Transportul mobilierului pe distante mari, in speta transportul international de mobilier, este o operatiune ceva mai elaborata, care nu implica, neaparat, o firma specializata de transport mobilier, ci poate implica doar o firma specializata pe transport general de marfuri. Aceste firme au nevoie ca produsele prezentate spre transport sa fie foarte bine securizate, pentru a nu se produce deteriorari. Manipuland cantitati mari de marfuri foarte variate, aceste firme nu pot sa tina cont de specificul fiecarui item de transportat, in parte, operand dupa niste reguli generale de manipulare, astfel ca fiecare colet, fiecare item implicat in operatiunea de transport trebuie sa fie ambalat conform acestor criteri, pentru a evita aparitia de deteriorari destinate transportului. Exista firme specializate care se pot ocupa de ambalarea corespunzatoare a pieselor de mobilier, astfel incat sa le confere un maximum de protectie pe timpul transportului; realizarea acestei operatiuni pe cont propriu este mai riscanta, avand in vedere ca nu este o operatiune de rutina, cu care toata lumea sa fie obisnuita.
O alta ratiune pentru impachetarea corespunzatoare a mobilierului transportat in astfel de conditii este legata de faptul ca, in depozitele in care firmele de transport stocheaza marfurile in vederea transportului, se folosesc utilaje pentru manipulare, care ridica praf si emit noxe; toate acestea se pot imprima in mobilier, fiind foarte greu de scos, daca nu imposibil, ulterior. Detalii pe: transportmobilabucuresti.ro.
O masura in plus pentru securizarea transportului pieselor de mobilier, pe langa impachetarea corespunzatoare, este incheierea unei asigurari pentru produsul/produsele transportate. Firmele de transport vor fi mult mai atente la operatiunea de manipulare a itemilor de transportat, daca stiu ca exista riscul sa plateasca, din propriul buzunar, orice dauna apare in timpul transportului itemilor respectivi dintr-o locatie intr-alta.
Pregatirea efectiva a mobilierului pentru un astfel de transport presupune parcurgerea obligatorie a catorva pasi absolut necesari. In primul rand, mobilierul trebuie desfacut, acolo unde exista posibilitatea, in cele mai mici parti componente, pentru a usura posibilitatea de compactare a acestuia si, implicit, de transport. Aceasta presupune detinerea unor unelte specializate, precum si a cuiva care stie sa le manuiasca bine, astfel incat sa nu se ajunga la provocarea de daune la montare si demontare. Impachetarea in hartie speciala, apoi in folie de protectie, este urmatorul pas; folia trebuie aplicata astfel incat sa se elimine cat mai mult din aer, iar pachetul sa fie cat mai compact. In procesul de impachetare, o atentie sporita trebuie acordata colturilor si marginilor; in timpul manipularii, aceste zone sunt cel mai usor deteriorabile, de aceea trebuie mai bine protejate. Fiecare parte demontata trebuie impachetata separat, iar partile astfel impachetate trebuie asezate in cutii, cu cat mai putin spatiu intre ele, astfel incat pozitionarea sa fie cat mai fixa. Eventualele spatii libere trebuie umplute cu material de umplutura, pentru a asigura stabilitate si protectie. Etichetarea si sigilarea cutiilor este, de asemenea, un pad important; pentru un plus de protectie, chiar si cutiile se pot infasura in folie si se poate nota pe ele “Fragil” sau “This way up” ( cu partea aceasta in sus). In acest fel, manipulantii vor sti cum sa procedeze la transport. Numerotarea cutiilor poate fi de mare ajutor, mai ales daca este vorba de un numar mare de cutii, cu mobila de diverse tipuri; numerotarea vine in sprijinul identificarii mai usoare a ansamblurilor, cat si al observarii mai rapide a eventualelir cutii lipsa, daca survine un astfel de caz. Pana la ridicarea coletelor, este indicat a se face poze cutiilor impachetate, etichetate si numerotate, astfel ca, in cazul solicitarii de despagubiri pentru deteriorare, sa existe la indemana dovezi clare. Inspectarea coletelor la primire este esentiala; multe din reclamatiile ulterioare au sanse de succes reduse, pe masura perioadei de timp scurse de la primirea marfurilor, pana la depunerea reclamatiei.
Transportul de marfuri la distanta mare este o operatiune destul de complexa, care trebuie tratata cu foarte mare atentie, pentru ca bunurile supuse operatiunii sa ajunga, in siguranta, la destinatie. Si pentru detalii suplimentare intrati pe: transportmutari.ro.