Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV! Complet neașteptat! Țara care a donat cei mai mulți bani în întreaga lume pentru ca alte țări să se dezvolte! Cum cooperează cu România | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Vicepremierul Viorel Ștefan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Agriculturii, Petre Daea, consilierul de bază al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, fostul premier Victor Ponta, însoţi de fostul ministru Sorin Cîmpeanu au fost doar câteva dintre personalităţile prezente la eveniment.

 

Ambasadroul E.A.U a ţinut un discurs entuziasmant în faţa a peste 300 de persoane şi a oferito adevărată lecţie de istorie. Printre altele, acesta a menţionat şi despre parteneriatul care speră să se dezvolte şi mai multe între România şi ţara pe care o reprezintă.

 

Interesant este că E.A.U a reusit să se situeze pe primul loc printre ţările arabe în ceea ce priveşte capacitatea sa de a atrage investiţii străine directe în cursul anului 2017, lucru la care România mai are încă mult de lucru.

 

Iată mare parte din discursul încărcat de lecţii pe care domnul ambasador E.S. Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatroosh l-a rostit în faţa participanţilor la eveniment.

 

„Data de 2 decembrie a fiecărui an este o ocazie pentru cetăţenii E.A.U şi rezidenţi, de asemenea, să-şi exprime mândria în ceea ce priveşte realizările de dezvoltare şi civilizaţie ale ţării.

 

A 47-a Zi Naţională a E.A.U coincide cu comemorarea a 100 de ani de la naşterea tatălui fondator al Emiratelor Arabe Unite, fostul Șeic Zayed Bin Sultan Al Nahyan, Aleţa Sa Șeicul Khalifa bin Zayed a decretat anul 2018 ca fiind „Anul Zayed”. Șeicul Zayed a fost renumit pentru înţelepciunea şi viziunea sa, rolul şi politicile sale în construirea ţării, realizarea dezvoltării, consolidarea economiei şi a securităţii naţionale şi conducerea acesteia pe calea către un viitor prosper.

 

 

Valorile Șeicului Zayed Zayed Al Nahyan, Dumnezeu să-l ierte, au pus bazele renaşterii culturale şi dezvoltarea modernă a ţării. Inspiraţi de aceste valori, liderii înţelepţi ai ţării au construit un viitor luminos pentru E.A.U, consolidând poziţia sa în rândul ţărilor din regiune şi din lume, o oază de pace şi stabilitate politică, dezvoltare economică şi socială şi toleranţă.

 

Emiratele Arabe Unite a adoptat o abordare activă a diplomaţiei, cu o  deschidere marcantă în faţa lumii exterioare, stabilind o reţea vastă de relaţii cu diferite ţări din întreaga lume, bazată, în principal, pe respectarea principiilor şi a tratatelor Naţiunilor Unite şi a comunităţii internaţionale, principalele dintre acestea fiind democraţia şi drepturile omului şi neamestecului în afacerile interne ale altor ţări. Unul dintre indicatorii cei mai de seamă ai succesului diplomaţiei din Emiratele Arabe Unite este puterea paşaportului emiratez, care în ultimii ani a obţinut salturi consecutive. În 2018, acesta sa clasat pe locul trei în lume, conform World Passport Index, obţinând dreptul de a călători în 163 de ţări fără viză.

 

La nivel naţional, Șeicul Zayed a crezut că investiţiile în asigurarea bunăstării oamenilor şi îmbunătăţirea cunoştinţelor, aptitudinilor şi abilităţilor lor ar aduce un mare beneficiu atât individului, cât şi, familiilor şi societăţii. El a dorit să obţină progrese în diverse domenii, cum ar fi serviciilor de îngrijire a sănătăţii, servicii educaţionale, precum şi alte infrastructuri din Emiratele Arabe Unite. Aceastea, la rândul lor, au dus la schimbări socio-economice rapide şi pozitive. Generozitatea Șeicului Zayed nu se limita la poporul său: se extinde la o mare diversitate de popoare din întreaga lume, uşurând dificultăţile lor şi ajutându-i să-şi satisfacă nevoile.

 

Emiratele Arabe Unite a stabilit valori de toleranţă şi multiculturalism, a respins discriminarea şi ura prin adoptarea de programe naţionale în parteneriat cu diverşi actori locali, regionali şi internaţionali. Astăzi, E.A.U reprezintă un model de toleranţă şi de acceptare, având peste 200 de naţionalităţi, printre acestea se numără 20 de mii de cetăţeni români, care trăiesc în armonie, în a doua lor ţară. Legea garantează rezidenţilor dreptul de a beneficia de serviciile statutului din domeniul sănătăţii, educaţie, cultură şi de divertisment, la fel ca orice cetăţean emiratez fără nicio discriminare.

 

 

Emiratele Arabe Unite este, de asemenea, implicată în mod activ în lupta împotriva extremismului şi terorismului, fiind un element cheie în eforturile ţării de a asigura securitatea naţională, precum şi întărirea securităţii internaţionale. E.A.U a obţinut realizări semnificative în acest sens, fie prin participări militare în alianţele islamice şi internaţionale, sau prin adoptarea legilor locale care combat terorismul şi cauzele care determină apariţia terorismului. Acestea includ legea Anti-discriminare şi Ură, legea Federală de instituire a „Hedaya” – Centru Internaţional pentru Combaterea Extremismului Violent, în plus a emis Decretul-lege care prevede incriminarea faptelor asociate cu dispreţul religilor şi a site-urilor sfinte, precum şi incriminarea discriminării între indivizi sau grupuri pe baza de religie, credinţă sau sectă, rasă, culoare sau origine.

 

Pe de altă parte, viziunea Șeicului Zayed, dumnezeu să-l odihnească în pace, a fost întemeiata pe necesitatea construirii unei economii integrate, în etape succesive de timp. Această viziune se reflectă acum prin succesul statului în a construii şi dezvolta un mediu de afaceri activ şi prosper care este în acest moment foarte atrăgător pentru investiţiile străine directe. E.A.U a reusit să se situeze pe primul loc printre ţările arabe în ceea ce priveşte capacitatea sa de a atrage investiţii străine directe în cursul anului 2017.

 

În acest fel a reuşit să-şi consolideze poziţia de strategic hub comercial care oferă investitorilor străini accesul la pieţele regionale, precum şi libertatea de a transfera bani şi profituri, beneficiind de existenţa unui sistem juridic şi de o legislaţie eficientă în vigoare, instanţe neutre, legi şi legislaţie care să protejeze capitalul străin, şi tarife vamale reduse variind de la 0 – 5% pentru  toate bunurile.

 

 

Dubai Expo 2020 este una dintre cele mai importante realizări în curs de evoluţie. Expoziţia este o eficientă implementare a politicilor de cooperare internaţională pentru rolul său în extinderea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale. Această expoziţie se aşteaptă să găzduiască peste 200 de ţări participante. Ea va contribui la consolidarea înţelegerii culturale între naţiuni şi la schimbarea percepţiilor dominante asupra regiunii. Dubai Expo 2020 va poziţiona E.A.U ca fiind leagănul tehnologiilor emergente, un incubator pentru IMM-uri şi pentru antreprenorii din regiune.

 

Realizările E.A.U la nivel local nu au fost limitate la sectorul economic. Realizările oamenilor din Emiratele Arabe Unite, supranumiţi copiii lui Zayed „Eeyal Zayed”, au depăşit toate aşteptările, mergând până la ultima forntieră: spaţiul. Într-o realizare istorică fără precedent, Emiratele Arabe Unite a anunţat lansarea cu succes a satelitului „Khalifa Sat”, primul satelit emiratez realizat în E.A.U, proiectat şi construit de ingineri emiratezi, într-o mişcare de stabilire a unei noi faze în domeniul tehnologiei spaţiale din ţară.

 

Viziunea fostului Șeic Zayed Bin Sultan Al Nahyan, Dumnezeu să-l odihnească în pace, a fost o sursă de inspiraţie pentru politica externă a E.A.U, care sa angajat să construiască punţi de prietenie, de lucru şi de cooperare cu alte naţiuni. Astăzi, Emiratele Arabe Unite continuă să sprijine obiectivele de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite, care reprezintă o foaie de parcurs sau o cale specifică pentru construirea unui viitor mai bun şi mai durabil pentru generaţiile viitoare ale lumii. Țara continuă să se dedice provocărilor globale majore, în special cele legate de eradicarea sărăciei, protecţia mediului, schimbările climatice, instaurarea justiţiei şi a păcii, sprijinirea şi promovarea progresului mondial.

 

În consecinţă, E.A.U a înregistrat o creştere calitativă în toate domeniile. Acest lucru sa reflectat în mod direct şi clar prin intermediul mai multor indicatori, conform Raportului privind Competitivitatea Globală a Forumului Economic Mondial, care acoperă numeroase domenii-cheie, cum ar fi calitatea vieţii, infrastructura, tehnologia şi adoptarea politicilor guvernamentale favorabile afacerilor. Toate astea vin să confirme faptul că ţara persistă în eforturile sale, în conformitate cu abordarea pe termen lung ale Șeicului Zayed de a atinge stabilitatea şi prosperitatea în ţară, în regiune şi în lume în general.

 

 

Pentru al cincilea an consecutiv, E.A.U sa clasat pe primul loc ca cel mai mare donator internaţional de Ajutor Oficial de dezvoltare oficială (AOD) în raport cu venitul naţional brut (VNB). Țara a cheltuit 1,31% din VNB-ul său pentru ajutorul de dezvoltare externă în 2017, ceea ce reprezintă aproape de două ori obiectivul global de 0,7% stabilit de Organizaţia Naţiunilor Unite ca un standard global pentru măsurarea eforturilor ţărilor donatoare.

 

Donaţiile făcute în 2017 s-au ridicat la o contribuţie totală de AOD la 19,32 miliarde de drahme emirateze (5,26 miliarde de dolari americani), având o rată anuală de creştere de 18,1% faţă de 2016. Peste 54% din AOD au avut formă nerambursabilă acordată 147 de ţări (include 40 de ţări din ţările cel mai puţin dezvoltate) din întreaga lume.

E.A.U continuă să deţină o poziţie de lider pe lista donatorilor oficiali ai ajutorului pentru dezvoltare (AOD), ca parte din venitul naţional brut (VNB), ceea ce reprezintă una dintre multele sale realizări la nivel internaţional şi în diferite domenii. Aceste realizări sunt aliniate cu moştenirea lăstă de fostu Șeic Zayed, deoarece Emiratele Arabe Unite persistă în misiunea sa de a servi omenirea şi de a sprijini ţările prietene, asigurând în acelaşi timp prosperitate economică şi combătând efectele crizelor şi dezastrelor.

Țara are scopul de a aduce contribuţii pozitive şi tangibile pentru realizarea obiectivelor supreme ale umanităţii: eradicarea sărăciei şi atingerea dezvoltării durabile până în 2030. E.A.U a preluat conducerea în eforturile de combatere a sărăciei şi de a oferi asistenţă externă celor nevoiaşi şi cei mai vulnerabili.

În această ocazie istorică, doresc să remarc relaţiile bilaterale excelente existente care leagă ţările noastre prietene. Aceste legături se bazează pe principiile cooperării şi respectului reciproc şi au ajuns, în ultimii ani, la nivelul parteneriatului strategic între cele două ţări şi popoare.

 

Vizitele reciproce ale liderilor şi oficialilor celor două ţări, precum şi nivelul tot mai mare de schimburi comerciale, economice şi culturale, reprezintă un indicator puternic care mărturiseşte puterea relaţiilor bilaterale în diferite domenii. Organizarea la Bucuresti, în luna Aprilie 2018, a primei sesiuni al comitetului mixt între Guvernul Emiratez si Guvernul Român, reprezintă un nou pas important spre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale, pornind de la tradiţia existentă de cooperare excelentă dintre cele două state, care în ultima perioadă a înregistrat o dinamizare deosebită a contactelor bilaterale, mai ales după vizita Alteţei Sale Șeicul Hamdan bin Zayed în România, urmată de vzita E.S Viorica Dancila, Prim-Ministrul României în E.A.U. Romănia va rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai E.A.U in estul europei, iar E.A.U îsi menţine interesul pentru dezvoltarea unui parteneriat solid cu Romania în toate domeniile de interes comun.

 

Este o coincidenţă frumoasă că Emiratele Arabe Unite celebrează Centenarul Șeicului Zayed, care coincide cu celebrarea României a Centenarului Marii Uniri”, a spus ambasadorul Emiratelor Arabe Unite.

Eveniment

Traian Băsescu declanșează CUTREMURUL! Lista Laurei Codruța Kovesi: pe cine a avut ordin să elimine | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe


Traian Băsescu este cel care a numit-o pe Laura Codrța Kovesi procuror genereal al României, când aceasta avea doar 28 de ani și zero performanțe în carieră. Acum pare să regrete decizia și probabil dacă ar da timpul înapoi ar proceda altfel. Într-o intervenție la România Tv, fostul președinte a făcut o serie de declarații zguduitoare.

Citeste in continuare

Eveniment

Dezastru pentru PNL! Orban caută o soluție de ieșire din criză! Informații de ultim moment despre ce se pune la cale (SURSE) | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Ludovic Orban întâmpină un obstacol major în alcătuirea listei pentru alegerile europarlamentare. Liderul PNL nu are încă la dispoziţie un nume puternic cu care să deschidă lista pentru europarlamentare. Din acest motiv, PNL a decis să amâne discutarea listei candidaţilor la europarlamentare, susţin surse citate de g4media. Iniţial, lista cu cei care vor candida pentru Parlamentul European ar fi trebuit să fie analizată luni. Orban a încercat din răsputeri, până acum, să vine cu un nume bombă. El a sperat să-l convingă pe realizatorul de la Realitatea TV, Rareş Bogdan. Acesta a refuzat, însă, extreme de politicos invitaţia lansată. În paralel, Crin Antonescu a dus o luptă puternică ca să prindă un loc eligibil la Bruxelles. Orban, însă, nici nu a vrut să audă. Mai mult, potrivit informaţiilor vehiculate în presa ultimelor zile, conducerea PNL ar fi încercat să aplaneze conflictul dintre cei doi liberali prin includerea pe lista pentru europarlamentare a soţiei acestuia, Adina Vălean.

Orban pune mare preţ pe cel care va deschide lista pentru PE pentru că vrea să contracareze oferta lansată de USR+PLUS, care a anunţat deja că Dacian Cioloş va fi primul pe listă.

Potrivit unor surse din PNL, pe lista pentru Parlamentul European sunt vehiculaţi Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu.

Liberalii mizează pe 10 locuri eligibile de eurodeputaţi la alegerile programate pe data de 26 mai, ceea ce înseamnă un scor de 25% – 30% pentru PNL.

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

Liviu Dragnea, făcut de râs pe internet! Florin Călinescu îl umilește pe liderul PSD | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

„Hai cu mine în baie” i-a spus jurnalistului Pro TV Alex Dima, ieri, la Parlament, după ce, în urmă cu un an, i-a făcut aceeaşi invitaţie altui jurnalist.

În urma acestei reacţii, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost ironizat pe reţelele de socializare de mai mulţi cunoscuţi. Florin Călinescu l-a invitat şi el pe Dragnea în baie, printr-o postare pe Facebook:

„Livulică îl invită pe un copil de presă la baie. Nu cunosc continuarea. Livulică, tată, vin io cu tine la baie. Da’ o sa stai ceva vreme… Te antrenez gratis pentru maratonul de la Jilava… sau mai bine Rahova, ca e în teldrum spre Ţărănia ta…”, a postat Florin Călinescu pe Facebook.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment14 minute inainte

Traian Băsescu declanșează CUTREMURUL! Lista Laurei Codruța Kovesi: pe cine a avut ordin să elimine | BrasovulMeu

Traian Băsescu este cel care a numit-o pe Laura Codrța Kovesi procuror genereal al României, când aceasta avea doar 28...

Exclusiv3 ore inainte

EXCLUSIV/JUDECATOAREA MIU LAVINIA NUSA DE LA TRIBUNALUL PRAHOVA STOPEAZA PRACTICILE DNA ST PLOIESTI/ MITA LA DGIPI/ COD ROSU

Iata ca dupa ce am laudat profesionalismul si curajul judecatoarei Savu Crsitia Alina de a stopa practicile DNA ST Ploiesti...

Eveniment9 ore inainte

Dezastru pentru PNL! Orban caută o soluție de ieșire din criză! Informații de ultim moment despre ce se pune la cale (SURSE) | BrasovulMeu

Ludovic Orban întâmpină un obstacol major în alcătuirea listei pentru alegerile europarlamentare. Liderul PNL nu are încă la dispoziţie un...

Eveniment19 ore inainte

Liviu Dragnea, făcut de râs pe internet! Florin Călinescu îl umilește pe liderul PSD | BrasovulMeu

„Hai cu mine în baie” i-a spus jurnalistului Pro TV Alex Dima, ieri, la Parlament, după ce, în urmă cu un...

EvenimentO zi inainte

EXCLUSIV! Adevăruri nespuse despre Simona Halep! Ce spune aceasta, de fapt, despre România | BrasovulMeu

Aceşti oameni înzestraţi cu aptitudini de excepţie aparţin lumii întregi şi dăruiesc bine, emoţie şi bucurie. Geniile depăşesc barierele timpului...

Eveniment2 zile inainte

Total neașteptat! Ce salariu colosal are Mugur Isărescu și cât valorează mașina pe care o deține | BrasovulMeu

Guvernatorul BNR conduce o maşină fabricată în SUA, a cărui producţie a încetat în anul 1997. Egle este o marcă...

Exclusiv2 zile inainte

EXCLUSIV/JOCUL LUI KOVESI/CINEVA NU JOACA CINSTIT!

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, că...

Eveniment2 zile inainte

Marea finală de la Doha! Ce șanse are Simona Halep să câștige primul turneu al anului! | BrasovulMeu

Simona Halep luptă pentru trofeul de la Doha (Qatar), iar adversară îi va fi belgianca Elise Mertens, locul 21 în...

Eveniment2 zile inainte

Iohannis a dat ordinul! Ce au decis cei de la PNL în legătură cu Crin Antonescu! Decizia a luat prin surprindere tot Cotroceniul | BrasovulMeu

Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Marian Jean Marinescu şi Dan Motreanu sunt...

Eveniment3 zile inainte

Kovesi primește în plin o nouă lovitură! Planul său a fost spulberat. Decizia procurorilor o lasă fără reacție | BrasovulMeu

În această dimineaţă, Kovesi făcuse două cereri de recuzare, faţă de procurorul de caz Adina Florea precum şi faţă de...

Exclusiv3 zile inainte

Lansarea volumului “Cruciada diviziei de cremene-cu tricolorul in Caucaz” de catre autorul lucrarii Dr.Florian Bichir

Lansarea volumului “Cruciada diviziei de cremene-cu tricolorul in Caucaz” de catre autorul lucrarii Dr.Florian Bichir in sala “Marea Unire” de...

Eveniment3 zile inainte

EXCLUSIV! Un apropiat de-al lui Liviu Dragnea a TRĂDAT! Am aflat cine sunt cei trei parlamentari PSD care l-au sfidat și au votat PENTRU alocațiile copiilor! Nume complet neașteptate | BrasovulMeu

Amendamentul propus în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului de către PNL, care prevedea dublarea alocaţiilor de la 84 de lei...

Top Știri