Connect with us

Administrație locală

Provocările sistemului educațional din România, percepute de speakerii Dare to Learn drept reale oportunități de învățare

Publicat

pe

București,  12  iunie  2024:  Speakerii locali și internaționali ai Dare to Learn – cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor, trainerilor în HR, managerilor și antreprenorilor – încurajează cadrele didactice, precum și restul personalului de învățământ pre-universitar și universitar din România să abordeze diferit provocările cu care adesea se confruntă în activitatea educațională. Provocările pot fi transformate în tot atâtea oportunități, cu ajutorul unor metode și tehnici moderne de învățare, testate și aplicate de cei mai buni experți în educație din țară și la nivel global, lideri care se vor reuni, în toamnă, pentru prima dată pe aceeași scenă, la prima ediție a evenimentului Dare to Learn.

„La Dare to Learn, nu ai prelegeri, ci modele care demonstrează că se poate și că acolo unde se poate, vom adapta”, consideră Radu Szekely, Președinte al Fundației Dare to Learn și organizator al evenimentului Dare to Learn, fost Secretar de Stat în Ministerul Educației și co-fondator al Școlii Finlandeze ERI Sibiu.

Una dintre cele mai semnalate și acute probleme din cadrul sistemului de învățământ autohton, abordate totodată și de organizatorii și speakerii Dare to Learn, în cadrul conferinței de anunțare a acestui eveniment (în aprilie a.c.), îl reprezintă abandonul școlar, care are o pondere trei ori mai mare în mediul rural decât la nivel național. Radu Szekely, Președintele Fundației Dare to Learn, atrage atenția asupra acestui fenomen aflat în creștere: „Avem și noi zone izolate în care elevii nu ajung foarte ușor la școală și, încercând să-i aducem spre aceeași școală, care poate nu li se mai potrivește, nu reușim să-i facem să rămână în școală. Abandonul școlar a tot crescut. Noi ne propunem să găsim un model care să se potrivească generației de astăzi, care nu vrea să stea poate două ore în autobuz sau în microbuz ca să meargă la școală”. Această problemă ar putea fi transformată într-o oportunitate, subliniază Szekely, cu ajutorul unei metode dezvoltate de o altă expertă și speaker la Dare to Learn 2024 – Victoria Colbert.

După ce a studiat sociologia și educația în America Latină și în Statele Unite, la mijlocul anilor ’70, Victoria s-a întors în Columbia pentru a introduce Escuela Nueva (Școala Nouă), un model care îmbina elementele pe care le studiase. Cu ajutorul acestei abordări, ea a transformat școlile rurale disfuncționale în școli care se conectau cu elevii, dezvoltau aptitudini relevante, erau legate de viața comunității și le ofereau elevilor o învățare participativă și în ritm propriu. Modelul a funcționat, strategia de introducere a acestei abordări s-a dovedit eficientă, iar Ministerul Educației a făcut din el o politică națională, implementându-l în 18.000 de școli rurale din Columbia.

O școală care să vorbească aceeași limbă   

Liliana Romaniuc, de asemenea organizator al evenimentului Dare to Learn și președinte al Asociației Române de Literație (ARL România), menționează deopotrivă beneficiile pentru profesorii din România privind participarea în cadrul evenimentului din toamnă și interacțiunea lor cu liderii globali în educație. „Cred că Dare to Learn este mai mult decât un eveniment. E o mișcare prin care încercăm să sprijinim școlile și sistemul educațional din România. Mai bine zis, să le ajutăm să conștientizeze această nevoie de transformare, de inovare, de învățare”, a punctat Romaniuc. Aceasta consideră că John Hattie, unul dintre cei mai cunoscuți experți mondiali în educație, care va fi prezent la București, a pus punctul pe i: „Factorii care influențează cel mai mult învățarea sunt profesorii, profesorul și calitatea predării. Sperăm să fie o provocare și, în egală măsură, o invitație adresată, dar și o responsabilitate transmisă profesorilor noștri de a privi către ce ne spun studiile și cercetările în legătură cu factorii care influențează cel mai mult învățarea.”

Liliana Romaniuc consideră că și alte provocări, adesea percepute drept reale probleme ale sistemului de învățământ din România, pot fi transformate în fantastice oportunități: „Al doilea lucru pe care ni-l propunem este să ducem factorii aceia care influențează cel mai mult învățarea în clasele noastre. Al treilea lucru pe care John Hattie îl propune este să măsurăm impactul. Pentru că s-ar putea să folosim metode și să aplicăm instrumente care să nu dea rezultate în demersurile noastre didactice. Și noi să nu știm lucrul acesta, pentru că nu măsurăm, nu evaluăm. Așa se explică, de altfel, și faptul că multe dintre demersurile bune din sistemul educațional autohton nu au sfârșit bine, tocmai pentru că nu am evaluat și măsurat impactul. Iar al patrulea lucru pe care John Hattie îl propune este această abordare colaborativă la nivelul școlii. Nu este suficient ca doar un profesor să dorească să facă lucruri, ci este nevoie de o întreagă echipă pedagogică, de leadership-ul școlii care să vorbească aceeași limbă astfel încât învățarea să devină vizibilă, iar școala să devină un spațiu în care fiecare copil să progreseze în învățare”, conchide Liliana Romaniuc.

Reducerea inechităților din educație

Iuliana Pielmuș, Director Executiv al Teach for România și organizator al evenimentului Dare to Learn, accentuează importanța actului educațional și modul în care o aparentă barieră poate deveni o oportunitate de învățare, cu ajutorul profesorilor. „Noi lucrăm în special cu profesorii și directorii din școlile publice vulnerabile. În România și în celelalte 60 de țări în care este prezentă rețeaua Teach for All, avem aceeași prioritate –  reducerea inechităților din educație”, precizează Iuliana Pielmuș.

„Nu doar în România, în majoritatea țărilor din lume, imaginea de ansamblu și datele statistice medii nu reușesc să releve o realitate din ce în ce mai prezentă – decalajele în creștere, inclusiv în ceea ce privește rezultatele academice și șansele la o formare de calitate, între comunitățile vulnerabile și cele cu acces la resurse financiare. Elevul mediu nu există, este un produs imaginar. Avem o diferență enormă – și nu doar în România – între performanțele și oportunitățile disponibile elevilor din mediile vulnerabile și cele ale colegilor lor care vin din orașele mari și din familii înstărite. În România, diferența de învățare este echivalentul a peste trei ani de școală. Este o barieră dificil de spart, dar nu imposibil. Un profesor bine pregătit, care știe să lucreze împreună cu comunitatea, care știe să se uite la copil și la potențialul lui într-un mod care îi dă șanse, poate sparge acest cerc vicios”, punctează Pielmuș.

Cu AI-ul în prima bancă

Elena Lotrean, Director al Finnish Teacher Training Centre și partener al evenimentului Dare to Learn, explică rolul inteligenței artificiale atât în cadrul evenimentului din toamnă, cât mai ales în școli. „Îl vom avea invitat pe Zack Kass, una dintre cele mai strălucite și mai inovatoare minți din domeniul inteligenței artificiale, unul dintre cei care au pus osul la Open AI, cea mai faimoasă platformă de profil. Acum există în lume peste 10.000 de astfel de platforme și aplicații pe care le putem folosi, unele gratuite, altele cu plată. Din această nevoie, am creat un curs fundamental de inteligență artificială pentru profesori, pentru a vedea cum să ne apropiem de această resursă, să o folosim pentru ceea ce ne dorim, să producem învățare, să creștem calitatea actului educațional și să dăm acces câtor mai mulți elevi și studenți la ceea ce înseamnă o educație de calitate”, conchide Elena Lotrean.

Începând cu 1 mai a.c., accesul la evenimentul Dare to Learn din 25 și 26 octombrie 2024 a fost deschis și publicului larg (altor categorii profesionale, cu excepția celor din învățământ), online, pe platforma www.d2l.ro. Mai multe informații despre pachetele de participare se găsesc aici.

Evenimentul Dare to Learn este rezultatul unui parteneriat între Fundația Dare to LearnAsociația Română de Literație (ARL România), Teach for Romania și Finnish Teacher Training Centre.

ING Bank Romania este presenting partner al evenimentului.

EducațiePrivată.ro este partener media principal al evenimentului. Pe lista partenerilor media se mai numără Antena 3 CNN, Hotnews.ro, Adevarul.ro și Stiripesurse.ro.

Despre Fundația Dare to Learn

Fundația Dare to Learn este o organizație non-guvernamentală care promovează și sprijină inovarea în domeniul educației și învățării pe tot parcursul vieții, pentru a elimina orice barieră din calea învățării unei persoane. Prin abordări și tehnologii inovatoare, Fundația își propune să elimine impactul constrângerilor geografice, disparităților socio-economice, ciclurilor multigeneraționale de eșec educațional, permițând indivizilor din toate mediile si de toate vârstele să se angajeze în experiențe de învățare semnificative și eficiente. Procedând astfel, Fundația urmărește să reducă abandonul școlar și decalajul educațional și să ofere indivizilor puterea de a-și atinge întregul potențial, indiferent de circumstanțele lor.

Fundația Dare to Learn este inițiatorul platformei Dare to Learn, prin care urmează a se pilota abordări inovatoare în educație, și susține desfășurarea pe termen lung a evenimentului Dare to Learn în România, unde se reunesc gânditori, personalități de talie mondială, cercetători în leadership organizațional și educațional, deschizători de drumuri în educație echitabilă, precum și vizionari în inteligența artificială.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală care pregătește viitori educatori, învățători şi profesori model și îi sprijină în procesul de transformare a sistemului educațional din România. Scopul organizaţiei este să intervină pe termen lung în procesul de reducere a inechității educaţionale şi să dezvolte abilități sociale în rândul elevilor.

Teach for Romania face parte din reţeaua globală Teach for All, care pregăteşte viitori educatori, învăţători sau profesori care vor să performeze în învăţământul de stat, în special pentru elevii din medii vulnerabile. Scopul rețelei este să extindă accesul la educaţie în întreaga lume, prin creşterea şi accelerarea impactului generat de organizaţii care cultivă leadership-ul necesar pentru schimbare. Teach for All este prezent astăzi în peste 60 de țări din întreaga lume şi numără peste 100.000 de profesori și alumni care lucrează cu copii din comunități vulnerabile.

Despre Asociația Română de Literație (ARL România)

Asociația Română de Literație este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune constă în dezvoltarea, promovarea şi susţinerea programelor şi proiectelor educaţionale care conduc la îmbunătăţirea serviciilor educaționale oferite de instituţiile de învăţământ pentru copii, tineri şi adulți din România şi din străinătate.

Asociația promovează exemple de bună practică, modele de excelenţă şi eficienţă didactică în educaţie, urmărind cu prioritate creşterea calităţii procesului de predare-învăţare pentru a contribui la formarea şi dezvoltarea competenţelor necesare împlinirii la nivel personal şi social a elevilor într-o societate bazată pe cunoaştere şi învăţare continuă. Dezvoltarea competențelor de literație ale elevilor reprezintă o prioritate a ARL.

Despre Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, care a apărut în urma nevoii profesorilor de a fi mereu conectați la schimbare. Portofoliul său de programe și cursuri este unul modular și flexibil, construit atât pe competențe generale de dezvoltare personală și a carierei, cât și pe competențe tehnice, metodologice, specifice corpului didactic, adaptat sistemului local.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Tendințe Actuale în Designul Acoperișurilor – De la Minimalism la Rustic

Publicat

pe

De

Designul acoperișurilor din 2025 reflectă o fuziune între funcționalitate și estetică, adaptându-se la diverse stiluri arhitecturale și nevoi ale proprietarilor de case. De la linii minimaliste până la texturi care evoca natura, tendințele actuale în designul acoperișurilor sunt diverse, răspunzând atât cerințelor de durabilitate, cât și celor estetice. Acest articol explorează aceste tendințe, oferind recenzii, opinii ale experților și exemple concrete din România.

Minimalismul în Designul Acoperișurilor
  • Caracteristici: Minimalismul în acoperișuri implică linii drepte, culori neutre și materiale care nu distrag atenția de la simplitatea arhitecturală a clădirii. Tabla metalică sau membrana bituminoasă sunt materiale preferate datorită aspectului lor curat și funcționalității.
  • Opinii: Experții laudă minimalismul pentru eficiența energetică și estetica sa modernă. Branduri precum Wetterbest și Bilka sunt recunoscute pentru oferirea unor soluții minimaliste care accentuează simplitatea.

 

Design Rustic Modern
  • Caracteristici: Inspirat de natura, acest stil combină elemente tradiționale cu tehnologii și materiale moderne. Țigla ceramică sau de beton, cu texturi care imită lemnul sau piatra, sunt populare. De asemenea, acoperișurile verzi sau cele cu elemente naturale, cum ar fi folosirea de lemn pentru detalii, sunt în tendințe.
  • Opinii: Proprietarii și designerii apreciază farmecul rustic modern pentru că aduce căldură și autenticitate într-o locuință, în timp ce menține standardele moderne de confort și durabilitate. Tondach și Creaton sunt printre cei mai apreciați furnizori pentru aceste stiluri.

Inovații și Tehnologii
  • Acoperișuri Verzi: Tot mai mulți adoptă acoperișurile verzi pentru beneficiile lor ecologice și estetice, transformând acoperișul într-o grădină ce izolează termic și absoarbe apa de ploaie.
  • Panouri Solare Integrate: Designul modern include acoperișuri care nu doar protejează, ci și generează energie, cu panouri solare care sunt integrate estetic în structura acoperișului.
  • Materiale Inovatoare: Noi materiale care imită aspectul tradițional dar oferă performanțe superioare în ceea ce privește durabilitatea și izolarea termică sunt în creștere.

 

Alegerea Potrivită
  • Stilul Casei: Alegerea materialului și designului acoperișului ar trebui să reflecte stilul arhitectural al casei. Pentru un design modern, minimalismul este ideal; pentru o casă cu influențe tradiționale, rustic modern poate fi mai potrivit.
  • Clima Locală: Materialele trebuie să fie alese și în funcție de condițiile climatice. De exemplu, acoperișurile verzi sunt excelente în zonele urbane pentru gestionarea apei și a căldurii.
  • Buget și Durabilitate: Este important să se echilibreze costurile inițiale cu durabilitatea și întreținerea pe termen lung. Țigla metalică, deși mai scumpă, poate fi o investiție pe termen lung datorită rezistenței sale.

Concluzie
În 2025, designul acoperișurilor s-a diversificat, oferind proprietarilor opțiuni care răspund atât dorințelor estetice, cât și necesităților practice. Fie că este vorba de minimalismul elegant sau de farmecul rustic modern, tendințele actuale reflectă o grijă crescândă pentru mediu, eficiență energetică și personalizare. Prin explorarea recenziilor și opiniilor, proprietarii de case pot face alegeri informate care vor definește nu doar aspectul, ci și calitatea vieții în locuințele lor.
Citeste in continuare

Administrație locală

realme colaborează cu Google pentru mai multe funcții AI

Publicat

pe

De

București, România – 17 septembrie – realme, brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume, anunță disponibilitatea funcției AI Magic Compose de la Google. Disponibilă pe seria realme GT 6, aceasta marchează primul smartphone realme care va fi actualizat cu șase funcții AI în această lună, consolidând seria GT 6 ca “AI Flagship Killer”. Acest lucru consolidează și mai mult angajamentul realme de a oferi tehnologie de ultimă oră adaptată pentru utilizatorii tineri din întreaga lume.

Magic Compose: Revoluționați experiența mesageriei cu ajutorul creativității bazate pe AI

Funcția Magic Compose din Mesaje pentru realme GT 6 valorifică puterea AI pentru a ajuta utilizatorii să creeze mesaje mai atractive și mai personalizate. Aceasta oferă sugestii stilistice, permițându-vă să vă ajustați tonul – fie formal, casual, jucăuș sau grijuliu.

Fie că începeți o conversație nouă sau răspundeți la un mesaj, Magic Compose vă îmbunătățește comunicarea cu răspunsuri creative și personalizate. În plus, sugestiile sale automate rapide vă economisesc timp, menținând conversațiile naturale și expresive. Funcția este disponibilă în engleză, spaniolă, franceză, germană, italiană și coreeană.

realme GT 6 – șase funcții AI revoluționare

  • Prima funcție AI Ultra Clarity din lume – folosește modele AI avansate pentru a îmbunătăți semnificativ rezoluția și claritatea imaginilor.
  • AI Eraser 2.0 – o funcție care permite utilizatorilor să-și curețe fotografiile fără efort. Printr-o selecție manuală simplă sau cu ajutorul unui buton de recunoaștere automată, elementele nedorite, cum ar fi trecătorii sau alte obiecte, sunt eliminate cu ușurință. În plus, fundalul este completat inteligent pentru a reda perfect imaginea. Această funcționalitate garantează că și fotografiile care par compromise pot fi restaurate și îmbunătățite.
  • AI Smart Summary – acționează ca un asistent personal prin rezumarea punctelor cheie din orice înregistrare sau discuție.
  • AI Smart Loop: recunoaște conținutul ecranului pentru a prezice intenția utilizatorului, oferind recomandări precise și acces cu un singur click la funcțiile utilizate frecvent.
  • Primul mod AI Night Vision din industrie: Cel mai bun companion pentru capturarea videoclipurilor în condiții de lumină extrem de scăzută, chiar și în baruri sau cluburi.
  • Magic Compose

realme este încântată să anunțe lansarea de îmbunătățiri AI pentru GT 6T, inclusiv AI Eraser 2.0, AI Smart Summary și AI Smart Loop. Aceste caracteristici de ultimă oră continuă promisiunea realme de a oferi experiențe premium bazate pe AI pentru tinerii utilizatori din întreaga lume.

Citeste in continuare

Administrație locală

Trupa The Cardigans își lansează contul oficial de TikTok

Publicat

pe

De

Formată în anul 1992 în Suedia, renumita trupă pop-rock The Cardigans și-a lansat contul oficial de TikTok! Cu toate că au trecut aproape 20 de ani de la ultima piesă lansată, muzica lor continuă să rezoneze, captivând noile generații de fani din întreaga lume.

The Cardigans și-a consolidat popularitatea în 1996 după ce au fost incluși în coloana sonoară a filmului Romeo + Juliet, regizat de Baz Luhrmann, iar piesele lor au devenit de atunci repere ale culturii pop. Printre momentele memorabile se numără interpretarea lui Jim Halpert și a lui Andy Bernard a piesei „Lovefool” în The Office, apariția trupei în serialul de succes Beverly Hills, 90210, dar și coverurile și reinterpretările unor artiști precum Justin Bieber și Kelly Clarkson. La începutul acestui an, Sabrina Carpenter a interpretat melodia „Lovefool” într-un colaj alături de hitul său „Feather” în timpul show-ului susținut de artistă la Coachella, demonstrând că melodiile consacrate ale trupei rezistă testului timpului.

Trupa, din care fac parte Nina Persson, Peter Svensson, Lars-Olof Johansson, Bengt Lagerberg și Magnus Sveningsson, va lansa conținut exclusiv și momente nemaivăzute pentru comunitatea globală de pe TikTok. Aceștia vor împărtăși, de asemenea, detalii personale despre călătoria lor creativă cu #BehindtheSong, prezentând perspective noi asupra pieselor lor renumite.

The Cardigans sunt deja un succes pe TikTok – „Lovefool” a fost inclusă în peste 667,000 de clipuri, creatorii de conținut folosind melodia pentru a împărtăși cu urmăritorii lucrurile care le plac cel mai mult. Comunitatea a îmbrățisat prezența lor pe platformă, cu peste 800,000 de like-uri și 20 de milioane de vizualizări la primul video publicat pe TikTok, iar cifrele continuă să crească.

Întrebați despre lansarea oficială pe TikTok, membrii trupei a declarat: „Este nemaipomenit să vedem cum muzica noastră lansată cu ani în urmă a găsit o nouă audiență pe TikTok. De asemenea, este minunat să avem oportunitatea să interacționăm cu cei care îndrăgesc acum piesele noastre și care nu erau născuți la momentul lansării lor oficiale. Este o modalitate distractivă de a face legătura între trecut și prezent”.

„Comunitatea TikTok nu se satură de The Cardigans. Cele câteva clipuri postate până acum au făcut ca membrii comunității să își dorească să afle mai multe despre melodiile lor preferate – mulți dintre ei descoperind muzica trupei pe platformă. Acest lucru dovedește succesul atemporal al The Cardigans și suntem încântați că fanii au acum șansa să se conecteze cu formația care a definit cu adevărat epoca lor”, a adăugat Farhad Zand, Head of Music Partnerships Europe TikTok.

Pentru a sărbători debutul lor pe TikTok, The Cardigans a lansat și un Playlist Oficial care include unele dintre cele mai cunoscute piese ale trupei. Fanii pot urmări acum @TheCardigans pe TikTok pentru momente exclusive din cariera lor remarcabilă și pot crea videoclipuri cu muzica ce i-a transformat într-un nume de referință de aproape trei decenii.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are sediile globale în Los Angeles, Singapore și are birouri în New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Pentru mai multe informații:

Piotr Żaczko

Communication Manager TikTok

Poland & CE markets

piotr.zaczko@tiktok.com 

Simona Năstase

MSL The Practice

TikTok Press Office in Romania

simona.nastase@thepractice.ro

tel. +40 752 751 250

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

brasov-oras-verde brasov-oras-verde
Uncategorized2 zile inainte

Brașov – un oraș mai verde, în fiecare an

Locuitorii din Brașov demonstrează un angajament puternic față de transformarea orașului lor într-un mediu mai verde și mai sustenabil. Înconjurat...

Afaceri locale4 zile inainte

Cum te poate ajuta o agenție SEO dacă ai o afacere de producție artizanală

O agenție SEO oferă Planuri SEO adaptate afacerii tale pentru a atrage mai mulți clienți prin optimizarea site-ului pentru motoarele...

Viața în Brașov5 zile inainte

Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc

Machiajul este un aliat de încredere atunci când vrei să îți evidențiezi trăsăturile și să îți accentuezi frumusețea naturală. Cu...

Viața în Brașov5 zile inainte

Greșeli care îți afectează sănătatea fără să știi

În viața de zi cu zi, luăm multe decizii fără să ne gândim la impactul lor asupra sănătății. Unele obiceiuri...

CulturăO săptămână inainte

Ghid pentru cel mai tare team building

Ce este un team building și de ce este important? Conceptul de team building a apărut în anii 1920, odată...

UncategorizedO săptămână inainte

Aflați mai multe despre Tractarict – Liderul serviciilor de tractare auto în Constanța

În momentele neprevăzute, când vehiculul dumneavoastră cedează pe neașteptate, este esențial să aveți la dispoziție un partener de încredere care...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Tot ce trebuie să știi despre espressoarele de cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, apreciată atât pentru gustul său intens, cât și pentru efectele...

Viața în Brașov2 săptămâni inainte

SevenStudio – Profesioniștii Foto-Video pentru Nunta, Botezul și Evenimentul Tău Corporate

Când vine vorba de evenimente speciale, fiecare detaliu contează, iar amintirile create rămân pentru totdeauna. SevenStudio este echipa de profesioniști care transformă...

Uncategorized3 săptămâni inainte

De Ce Ar Trebui Să Alegeți Cafeaua Boabe Brazilia pentru Rutină Dvs. Zilnică

Cafeaua este mai mult decât o băutură; este o parte importantă a rutinei zilnice a multora dintre noi. Printre cele...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Cum alegi cel mai bun medic dentist: sfaturi utile si capcane pe care sa le eviti

Alegerea unui medic dentist potrivit este foarte importanta cand vine vorba despre sanatatea orala de-a lungul vietii noastre. Daca in...

Viața în Brașov3 săptămâni inainte

Amintiri autentice, surprinse cu pasiune

Fotografia de eveniment nu este doar o profesie pentru mine, ci o adevărată pasiune. Fiecare eveniment este unic, plin de...

Uncategorized3 săptămâni inainte

Cum iti poate schimba Baza de Tratament Olanesti stilul de viata

Dacă ești în căutarea unui loc unde să îți regăsești echilibrul fizic și mental, Baza de Tratament Olanesti este destinația...

Top Știri