Traian Băsescu a făcut declarații explozive, într-o emisiune la Europa FM. El s-a declarat mândru de aproape toți care au ajuns primari, cu ajutorul său. Fostul președinte i-a enumerat, în context, pe Gheorghe Falcă – Arad, George Scripcaru – Braşov şi Emil Boc – Cluj. La o singură persoană se pare că n-a avut Băsescu intuiție. Este vorba de Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă. Despre acesta, care a avut susținerea sa la primăria Slatina, Băsescu a spus că nu l-a ghicit și că “ s-a dovedit un rebut moral”, chiar dacă nu a fost un primar slab.

„Să ştiţi că Vâlcov era la Tineret (organizaţia de tineret a PDL, n.red.) cînd a devenit primar de Slatina. De la Tineret am trimis să candideze trei oameni – pe Falcă, pe primarul de la Braşov, pe Scripcaru, pe George, şi pe Vâlcov la Slatina. Am spus: «E timpul vostru»! L-am mai luat şi pe Boc de pe plajă de la Mamaia şi l-am trimis la Cluj. Din patru, cu trei am reuşit, unul a fost rebut. Rebut moral, că altfel nu a fost un primar slab”, a declarat fostul preşedinte la Europa FM.

Între 2004 și 2012, cât a activat în PD, devenit PDL, Vâlcov a fost primar al municipiului Slatina, ales în două mandate consecutive.

Te-ar putea interesa și: