Connect with us

Social

Medicina integrativa pentru astm: Ce terapii se folosesc

Publicat

pe

medicina integrativa

Tratamentul standard al pacienților cu astm se concentreaza pe evitarea declanșarii crizelor cu ajutorul unui bronhodilatator și a terapiei antiinflamatoare. Beta-agonistii, glucocorticoizii, receptorii leucotrienici, omalizumab, agenții anti-interleukină 5 și, într-o măsură mai mică, metilxantinele și anticolinergicele au un rol în tratamentul convențional al astmului. Cu toate acestea, unii pacienți nu reusesc sa tina crizele de astm sub control cu terapia convențională sau resimt multe efecte adverse. De aceea, multi apeleaza la medicina integrativa.

Medicina integrativa este o abordare care are in vedere pacientul ca intreg – minte, corp, spirit. Aceasta promoveaza terapiile cat mai putin invazive, dar nu le exclude pe cele traditionale.

Terapiile folosite de medicii specializati in medicina integrativa pot include plante medicinale, suplimente, acupunctura, chiropractica sau masaj. Exista medici care folosesc doar terapii alternative in locul celor conventionale si medici care folosesc terapii complementare impreuna cu cele conventionale.

Tratamentele folosite in medicina integrativa pentru astm

Tratamentele pentru astm in medicina integrativa variază de la exerciții de respirație la remedii pe bază de plante. Cu toate acestea, lipsa unor studii clinice bine concepute face dificilă determinarea siguranței și eficacității acestor tratamente.

Dacă luați în considerare medicina integrativa pentru astm, iată de ce terapii puteti beneficia:

Acupunctura

În timpul sedintei de acupunctura, terapeutul introduce ace foarte subțiri în piele în anumite puncte specifice ale corpului, numite meridiane.

Există puține dovezi care să susțină această terapie ca tratament eficient pentru astm. S-au făcut mai multe studii necontrolate, cu rezultate mixte sau dezamăgitoare. Unele cercetări sugerează că acupunctura poate reduce nevoia de steroizi inhalatori, în special la copii, dar sunt necesare studii mai aprofundate. Dacă decideți să încercați acupunctura, lucrați cu un medic acupuncturist cu experiență, autorizat.

Exerciții de respirație

Exercițiile de respirație si meditatia sunt des utilizate in medicina integrativa. In ceea ce priveste astmul exercitiile includ tehnica Buteyko, metoda Papworth și respirația yoga (pranayama). Respirați lent, profund, uniform pentru a vă schimba modelul de respirație și pentru a preveni respirația rapidă (hiperventilație). Exercițiile nu par să îmbunătățească reacția alergică care declanșează simptomele astmului.

O analiză cuprinzătoare a cercetărilor privind exercițiile de respirație astmatică a constatat că exercițiile pot oferi beneficii modeste, dacă există. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma eficacitatea acestora. Cu toate acestea, exercițiile de respirație sunt ușor de făcut și vă pot ajuta să vă relaxați. Unii oameni care le-au încercat au spus că se simt mai bine.

Chiropractica

Câteva studii au sugerat că manipularea coloanei vertebrale poate ajuta la reducerea numărului de crize de astm și a necesității de medicamente, în special la copii. Cu toate acestea, o revizuire cuprinzătoare a studiilor privind chiropractica a constatat că nu există suficiente dovezi care să susțină utilizarea acestuia ca tratament eficient pentru astm.

Dieta, vitaminele și suplimentele

Un stil de viata sanatatos este una dintre principiile dupa care se ghideaza medicina integrativa.
O dietă hrănitoare te ajută să rămâi sănătos. Și, din ce în ce mai multe studii arată că anumite vitamine și substanțe nutritive găsite în alimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor astmului la unele persoane. Trei care par promițătoare includ:

Antioxidanți. Persoanele cu astm bronșic sever par să aibă niveluri mai scăzute ale acestor substanțe nutritive de protecție găsite în fructe și legume. Spitalele oferă de obicei oamenilor magneziul antioxidant printr-o venă pentru atacuri severe de astm. Studiile au sugerat că consumul de alimente bogate în antioxidanți vitamina C și E poate ușura simptomele astmului, dar o recenzie recentă, bine realizată, arată că nu.

Acizi grasi omega-3. Aceste uleiuri sănătoase găsite în mai multe tipuri de pești pot reduce inflamația care duce la simptome de astm. Studiile mici sugerează că suplimentele cu ulei de pește oferă și ele un beneficiu modest. Nu este clar dacă omega-3 din semințe de in și ulei de canola au aceleași efecte benefice ca omega-3 găsite în pești. Omega-3 par, de asemenea, să aibă o serie de alte beneficii pentru sănătate.

Vitamina D. Unele persoane cu astm sever au un nivel scăzut de vitamina D. Cercetătorii explorează dacă vitamina D poate reduce simptomele astmului la unele persoane. Întrebați un medic cât de multă vitamină D este indicat sa consumati. Prea multa vitamina D poate provoca leziuni la rinichi.

O multivitamină sau o pastilă suplimentară vă poate ajuta să obțineți substanțe nutritive, dar cel mai bun mod de a vă asigura că primiți o nutriție adecvată este să mâncați o dietă variată bogată în alimente proaspete, neprelucrate. Nu există nici un dezavantaj în creșterea aportului de fructe și legume și alimente bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi peștele, nucile, verdeața și semințele de in macinate.

Remedii pe bază de plante folosite in medicina integrativa

Remediile pe bază de plante sunt folosite de mii de ani pentru tratarea problemelor pulmonare. Unele s-au dovedit promițătoare chiar si în cercetarile stiintifice, dar sunt necesare mai multe studii. Medicamentele tradiționale chinezești, indiene și japoneze sunt folosite in medicina integrativa si implică de obicei utilizarea amestecurilor de plante. Consumul anumitor plante medicinale în combinație poate fi mai eficient decât administrarea unei singure plante medicinale.

Aveți grijă cu remediile pe bază de plante și discutați întotdeauna cu medicul specializat in medicina integrativa despre utilizarea ierburilor sau a suplimentelor alimentare. Luați în considerare aceste aspecte înainte de a lua orice remediu pe bază de plante:

Calitate și doză. De obicei, nu există standarde de control al calității pentru remediile pe bază de plante. Remediile pot varia în ceea ce privește calitatea și rezistența. Produsul pe care îl cumpărați poate conține ingrediente care nu sunt listate sau produsul poate fi contaminat. Remediile din plante importate din țările în curs de dezvoltare prezintă un risc ridicat de contaminare, ceea ce poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră.

Efecte secundare. Efectele secundare cauzate de remediile pe bază de plante pot varia de la minore la severe. Depinde de planta și doza pe care o luați. Fiti deosebit de atenti cu ierburile și suplimentele care conțin efedra sau substanțe asemănătoare efedrei. Acestea pot provoca creșteri periculoase ale tensiunii arteriale și au fost legate de infarct și accident vascular cerebral.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

„Pe Iohannis îl paște pușcăria” – Capital | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

În 2013, 2014 săreau pe mine, nu mă credea nimeni, nu eram președinte de partid. Decizia mea atunci a fost să facă tot ce pot face pentru a destrăma acea structură ocultă. Deciziile nu erau la mine, era la guvern. O altă decizie importantă era la Comisia de Control a SRI. Ultimul care a fost la conducerea acolo a fost Claudiu Manda. Din păcate, toți cei care au fost acolo, au plecat viteji la început și s-au tăiat pe parcurs. Pe Iohannis îl paște pușcăria dacă nu se trezește și nu se organizează,” a declarat Liviu Dragnea.

Fostul șef al PSD a povestit un episod în care a exemplificat felul în care s-ar lua decizii la nivelul de vârf al puterii în România.

A doua zi după ce ANAF a fost peste Antena 3 să-i scoată de acolo, eu a fost la emisiune la Mihai Gâdea alături de Tăriceanu. Atunci, doamna Kovesi l-a sunat pe Coldea și a spus că o să mă bage la pușcărie și pe mine, și pe soția mea, pentru că mi-am permis să mă pun contra acțiunii ANAF, care fusese aprobată de mulți oameni de bine.

Am auzit o discuție între domnul Coldea și un procuror care se plângea că nu știu ce judecător nu executa ce i s-a spus. Decizia mea atunci a fost că vorbesc degeaba dacă vorbesc.

Iohannis este răul suprem”

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a lansat atacuri dure la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, a actualei guvernări, dar şi a partidului pe care l-a condus. Pe Iohannis l-a catalogat drept „dictator”, asociază PNL şi USR cu termenul „circ”, iar despre PSD spune că este „controlat de preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că nu e mare diferenţă între PSD şi „ceilalţi”.

„Cred că Iohannis a înţeles că România, în final cred că a înţeles, că România este o ţară test dar în care nimeni din cei care sunt instrumentele celor de afară nu este protejat”, a declarat fostul lider al PSD.

„Pentru Iohannis, obiectivul este de protecţie personală. Cred că Iohannis a înţeles că România, în final cred că a înţeles, că România este o ţară test dar în care nimeni din cei care sunt instrumentele celor de afară nu este protejat. Cazul Băsescu e un caz izolat. Cred că Traian Băsescu ştie multe lucruri şi nu s-au repezit pe el, în schimb i-au măcelărit familia, ceea ce pe mine m-a oripilat. (…) Să termin ideea despre domnul dictator Iohannis, care este răul suprem în această arhitectură. Şi lui îi este teamă că, după ce nu va mai fi preşedinte, îl leagă. Îl leagă, că poate după ce nu mai e preşedinte nu se mai muşamalizează nişte… (…) Cîţu l-a schimbat pe Stelică de la Justiţie, care oricum el nu avea alt obiectiv decât desfiinţarea SIIJ-ului – poate discutăm ce înseamnă SIIJ; să înţeleagă şi oamenii – ca Stelică de la Justiţie să nu facă propuneri care să nu fie controlabile de către Iohannis, să fie controlabile de către ei. Ăsta a fost principalul obiectiv al lui Iohannis şi pentru asta merge cu Cîţu până în pânzele albe. În acelaşi timp, de câteva luni de zile, toată lumea asistă la acest circ PNL – USR – PSD. România nu e nicăieri aici, în circul ăsta, românii nu sunt nicăieri în circul ăsta. (…) Diferenţa între PSD şi ceilalţi este că PSD-ul strigă la ambasade – ”Dacă ne alegeţi pe noi, noi vă dăm şi mai mult decât vă dau ăştia”, adică în sensul ăsta”, a adăugat Dragnea.

Citeste in continuare

Eveniment

Raed Arafat face o profeţie cruntă! Nu scăpăm de pandemie nici anul viitor?! „Risc zero am zis că nu există” – Capital | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Apel de la Raed Arafat cu privire la şcolile din România!

Nimeni nu poate garanta risc zero!

Secretarul de stat din Ministerul de Interne spune că nu poate exista un risc zero cu privire la activitatea din şcoli, însă aşa cum a cerut şi UNICEF, şcolile trebuie să fie primele deschise şi ultimele închise.

Dacă s-ar merge pe risc zero, copiii ar fi trimişi acasă, să înveţe online, însă Arafat atrage atenţia că cei mici nu vor sta liniştiţi acasă, în mod sigur: “s-ar putea să fie pe stradă, cu colegii lui cu prietenii lui, să fie la mall, să fie în altă parte”.

Şeful DSU a subliniat că nu există nicio garanţie că pandemia va lua sfârşit anul viitor, în 2022, astfel că trebuie găsite soluţiile cele mai potrivite pentru şcoală, indiferent de rata de infectare, iar soluţia cu învăţământul online nu este una perfectă, fiind folosită doar ca măsură temporară.

Arafat: Nimeni nu are garanția că pandemia se termină anul viitor

„Dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă, eu nu vă garantez că va sta acasă. Risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri. Apelul UNICEF și apelul tuturor este: primul lucru pe care-l deschizi sunt școlile și ultimul lucru care-l închizi sunt școlile. Și acesta are un motiv de lungă durată, nu de moment.

Dacă continuam, pentru că am trecut printr-o perioadă în care școlile au fost închise, școlile au fost pe online, copii ba făceau, ba nu făcea, în online, dacă mai trece încă un an, și fără pregătire, și fără școală, și cu soluții care putem să le evităm până la o limită – că risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri – dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă, s-ar putea să fie pe stradă, cu colegii lui cu prietenii lui, să fie la mall, să fie în altă parte, dar nu în școală.

Așa că sunt soluții care se iau pentru reducerea riscului, care nu poate fi redus la zero niciodată, dar în același timp trebuie să pun în balanță și Educația.

Dacă Educația o opresc complet al doilea an, intrăm pe online și pe soluții care nu sunt perfecte și care încă trebuie perfectate pentru viitor, și vin și spun că nu începem școala și iarăși întârziem, s-ar putea, pe această logică, nici anul viitor să nu avem școală, pentru că pandemia nimeni nu are garanția că se termină anul viitor, ce variantă apare, ce variantă nu. Noi am vorbit pentru găsirea unor soluții de conviețuire și azi, acestea includ vaccinarea, respectarea regulilor și toate celelalte”, a declarat Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Citeste in continuare

Eveniment

10 milioane de oameni vor muri! Catastrofa care ne va lovi crunt. E cumplit ce vine – Capital | BrasovulMeu

Brașovul MEU

Publicat

pe

Potrivit unui raport al Chatham House, 10 milioane de oameni vor muri, probabil, din cauza temperaturilor extreme dacă lideri mondiali nu vor cădea de acord asupra unor reduceri semnificative a gazelor cu efect de seră, relatează Sky News.

Totodată, recoltele agricole ar urma să scadă cu 30% până în 2050 în timp ce necesarul de hrană pentru populațiile în creștere este estimat să crească, la rândul său, cu 50%, arată grupul de reflecție specializat pe relații internaționale Chatham House.

Documentul elaborat pentru uzul guvernelor înainte de reuniunea COP26 din noiembrie arată că efectele grave ale schimbărilor climatice nu vor putea fi contracarate începând din 2040 dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu sunt reduse „drastic” înainte de anul 2030.

Estimările Chatham House arată că în special recoltele de porumb vor avea de suferit, cu scăderi de cel puțin 10% în SUA, China, Brazilia și Argentina, unde această cultură este cel mai bine reprezentată.

Avertismentul cutremurător al specialiștilor

Stresul termic ar urma să ucidă 10 milioane de persoane iar peste 400 de oameni nu vor putea să lucreze în exterior până în 2030, mai arată documentul elaborat de think tank-ul menționat.

Până în anul 2040, la 10 ani după pragul critic pentru reducerea emisiilor, circa 700 de milioane de oameni vor suferi efectele secetei severe timp de șase luni.

Până în 2050, peste 70% din populația tuturor regiunilor va înfrunta valurile de căldură. Creșterea nivelului oceanic va afecta, prin inundații, circa 60 de milioane de oameni.

Autorii materialului arată că probabilitatea inundațiilor masive, care în mod normal se produc o dată la 100 de ani, crește de 40 de ori la Shanghai și de 200 de ori la New York la o creștere de doar un metru a nivelului apelor oceanice.

Ritmul actual ar reducerii emisiilor de carbon este insuficient: cu măsurile în vigoare, temperatura globală va crește cu 2,7 grade la finele acestui secol, cu mult peste ținta de 1,5 grade.

Daniel Quiggin, cercetător principal în cadrul Chatham House și co-autor al raportului, rată că „rămâne o oportunitate reală, dar și o fereastră care se închide” pentru dorința guvernelor de a preveni cele mai catastrofale efecte ale schimbărilor climatice.

Potrivit acestuia, există, de asemenea, posibilitatea ca evenimentele legate de schimbările climatice să declanșeze o serie de incidente conexate în regiuni și sectoare economico-industriale care să ducă la perturbarea comerțului, instabilitate politică, o creștere a migrației și a bolilor infecțioase și chiar la conflicte armate.

Sursa foto: Dreamstime

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment3 ore inainte

„Pe Iohannis îl paște pușcăria” – Capital | BrasovulMeu

În 2013, 2014 săreau pe mine, nu mă credea nimeni, nu eram președinte de partid. Decizia mea atunci a fost...

Eveniment12 ore inainte

Raed Arafat face o profeţie cruntă! Nu scăpăm de pandemie nici anul viitor?! „Risc zero am zis că nu există” – Capital | BrasovulMeu

Apel de la Raed Arafat cu privire la şcolile din România! Nimeni nu poate garanta risc zero! Secretarul de stat...

Eveniment21 de ore inainte

10 milioane de oameni vor muri! Catastrofa care ne va lovi crunt. E cumplit ce vine – Capital | BrasovulMeu

Potrivit unui raport al Chatham House, 10 milioane de oameni vor muri, probabil, din cauza temperaturilor extreme dacă lideri mondiali nu...

EvenimentO zi inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” RATUR TRANS SRL

 RATUR TRANS SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor RATUR TRANS ” proiect  nr....

EvenimentO zi inainte

15.000 de cazuri pe zi – Capital | BrasovulMeu

Semnal de alarmă în România! Pandemia ne va îngenunchea în luna octombrie. Predicţia cruntă îi aparţine medicului Adriana Pistol, directorul...

Eveniment2 zile inainte

10 mari probleme pentru deținătorii mașinii Tesla – Capital | BrasovulMeu

Tesla a devenit tot mai populară. Mașina electrică este rapidă, e tot mai accesibilă la preț și nu e nevoie...

Eveniment2 zile inainte

„De aceea ne-am deplasat trupele” – Capital | BrasovulMeu

Polonia reacționează în fața Rusiei! Au trimis soldați și vehicule către frontiera de est Manevrele respective au loc în contextul...

Eveniment2 zile inainte

Noile iPhone13 in premiera la Quickmobile!

Numai este niciun secret ca Apple lanseaza o noua gama de telefoane iPhone, iar Quickmobile.ro este magazinul care le va...

Eveniment2 zile inainte

Americanii au început să vaccineze până și animalele. Lemurul Charlie a primit doza anti-COVID – Capital | BrasovulMeu

Grădina zoologică din Philadelphia a vaccinat anti-COVID primul animal. Este vorba despre un lemur Charlie, femela lemur, a făcut parte...

Eveniment3 zile inainte

Schimbare majoră la pensii! Ce se întâmplă cu taloanele de pensii? Anunțul momentului pentru milioane de pensionari – Capital | BrasovulMeu

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Violeta Alexandru anunță că lucrurile se mișcă așa cum și-au dorit. Fostul ministru...

Eveniment3 zile inainte

Florin Cîţu, discuţii cu reprezentanţii OMV Petrom. Necesitatea protejării consumatorilor e vitală – Capital | BrasovulMeu

Ca şi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii OMV Petrom. “Contextul internațional este unul complicat...

Eveniment4 zile inainte

Curs valutar joi, 16 septembrie. Anunțul momentului de la BNR. La ce valoare a ajuns euro – Capital | BrasovulMeu

Curs valutar joi, 16 septembrie. Anunțul momentului de la BNR. La ce valoare a ajuns euro Potrivit datelor publicate joi...

Top Știri