Multe persoane pun egal între kinetoterapie și fizioterapie. Tu o faci? Sau știi deja care este diferența dintre ele și care ar putea fi cea mai potrivită pentru tine?
Dacă știi, citind următoarele rânduri îți poți reaminti sau poți afla lucruri noi despre cele două forme de tratament. Dacă nu știi care este diferența, poți afla din următoarele rânduri.
Află mai multe despre aceste terapii și cum te pot ajuta să te recuperezi și să-ți menții sănătatea.
Cu ritmul alert al vieții moderne, multe persoane se confruntă cu dureri și tot soiul de simptome ale diferitelor afecțiuni medicale. Ori, pur și simplu, petrec foarte multe ore muncind și își doresc să găsească o metodă de relaxare. Sau intervin accidente soldate cu fracturi, entorse etc. Pentru toate acestea există metode de tratament invazive, dar și non-invazive. Este important să înțelegem opțiunile de tratament disponibile pentru a ne recupera cât mai repede și pentru a preveni recidivele.
Cele două metode, kinetoterapia și fizioterapia sunt două tehnici noninvazive de tratament. Dar hai să vedem care este diferența, precum și alte informații pe care credem noi că vrei să le afli.
Ce este kinetoterapia?
Kinetoterapia este o formă de terapie care se concentrează pe mișcare și exerciții fizice pentru a trata și preveni afecțiunile fizice. Kinetoterapeuții, specialiști în kinetoterapie, dezvoltă programe personalizate de exerciții pentru a restabili mobilitatea, forța și funcția corpului.
Ce presupune kinetoterapia?
Kinetoterapia implică evaluarea detaliată a pacientului și elaborarea unui plan de tratament personalizat. Acesta poate include exerciții de întindere, forță și coordonare, precum și tehnici de masaj terapeutic și manipulare articulară.
Ce tratează kinetoterapia?
Kinetoterapia tratează o gamă variată de afecțiuni: dureri de spate și gât, reabilitare postoperatorie, afecțiuni musculare și articulare, probleme de postură, reabilitare sportivă, probleme respiratorii (prin exerciții de respirație).
În ce situații este contraindicată kinetoterapia?
Deși kinetoterapia poate fi benefică pentru multe persoane, există situații în care poate fi contraindicată, și anume:
- Leziuni sau fracturi nedezvoltate
- Afecțiuni cardiovasculare severe
- Infecții active sau inflamații severe
Ce este fizioterapia?
Fizioterapia, cunoscută și sub numele de terapie fizică, se referă la un set de mai multe tehnici și modalități de recuperare, cum ar fi terapia manuală, terapia cu laser sau ultrasunete, masaj, utilizarea celor mai importante resurse (apa, lumina, electricitatea) pentru a trata afecțiuni și pentru a facilita recuperarea.
Ce presupune fizioterapia?
Fizioterapeuții evaluează și diagnostichează afecțiunile pacientului, apoi dezvoltă un plan de tratament care poate include terapie manuală, terapie cu aparat, exerciții și educație privind prevenirea recidivelor.
Ce tratează fizioterapia?
Terapia fizică abordează bolile sistemului nervos, ale musculaturii, articulațiilor și multe alte afecțiuni.
Are contraindicații fizioterapia?
De asemenea, există situații în care fizioterapia poate fi contraindicată:
- Infecții sau inflamații severe
- Riscuri de leziuni suplimentare în timpul tratamentului
Dacă te confrunți cu diferite probleme fizice și ai nevoie de recuperare medicală sau muncești foarte mult și simți nevoia unei modalități de relaxare, consultă un specialist în kinetoterapie la Bucuresti, din cadrul Cabinetului de recuperare medicală Fiziolife Medica pentru evaluare și tratament personalizat. Dacă nu te poți deplasa la sediul cabinetului, există posibilitatea efectuării tratamentului chiar în confortul casei tale. De aceea, accesează www.fiziolife.ro și alege profesioniștii care știu ce fac.
După ce ai înțeles mai bine diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie, care dintre aceste terapii ți se pare cea mai potrivită? Important este să reții că fizioterapia include mai multe tehnici, fiind o abordare complexă de tratament.