Connect with us

Uncategorized

42% DINTRE ROMÂNI CONSIDERĂ CĂ O MAȘINĂ SECOND HAND ESTE O INVESTIȚIE INTELIGENTĂ, CONFORM STUDIULUI SPOTAWHEEL

Publicat

pe

 • Aproape jumătate dintre români preferă o mașină second hand pentru că nu își permit una din showroom, iar 42% consideră că un vehicul rulat este o investiție inteligentă, deoarece devalorizarea mașinii este mai mică după un an.
 • Test drive-ul este momentul decisiv pentru 30% dintre respondenți atunci când aleg modelul sau marca mașinii.
 • Peste 50% dintre românii chestionați sunt dispuși să plătească suplimentar pentru o mașină inspectată și certificată.

București, 6 iulie 2022 – Interesul pentru mașinile second-hand continuă să crească pe fondul producției reduse de mașini, a crizei globale legate de perturbarea lanțurilor de aprovizionare, a dificultăților logistice și a inflației în creștere. Mai mult, pandemia de COVID-19 a schimbat semnificativ așteptările consumatorilor de astăzi. În acest context, Spotawheel a realizat un studiu despre comportamentul consumatorului și a arătat care sunt tendințele de cumpărare de pe piața de automobile rulate din România.

Conform studiului derulat de Spotawheel, aproape 50% dintre români au declarat că au decis să cumpere o mașină second hand, deoarece nu își permit un vehicul din showroom. În plus, 42% dintre respondenți consideră că achiziția unui vehicul rulat este o bună investiție, fiindcă pierderea de valoare a mașinii este mai mică după un an. De asemenea, perioada lungă de așteptare pentru un automobil comandat direct de la producător este un alt motiv pentru care șoferii preferă achiziția unei mașini rulate (14%).

„Trendul de a trata achiziția unei mașini drept investiție, de a calcula evoluția valorii ei în timp și de a minimiza devalorizarea anuală este unul evident. Acest nou comportament de consum, cât și situația disponibilității globale a mașinilor noi, duc către o creștere rapidă a pieței de mașini rulate.”, a declarat Alex Garciu, Manager de vânzări Spotawheel România.

 

Ce îi determină pe români să își schimbe mașina?

Sondajul a relevat motivele din spatele deciziei de schimbare a mașinii, printre cei mai importanți factori regăsindu-se: necesitatea înlocuirii cu un model mai nou (47%), dorința de a cumpăra o mașină mai avansată din punct de vedere tehnologic (32,25%), un consum mai eficient de combustibil (16,25%). Pe de altă parte, aspectele mai puțin importante pentru români în luarea unei astfel de decizii sunt: atractivitatea prețurilor (4,25%), majorarea veniturilor (8,75%) sau impactul negativ pe care vehiculul îl are asupra mediului (13,50%).

Peste jumătate dintre români aleg să plătească în numerar atunci când își cumpără o mașină rulată

Întrebați despre opțiunile de plată preferate pentru achiziția mașinilor rulate, majoritatea respondenților optează pentru plata în numerar (55%). Plata sub formă de trade-in a fost menționată de 21,5% dintre români, fiind urmată de finanțări sau credite (11,8%) și de leasing (7,8%).

Peste 50% dintre respondenți sunt dispuși să plătească suplimentar pentru o mașină inspectată și certificată, potrivit datelor Spotawheel. În schimb, românii nu ar plăti mai mult pentru: posibilitatea de a pune la dispoziție mașina pentru un test drive la adresa indicată (10,8%) sau un proces de plată ușor și rapid (10,8%). Doar 5,5% dintre șoferi ar fi deschiși să plătească suplimentar pentru facilitarea formalităților legate de achiziționarea unui vehicul și doar 4% dintre aceștia pentru sprijinul unui consilier financiar.

Siguranța este cel mai important criteriu pentru români în alegerea unui automobil second-hand

Conform studiului Spotawheel, peste 65% dintre respondenți au declarat că siguranța este cel mai important factor care influențează alegerea unei mașini. Tehnologia (48,5%) și fiabilitatea (47,5%) sunt următoarele criterii relevante pentru aceștia. Pe următoarele poziții se află confortul (44,5%), consumul redus (39%) și prestigiul mărcii (41%). La polul opus, oferta de preț (6%), inspecția tehnică (12,5%) și interiorul și exteriorul mașinii (18,5%) sunt factori care cântăresc mai puțin în decizia de achiziție a unui vehicul rulat.

Test drive-ul este momentul cheie care îi ajută pe șoferi să ia o decizie asupra mărcii vehiculului

Sondajul Spotawheel arată că test-drive-ul se bucură de cea mai mare popularitate în rândul clienților, 30% dintre respondenți spunând că acesta este momentul decisiv pentru alegerea mărcii sau modelului mașinii. De asemenea, peste 16% dintre respondenți iau decizia de a cumpăra imediat după testarea automobilului. Alți factori care influențează alegerea unei mașini sunt interacțiunea cu un vânzător de încredere (11,75%), comparațiile între vehicule (9,75%) sau garanția extinsă (9,5%).

Posibilitatea de retur i-ar încuraja pe șoferi să cumpere mașini online

În ceea ce privește achiziția online, 82% dintre respondenți declară că nu ar cumpăra o mașină online fără test drive sau fără să o vadă în realitate. Totuși, posibilitatea de a returna mașina și rambursarea completă a banilor i-ar determina pe o parte dintre români (34,8%) să ia în calcul achiziția online a unei mașini fără test drive. Accesul la raportul de inspecție tehnică și garanția extinsă reprezintă alte aspecte care i-ar încuraja pe șoferi (10,1%) să cumpere vehicule online.

Metodologie

Studiul comandat de Spotawheel a fost desfășurat pe un eșantion de 400 de persoane. Respondenții care au participat la sondaj au declarat că au cumpărat o mașină rulată în ultimele 6 luni sau că doresc să achiziționeze una în următoarele 6 luni.

Raportul complet al studiului poate fi accesat aici: https://blog.spotawheel.ro/tendinte-pe-piata-de-masini-rulate-si-comportamentul-consumatorilor/.

Pentru mai multe informații despre Spotawheel, puteți accesa: https://www.spotawheel.ro/.

Pentru noutăți despre Spotawheel, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/spotawheel.romania

Instagram: https://www.instagram.com/spotawheel.romania/?hl=en

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOaEL7aCMxQxRxFP7ImFfXg

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Atentia la nevoile membrilor, esentiala atunci cand lucrezi intr-un studio de videochat din Bucuresti!

Publicat

pe

studio videochat Bucuresti

Empatia este principala calitate de care ai nevoie, pentru a reusi intr-un studio videochat Bucuresti. In fiecare zi interactionezi cu zeci sau sute de barbati din lumea intreaga, cu personalitati, nevoi si dorinte dintre cele mai diferite. Vei reusi ca model in masura in care esti capabila sa il intelegi pe fiecare dintre ei.

Barbatii de succes, dar fara timp liber

O mare parte dintre membrii site-urilor de divertisment pentru adulti se inscriu in aceasta categorie. Ei sunt foarte bine pregatiti in domeniile in care lucreaza, majoritatea detin functii de conducere si au parte de venituri foarte ridicate.

Insa faptul ca se dedica profesiei s-a repercutat in mod negativ asupra capacitatii lor de a dezvolta relatii fata in fata. Fie nu le mai ramane suficient timp pentru intalniri romantice, fie la sfarsitul programului de lucru sunt prea obositi pentru a se mai gandi macar la o iesire in oras.

In aceste conditii, prefera ca atunci cand au ceva timp liber la dispozitie – de regula seara ori la sfarsit de saptamana – sa aiba parte de intalniri online. Un model dintr-un studio de videochat din Bucuresti ca Studio-20.ro trebuie sa ii ajute sa se relaxeze si sa uite deplin, macar pentru cateva zeci de minute sau ore, de profesie. Astfel, ei vor fi multumiti ca au reusit sa se deconecteze de la probleme si vor cauta din nou acest tip de relaxare.

Barbatii timizi, care prind curaj pe Internet

Fetele care lucreaza intr-un studio de videochat din Bucuresti au parte de intalniri de la distanta si cu barbati timizi, care in mod normal nu ar avea curajul sa abordeze, fata in fata, o femeie frumoasa, bine imbracata si sigura pe sine.

In mediul online, ei reusesc sa isi depaseasca retinerile si sa se comporte firesc. In cadrul unor astfel de interactiuni, fetele procedeaza cel mai bine daca isi incurajeaza interlocutorii sa isi exprime dorintele, sa vorbeasca liber si, astfel, sa capete mai multa incredere in sine.

Simtul umorului este una dintre cele mai bune metode de a sparge gheata si de a destinde atmosfera, mai ales la inceputul interactiunii. Apoi, uneori este nevoie ca modelul sa isi asume conducerea conversatiei si sa propuna diferite scenarii pentru continuarea intalnirii.

Barbatii aflati intr-o relatie cu probleme

Intr-un studio de videochat din Bucuresti ai parte de interactiuni diverse, iar nu toate dintre ele sunt cu barbati singuri. O parte dintre membri sunt parte a unui cuplu, uneori fiind vorba chiar si de casatorii care dureaza de mai multi ani.

Relatia lor cu partenera oficiala nu ii mai face sa se simta impliniti 100%, dar nici nu este atat de rea incat sa justifice o despartire sau dezvoltarea unei relatii paralele.

Prin urmare, ei apeleaza la solutia aflata cel mai la indemana: interactiunea online cu fete frumoase aflate la distanta. In acest fel, se bucura de emotia si de toate avantajele unei intalniri amoroase, fara sa simta ca isi inseala in mod propriu-zis partenera de viata.

Daca inveti sa iti modelezi comportamentul in functie de fiecare barbat cu care comunici, vei avea fara indoiala parte de succes intr-un studio videochat Bucuresti!

Citeste in continuare

Uncategorized

Tipuri de citiri Tarot

Publicat

pe

 

Vrei sa afli mai multe despre Tarot? Esti atras de acest spectru al spiritualitatii dar nu stii de unde sa incepi pentru a acumula mai multa cunoastere? Ei bine, in continuarea acestui articol iti vom vorbi de tipurile de citiri Tarot, pentru o mai buna intelegere a acestora.

Trecut, prezent si viitor

Un loc minunat pentru un tarot incepator este o raspandire usoara si directa cu trei sau cinci carti. Oricare ar fi tema poate fi (cele mai multe graviteaza in jurul notiunilor de a obtine claritate in jurul muncii, dragostei, sau scopului spiritual), cantitatea de carduri trase determina adancimea de intelegere care urmeaza sa fie furnizate. Un decalaj trei carti invoca de multe ori trecutul, prezentul si viitorul. Un decalaj de cinci carti se bazeaza pe aceste informatii, aratand posibilele obstacole precum si furnizarea de consultanta suplimentara pentru a ajuta la atingerea rezolutiei.

Citire generala

Pentru a primi informatii generale, trage douasprezece carti cu fiecare dintre ele reprezentand tema energetica a lunii. Aceasta raspandire poate fi utilizata inainte de inceperea unui an calendaristic sau pe cont propriu „anul nou cu caracter personal“. Astfel veti afla ce lectii trebuie sa invatati si ce anume trebuie sa imbunatatiti la dvs. pentru a va putea atinge intregul potential.

Cruce celtica

Daca aveti o intrebare mai complexa, care necesita o perspectiva majora, de data aceasta trebuie explorata Crucea Celtica clasica, care este formata din zece carduri. Aceasta citire este bine cunoscuta si utilizata pe scara larga. Este cuprinzatoare si complexa.                      Deoarece aceasta raspandire permite colectarea de informatii importante din toate unghiurile diferite, acest lucru este un cadru care poate fi folosit chiar daca nu aveti o anumita intrebare in minte. Primele sase carti sunt prevazute intr-o forma de cruce reprezentand numarul curent, cu ultimele patru formand o linie verticala care reflecta influente suplimentare fata de ea.

 1. Prezent – Situatia actuala si starea actuala de spirit.
 2. Trecut – Evenimentele din trecut, care au influentat si ne-au condus la situatia actuala.
 3. Provocarea – Provocarea actuala care trebuie rezolvata, in scopul de a merge mai departe.
 4. Viitorul – Cel mai probabil rezultatul pe termen scurt la situatia actuala, daca nu se schimba nimic.
 5. Influenta ta – Acest card arata perceptia ta asupra situatiei care influenteaza rezultatul posibil. Acesta poate oferi, de asemenea, sfaturi despre cum trebuie sa procedezi.
 6. Influenta externa – Acest card arata modul in care lumea din jurul tau si perceptiile altor oameni pot influenta situatia dvs. dincolo de controlul personal.
 7. Sperante si temeri – Acest lucru ofera o perspectiva asupra modului in care actionati si care va influenteaza rezultatul.

Cu cat analizezi mai des fiecare carte de tarot, cu atat iti va fi mai simplu sa le intelegi. De asemenea, nu trebuie sa uiti ca aceste carti trebuie mereu adaptate la situatia data. Niciodata aceleasi carti nu vor semnifica aceleasi lucruri pentru doua persoane cu situatii diferite. De aceea, este si foarte important sa cunosti cate ceva despre persoana careia ii realizezi citirea pentru a-i putea oferi raspunsuri cat mai clare si mai concise.

Citeste in continuare

Uncategorized

Iata cum se manifesta o cura de slabire cu un continut scazut de calorii!

Publicat

pe

cura de slabire

In ziua de astazi, dietele cu un continut foarte scazut de calorii – cunoscute ca si VLCD – reprezinta probabil cea mai populara si mai eficienta cura de slabire disponibila. Aceste diete au rezultate dovedite si sustinute stiintific de studii din intreaga lume. Tot ce iti ramane tie de facut, daca vrei sa slabesti, este sa te apuci de o astfel de dieta!

Totusi, precum orice alt plan sau modalitate de pierdere a greutatii, dietele VLCD au anumite efecte asupra corpului tau. Iata care sunt acestea!

Ce inseamna o cura de slabire cu un continut scazut de calorii?

O dieta normala, uneori chiar nesanatoasa, presupune consumul a 2500-3000 kcal in fiecare zi. Apoi, dietele VLCD reduc acest numar la 800 kcal. Ce inseamna acest lucru?

Ei bine, in cazul dietei normale, corpul primeste mult mai multa energie decat este necesar intr-o zi. Astfel, energia ramasa neconsumata se manifesta prin luarea in greutate; corpul nu este nevoit sa arda din depunerile de grasime pentru a-si procura energia.

In cazul unei diete VLCD, corpul primeste doar strictul necesar de energie – 800 kcal. Dupa ce aceasta este consumata, organismul tau trece la arderea grasimilor pentru a produce kcal si deci energia necesara.

Cum se manifesta o cura de slabire VLCD?

Exista trei efecte principale ale unei asemenea diete. Acestea se manifesta inca din primele zile, deoarece dietele de acest tip recomanda, de obicei, ca in prima saptamana – cel putin – sa urmezi indicatiile de alimentatie indeaproape.

 • Senzatia de foame – este evident ca stomacul va cere mai multa mancare in primele 2-3 zile de la inceperea unei diete. Din fericire, aceasta foame necontrolata uneori va disparea dupa cateva zile. Un alt aspect important este consumul de lichide. Acestea sting, dupa cum s-ar spune, foamea si te ajuta sa treci mai usor peste primele zile dintr-o cura de slabire;
 • Ameteala si maini reci – chiar daca principalul scop al unei diete VLCD este sa impinga corpul sa arda grasimi, nu se poate sari peste faptul ca organismului tau i se ofera mai putina energie decat de obicei. Astfel, exista sansa de a avea de-a face cu stari de ameteala si maini reci. Starile de ameteala vor disparea in cateva zile, in timp ce temperatura mainilor va ramane relativ scazuta, direct proportional cu nivelul de energie din corpul tau;
 • Senzatia de oboseala – in prima saptamana de cura de slabire te vei simti mai obosit, mai somnoros si, probabil, mai morocanos. Este complet normal – corpul tau se obisnuieste cu o cantitate de energie de aproape 3 ori mai mica decat de obicei. Din fericire, si aceste stari si senzatii dispari dupa 1-2 saptamani.

Cauti o cura de slabire dar nu vrei sa spui adio alimentelor gustoare?

De departe cel mai neplacut aspect al unei diete consta in faptul ca esti obligat sa consumi alimente cu un gust nesatisfacator (pentru cele mai multe persoane). Totusi, exista si diete care iti pot alinta papilele gustative, dupa cum s-ar spune.

Una dintre aceste diete este Nupo. Recunoscuta la nivel mondial ca una dintre cele mai bune diete VLCD, aceasta si produsele sale gustoase te pot ajuta sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea!

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment2 zile inainte

Vrei să te apuci de agricultură, dar nu știi de unde să începi ? Iată 3 idei ce-ți vor veni în ajutor pentru a consolida, și a păstra, o grădină de vis

Agricultura, pe lângă practicabilitatea sa, și roadele evidente pe care ni le oferă, poate însuma, pentru o anumită categorie de...

Exclusiv2 zile inainte

Ce-i mai mananca si nu are cine sa-i scarpine!/Interese dolosive/Documente/PSD Prahova continuă scandalul/Așa rușine Ploiestiul niciodată n-a mai pățit

Liderii locali din Ploiesti ai PSD și edilul Andrei Volosevici au afectat nu doar imaginea județului și a municipiului reședință,...

Eveniment3 zile inainte

Samsung prezintă Galaxy Z Flip4 și Galaxy Z Fold4: Cele mai versatile dispozitive ce schimbă modul de interacțiune cu smartphone-urile

Samsung depășește așteptările cu cea de-a patra generație de pliabile aducând productivitate crescută, noi opțiuni de personalizare și experiențe FlexCam...

Eveniment3 zile inainte

Cum prelungești durată de viață a componentelor mașinii tale? Despre rulmenți auto, plăcuțe de frână și baterii

Atunci când vorbim despre mijloace de transport eficiente, mașinile se regăsesc în topul listei pentru că ne sunt cele mai...

Eveniment3 zile inainte

Cum să ai grădina perfectă. Sfaturi și trucuri utile

Perioada de lockdown de la începutul pandemiei a afectat, iremediabil, viețile tuturor, schimbând percepția asupra locuințelor radical. Dacă până în...

Eveniment3 zile inainte

5 articole pe care poți să le achiziționezi de pe acum pentru a fi în trend la toamnă

Există un principiu strămoșesc că românii își fac vara sanie și iarna car. De aceea poți să investești de pe...

Eveniment4 zile inainte

Cea mai bună soluție pentru a călătorii în destinații greu de ajuns

Odată cu schimbarea tendinței, opțiunea de închiriere de mașini începe să fie cea mai folosită...

Eveniment4 zile inainte

Beneficiile foliei de protecție temporare Protectapeel. Tot ce trebuie să știi

Foliile de protecție Protectapeel reprezintă una dintre cele mai noi tehnologii, despre care trebuie să afli neapărat acum, pentru că...

Eveniment4 zile inainte

TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le faci până la finalul anului

Am trecut de mijlocul verii și asta înseamnă că finalul anului se apropie cu pași repezi. Cu toții ne-am făcut...

Famous Roses Famous Roses
Exclusiv4 zile inainte

Ce trebuie să cunoașteți despre plantarea butașilor și îngrijirea trandafirilor cățărători

Atunci când plantați butașii de trandafiri cățărători, este important să știți că au nevoie de mult soare. Dacă îi plantați...

Eveniment5 zile inainte

Pasionat de literatură și vrei să studiezi în Cluj-Napoca? Iată cum să te pregătești pentru primul tău an!

Poate că cel mai iubit oraș de către studenții din întreaga țară și nu numai este Cluj-Napoca. Aici se află...

Eveniment5 zile inainte

Cum să te asiguri că sănătatea familiei tale este pusă la adăpost? Ia hotărârile potrivite la momentul potrivit!

Sănătatea este cea mai importantă avere a fiecărui individ, dar de multe ori, acest lucru este înțeles abia în momentul...

Top Știri