Connect with us

Uncategorized

Care este starea apiculturii în România și de ce avem nevoie de o legislație clară cu privire la etichetare și originea produselor apicole

Publicat

pe

România ocupă locul 1 în Europa la producția de miere, lucru care impune dezvoltarea unui cadru legislativ care să protejeze și să motiveze producătorii locali. O serie de organizații relevante pentru domeniul apicultorilor solicită creare unui nou “contract social” care să susțină activitatea acestora și protejarea acestui aliment ce poate fi considerat o comoară națională.

România se confruntă, în prezent, cu o mare problemă în ceea ce privește etichetarea, trasabilitatea și măsurile de derogare de la folosirea neonicotinoide în domeniul apiculturii. Considerată nu doar un simplu aliment, ci o sursă de sănătate pentru unele dintre categoriile cele mai vulnerabile, cum ar fi copiii și cei cu diverse forme de diabet, aceasta are nevoie de un cadru sănătos în care să fie comercializată, atât pe plan local, cât și la nivel internațional. În Parlamentul European au fost propuse deja diverse proiecte legislative menite să reglementeze această ramură a agriculturii, atât de benefică pentru populație. Franța și Spania, două dintre țările care produc și consumă în mod generos acest super-aliment, au adoptat, recent, o legislație care vizează obligativitatea menționării țărilor de origine a mierii din amestecurile comercializate. Aceste măsuri trebuie implementate cât mai rapid și în țara noastră pentru a conferi mai multă valoare mierii și produselor pe bază de miere și pentru a evita alimentarea paradoxului conform căruia România este cel mai mare producător la nivel de UE, dar vinde foarte puțin pe piața europeană.

Asigurarea oferită cumpărătorului cu privire la calitate și puritate este cartea de vizită reprezentată de etichetarea corectă. Acest lucru trebuie realizat cu ajutorul unor organizații și a unor laboratoare, la susținerea ANPC, autoritatea direct răspunzătoare de etichetarea corectă a produselor. Controlul calității, noi reglementări de etichetare și impunerea unor standarde de puritate conforme cu cele de la nivel european pot contura și defini un cadru sănătos pentru un domeniu atât de sensibil, dar atât de benefic și sănătos.

Eveniment Parlamentul României

Good Food Project, organizație dedicată problemelor obținerii hranei în țara noastră și UE în colaborare cu Romapis, federația asociațiilor apicole din România au o organizat, recent, o masă rotundă în Parlamentul României, cu tema „Mierea – un super aliment pentru sănătatea fiecăruia dintre noi”.  La eveniment au luat parte deputați, secretari de stat din Ministerul Agriculturii, medici, reprezentanți ai organizațiilor ce apără drepturile mamelor și copiilor, și europarlamentari.  Principala temă de discuție a vizat problema apicultorilor din țara noastră, afectați serios de lipsa acestui cadru legislativ actualizat și a unor sisteme de normare absolut necesare pentru unul dintre cele mai importante sectoare din alimentație. Cele două organizații au solicitat recunoașterea importanței acestui produs pentru alimentație, în special pentru copii și persoanele cu probleme de sănătate.

“Deși România este cel mai mare producător de miere din EU, apicultorii români trebuie să facă față unor probleme legate de etichetarea produselor care îi afectează serios. Mai mult, consumatorii, la rândul lor, în special categoriile vulnerabile cum ar fi copiii sau diabeticii sunt grav impactati, rafturile magazinelor din Romania fiind pline de miere falsificată, miere de laborator, co eticheta înșelătoare. Ne dorim adoptarea unui proiect de lege care susține o etichetare corecta, menită să protejeze industria apicola românească, precum si pe consumatorii de miere. a declarat Ciprian Boboi, fondator The Good Food Project. 

Situația consumului de miere este diferită între statele europene și datorită capacității consumatorilor de a înțelege valoarea și importanța mierii în alimentație. Însă indiferent de  motivație, consumatorul are dreptul să fie corect informat asupra alimentului pe care îl cumpără. Apicultura nu este o activitate care să poată fi dezvoltată pe principii industriale, nu poate fi amplificată semnificativ prin tehnologizare, deoarece resursa umană este esențială. De aceea veniturile din apicultură, chiar și în vremuri mai bune, nu ar putea genera venituri foarte mari, așa cum se întâmplă în alte ramuri ale alimentației. Averea cea mai de preț a apicultorului este calitatea mierii pe care o produce, de aceea trebuie protejată atât producția acestui aliment, cât și producătorul său.

“Apicultura României traversează, acum, o perioadă dificilă. Situația a început să se deterioreze de prin anii 2015, existând un cumul de factori care au dus la o încetinire a avântului producătorilor până în punctul în care, în ziua de astăzi, se manifestă o tendință îngrijorătoare de stagnare și chiar de pierdere a interesului pentru creșterea albinelor.  Principalele motive ar fi: căderea prețului mierii până aproape de sau chiar sub pragul de sustenabilitate; folosirea irațională a pesticidelor și impactul unor entități patologice relativ recente. Așadar, noi, apicultorii, avem nevoie de mai multă susținere din partea statului, trebuie să fim mult mai uniți în apărarea intereselor noastre, să ne preocupăm de dezvoltarea pieței interne, să contribuim la educarea și informarea corectă a consumatorilor, să dezvoltăm metode de comerț cu miere care să fie în mâinile producătorilor și care să asigure și succesul pe plan internațional”, susține Constantin Dobrescu, Vicepreședintele Federației Romapis.

Ciprian Boboi & Susana Dragomir, membri ai boardului Good Food Project

 

Contextul legislativ European este destul de optimist cu privire la etichetarea țărilor de origine, după cum susține Dacian Cioloș, membru al comitetului de agricultură și dezvoltare rurală în Parlamentul European, însă pe plan local este nevoie de o nouă abordare: ”Uniunea Europeană importă 40% din consumul său de miere, ceea ce o face probabil cea mai atractivă piață pentru acest aliment din lume, iar mai mult de 50% din importuri vin din China și Ucraina. Din păcate, aproximativ 46% din mierea importată în UE e suspectată că ar fi falsificată. Din acest motiv, la nivelul UE se discută modificarea Directivei Europene referitoare la Standardele de Comercializare a Mierii pentru a fi specificate cel puțin țările de origine, sperăm inclusiv cu procentaj de cantitate. Alți mari producători de miere, precum Spania sau Franța, au deja legislație pe etichetare cu specificarea țărilor de origine, deci problema poate rezolvată și în România. La noi, statul nu face ce trebuie să facă, statul reacționează la presiunea asociațiilor. Însă și structura de organizare a producătorilor trebuie să fie mai închegată. La nivel european, există potential de comercializare a mierii de calitate, deci nici nu e nevoie să ne uităm în afara Uniunii ca să vindem mierea la prețuri bune. Este cea mai bună piață după Statele Unite și probabil că la nivel calitativ e în fața lor”. 

Așadar, România, ca mare producător de miere cu prețuri competitive ar putea performa dacă cadrul legislativ și motivarea apicultorilor ar crea contextul propice. În acest sens, un nou proiect de lege, menit să stimuleze acest sector a fost înaintat. A existat, în 2017, o primă inițiativă legislativă pentru modificarea legii apiculturii, finalizată prin legea 79/2020, promulgată cu mai bine de 3 ani în urmă. Noutatea pe care o aducea această lege în privința mierii era etichetarea cu obligativitatea menționării țărilor de origine a mierii din amestecurile care se vând, de regulă, în retail. Această lege nu a fost, însă, aplicată, întrucât Ministerul Agriculturii nu a elaborat normele de aplicare. Între timp, a apărut o nouă inițiativă legislativă, de corectare a legii 79/2020, care vizează obligativitatea producătorilor, procesatorilor și comercianților de a afișa vizibil, pe etichetă, țara sau țările de origine pentru amestecurile de miere provenite din CE, precum și cantitatea corespunzătoare a acestora exprimată în procente. Însă nici această lege pentru completare nu va putea fi pusă în aplicare fără implicarea directă a Ministerului Agriculturii. In perioada următoare, eforturile apicultorilor români vor fi direcționate către modificarea regulilor de etichetare a mierii la nivelul Uniunii Europene, pentru o mai bună normare a acestui sector.

Romapis și Good Food Project vor continua dialogul referitor la cele mai bune modalități de a susține apicultura din țara noastră, atât cu autoritățile de reglementare cât și cu toate celelalte părți interesate. Acest dialog va fi realizat atât prin intermediul unor noi mese rotunde, cât și prin alte evenimente menite să susțină cauza mierii românești.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Samsung Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ acum disponibile și în România: Divertisment și Productivitate, accesibile tuturor românilor

Publicat

pe

De

Descoperă o lume nouă și captivantă a vizionării imersive, multitasking-ului simplu și conectivității fără întreruperi în ecosistemul Galaxy

București, România – 4 decembrie 2023 – Noua serie Galaxy Tab A9 de la Samsung Electronics este acum disponibilă și în România. Noile Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ le vor oferi românilor toate beneficiile extraordinare de utilizare a unei tablete Samsung Galaxy la un preț cât mai accesibil.

Disponibilă în două dimensiuni, seria combină performanțele video și audio imersive cu o conectivitate ultra-rapidă, susținând nevoile zilnice de divertisment și productivitate într-un pachet portabil. Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ exemplifică ecosistemul conectat Galaxy, oferind o experiență continuă pe mai multe dispozitive, precum și modalități inovatoare pentru utilizatori să navigheze în siguranță în lumea digitală.

„Considerăm că fiecare consumator merită șansa de a experimenta cele mai recente inovații în tehnologia tabletelor,” a declarat TM Roh, Președintele și Șeful Diviziei Mobile eXperience Business din cadrul Samsung Electronics. „Cu lansarea celei mai recente serii Galaxy Tab A, este mai ușor ca oricând pentru toți utilizatorii să se bucure de un divertisment excelent și de multitasking productiv în întregul ecosistem Galaxy.”

Concepute pentru Satisfacție Maximă în Vizionare

Galaxy Tab A9 și A9+ oferă cele mai mari ecrane dintre toate tabletele din seria Galaxy A până în prezent, având ecrane de 8,7 și 11 inch, respectiv, care îi îmbie pe utilizatori în filmele, serialele sau jocurile lor preferate. Utilizatorii Galaxy Tab A9+ se pot pierde în experiențe cinematografice, datorită frecvenței de reîmprospătare de 90Hz – pentru jocuri fără întârzieri sau derulări fluide – și se pot bucura de sunet imersiv cu patru difuzoare Dolby Atmos. Cu conectivitatea ultra-rapidă 5G, nu trebuie să vă faceți griji pentru streaming-ul întrerupt atunci când sunteți în mișcare. Galaxy Tab A9 are două difuzoare și conectivitate LTE. Ambele tablete au design elegant, cu carcase unibody și spate texturat moale, ceea ce le face ușor de manevrat. 

Performanță Extraordinară

Galaxy Tab A9 și A9+ oferă o performanță excepțională și viteză care îi ajută pe utilizatori să realizeze mult mai multe lucruri. Cu cea mai mare memorie și stocare disponibilă pe o tabletă din seria Galaxy Tab A, există acum suficient spațiu pentru a stoca și salva documente, surse de inspirație și multe altele.

Conceput pentru a îmbunătăți productivitatea și capacitatea de învățare, Galaxy Tab A9+ aduce multitasking la nivel de PC pe tabletă, cu Samsung DeX și fereastra multi-activăpentru a maximiza capacitatea de a face mai multe lucruri simultan. Utilizatorii seriei Galaxy Tab A pot înregistra acum ecranul cu Screen Recorder, astfel încât este ușor să se întoarcă ulterior la informații sau surse de inspirație.

Your Galaxy, Your Way

Seria Galaxy Tab A permite o conectivitate fără cusur între dispozitivele Samsung Galaxy, astfel încât utilizatorii să poată muta conținutul cu ușurință între telefonul mobil, tableta și monitoarele TV. Quick Share simplifică partajarea fișierelor fără a necesita asocierea dispozitivelor, astfel încât utilizatorii să poată trimite conținutul lor preferat între dispozitive.

Noua serie Galaxy Tab A se asigură că datele sunt în siguranță și protejate prin Samsung Knox, platforma de securitate premiată a Samsung, cu multiple niveluri de protecție. Tabloul de bord pentru securitate și confidențialitate îi ajută pe utilizatori să vadă și să controleze mai ușor ce se întâmplă cu datele lor. Cu Private Share, conținutul este criptat înainte de a fi partajat. Expeditorul poate seta permisiuni de acces, termene de expirare și altele pentru a avea liniște suplimentară atunci când trimite informații sensibile. Și cu Secure Wi-Fi, utilizatorii pot lua Galaxy Tab A9 sau A9+ în mișcare fără să-și facă griji în legătură cu rețelele de internet partajate riscante. Traficul de internet este criptat, iar aplicațiile de urmărire sunt blocate astfel încât navigarea să fie privată și securizată.

Tabletele au devenit o sursă esențială de divertisment și învățare pentru copii, iar Samsung Kids îi ajută pe aceștia să navigheze în siguranță în lumea digitală. Printr-un proces simplu de configurare, părinții și cei care au grijă de copii pot monitoriza și controla activitățile digitale ale acestora, pot accesa setările, pot crea profile pentru copii, pot seta timpul de joacă și pot monitoriza conținutul pe care îl consumă copiii. În plus, „Edutainment-ul” de la Samsung Galaxy oferă conținut distractiv și captivant direct pe dispozitiv.

Disponibilitate

Seria Galaxy Tab A9 este disponibilă în România din 1 decembrie, în trei culori: Graphite, Silver și Navy.

About Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, smartwatch-urilor, tabletelor, electrocasnicelor digitale, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, Sistemelor LSI, a fabricilor și a soluțiilor LED. Pentru cele mai recente știri, vă rugăm să vizitați Samsung Newsroom, aici: news.samsung.com.

Galaxy Tab A9 / A9+
  Galaxy Tab A9 Galaxy Tab A9+
Ecran 8.7-inch, LCD

Up to 60Hz

11.0-inch, LCD

Up to 90Hz

· Măsurat diagonal ca un dreptunghi complet fără a lua în considerare colțurile rotunjite. Suprafața vizibilă efectivă este mai mică din cauza colțurilor rotunjite și a orificiului camerei.
Dimensiuni & Greutate 124.7 x 211.0 x 8.0 mm, 332g (Wi-Fi), 333g (LTE) 168.7 x 257.1 x 6.9 mm, 480g (Wi-Fi), 491g (5G)
Camera 8 MP Rear Camera

2 MP Front Camera

8 MP Rear Camera

5 MP Front Camera

AP Octa-Core Processor
Memorie & Stocare 4GB + 64GB

8GB + 128GB

4GB + 64GB

8GB + 128GB

Micro SD Card up to 1 TB
*Capacitatea de stocare disponibilă este subiectul software-ului preîncărcat.

**Opțiunea de memorie poate diferi în funcție de piață

***Cardul Micro SD se vinde separat.

Baterie 5,100mAh 7,040mAh
*Valoarea tipică testată în condiții de laborator terță parte. Valoarea tipică este valoarea medie estimată luând în considerare deviația în capacitatea bateriei între mostrele de baterii testate conform standardului IEC 61960. Durata reală a bateriei poate varia în funcție de mediul de rețea, modelele de utilizare și alți factori.

**Încărcarea prin cablu este compatibilă cu QC2.0 și AFC.

***Adaptorul de alimentare de 15W se vinde separat. Utilizați doar încărcătoare și cabluri aprobate de Samsung.

OS Android 13
Rețea și Conectivitate 4G LTE, 5G*, Wi-Fi 5, Bluetooth® v 5.1
*Conectivitatea 5G este suportată doar pe Galaxy Tab A9+.

**Necesită o conexiune 5G optimă. Serviciile 5G sunt acceptate doar în locațiile cu rețele activate pentru 5G. Viteza reală poate varia în funcție de țară, operator și mediul utilizatorului.

Sunet Dolby Atmos®
Securitate Samsung Knox
Accesorii Book Cover, Book Cover Keyboard Slim
*Disponibilitatea huselor de la terți poate varia în funcție de piață, operator și comerciant.

**Husa cu tastatură tip carte Slim va fi disponibilă în curând și va fi suportată doar de Tab A9+.

 

1. Măsurată diagonal, dimensiunea ecranului Galaxy Tab A9 este de 8,7″ în dreptunghiul complet fără a lua în considerare colțurile rotunjite. Dimensiunea ecranului Galaxy Tab A9+ este de 11,0″ în dreptunghiul complet fără a lua în considerare colțurile rotunjite. Suprafața vizibilă efectivă este mai mică din cauza colțurilor rotunjite..

2.Conectivitatea 5G este acceptată doar pe Galaxy Tab A9+. Necesită o conexiune 5G optimă. Serviciile 5G sunt acceptate doar în locațiile cu rețele activate pentru 5G. Viteza reală poate varia în funcție de țară, operator și mediul utilizatorului.

3.Pe Galaxy Tab A9 se pot afișa simultan până la două aplicații. Pe Galaxy Tab A9+ se pot afișa simultan până la trei aplicații.

4. Disponibil pe dispozitivele Galaxy mobile/Tab cu One UI 2.1 sau versiuni ulterioare instalate, precum și pe seria Galaxy Book lansată începând din 2020. Necesită actualizări pentru aplicațiile Quick Share, Quick Share Connectivity și Quick Share Agent. Conexiunea Bluetooth Low Energy și Wi-Fi sunt necesare pentru utilizarea Quick Share. Anumite aplicații ar putea să nu susțină Quick Share.

5. Disponibilitatea culorilor poate varia în funcție de țară sau operator.

Citeste in continuare

Uncategorized

HONOR Magic V2: design ultra subțire și o baterie de 5000 mAh

Publicat

pe

De

 

Într-o epocă în care smartphone-urile sunt elementele de legătură între lumea personală și cea profesională, durata de viață a bateriei nu mai este doar o caracteristică, ci devine fundamentul mobilității moderne. Cu toate acestea, pe măsură ce solicităm dispozitive mai elegante și mai bogate în funcții, efortul de a echilibra estetica cu rezistența bateriilor a generat atât noi provocări, cât și inovație. Utilizatorii își doresc confortul unui telefon care poate rezista toată ziua cu o singură încărcare și, în același timp, să aibă un design subțire, fără grosimea suplimentară care vine de obicei cu o baterie mai mare. Această dilemă reflectă o problemă actuală în care eleganța designului intră în conflict cu performanța bateriei.

HONOR Magic V2 este un smartphone care abordează direct această provocare. Lansarea dispozitivului marchează un moment important în evoluția designului smartphone-urilor, evidențiind o sinergie între estetică și funcționalitate. În acest context, Magic V2 reprezintă o dovadă a angajamentului HONOR față de inovație, aducând în prim-plan un dispozitiv care răspunde provocării de a avea un device cu o durată lungă a bateriei, fără a adăuga greutate sau volum suplimentar.

HONOR a reușit să răspundă acestei provocări prin realizarea unui design inovator de baterie care folosește un compozit de siliciu-carbon. Această alegere a materialului a permis obținerea unei baterii care nu este doar mai ușoară și mai subțire, ci și mai densă din punct de vedere energetic. Este o schimbare radicală față de bateriile convenționale cu litiu-ion, oferind performanțe îmbunătățite într-un spațiu mai mic. Rezultatul este un dispozitiv subțire și o baterie rezistentă.

Inovația nu se oprește la baterie. HONOR a inovat design-ul smartphone-urilor pliabile, creând un dispozitiv care este impresionant de subțire ce are o grosime de 4,7 mm atunci când este deschis și de 9,9 mm atunci când este pliat. Aceste dimensiuni stabilesc un nou standard în materie de grosime, prezentând o formă la fel de plăcută ochiului pe cât este de confortabilă în mână. În interiorul bateriei se află o baterie puternică de 5000 mAh, care sfidează compromisul tradițional între eleganță și rezistență. Bateriile tradiționale de tip litiu-ion necesită adesea un compromis între greutate și putere; bateriile cu capacitate mare tind să adauge greutate dispozitivului. Cu toate acestea, datorită compozitului silicon-carbon, această baterie reușește să ofere o capacitate de încărcare mai mare, fiind în același timp mai ușoară. Această descoperire este crucială pentru designul Magic V2, permițându-i să rămână extrem de subțire și ușor de manevrat.

Echipa de design HONOR a pornit în misiunea de a crea un smartphone care să îmbine atât forma, cât și funcționalitate într-un design subțire, sfidând norma smartphone-urilor voluminoase cu baterii de mare capacitate. Procesul a implicat un amestec sinergetic de materiale inovatoare, o arhitectură internă reimaginată și o căutare neîncetată a miniaturizării.

  1. Selecția materialelor:
    Echipa HONOR a selectat materiale care să asigure un design subțire telefonului, fără să sacrifice durabilitatea bateriei. Utilizarea unui compozit siliciu-carbon pentru baterie a permis obținerea unei surse de energie mai subțire, dar cu o densitate de energie mai mare. Această alegere a fost completată de integrarea unei balamale din titan super ușoară, recunoscută pentru rezistența și ușurința sa, care a devenit baza reducerii grosimii totale a dispozitivului.
  2. Reproiectare arhitecturală:
    Dincolo de materiale, configurația internă a modelului Magic V2 a fost reproiectată meticulos. Fiecare componentă a fost analizată cu atenție pentru a se verifica eficiența spațiului, ceea ce a dus la arhitectura inovatoare „trei în unu”. Acest design a permis consolidarea mai multor funcții în componente unice, eliberând spațiu pentru o baterie mai mare.
  3. Miniaturizarea componentelor:
    Miniaturizarea componentelor interne a jucat un rol important în realizarea design-ului subțire pentru modelul Magic V2. Departamentul de cercetare și dezvoltare al HONOR s-a străduit să reducă dimensiunea tuturor elementelor, de la PCB la conectori, fără să afecteze performanța. Acest efort de miniaturizare a fost crucial pentru a menține design-ul elegant, încorporând în același timp toate caracteristicile necesare.
  4. Integrarea sistemului de răcire:
    Înțelegând importanța gestionării termice într-un astfel de design compact, HONOR a dezvoltat un sistem de răcire bionic ultra-subțire. Acest sistem este eficient, ocupă un spațiu minim, menținând un design subțire și asigurând în același timp performanța și longevitate.
  5. Abordarea centrată pe nevoile utilizatorilor:
    Pe tot parcursul procesului de proiectare, feedback-ul și așteptările utilizatorilor au rămas în prim-plan.Scopul a fost de a crea un dispozitiv care să nu doar îndeplinească, ci să depășească cerințele utilizatorilor. Prototipurile au fost testate în mod riguros și îmbunătățite pe baza scenariilor reale de utilizare pentru a se asigura că produsul final se aliniază cu nevoile consumatorilor.

Cu Magic V2, HONOR nu doar că a introdus o inovație tehnologică, ci a creat și un companion pentru utilizatorul modern, care se adaptează cu grație și vigoare cerințelor unui stil de viață dinamic. Acest dispozitiv marchează o evoluție către un viitor în care echilibrul între estetica elegantă și funcționalitatea solidă nu mai este doar un vis, ci o realitate palpabilă.

Citeste in continuare

Uncategorized

PENNY a atins pragul de 359 de magazine în România

Publicat

pe

De

Planurile de expansiune ale PENNY România avansează rapid cu deschiderea a patru noi magazine în patru județe ale țării – Ardud (jud. Satu Mare), Kogălniceanu (jud. Constanța), Băleni (jud. Dâmbovița) și Râmnicu Vâlcea (jud. Vâlcea).  Vizitatorii noilor magazine PENNY vor experimenta un ambient modern, prietenos și accesibil, reprezentând evoluția strategică a brandului în România.

Designul magazinelor PENNY oferă o experiență plăcută clienților, evidențiind, totodată, angajamentul companiei în extinderea portofoliului de produse 3RO – produse cu ingredientul principal provenit din România, procesate și ambalate în țară. Experiența la cumpărături este îmbunătățită datorită unei zone extinse dedicate produselor proaspete sau mărcilor proprii realizate conform preferințelor clienților români, spațiul oferind totodată o semnalizare mai vizibilă a promoțiilor și categoriilor principale de alimente.

PENNY Baleni

Cele patru noi magazine PENNY sunt pregătite să își întâmpine clienții cu soluții practice, adaptate stilului de viață agitat, inclusiv produse gata de consum, semipreparate, precum și opțiuni refrigerate sau congelate.

Pe scurt, despre fiecare magazin:

  1. Magazinul PENNY din Ardud, județul Satu Mare, situat pe strada Ștefan cel Mare nr. 58, dispune de patru case de marcat, are o suprafață de vânzare de 853.48 mp și oferă 65 de locuri de parcare, inclusiv trei pentru persoane cu dizabilități. Magazinul este deschis din 29 noiembrie și va funcționa de luni până sâmbătă între orele 7:30 – 21:00, iar duminica între 8:00 – 19:00.
  2. Noul PENNY din Kogălniceanu, județul Constanța, situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 16 A, are o suprafață de vânzare de 856.45 mp. Magazinul este deschis din 29 noiembrie și poate fi vizitat de luni până sâmbătă între orele 7:30 – 22:00 și duminica între 8:00 – 20:00.
  3. Magazinul PENNY din comuna Băleni, județul Dâmbovița, deschis de luni până sâmbătă între 7:30 – 22:00 și duminica între 8:00 – 20:00, este localizat pe Soseaua București – Târgoviște, nr. 66. Oferă 55 de locuri de parcare, inclusiv trei pentru persoane cu dizabilități și cinci rezervate pentru mame și copii și are o suprafață de vânzare de 770.70 mp. Magazinul este deschis din 29 noiembrie.
  4. Nu în ultimul rând, noul magazin PENNY din Râmnicu Vâlcea, de pe strada Posada, nr. 51, are o suprafață de vânzare de 826.87 mp și este deschis din 30 noiembrie. Magazinul va funcționa de luni până sâmbătă între 7:30 – 21:00 și duminica între 8:00 – 20:00. Acest magazin nu dispune de locuri de parcare.

PENNY Kogalniceanu

PENNY Punct reprezintă evoluția strategică a Penny Market în România și este structurată în șapte piloni de dezvoltare: experiență îmbunătățită în magazineexpansiuneproduse româneștioamenidigitalizaresustenabilitate și comunicare integrată.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment2 ore inainte

HONOR anunță viitorul smartphone-urilor pliabile și tehnologiei centrate pe nevoile utilizatorului la Forumul Global Fortune 2023

Brandul global de tehnologie HONOR a participat la Forumul Global Fortune 2023 din Abu Dhabi pentru a discuta despre viitorul...

Uncategorized4 ore inainte

Samsung Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ acum disponibile și în România: Divertisment și Productivitate, accesibile tuturor românilor

Descoperă o lume nouă și captivantă a vizionării imersive, multitasking-ului simplu și conectivității fără întreruperi în ecosistemul Galaxy București, România –...

Exclusiv15 ore inainte

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE – Ziarul Incisiv de Prahova

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Social3 zile inainte

Florin Gioga şi-a anunţat candidatura ca independent la Primăria Sinaia

Primarul oraşului Sinaia va avea un adversar dificil la alegerile locale din anul 2024 în persoana lui Florin Gioga. Acesta...

Uncategorized5 zile inainte

HONOR Magic V2: design ultra subțire și o baterie de 5000 mAh

  Într-o epocă în care smartphone-urile sunt elementele de legătură între lumea personală și cea profesională, durata de viață a...

Uncategorized5 zile inainte

PENNY a atins pragul de 359 de magazine în România

Planurile de expansiune ale PENNY România avansează rapid cu deschiderea a patru noi magazine în patru județe ale țării –...

Uncategorized5 zile inainte

easySales: 263 lei, valoarea medie a comenzilor de Black Friday, 65% cu plata online

Cea mai mare comandă realizată prin magazinele din platformă a depășit 23.000 de lei și a constat în preamplificatoare și...

echipamente fast food echipamente fast food
Uncategorized5 zile inainte

Cu echipamente fast food de top, puteti duce conceptul de QSR la nivel de perfectiune

In acest articol, vom explora modul in care utilizarea de echipamente fast food de top poate contribui la perfectionarea conceptului...

Vâlcea Vâlcea
Turism6 zile inainte

Descoperă magia schiatului în Vâlcea: Destinații încântătoare pentru iubitorii de zăpadă

Dacă ești în căutarea unei destinații de schi unică și plină de farmec iarna aceasta, ești în locul potrivit! Vâlcea...

Uncategorized6 zile inainte

realme anunţă peste 200 milioane de telefoane vândute la nivel global

București, România – 27 noiembrie 2023 – realme a anunțat oficial că livrările sale globale de smartphone-uri au depășit 200 milioane...

Uncategorized6 zile inainte

AOC și Philips Monitors fac progrese remarcabile în procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+

București, 28 noiembrie 2023 – MMD, unul dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, partener licențiat al brandurilor pentru...

SocialO săptămână inainte

Cum să construiești o casă durabilă

Toți proprietarii își doresc păstrarea calității construcțiilor pe care le dețîn. Din complexul de lucrări care conduc la atingerea acestei...

Top Știri