Connect with us

Cultură

Cum să scapi de mucegaiul de pe pereți?

Publicat

pe

Mucegaiul și mucegaiul negru de pe pereți nu sunt doar inestetice – poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru sănătatea ta. Din fericire, există modalități de a opri mucegaiul pe pereți și de a vă menține casa sănătoasă. Citiți mai departe pentru sugestii la îndemână cu privire la modul de a curăța mucegai – și păstrați-l de la revenirea! Mucegaiul și mucegaiul sunt bătaia de joc a majorității gospodăriilor, dar, din fericire, este posibil să se utilizeze produse de curățare de zi cu zi pentru a alunga și a preveni mucegaiul să se strecoare din nou. Mucegaiul, fie pe pereți sau pe alte suprafețe, cum ar fi podelele sau covoarele, nu este o veste excelentă pentru sănătatea ta, așa că este, de asemenea, foarte important să abordezi cauza principală. Citiți mai departe pentru un ghid rapid, în 3 pași, despre cum să scăpați de mucegai pe pereții din casa dvs.

Ce sunt mucegaiul și mucegaiul și de ce apar pe pereți?
Mucegaiul este un fel de ciupercă care se dezvoltă din sporii din aer. De obicei, crește în condiții umede, calde, fără prea mult flux de aer, motiv pentru care băile de uz casnic și spațiile de mansardă suferă adesea de mucegai. Este adesea pur și simplu cauzată de condiții umede și de lipsa ventilației, dar uneori mucegaiul pe pereți se poate datora scurgerilor sanitare, atât în interiorul, cât și în exteriorul proprietății. Conductele de încălzire prost izolate pot provoca, de asemenea, o acumulare de umiditate în spatele pereților.

Mucegaiul este numele celui mai comun tip de mucegai negru de pe pereți, caracterizat prin pete care se pot răspândi apoi pe suprafețe mai mari dacă sunt lăsate netratate. Pentru a afla dacă aveți mucegai pe pereți, aplicați un înălbitor pe zona afectată cu o cârpă. Dacă culoarea închisă se estompează după câteva minute, este mucegai. Dacă nu, plasturele este, probabil, doar murdărie.

De ce am mucegai pe peretii din dormitorul meu?
A avea mucegai pe peretii din dormitor poate fi o adevarata problema. Mucegaiul dormitorului este de obicei cauzat de condens sau umiditate ridicată, în mod normal din cauza condițiilor meteorologice. Aceasta poate fi cauzată de ventilația slabă și umiditatea din aer. Asigurați-vă că verificați fisurile din ferestre sau conductele de scurgere care ar putea provoca o acumulare de umiditate.

Soluția optimă pentru prevenirea și indepartarea mucegaiului de pe pereți este tapetul din fibră de sticlă!

RenoVlies.ro asigură servicii de Montaj al tapetului din fibra de sticla, antifisuri, ce poate substitui cu succes tencuiala sau gletul din orice încapere. Protejează pereții cu ajutorul unui tapet inovator, acum și în Romania, cu proprietati antistatice, antimicrobiene și antimucegai.

Renovlies este o companie din Romania specializata in montajul tapetului clasic sil a tapetului antifisuri din fibra de sticla. Acest serviciu este destinat atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice care doresc sa reduca din costurile de finisare interioare.

Aplicarea tapetului din fibra de sticla se poate realiza fara probleme, peretii si tavanul formand la final un intreg. Totodata, finisajele cu tapet din fibra de sticla sunt mai rapide si mai accesibile decat cele obtinute prin tencuire. Tapetul din fibra de sticla protejeaza peretii, netezeste imperfectiunile si iti ofera un suport excelent pentru zugraveli elegante si luxoase, fiind o solutie versatila si inovatoare.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Ce trebuie sa stim depre finisajele interioare?

Publicat

pe

De

Finisajele interioare

Finisajele interioare și sistemele de diviziune spațială definesc spațiile de locuit din interiorul clădirilor rezidențiale cu o gamă de materiale naturale și sintetice. Cel mai utilizat finisaj de perete este placa de gips-carton, o formă prefabricată de tencuială umedă tradițională. Tencuiala de gips umedă este turnată între fețele de hârtie pentru a forma panouri mari care sunt bătute în cuie pe cadre ușoare din lemn sau metal. Îmbinările dintre panouri sunt umplute cu un compus de rășină cu setare dură, oferind o suprafață netedă fără sudură, care are o rezistență considerabilă la foc. Gips-cartonul formează substratul pe care pot fi aplicate o serie de alte materiale, inclusiv placaj subțire furniruit din lemn și țesături de vinil, cu adezivi. În zonele umede, cum ar fi bucătăriile și băile, se utilizează placă de gips-carton rezistentă la apă, uneori cu adăugarea de plăci ceramice aplicate cu adeziv.

Ușile din clădirile rezidențiale sunt de obicei de tip hollow-core, cu furniruri subțiri de lemn lipite peste un miez de hârtie fagure și benzi de margine din lemn masiv; ramele ușilor sunt de obicei realizate din forme de lemn prelucrate. Laminatele din plastic lipite de PAL sunt utilizate pe scară largă pentru dulapuri și blaturi încorporate. Cel mai comun finisaj al podelei este mocheta, cea mai mare parte fiind acum realizată din fibre sintetice, înlocuind lâna și bumbacul tradițional. Poate fi întreținut cu ușurință, iar textura sa vizuală și tactilă moale, precum și calitățile sale fonoabsorbante, îl fac atractiv pentru uz rezidențial. Lemnul de esență tare – în primul rând stejar, mesteacăn și arțar – sunt, de asemenea, utilizate pentru podele, atât în scândurile tradiționale înguste bătute în cuie pe punțile de placaj, cât și ca elemente de parchet prefabricate, care sunt aplicate cu adezivi. În zonele umede sau greu de utilizat se utilizează plăci de compoziție de vinil sau plăci ceramice.

Țevărie

Sistemele de alimentare cu apă menajere pentru clădirile rezidențiale joase au două surse, fie sisteme municipale de distribuție a apei, fie, în cazul în care acestea nu sunt disponibile, puțuri care sunt forate pe acvifere subterane care nu sunt contaminate. Apa este extrasă din puțurile cu pompe electrice submersibile mici, care sunt coborâte prin carcasa puțului până la admisie. Conductele exterioare subterane de alimentare cu apă sunt de obicei din fontă cu conexiuni filetate pentru a conține presiunile aplicate fluidului, ceea ce este de obicei suficient pentru a-l ridica cu patru etaje. În interiorul clădirii, tuburile din cupru cu conexiuni lipite sunt utilizate pentru distribuție datorită rezistenței sale la coroziune și ușurinței de fabricare; în unele zone se utilizează, de asemenea, țeavă de plastic. Alimentarea cu apa menajera este impartita in sisteme reci si calde, apa rece fiind canalizata direct la corpuri. Sistemul de apă caldă atrage mai întâi alimentarea printr-un rezervor de încălzire cu apă caldă, care își ridică temperatura la aproximativ 60 °C (140 °F) folosind rezistență electrică sau căldură pe gaz. Încălzitoarele de apă menajere care folosesc radiația solară pentru a încălzi apa în bobine expuse la soare pe o placă de metal negru acoperită cu sticlă (colectoare solare cu plăci plate) se găsesc în zone în care există o rază de soare amplă și costuri relativ ridicate de energie. Apa caldă este apoi distribuită de la încălzitor la dispozitivele de fixare într-un sistem de conducte cu buclă de recirculare, în care diferențialele de gravitație și temperatură mențin o temperatură constantă în perioada de cerere scăzută.

Utilizarea rezidențială primară a apei este în baie, care include de obicei o cadă de fontă sau oțel presat cu un strat de porțelan ceramic (deși se utilizează și rășină ranforsată cu fibră de sticlă), un grup sanitar ceramic și un dulap de apă de tip rezervor ceramic. Baia și grupul sanitar sunt alimentate cu apă caldă și rece prin robinete cu manetă sau comenzi de supapă de tip șurub. Supapa de alimentare cu apă a dulapului este, de asemenea, acționată de pârghie și se bazează pe puterea gravitațională a apei din rezervor pentru acțiunea sa de spălare. Băile de duș sunt, de asemenea, comune, adesea încorporate în adâncituri de cadă sau într-un compartiment separat finisat cu țiglă ceramică. În unele țări este inclus un bideu.

Alte corpuri sanitare utilizate pe scară largă includ chiuvete de bucătărie, de obicei din fontă sau oțel presat cu un strat de porțelan ceramic, sau din oțel inoxidabil; mașini automate de spălat vase; și mașini de spălat automate pentru rufe. Chiuvetele de bucătărie pot fi echipate cu eliminări de gunoi, care macină deșeurile solide într-o suspensie fluidă care este spălată cu apă uzată. În cazul în care există posibilitatea de a înapoi sifonarea apelor uzate în alimentarea cu apă, trebuie prevăzut un întrerupător de vid la alimentare pentru a preveni acest lucru, dar majoritatea corpurilor sanitare de uz casnic sunt proiectate pentru a evita această posibilitate.

Sistemele de drenaj pentru îndepărtarea apelor uzate sunt realizate din țeavă din fontă cu îmbinări filetate sau îmbinări clopot-și-scuipă sigilate cu plumb topit sau cu țeavă de plastic cu îmbinări sudate cu solvent. Conducta de deșeuri a fiecărui dispozitiv de instalații sanitare este prevăzută cu o curbă inversă semicirculară sau capcană, care rămâne în mod constant umplută cu apă și împiedică mirosurile din sistemul de drenaj să scape în spațiile ocupate. Imediat în aval de fiecare capcană este o deschidere către un sistem de conducte de aerisire, care permite aerului în sistemul de drenaj și protejează garniturile de apă din capcane de îndepărtarea prin sifonare sau presiune spate. Când apa uzată părăsește clădirea, aceasta este drenată printr-o supapă de prevenire a fluxului și în țevi ceramice subterane. Apoi curge gravitațional fie către o stație privată de tratare a apelor uzate, cum ar fi fosa septică și câmpul de țiglă, fie către sistemul public de canalizare. În cazul în care nivelul de evacuare a apelor uzate este sub nivelul canalizării, este necesară o pompă de ejector de canalizare pentru a ridica apa uzată la un nivel mai ridicat, unde gravitația o îndepărtează.

Încălzire și răcire

Sistemele de control al atmosferei din clădirile rezidențiale joase utilizează gaz natural, păcură sau bobine de rezistență electrică ca surse centrale de căldură; de obicei, căldura generată este distribuită spațiilor ocupate de un mediu fluid, fie aer, fie apă. Bobinele de rezistență electrică sunt, de asemenea, utilizate pentru încălzirea spațiilor de locuit direct cu energie radiantă. Distribuția forțată a aerului mută aerul purtător de căldură printr-un sistem asemănător copacilor de conducte galvanizate din tablă cu secțiune transversală rotundă sau dreptunghiulară; ventilatoarele alimentate electric oferă un diferențial de presiune pentru a împinge aerul de la sursa de căldură (sau cuptor) la spațiile de locuit, unde este expulzat din grătarele situate în pereți sau podele. Partea de presiune negativă a ventilatorului este conectată la un alt sistem de conducte de aer de retur care extrag aerul din spațiile de locuit prin grătare și îl aduc înapoi în cuptor pentru reîncălzire. Aerul exterior proaspăt poate fi introdus în fluxul de aer al sistemului de la o admisie exterioară, iar aerul interior încărcat cu miros poate fi expulzat printr-un orificiu de aerisire, asigurând ventilația, de obicei la o viteză de aproximativ o schimbare completă a aerului pe oră. Pentru a conserva energia, schimbătoarele de căldură aer-aer pot fi utilizate în procesul de admisie a gazelor de eșapament. Aerul încălzit este de obicei furnizat în volum constant, iar temperatura ambiantă este variată ca răspuns la un termostat situat într-o singură cameră. Controlul central al umidității este rareori furnizat în acest tip de clădire.

Un alt sistem comun de încălzire este tipul de apă caldă radiantă. Sursa de căldură este aplicată unui cazan mic, în care apa este încălzită și din care este circulată de o pompă electrică în țevi de cupru izolate similare cu un sistem de apă caldă menajeră. Țevile pot fi conectate la radiatoare din fontă sau din oțel cu tub egrenat în spațiile de locuit. Radiatoarele sunt plasate în apropierea zonelor cu cele mai mari pierderi de căldură (cum ar fi ferestrele sau pereții exteriori), unde energia lor radiantă încălzește aerul înconjurător și creează un ciclu de convecție în interiorul camerei, producând o temperatură aproximativ uniformă în interiorul acesteia. Apa caldă poate fi, de asemenea, efectuată prin țevi înguste plasate într-un model continuu de buclă pentru a crea o suprafață radiantă mare; acest model de țevi poate fi turnat într-o placă de podea de beton sau plasat deasupra unui tavan pentru a încălzi spațiul de locuit adiacent. Controlul temperaturii în sistemele de apă caldă utilizează un termostat în spațiul de locuit pentru a regla debitul pompat al apei pentru a varia căldura furnizată.

Sistemele radiante de încălzire cu rezistență electrică utilizează bobine în unitățile de bord din încăperi, care creează cicluri de convecție similare radiatoarelor cu apă caldă sau cabluri de rezistență în modele cu buclă continuă încorporate în tavane din ipsos. Controlul local al temperaturii poate fi mult mai precis cu încălzirea electrică, deoarece este posibil să se instaleze un reostat controlat termostatic pentru a varia producția de energie a secțiunilor relativ mici ale unităților de bază sau ale cablului.

Un tip de încălzire a spațiului care este din ce în ce mai utilizat în clădirile rezidențiale este radiația solară pasivă. În zilele însorite de iarnă, ferestrele orientate spre sud lasă să intre cantități substanțiale de energie, de multe ori suficient de mult pentru a încălzi întreaga clădire. Șemineele pe lemne cu coșuri sunt încă furnizate pe scară largă în clădirile rezidențiale, dar utilizarea lor este mai ales pentru efect estetic.

Răcirea atmosferelor din clădirile rezidențiale mici se face adesea local cu aparate de aer condiționat, care pătrund în peretele exterior al spațiului de răcit; aceasta permite aportul de aer proaspăt atunci când se dorește și evacuarea căldurii pompate din spațiu în aerul exterior. Mai rar, sistemele de încălzire cu aer forțat au serpentine de răcire introduse în fluxul de aer pentru a oferi un interior răcit central. Se folosește un proces de răcire prin compresie, similar cu cel dintr-un frigider de uz casnic. Un agent frigorific, care este un lichid la temperatura camerei, este pompat printr-un sistem închis de tuburi de cupru spiralate. O pompă electrică menține o presiune scăzută în serpentinele de răcire, iar agentul frigorific lichid trece printr-o supapă de expansiune dintr-o zonă de înaltă presiune către serpentinele de joasă presiune. Această modificare a presiunii are ca rezultat o schimbare de fază a agentului frigorific; se transformă dintr-un lichid într-un gaz și absoarbe căldură în acest proces, la fel cum apa absoarbe căldură atunci când este fiartă și transformată în abur. Absorbția de căldură a tranziției lichid-gaz răcește aerul care trece peste serpentinele de răcire. Aerul răcit este circulat prin clădire prin sistemul de aer forțat. Când agentul frigorific gazos de joasă presiune părăsește serpentinele de răcire, acesta trece prin pompă și este presurizat. Agentul frigorific circulă prin serpentine de condensare, care sunt situate în exteriorul clădirii; acolo schimbarea de fază este inversată pe măsură ce gazul se transformă într-un lichid de înaltă presiune și eliberează căldură în aerul exterior care trece peste serpentinele de condensare. Agentul frigorific lichid revine la supapa de expansiune pentru a repeta ciclul de răcire. Mașina de refrigerare este astfel o „pompă de căldură” care transferă căldura din clădire în atmosfera exterioară. Pompele de căldură pot funcționa și în sens invers în lunile de iarnă pentru a pompa căldura din aerul exterior în interiorul clădirii; funcționează cel mai bine în climă blândă, cu temperaturi de iarnă destul de calde. Utilizarea pompelor de căldură în climă rece pune multe probleme tehnologice dificile.

Atmosferele interioare sunt, de asemenea, ventilate prin ferestrele de funcționare, precum și prin scurgeri neintenționate la toate tipurile de deschideri exterioare. Băile, bucătăriile și spălătoriile generează mirosuri și căldură și au adesea sisteme de evacuare separate alimentate de ventilatoare electrice care funcționează intermitent, după cum este necesar. Calitatea atmosferei rezidențiale este, de asemenea, protejată de detectorul de fum, care trage un semnal de alarmă pentru a avertiza cu privire la un posibil pericol atunci când fumul atinge chiar și un nivel foarte scăzut în spațiile de locuit.

 

Citeste in continuare

Cultură

Mihai Valentin Tudor – face parte dintre scriitorii plurilingvişti, policalificaţi, în permanentă formare şi explorare a noilor teritorii ale cunoşterii

Publicat

pe

Mihai Valentin Tudor, n. Bacău, 16.07.1975, face parte dintre scriitorii plurilingvişti, policalificaţi, în permanentă formare şi explorare a noilor teritorii ale cunoşterii, abordând specializări diferite: muzeograf, ghid turistic la Muzeul National Peleş, Sinaia  (ghid turistic în limbile română şi germană), muzeograf – cercetarea colectiei de vitralii a muzeului, Muzeul “B.P Hasdeu” Campina, România, Bibliotecar, Muzeograf  la  Casa Memoriala George Enescu, unde a scris Cronologia vietii si activitatii lui George Enescu (muncă de cercetare). Scrie cu pricepere şi cu talent recenzii: Din Vechiul Bucureşti , George D. Florescu, Biserici, curţi boereşti şi hanuri între anii 1790 -1791 după două planuri diferite, La Roumanie(România), album redactat şi imprimat la Paris în anul 1922 sub coordonarea Mariei lonescu, dăruit de Regina Maria a României compozitorului George Enescu, Muzica simfonică (barocă- clasică), Wilhelm Georg Berger – Ghid, Muzica simfonică romantică (1830-1890), Wilhelm Georg Berger – Ghid.

A urmat cursurile Şcolii Generale  nr. 21, Ploieşti, a „Justinus Kerner” Gymnasium din Heilbronn, Germania, Colegiului Naţional “I.L. Caragiale”, Ploiesti, Specializarea Istorie şi Ştiinţe Sociale, Facultăţii de Filologie, specializarea Germană – Comunicare, Universitatea Bucureşti, şi a absolvit Masterul Unitatea istoriei europene, în cadrul Facultatăţii de Ştiinte Umaniste a Universităţii Valahia, Targoviste.

A absolvit, de asemenea, Cursul de Muzeologie generală, Ministerul Culturii, Bucureşti, şi este recunoscut de Ministerul Justitiei ca traducator si interpret de limba germana.

Iată profilul unui scriitor dedicat în grad înalt culturii şi cercetării!

Este autorul unor excelente volume de proză scurtă, cel mai recent fiind Grăuntele de nisip, Mihai Tudor, Editura Creator, Braşov, 2020, care se bucură de o bună receptare.

Colaborează de peste 20 de ani la reviste culturale, dintre care amintim: Atitudini, Atitudini vechi şi noi.

Puteți citi blogul acestuia aici – https://mihaitudor.ro/

Citeste in continuare

Administrație locală

Ce metode de servicii de deratizare putem aplica in locuinta sau la birou

Publicat

pe

De

Serviciile de deratizare sunt o necesitate pentru orice proprietar de imobil sau administrator de cladire, indiferent daca acestea sunt rezidentiale sau comerciale. Sobolanii, soarecii si alte rozatoare pot provoca daune considerabile atat la structura imobilului, cat si la bunurile din interiorul acestuia. In plus, aceste vietati pot transmite boli grave prin intermediul urinei, excrementelor sau prin contact direct.

Exista mai multe metode prin care se pot oferi servicii deratizare, iar alegerea celei mai adecvate depinde de tipul de rozatoare si de gradul de infestare. Una dintre cele mai comune metode este prin utilizarea tratamentelor chimice, care pot fi sub forma de pudre, prafuri sau solutii. Acestea sunt distribuite in zonele prin care rozatoarele au acces, astfel incat sa poata fi ingerate de acestea. Tratamentele chimice sunt eficiente, dar pot prezenta un risc pentru animalele de companie si copii. De aceea, este important ca proprietarii sa respecte intocmai instructiunile de utilizare si sa ia toate masurile de precautie necesare.

O alta metoda de deratizare este prin utilizarea capcanelor. Acestea pot fi atat cu prindere mecanica, cat si cu otrava, iar avantajul lor este ca permit indepartarea rozatoarelor fara a recurge la tratamente chimice. Totusi, este important sa se verifice regulat capcanele pentru a nu lasa rozatoarele sa sufere in mod inutil.

Exista si servicii de deratizare prin intermediul aparatelor ultrasonice. Acestea emit unde sonore de inalta frecventa, care sunt imperceptibile pentru oameni, dar pot fi deranjante pentru rozatoare si alte animale. Desi aceste dispozitive pot avea un efect temporar asupra rozatoarelor, ele nu ofera o solutie permanenta si pot fi deranjante pentru oameni in anumite situatii.

Inainte de a apela la serviciile unei companii de deratizare, este important sa se ia masuri preventive, care sa impiedice accesul rozatoarelor la interiorul cladirilor. Acest lucru poate include repararea oricaror sparturi sau gaurii prin care rozatoarele ar putea intra, pastrarea curateniei in jurul cladirii si indepartarea surselor de hrana pentru rozatoare. Puteti gasi servicii de deratizare la Compania DDD. Aceasta companie are experienta, foloseste solutii adecvate și este autorizata in ceea ce face. Compania DDD este foarte apreciata și bine cotata pe piata. Puteti vedea mult mai multe pe contul de linkedin al acesteia.

Serviciile de deratizare sunt o necesitate pentru a proteja imobilele si bunurile de rozatoarele nedorite. Exista mai multe metode prin care se pot oferi aceste servicii, insa este important sa se aleaga metoda care se potriveste cel mai bine situatiei specifica si sa se ia masuri preventive pentru a preveni reaparitia rozatoarelor. In cazul in care se opteaza pentru tratamente chimice, este esential sa se respecte intocmai instructiunile de utilizare si sa se ia masuri de precautie pentru a proteja animalele de companie si copiii.

In cazul in care apar probleme cu rozatoarele, este important sa se actioneze pentru rezolvarea lor cat mai repede, deoarece acestea pot provoca daune considerabile atat la structura imobilului, cat si la bunurile din interiorul acestuia. De asemenea, rozatoarele pot transmite boli grave prin intermediul urinei, excrementelor sau prin contact direct, deci este important sa se ia masuri pentru a preveni raspandirea acestora.

In cele din urma, serviciile de deratizare sunt esentiale pentru a proteja sanatatea si bunurile proprietarilor de imobile si a asigura un mediu sigur si curat. Este important sa se aleaga o companie de deratizare profesionista care sa ofere servicii de calitate si sa ia toate masurile necesare pentru a proteja sanatatea oamenilor si a mediului.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Afaceri localeo oră inainte

Credit fara interogare anaf si banci traditionale

Când doriți să solicitați un credit rapid fără anaf de la o instituție financiară non-bancară (IFN), este esențial să țineți...

Uncategorized4 ore inainte

Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași

România, în calitate de țară organizatoare, va avea jucători și echipe direct calificate la Campionat, fără a mai fi nevoie...

Uncategorized6 ore inainte

XPG lansează sursa CYBERCORE II certificată ATX3.0 Platinum și PCIe 5.0 ready

XPG, furnizor de sisteme, componente și periferice pentru gameri, profesioniștii Esports și pasionații de tehnologie, a anunțat astăzi lansarea globală...

UncategorizedO zi inainte

Noua serie Galaxy A prezentată oficial în România

Noua serie Samsung Galaxy A, cea mai populară gamă de smartphone-uri din portofoliul companiei, a fost prezentată oficial în România. Cele...

UncategorizedO zi inainte

Gartner arata ca 72% dintre liderii din domeniul high-tech se asteapta ca in 2023 veniturile sa creasca, in pofida incertitudinii economice

Liderii vor trebui sa se bazeze pe capacitatea lor de executie si de a raspunde la schimbarile survenite in piata...

UncategorizedO zi inainte

Noul monitor ultra wide de la Philips înlătură nevoia unui ecran secundar

București, 28 martie 2023 – Philips 45B1U6900C îmbină două monitoare într-unul singur. Noul monitor are scopul de a facilita fluxul de...

Administrație locală2 zile inainte

Xiaomi lanseaza Seria Redmi Note 12 in Romania

Seria Redmi Note 12 continuă să aducă caracteristici exclusive de nivel flagship la dispozitive din gama upper-mid range, redefinind fotografia...

Afaceri locale3 zile inainte

Cum să compari ofertele de credit cu aprobare pe loc în România de la diferite IFN-uri

Când vine vorba de împrumuturi de bani în România, există diverse instituții financiare care oferă servicii de împrumut. Aceste instituții,...

panouri lumina LED panouri lumina LED
Exclusiv5 zile inainte

Iluminat economic și eficient pentru spațiile comerciale și birouri – panourile LED

Panourile cu LED-uri au devenit o opțiune de bază pentru iluminatul birourilor datorită eficienței energetice și rentabilității lor. Ele oferă...

Afaceri locale5 zile inainte

Imprumut urgent in doua minute online folosind buletinul

Acum că ați citit despre cum să solicitați un împrumut de la o bancă, ce urmează? Desigur, primul lucru pe...

Uncategorized6 zile inainte

AGON by AOC lansează noul monitor pentru gaming de 32″, cu 240 Hz, HDR și timp de răspuns GtG de până la 1 ms

București, 23 martie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT...

sistemul de iluminat sistemul de iluminat
Social7 zile inainte

Cum schimbă sistemul de iluminat un restaurant

Te-ai întrebat de ce unele restaurante sunt mult mai frecventate decât altele? Totul se rezumă doar la mâncare? Adevărul este...

Top Știri