Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV! Complet neașteptat! Țara care a donat cei mai mulți bani în întreaga lume pentru ca alte țări să se dezvolte! Cum cooperează cu România | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Vicepremierul Viorel Ștefan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Agriculturii, Petre Daea, consilierul de bază al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, fostul premier Victor Ponta, însoţi de fostul ministru Sorin Cîmpeanu au fost doar câteva dintre personalităţile prezente la eveniment.

 

Ambasadroul E.A.U a ţinut un discurs entuziasmant în faţa a peste 300 de persoane şi a oferito adevărată lecţie de istorie. Printre altele, acesta a menţionat şi despre parteneriatul care speră să se dezvolte şi mai multe între România şi ţara pe care o reprezintă.

 

Interesant este că E.A.U a reusit să se situeze pe primul loc printre ţările arabe în ceea ce priveşte capacitatea sa de a atrage investiţii străine directe în cursul anului 2017, lucru la care România mai are încă mult de lucru.

 

Iată mare parte din discursul încărcat de lecţii pe care domnul ambasador E.S. Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatroosh l-a rostit în faţa participanţilor la eveniment.

 

„Data de 2 decembrie a fiecărui an este o ocazie pentru cetăţenii E.A.U şi rezidenţi, de asemenea, să-şi exprime mândria în ceea ce priveşte realizările de dezvoltare şi civilizaţie ale ţării.

 

A 47-a Zi Naţională a E.A.U coincide cu comemorarea a 100 de ani de la naşterea tatălui fondator al Emiratelor Arabe Unite, fostul Șeic Zayed Bin Sultan Al Nahyan, Aleţa Sa Șeicul Khalifa bin Zayed a decretat anul 2018 ca fiind „Anul Zayed”. Șeicul Zayed a fost renumit pentru înţelepciunea şi viziunea sa, rolul şi politicile sale în construirea ţării, realizarea dezvoltării, consolidarea economiei şi a securităţii naţionale şi conducerea acesteia pe calea către un viitor prosper.

 

 

Valorile Șeicului Zayed Zayed Al Nahyan, Dumnezeu să-l ierte, au pus bazele renaşterii culturale şi dezvoltarea modernă a ţării. Inspiraţi de aceste valori, liderii înţelepţi ai ţării au construit un viitor luminos pentru E.A.U, consolidând poziţia sa în rândul ţărilor din regiune şi din lume, o oază de pace şi stabilitate politică, dezvoltare economică şi socială şi toleranţă.

 

Emiratele Arabe Unite a adoptat o abordare activă a diplomaţiei, cu o  deschidere marcantă în faţa lumii exterioare, stabilind o reţea vastă de relaţii cu diferite ţări din întreaga lume, bazată, în principal, pe respectarea principiilor şi a tratatelor Naţiunilor Unite şi a comunităţii internaţionale, principalele dintre acestea fiind democraţia şi drepturile omului şi neamestecului în afacerile interne ale altor ţări. Unul dintre indicatorii cei mai de seamă ai succesului diplomaţiei din Emiratele Arabe Unite este puterea paşaportului emiratez, care în ultimii ani a obţinut salturi consecutive. În 2018, acesta sa clasat pe locul trei în lume, conform World Passport Index, obţinând dreptul de a călători în 163 de ţări fără viză.

 

La nivel naţional, Șeicul Zayed a crezut că investiţiile în asigurarea bunăstării oamenilor şi îmbunătăţirea cunoştinţelor, aptitudinilor şi abilităţilor lor ar aduce un mare beneficiu atât individului, cât şi, familiilor şi societăţii. El a dorit să obţină progrese în diverse domenii, cum ar fi serviciilor de îngrijire a sănătăţii, servicii educaţionale, precum şi alte infrastructuri din Emiratele Arabe Unite. Aceastea, la rândul lor, au dus la schimbări socio-economice rapide şi pozitive. Generozitatea Șeicului Zayed nu se limita la poporul său: se extinde la o mare diversitate de popoare din întreaga lume, uşurând dificultăţile lor şi ajutându-i să-şi satisfacă nevoile.

 

Emiratele Arabe Unite a stabilit valori de toleranţă şi multiculturalism, a respins discriminarea şi ura prin adoptarea de programe naţionale în parteneriat cu diverşi actori locali, regionali şi internaţionali. Astăzi, E.A.U reprezintă un model de toleranţă şi de acceptare, având peste 200 de naţionalităţi, printre acestea se numără 20 de mii de cetăţeni români, care trăiesc în armonie, în a doua lor ţară. Legea garantează rezidenţilor dreptul de a beneficia de serviciile statutului din domeniul sănătăţii, educaţie, cultură şi de divertisment, la fel ca orice cetăţean emiratez fără nicio discriminare.

 

 

Emiratele Arabe Unite este, de asemenea, implicată în mod activ în lupta împotriva extremismului şi terorismului, fiind un element cheie în eforturile ţării de a asigura securitatea naţională, precum şi întărirea securităţii internaţionale. E.A.U a obţinut realizări semnificative în acest sens, fie prin participări militare în alianţele islamice şi internaţionale, sau prin adoptarea legilor locale care combat terorismul şi cauzele care determină apariţia terorismului. Acestea includ legea Anti-discriminare şi Ură, legea Federală de instituire a „Hedaya” – Centru Internaţional pentru Combaterea Extremismului Violent, în plus a emis Decretul-lege care prevede incriminarea faptelor asociate cu dispreţul religilor şi a site-urilor sfinte, precum şi incriminarea discriminării între indivizi sau grupuri pe baza de religie, credinţă sau sectă, rasă, culoare sau origine.

 

Pe de altă parte, viziunea Șeicului Zayed, dumnezeu să-l odihnească în pace, a fost întemeiata pe necesitatea construirii unei economii integrate, în etape succesive de timp. Această viziune se reflectă acum prin succesul statului în a construii şi dezvolta un mediu de afaceri activ şi prosper care este în acest moment foarte atrăgător pentru investiţiile străine directe. E.A.U a reusit să se situeze pe primul loc printre ţările arabe în ceea ce priveşte capacitatea sa de a atrage investiţii străine directe în cursul anului 2017.

 

În acest fel a reuşit să-şi consolideze poziţia de strategic hub comercial care oferă investitorilor străini accesul la pieţele regionale, precum şi libertatea de a transfera bani şi profituri, beneficiind de existenţa unui sistem juridic şi de o legislaţie eficientă în vigoare, instanţe neutre, legi şi legislaţie care să protejeze capitalul străin, şi tarife vamale reduse variind de la 0 – 5% pentru  toate bunurile.

 

 

Dubai Expo 2020 este una dintre cele mai importante realizări în curs de evoluţie. Expoziţia este o eficientă implementare a politicilor de cooperare internaţională pentru rolul său în extinderea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale. Această expoziţie se aşteaptă să găzduiască peste 200 de ţări participante. Ea va contribui la consolidarea înţelegerii culturale între naţiuni şi la schimbarea percepţiilor dominante asupra regiunii. Dubai Expo 2020 va poziţiona E.A.U ca fiind leagănul tehnologiilor emergente, un incubator pentru IMM-uri şi pentru antreprenorii din regiune.

 

Realizările E.A.U la nivel local nu au fost limitate la sectorul economic. Realizările oamenilor din Emiratele Arabe Unite, supranumiţi copiii lui Zayed „Eeyal Zayed”, au depăşit toate aşteptările, mergând până la ultima forntieră: spaţiul. Într-o realizare istorică fără precedent, Emiratele Arabe Unite a anunţat lansarea cu succes a satelitului „Khalifa Sat”, primul satelit emiratez realizat în E.A.U, proiectat şi construit de ingineri emiratezi, într-o mişcare de stabilire a unei noi faze în domeniul tehnologiei spaţiale din ţară.

 

Viziunea fostului Șeic Zayed Bin Sultan Al Nahyan, Dumnezeu să-l odihnească în pace, a fost o sursă de inspiraţie pentru politica externă a E.A.U, care sa angajat să construiască punţi de prietenie, de lucru şi de cooperare cu alte naţiuni. Astăzi, Emiratele Arabe Unite continuă să sprijine obiectivele de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite, care reprezintă o foaie de parcurs sau o cale specifică pentru construirea unui viitor mai bun şi mai durabil pentru generaţiile viitoare ale lumii. Țara continuă să se dedice provocărilor globale majore, în special cele legate de eradicarea sărăciei, protecţia mediului, schimbările climatice, instaurarea justiţiei şi a păcii, sprijinirea şi promovarea progresului mondial.

 

În consecinţă, E.A.U a înregistrat o creştere calitativă în toate domeniile. Acest lucru sa reflectat în mod direct şi clar prin intermediul mai multor indicatori, conform Raportului privind Competitivitatea Globală a Forumului Economic Mondial, care acoperă numeroase domenii-cheie, cum ar fi calitatea vieţii, infrastructura, tehnologia şi adoptarea politicilor guvernamentale favorabile afacerilor. Toate astea vin să confirme faptul că ţara persistă în eforturile sale, în conformitate cu abordarea pe termen lung ale Șeicului Zayed de a atinge stabilitatea şi prosperitatea în ţară, în regiune şi în lume în general.

 

 

Pentru al cincilea an consecutiv, E.A.U sa clasat pe primul loc ca cel mai mare donator internaţional de Ajutor Oficial de dezvoltare oficială (AOD) în raport cu venitul naţional brut (VNB). Țara a cheltuit 1,31% din VNB-ul său pentru ajutorul de dezvoltare externă în 2017, ceea ce reprezintă aproape de două ori obiectivul global de 0,7% stabilit de Organizaţia Naţiunilor Unite ca un standard global pentru măsurarea eforturilor ţărilor donatoare.

 

Donaţiile făcute în 2017 s-au ridicat la o contribuţie totală de AOD la 19,32 miliarde de drahme emirateze (5,26 miliarde de dolari americani), având o rată anuală de creştere de 18,1% faţă de 2016. Peste 54% din AOD au avut formă nerambursabilă acordată 147 de ţări (include 40 de ţări din ţările cel mai puţin dezvoltate) din întreaga lume.

E.A.U continuă să deţină o poziţie de lider pe lista donatorilor oficiali ai ajutorului pentru dezvoltare (AOD), ca parte din venitul naţional brut (VNB), ceea ce reprezintă una dintre multele sale realizări la nivel internaţional şi în diferite domenii. Aceste realizări sunt aliniate cu moştenirea lăstă de fostu Șeic Zayed, deoarece Emiratele Arabe Unite persistă în misiunea sa de a servi omenirea şi de a sprijini ţările prietene, asigurând în acelaşi timp prosperitate economică şi combătând efectele crizelor şi dezastrelor.

Țara are scopul de a aduce contribuţii pozitive şi tangibile pentru realizarea obiectivelor supreme ale umanităţii: eradicarea sărăciei şi atingerea dezvoltării durabile până în 2030. E.A.U a preluat conducerea în eforturile de combatere a sărăciei şi de a oferi asistenţă externă celor nevoiaşi şi cei mai vulnerabili.

În această ocazie istorică, doresc să remarc relaţiile bilaterale excelente existente care leagă ţările noastre prietene. Aceste legături se bazează pe principiile cooperării şi respectului reciproc şi au ajuns, în ultimii ani, la nivelul parteneriatului strategic între cele două ţări şi popoare.

 

Vizitele reciproce ale liderilor şi oficialilor celor două ţări, precum şi nivelul tot mai mare de schimburi comerciale, economice şi culturale, reprezintă un indicator puternic care mărturiseşte puterea relaţiilor bilaterale în diferite domenii. Organizarea la Bucuresti, în luna Aprilie 2018, a primei sesiuni al comitetului mixt între Guvernul Emiratez si Guvernul Român, reprezintă un nou pas important spre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale, pornind de la tradiţia existentă de cooperare excelentă dintre cele două state, care în ultima perioadă a înregistrat o dinamizare deosebită a contactelor bilaterale, mai ales după vizita Alteţei Sale Șeicul Hamdan bin Zayed în România, urmată de vzita E.S Viorica Dancila, Prim-Ministrul României în E.A.U. Romănia va rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai E.A.U in estul europei, iar E.A.U îsi menţine interesul pentru dezvoltarea unui parteneriat solid cu Romania în toate domeniile de interes comun.

 

Este o coincidenţă frumoasă că Emiratele Arabe Unite celebrează Centenarul Șeicului Zayed, care coincide cu celebrarea României a Centenarului Marii Uniri”, a spus ambasadorul Emiratelor Arabe Unite.

Eveniment

Marea Britanie ar putea rămâne în UE – capital.ro | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Donald Tusk, care deține președinția Consiliului European, a insistat, marţi, la Strasbourg, să nu se renunțe la visul⁣ renunțării la Brexit. El a cerut clasei politicesă nu cadă pradă tentaţiei de a abandona negocierile de dragul unui Brexit pripit, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Declarația președintelui Consilului European a fost făcută în contextual în care un lider european i-a avertizat pe “visătorii”⁣ care speră că Brexitul poate fi revocat⁣.

“În acest moment mai degrabă dificil din istoria noastră, avem nevoie de visători şi de vise. Nu putem să abandonăm în faţa fatalismului. Cel puţin eu nu voi renunţa la visul despre o Europă unită şi mai bună”⁣, a fost mesajul transmis.

Chiar dacă nu a menționat clar la ce lider a făcut referire, trebuie menționat că la summitul UE din 10 aprilie preşedintele francez Emmanuel Macron s-a pronunţat pentru acordarea unei perioade de numai câteva săptămâni Regatului Unit pentru a decide dacă doreşte să iasă din blocul comunitar cu un acord negociat sau în mod dezordonat.

La reuniunea respectivă s-a ajuns la un compromis, Londra primind un răgaz de şase luni.

„Ştiu că, pe ambele maluri ale Canalului Mânecii, toată lumea, inclusiv eu, este epuizată de Brexit, ceea ce este complet de înţeles. Totuşi, aceasta nu este o scuză pentru a spune ‘Să terminăm pentru totdeauna cu asta’, doar pentru că am obosit”⁣, a comentat Tusk.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apreciat că data retragerii Regatului Unit din blocul comunitar depinde doar de Londra, adăugând că variantele sale de lucru nu sunt revocarea Brexitului sau extinderea datei limită după 31 octombrie.

 

Te-ar putea interesa și:

Citeste in continuare

Eveniment

Serialul la care s-au uitat un miliard de oameni până acum! Este fenomenul secolului – capital.ro | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Ieri fanii Game Of Thrones nu s-au mișcat din fața televizoarelor pentru a vedea primul episod al sezonului 8, nou apărut.

Game Of Thrones este cel mai vizionat și mai premiat serial din toate timpurile.

Finalul serialului va avea loc peste cinci săptămâni, iar regizorii promit o șcenă impresionantă de luptă nemaiîntâlnită până acum în istoria serialelor de televiziune.

Fenomenul Game of Thrones i-a determinat pe foarte mulți angajați și studenți să lipsească de la locurile lor de muncă sau de la cursurile lor pentru a viziona debutul sezonului cu numărul opt din GOT.

„Ei ar face acest lucru legal prin luarea de concediu și ilegal prin anunțarea unei false boli …Pot spune cu siguranță că va exista un număr mare de oameni care își vor lua ziua liberă pentru a viziona Game of Thrones. Deoarece este o zi de luni, este convenabil”, a declarat Daniel Stojanoski, avocat, potrivit Daily Mail.

Sezonul 8 din Game of Thrones va avea șase episoade.

Te-ar putea interesa și:Citeste in continuare

Eveniment

EXCLUSIV! Am aflat cine a câștigat Exatlon! Filmările Kanal D s-au încheiat! Finală neașteptată – capital.ro | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Competiția din Republica Dominicană s-a încheiat, iar lupta pentru supremație a fost foarte strânsă. Principalii favoriți la câștigarea Exatlon, masculin, au fost de la bun început Ion Surdu și Costin Gheorghe de la Faimoși și Gabriel Nedelcu și Mihai Berar de la Războinici. Acesta din urmă s-a accident, însă destul de serios și de atunci nu a mai dat același randament pe traseu.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Costin Gheorghe, care în ultimele episoade a tot avut probleme, deși pe parcursul întregii competiții a fost chiar cel mai rapid concurent pe traseu.

Conform surselor Capital, finala s-a desfășurat între Ion Surdu și Gabriel Nedelcu, iar câștigător a fost Faimosul, care l-a învins relativ facil pe adversarul său.

La fete, rezultatul este unul neașteptat. Iuliana Aradi a fost principala favorită la câștigarea trofeului, dar ea a fost eliminată de colega Nicoleta Luncă. Finala a fost una strânsă, dar deznodământul îl veți putea urmări la Kanal D în curând.

Te-ar putea interesa și:

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

ExclusivO zi inainte

George Maior a lezat interesele partidelor politice si/sau ale persoanelor fizice ori juridice/A MINTIT Comisia de control

Preluare FLUX 24 Fostul director SRI George Maior a angajat instituţia, în perioada 2012 – 2015, în acţiuni “reprobabile”, care...

Exclusiv3 zile inainte

Protejarea sefilor SRI/Dosarul nr 104/P/2017, tergiversat la DNA Structura Centrala – Serviciul pentru Combaterea Infractiunilor savarsite de militari

Preluare FLUX 24 Fostul director SRI George Maior a angajat instituţia, în perioada 2012 – 2015, în acţiuni “reprobabile”, care...

Exclusiv4 zile inainte

SRI se fardeaza pe sub masa, fara oglinda/”Expertul” britanic, consultant al SRI/ ”Culoarele justitiei”

Printre putinii, daca nu cumva sigurii fosti ofiteri SRI care se mai lupta demn cu SRI (multi dintre ei cu...

Eveniment5 zile inainte

Marea Britanie ar putea rămâne în UE – capital.ro | BrasovulMeu

Donald Tusk, care deține președinția Consiliului European, a insistat, marţi, la Strasbourg, să nu se renunțe la visul⁣ renunțării la...

Eveniment6 zile inainte

Serialul la care s-au uitat un miliard de oameni până acum! Este fenomenul secolului – capital.ro | BrasovulMeu

Ieri fanii Game Of Thrones nu s-au mișcat din fața televizoarelor pentru a vedea primul episod al sezonului 8, nou...

Uncategorized6 zile inainte

Construiesti casa buna cu depozit-online.ro!

Pentru micul gospodar, este mereu o provocare sa construiasca o casa sau orice alt tip de constructie bazandu-se doar pe...

Exclusiv6 zile inainte

Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO.

Cazul Iulius Filip – deținut politic și obiectiv ,,FODOR” al Securității înainte de 1989, vorbește și azi, după 40 ani...

Eveniment6 zile inainte

EXCLUSIV! Am aflat cine a câștigat Exatlon! Filmările Kanal D s-au încheiat! Finală neașteptată – capital.ro | BrasovulMeu

Competiția din Republica Dominicană s-a încheiat, iar lupta pentru supremație a fost foarte strânsă. Principalii favoriți la câștigarea Exatlon, masculin,...

Eveniment6 zile inainte

Liviu Dragnea, prima reacţie după decizia favorabilă din dosar. Ce mesaj a transmis – capital.ro | BrasovulMeu

„Nu vorbesc nimic aici”, a declarat Liviu Dragnea, clar şi răspicat, după ce a fost întrebat de jurnalişti despre modul...

Uncategorized7 zile inainte

Piese auto second-hand online de cea mai buna calitate!

Imi doresc de ceva timp sa imi vand masina si sa imi achizitionez una ceva mai mare, actuala fiind mica...

Eveniment7 zile inainte

Lovitură totală pentru liderul PSD! ”Uniunea Europeană așteaptă să scape de Dragnea!” – capital.ro | BrasovulMeu

“Toată Uniunea Europeană aşteaptă ca Partidul Naţional Liberal să câştige alegerile europarlamentare din luna mai, toată Uniunea Europeană aşteaptă să...

EvenimentO săptămână inainte

Amănunte din trecutul Elenei Udrea. Moment incendiar cu Dorin Cocoș – capital.ro | BrasovulMeu

Elena Udrea și Dorin Cocoș s-au cunoscut cu mulți ani în urmă, pe vremea când celebra blondă activa ca avocat...

Top Știri