaz sau lemn și chiar cu energia solară. Unele funcționează și cu energie electrică.

Control optim

Sistemele de control pentru sistemele de încălzire în pardoseală au evoluat considerabil în ultimii ani. Puteți programa temperaturi diferite pentru diferite încăperi folosind un sistem central. Pentru a face acest lucru, fiecare cameră are propria buclă independentă de încălzire în pardoseală, astfel încât temperatura dorită poate fi reglată.

O instalație versatilă

De asemenea, încălzirea în pardoseală are avantajul că poate fi instalată în orice încăpere a casei dumneavoastră. Indiferent dacă renovați sau construiți, este întotdeauna posibil să o instalați. În plus, este potrivită pentru aproape toate tipurile de pardoseli, deși gresia este ideală.

Încălzirea în pardoseală este foarte confortabilă

Încălzirea în pardoseală înseamnă mai mult confort decât sistemele de încălzire tradiționale. Fie că este vorba de încălzire electrică sau de încălzire cu apă, principiul încălzirii în pardoseală și senzațiile pe care le oferă sunt aceleași: încălzește întreaga suprafață a podelei și aerul din interior la o temperatură scăzută. Căldura emisă este blândă și armonios distribuită pe întreaga suprafață a podelei (între 21° și 28°C), eliminând astfel senzația de podea rece, atât de neplăcută pentru piciorușele noastre în diminețile de iarnă.

Un sistem de încălzire silențios

Cu acest sistem, nu veți auzi cum se pornește sistemul de încălzire! Încapsulat în șapa de beton sau plasat sub pardoseala dumneavoastră, sistemul de încălzire în pardoseală nu emite niciun zgomot.

Încălzirea în pardoseală este un sistem igienic

După cum știm cu toții, caloriferele convenționale adună praf și sunt foarte greu de curățat. Pasionații de curățenie nu vor mai avea această problemă cu încălzirea în pardoseală! Încălzirea în pardoseală nu reține praful, germenii sau umezeala: este un sistem curat, care nu deplasează impuritățile în timpul circulației aerului, ceea ce este, de asemenea, benefic pentru calitatea aerului din interior.

Încălzirea în pardoseală este sigură și nu vă mai face să vă doară picioarele

Timp de mulți ani, încălzirea în pardoseală a avut o reputație proastă, deoarece a provocat adesea disconfort, cum ar fi dureri de picioare sau picioare umflate. Aceste efecte neplăcute se datorau faptului că sistemul de încălzire în pardoseală nu era aproape deloc reglat, ceea ce ducea la temperaturi prea ridicate. În prezent, sistemul s-a îmbunătățit considerabil și nu mai face obiectul acestor probleme. În cele din urmă, întrucât sistemul nu este la îndemâna oricui, se elimină riscul de arsuri, în special pentru cei mai tineri.

Citeste in continuare

Social

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Publicat

pe

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura ferestrelor. Ferestrele sunt necesare si pentru a indeplini diverse alte sarcini in afara de cele estetice, cum ar fi imbunatatirea luminii naturale din interior, izolarea, conservarea energiei, reducerea zgomotului si a poluarii. Exista o cerere mare pentru ferestre si usi din PVC deoarece acestea necesita o intretinere redusa, fiind compuse din materiale eficiente, care economisesc energie. Sa ne uitam la cateva tendinte ale pietei si avantajele tehnice ale usilor si ferestrelor din PVC.

Oamenii devin din ce in ce mai constienti de produsele inovatoare si cauta din ce in ce mai mult stiluri de viata si standarde de viata imbunatatite, ceea ce face ca industria usilor si ferestrelor sa creasca intr-un ritm rapid. Iata cateva tendinte ale pietei anul acesta si avantaje tehnice ale usilor si ferestrelor din PVC.

Ferestrele si usile cu profile PVC sunt extrem de rentabile.

Cand vine vorba de casele noastre, cu totii ne dorim o calitate exceptionala la un pret rezonabil. Casele sunt costisitoare de cumparat, mobilat si decorat, precum si de intretinut zilnic. Economisirea de cativa lei pe ici-colo este ceva de care putem profita cu totii! Avantajele ferestrelor UPVC oscilobatante, de exemplu, sunt mult mai mari şi mai ieftine decat cele din aluminiu sau lemn. Desi montarea de uşi şi ferestre din uPVC sunt mai rentabile ca pret, ele nu diminueaza valoarea unei case. Ba din contra, o pot chiar creşte!

Durabilitatea uPVC-ului este remarcabila.

uPVC depaseste alte materiale traditionale in ceea ce priveste durabilitatea, avand o speranta de viata de cateva zeci de ani. Plasticul ofera, de asemenea, un avantaj fata de metal si lemn in ceea ce priveste ruginirea, umflarea si deformarea; spre deosebire de lemn sau metal, PVC-ul isi va pastra forma si rezistenta pentru multi ani. Instalarea usilor si ferestrelor din PVC va va ajuta sa va protejati proprietatea de vremea capricioasa. Nu va trebui sa va faceti griji pentru umezeala sau scurgeri, deoarece acest material este complet impermeabil. În plus, spre deosebire de lemn si metal, PVC-ul nu este afectat de temperatura, astfel incat ferestrele si usile dumneavoastra se vor deschide si inchide intotdeauna fara efort.

Izolatia este asigurata cu PVC.

Eficienta energetica a usilor si ferestrelor dumneavoastra din PVC va fi una remarcabila. Ramele din plastic ajuta la retinerea caldurii, evitand in acelasi timp intrarea in casa a umezelii si a aerului rece. Caracteristicile izolante ale tamplariei din uPVC sunt superioare celor ale lemnului, facandu-le mai ecologice.

Siguranta si securitatea s-au imbunatatit.

Deoarece uPVC este durabil prin natura sa, este un material foarte sigur. Cadrele acestor usi si ferestre sunt construite in asa fel incat sa fie aproape antiefractie. Majoritatea usilor din PVC sunt prevazute cu sistem „antiranga”, ceea ce inseamna ca nu pot fi deschise fortat cu astfel de unelte. Casele cu ferestre sau usi din PVC sunt susceptibile de a descuraja potentialii intruşi, deoarece sunt constienti de provocarile cu care se vor confrunta sa intre inauntru. De asemenea, sunt disponibile usi si ferestre din PVC potrivite pentru familii, mai ales atunci cand sunt echipate cu mecanisme unice de blocare care ii impiedica pe cei mici sa-si prinda degetele.

Izolarea fonica este de neegalat cu ferestrele si usile din PVC.

Este cunoscut faptul ca sistemele uPVC asigura o izolare fonica mai buna. Aceste ferestre si usi iti vor proteja urechile de zgomote enervante precum traficul rutier si vecinii zgomotosi. Daca sunteti deranjati in mod constant de zgomotul de afara, usile si ferestrele din PVC ar putea fi raspunsul. Ele va pot ajuta sa creati un mediu mai linistit si mai senin in casa dvs.

Stiluri de ferestre si usi care sunt atat functionale, cat si stilate

Am discutat despre beneficiile usilor si ferestrelor din PVC in ceea ce priveste caracterul practic si eficienta, dar cum ramane cu aspectul lor? Datorita popularitatii lor in crestere, exista acum mai mare varietate de produse ca oricand. Nu mai este greu acum sa gasiti o fereastra sau o usa din PVC care sa corespunda cerintelor exacte; acum exista o selectie vasta de forme, dimensiuni si culori din care sa alegeti. De asemenea, merita mentionat faptul ca ramele din PVC sunt acum disponibile cu finisaje din lemn, ceea ce le face ideale pentru casele istorice. Acest lucru ii incurajeaza si pe cei care inlocuiesc ferestrele si usile vechi cu uPVC, deoarece tranzitia nu este la fel de drastica.

Acestea au fost cateva tendinte de marketing si avantaje tehnice ale ferestrelor si usilor din PVC. Ferestrele si usile ce folosesc profile PVC Klass ofera o mare varietate de avantaje, cum ar fi durabilitate, intretinere minima, siguranta si liniste. Apoi, cand examinati preturile pe care le au, veti vedea cat de greu sunt de egalat! Pentru a va ajuta sa va faceti o idee, am subliniat cateva dintre caracteristicile si beneficiile importante ale usilor si ferestrelor din PVC. Aceste produse au crescut semnificativ in popularitate in ultimii ani si au devenit rapid cel mai utilizat material pentru case. Este alegerea de top in intreaga lume datorita numeroaselor sale avantaje.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment2 zile inainte

Cu Eurosurvey ai garantia unor lucrari calitative

Faptul ca prezenta inginerilor pe santierele de lucru este esentiala este deja bine cunoscut. De acestia depinde in mare masura...

cura de slabire cura de slabire
Uncategorized2 zile inainte

Iata cum se manifesta o cura de slabire cu un continut scazut de calorii!

In ziua de astazi, dietele cu un continut foarte scazut de calorii – cunoscute ca si VLCD – reprezinta probabil...

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
Social4 zile inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

Eveniment4 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL nominalizat la Premium Soimii Engross

Compania Romaneasca RTT Distribution srl  este nominalizata la premium soimiii engross pentru performatele de care...

Eveniment4 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL despre Stirile false din BZI.RO

RTT DISTRINBUTION SRL -Stiri False In mediu Online Bzi.ro publica stiri false la adresa lor Un site no name din...

Eveniment5 zile inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

Social6 zile inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

Social6 zile inainte

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura ferestrelor. Ferestrele...

Social6 zile inainte

Avantajele creării unui magazin online

Având în vedere evoluția tehnologiei din ultimii ani, majoritatea antreprenorilor și-au dezvoltat afacerile și în sfera digitală. Primul pas către...

Social7 zile inainte

Ralflo și Simona Nae colaborează după opt ani pentru „Ca Va”! Cum a învățat Simona Nae franceza de la Ralflo!

În urmă cu opt ani, Ralflo şi Simona Nae colaborau pentru prima oară, înregistrând piesa „Doar Tu” care s-a bucurat...

SocialO săptămână inainte

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc....

ExclusivO săptămână inainte

Federatia Politiștilor de Penitenciare și FSANP confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova

Reteta de facut ilegal functionari publici si de prejudiciere a bugetului local Ingredientele necesare: plantarea la sefia unitatii a unui...

Top Știri