Connect with us

Cultură

Cum se schimba gustul unui whisky, in functie de vechimea sa?

Publicat

pe

Fiind una dintre cele mai iubite bauturi din intreaga lume, whisky este un subiect de discutie fascinant atunci cand vine vorba de metoda de obtinere, precum si de factorii care influenteaza si determina gustul final.

In ceea ce priveste ultimul aspect, trebuie sa stii ca un magazin online cu experienta in domeniu, precum BeiCeVrei, iti ofera numeroase optiuni. Fructe uscate si nuci, florale si elegante, fructe proaspete si vanilie, malt si miere, afumate sau maritime, turba si fructe, complexe si delicate, fructe si condimente sunt doar cateva dintre aromele pentru care poti opta atunci cand vrei sa gasesti bautura ideala.

In cazul in care te-ai intrebat vreodata care sunt factorii care influenteaza gustul bauturii tale preferate, ai ajuns unde trebuie. In cele ce urmeaza, vei descoperi cateva criterii care determina profilul aromatic al tariei care a cucerit intregul mapamond.

Primul factor: Varsta sau vechimea

Desi nu exista o regula care coreleaza timpul de invechire cu calitatea bauturii, majoritatea whisky-urilor de top ating perfectiunea dupa cativa ani de maturare. Poti gasi varsta distilatului pe eticheta sticlei si, de cele mai multe ori, aceasta influenteaza si valoarea sa.

whisky

Totusi, vechimea se afla in stransa legatura cu metoda de depozitare. Inainte de a fi imbuteliata, aceasta tarie este lasata pentru o perioada in butoaie de lemn, timp in care are loc procesul de maturare. Contactul cu lemnul influenteaza gustul si intensitatea bauturii pe care o vei savura.

Al doilea factor: Modul de depozitare

In mod traditional, whisky-ul este invechit in butoaie de stejar care sunt arse la interior la diferite grade de intensitate pentru a se crea un strat de carbune care filtreaza aromele nedorite. Lemnul adauga un plus de savoare, infuzand incet lichiorul cu lignina si vanilina (pentru gust de vanilie), lactona (pentru o aroma de unt) si taninuri sau „condimente de lemn” (care ofera gustul dry).

Al treilea factor: Temperatura

De cele mai multe ori, butoaiele de whisky nu sunt depozitate in medii cu temperatura controlata. In schimb, acestea sunt expuse la temperaturile externe. In functie de alternanta dintre zi si noapte ori de cea dintre anotimpuri, bautura se extinde si interactioneaza diferit cu butoiul in care este depozitata.

Al patrulea factor: Angel Share

Cu cat perioada de maturare este mai lunga, cu atat se evapora mai mult alcool. Fenomenul este cunoscut sub denumirea de Angel Share. Anual, se evapora o cantitate de tarie situata intre 1.5% si 2%, aspect care influenteaza pretul sortimentului selectat.

Al cincilea factor: Metoda de degustare

Inainte de a incheia, trebuie amintita o regula pe care nu foarte multa lume o respecta. Este recomandat ca, odata ce ai deschis o sticla din aceasta bautura, sa torni din aceasta in pahar si sa lasi putin timp inainte de a o degusta.

Astfel, bautura se linisteste, iar aromele sunt eliberate corespunzator. Exista persoane care nu cred in aceasta regula, insa ea are sens cand te gandesti la faptul ca acesta este primul contact cu aerul pe care bautura il are din momentul in care a fost imbuteliata.

In plus, se spune ca, pentru fiecare an in care a fost maturat whisky-ul, acesta trebuie lasat pentru un minut in pahar pentru a se linisti. De exemplu, daca savurezi o bautura care a fost invechita pentru 14 ani, trebuie sa astepti 14 minute inainte de a o gusta dupa ce ai turnat-o in pahar.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

Publicat

pe

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că nu există o singură persoană pe această planetă căreia să nu-i placă să mănânce alimente bune și sănătoase. Bucătarii se asigură că ni se aduce mâncare delicioasă. Ei lucrează zi și noapte pentru a inventa rețete noi doar pentru a ne bucura de fiecare bucată.
Din moment ce sunteți aici, sunt sigur că și vouă vă place să vă răsfățați să mâncați mâncare delicioasă, iar acum doriți să aflați despre cei mai buni 10 bucătari din lume.
A deveni bucătar a devenit, de asemenea, una dintre cele mai profitabile și nobile profesii din lume. Pentru a deveni bucătar, trebuie să ai o minte foarte creativă; de asemenea, trebuie să cunoașteți esențialul industriei hoteliere și a ospitalității.
Noi, cei de la Gossipment, ne-am străduit din răsputeri să facem o listă cu ceea ce credem că poate fi considerat top 10 cei mai buni bucătari din lume.
Top 10 cei mai buni bucătari din lume:
alegerea celui mai bun bucătar este o muncă destul de dificilă, deoarece mâncarea este o chestiune subiectivă. Dacă unei persoane îi place gustul a ceva, cealaltă persoană s-ar putea să nu-i placă gustul. Am luat în considerare un factor atunci când facem această listă și acesta este versatilitatea. Așa că, fără a mai pierde timpul, haideți să aruncăm o privire la cei mai buni 10 bucătari din întreaga lume.
1. Wolfgang Puck
Bucătarul, restauratorul și animatorul austriac-american Wolfgang Puck este un rocker roller. Cu peste 30 de restaurante adăugate la repertoriul său, Puck este cunoscut pentru gătitul franțuzesc de astăzi în bucătăriile americane. El a gătit în general pentru nunta lui Kim Kardashian cu Chris Humphries în 2011. Puck este un judecător obișnuit al MasterChef și Hell’s Kitchen. De asemenea, a apărut în CSI, The Muse, The Simpsons și Las Vegas. Abia cărți și restaurante cunoscute!!
Restaurante:
Chinois pe Main
Postrio
Spago Las Vegas
SpagoIstanbuk
Spago Maui
Spago Beaver Creek
Postrio, Las Vegas.
Spago în stațiunea Marina Bay Sands din Singapore
Cărți:
Experiențe în bucătărie cu Wolfgang Puck (1991)
Bucătăria franceză curentă pentru bucătăria americană (1980)
Pizza, paste și asta este doar începutul (2000)
Cartea de gătit Wolfgang Puck (1986)
2. Jamie Oliver
Specialistul britanic în alimentație și restauratorul Jamie Oliver este unul dintre cei mai adorați bucătari din lume. El creează și face rețete de bază delicioase, este un activist funcțional pentru tinerii împovărați, a distribuit 26 de cărți de bucate, a avut 35 dintre programele sale TV și este tată a cinci copii. Cea mai apreciată carte de bucate 30-Minute Meals a doborât recordurile în 2010, vânzând peste 735.000 de exemplare în 10 săptămâni, transformându-se în cartea de non-ficțiune cu cea mai rapidă vânzare din Marea Britanie.
Restaurante:
Rețeaua de restaurante Jamie’s a intrat în organizație în mai 2019.
Cărți:
Bucătarul gol
Ceva pentru weekend
Întoarcerea bucătarului gol
Zile vesele cu bucătarul gol
Jamie’s Dinners
Jamie’s Kitchen
3. Heston Blumenthal
Este un bucătar pe care nu poți să nu-ți amintești. De la marginile sale întunecate și până la mâncărurile sale creative și unice, Heston Blumenthal este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume. El este un adept important al utilizării strategiilor logice în gătit și a primit diplome onorifice de la Reading, London Colleges și Bristol. Bucătarul britanic este, de asemenea, un vizitator regulat al MasterChef și al altor seriale TV.
Restaurante:
The Fat Duck
The Hind’s Head
The Crown La Bray
Dinner
Cărți:
Alte aventuri în căutarea perfecțiunii (2007)
Mâncarea de familie (2005)
Cartea de bucate pentru rața grăsă (2008)
În căutarea perfecțiunii (2006)
4. Ferran Adria
Rezumatul nu s-ar fi terminat fără bucătarul spaniol Ferran Adria. Adria a fost numit cel mai proeminent bucătar din lume, de obicei cu restaurantul său elBulli numit de mai multe ori cel mai bun restaurant de pe planetă. Și-a închis restaurantul cu trei stele Michelin în 2011 pentru a compune cărți de referință culinară și a meritat faptul că a făcut „spumă culinară” folosită de bucătari din întreaga lume.
Restaurante:
elBulli (închis în 2011)
Cărți:
Los secretos de El Bulli, 1997
El Bulli: el sabor del Mediterráneo, 1993
El Bulli 1994–1997 (cu JuliSoler și Albert Adrià)
El Bulli 1983–1993 (cu JuliSoler și Albert Adrià)
5. Marco Pierre White
Numit bucătar britanic, primul bucătar VIP, personaj TV și restaurator, Marco Pierre White este unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume. La 32 de ani, s-a transformat în cel mai tânăr bucătar și primul bucătar britanic care a primit trei stele Michelin. White a antrenat, de asemenea, o parte dintre cei mai remarcabili bucătari ai lumii, precum Curtis Stone, Shannon Bennet și Gordon Ramsay.
Restaurante:
Marco Pierre White
London Steakhouse Co
Steakhouse, Bar și Grill
Cărți:
White Heat 25
White in Hell’s Kitchen
White Heat Days
6. Gordon Ramsay
Cunoscut cu dragoste ca fiind unul dintre cei mai aprinși bucătari din univers, temperamentul lui Gordon Ramsay l-a condus la faimă. El nu este un copil în ceea ce privește marele ecran care apare în Hell’s Kitchen, The F Word și The F Word, în plus față de aranjamentul american MasterChef, MasterChef Junior și Hotel Hell și formele americane din Hell’s Kitchen și Kitchen Nightmares.
Restaurante:
Gordon Ramsay
Pétrus
Labyrinth Grill (deja Foxtrot Oscar)
Savoy Grill
Cărți:
Pasiunea pentru aromă a lui Gordon Ramsay (1996)
Gordon Ramsay: rapid și delicios – 100 de rețete de gătit în 30 de minute sau mai puțin (2019)
Rețete care te vor apărea pentru totdeauna (2018)
7. Shannon Bennett
Cel mai popular pentru bucătăria sa cu motivație franceză, bucătarul australian Shannon Bennett și-a făcut un nume semnificativ la nivel internațional și național. Un vizitator obișnuit al Masterchef Australia și ambasadorul Audi este cel mai cunoscut pentru meniurile sale inventive în calitate de șef bucătar la restaurantul Melbourne, Vue de monde.
Restaurante:
Lui Bar
Bistro Vue
Vue Evenimente la Rialto
Shannon Bennett’s New York
Cărți:
28 de zile în Provence
My French Vue – Bistro care gătește acasă
Gătit peste tot în lume
My Vue Modern French Cookery
Shannon Bennett’s Paris
8. Thomas Keller
Primul bucătar american din această listă, Thomas Keller, este o putere. De asemenea, el este beneficiarul celui mai bun bucătar din America în 1997 și este un campion de durată în Top 50 Restaurante din lume anual. Acum deține șapte stele Michelin în total. De asemenea, a avut plăcerea să găzduiască pentru petrecerea de după Oscarurile Vanity Fair în 2018.
Restaurante:
în esență
The French Laundry
Bouchon
Cărți:
special numit acasă.
Bouchon Bakery (2002)
Under Tension: Cooking Sous Vide
9. Curtis Stone
Curtis Stone este unul dintre cei mai lăudați bucătari din Australia, ajungând la faimă după o apariție în The Celebrity Apprentice. Stone a început să gătească la patru ani sub îndrumarea bunicii sale. Profesia sa l-a văzut mutandu-se la Los Angeles și apărând la Surfing the Menu, Dinner in a Box, Saturday Kitchen și Good Food Live. Gazda sezonului principal al My Kitchen Rules din Australia este în prezent esența supermarketurilor Coles. Puteți citi mai multe despre el aici.
Restaurante:
Gwen, Los Angeles
Maude Restaurant, Beverly Hills
10. Emeril Lagasse
Marele părinte al stilului „New Orleans”, Emeril Lagasse este unul dintre cei mai importanți bucătari ai lumii. Se estimează că portofoliul său de mass-media, restaurante și produse produce o valoare estimată de 150 de milioane USD în fiecare an. De asemenea, el a fost un beneficiar al premiului National Best Recipe pentru formula sa „Turkey and Hot Sausage Chili” în 2003. Emeril a înființat Fundația Emeril Lagasse în 2002, care face ca educația să deschidă porțile copiilor defavorizați.
Cărți:
New Orleans Cooking (1993)
Emeril’s Creole Christmas (1997)
Louisiana Real and Rustic (1996)
Emeril’s TV Dinners (1998)

Citeste in continuare

Cultură

TOP vacanțe pentru credincioși în 2022: călătoria prin Israel

Publicat

pe

De

Unele locuri sunt deosebite prin frumusețea peisajelor, prin relieful spectaculos sau prin cultura diferită, iar alte destinații de călătorie ies în evidență prin vibrația și energia pozitivă pe care o găsești acolo, prin spiritualitate și starea de bine pe care o oferă. 

Există locuri pe glob care reprezintă destinații obligatoriu de văzut de credincioșii de pretutindeni, mai ales în perioada marilor sărbători ale creștinătății. Petrecerea Paștelui aproape de dealul Golgota, vizitarea Betleemului de Crăciun sau Schimbarea la față în Israel reprezintă momente pe care nu ai cum să le uiți vreodată. Pentru a te asigura că ai parte de o excursie completă și că nu ratezi experiențe inedite, ideal ar fi să iei legătura cu o agenție de turism care se va ocupa ca întreaga călătorie să fie una relaxantă și să nu ratezi niciun obiectiv pe traseu.

Israel, o experiență recomandată pentru cei interesați de istorie și religie

 

Israel reprezintă o destinație de călătorie ideală pentru toți cei care vor să treacă prin locurile sfinte, menționate și descrise în Biblie. În Israel vei avea parte atât de peisaje fascinante, cât și de lecții importante de istorie și de religie, în timp ce ai contact cu o cultură diferită. Dealul Golgota, locul în care a fost crucificat Iisus Hristos, un simbol de bază al creștinismului, pământurile pe care a călcat Mântuitorul și ruine care amintesc de alte timpuri, toate pot să fie văzute odată ce ajungi în Israel. 

Desigur, acest pelerinaj poate să reprezinte și o oportunitate de relaxare și de petrecere a timpului pe unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Israel este o țară cunoscută pentru clima favorabilă iubitorilor de căldură, dar și pentru plajele senzaționale pe care le are. 

Israel este o țară de dimensiuni mici, dar foarte frumoasă și cu un relief variat care oferă priveliști ce îți taie răsuflarea. Atracțiile turistice asigură experiențe unice turiștilor de pretutindeni, indiferent de vârstă. Vei găsi în această țară peisaje deșertice pitorești, păduri luxuriante, plaje uluitoare și unele dintre cele mai importante situri istorice din lume. Călătorii din întreaga lume vizitează Israelul în fiecare an dintr-o varietate de motive, iar plajele se numără printre aceste motive.

Revenind la religie, există o listă importantă de situri pe care nu poți să le ratezi atunci când ajungi în Israel:

 

  • Tabgha
  • Galileea
  • Locurile sfinte din Ierusalim.
  • Muzeul prizonierilor subterani, Acre
  • Betleem
  • Ierihon

 

În fiecare dintre aceste locuri vei cunoaște îndeaproape istoria unei țări speciale, atât pentru creștini, cât și pentru persoane interesate să afle toate detaliile despre creștinism și alte religii, direct de la sursă. 

Călătoria prin Israel reprezintă o ocazie de a te conecta cu propria persoană și de a contempla locuri speciale datorită încărcăturii istorice, religioase și culturale. Experiența în Israel este una memorabilă, care ar trebui pusă pe listă, mai ales dacă dorești să vezi locurile amintite în Biblie. Cu ajutorul unei agenții de turism vei reuși să bifezi fiecare obiectiv și să ai un itinerariu complet și personalizat, în funcție de bugetul pe care ești dispus să îl aloci pentru această vacanță. 

Citeste in continuare

Cultură

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Publicat

pe

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine poate face în orice moment al vieții sale. Având în vedere că industria ospitalității continuă să crească de la an la an, există în continuare o cerere mare de bucătari calificați, iar cerințele pentru a începe s-ar putea să nu fie atât de dure pe cât ați anticipat.

În zilele noastre există atât de multe experiențe diferite de luat masa disponibile, de la experiențe fine dining, restaurante de stradă, restaurant take away , care acoperă tot felul de bucătării tradiționale și de fuziune. A deveni bucătar deschide multe căi diverse, nu te limitezi la un singur tip de bucătărie sau unitate. Acest lucru înseamnă că puteți fi maestru al propriei direcții de carieră, lucru care face apel la mulți bucătari în devenire!

Care sunt cerințele pentru a deveni bucătar?

Oricine poate deveni bucătar, dar dacă ești la început trebuie să ai parte de o experiență de lucru într-o bucătărie pentru a-ți pune CV-ul.

De asemenea, ar putea fi benefic pentru tine să obții o calificare. De exemplu, dacă doriți să vă specializați în unități franceze, fiind instruit clasic în stil și tehnici Cordon Bleu vă va oferi cunoștințele de care aveți nevoie.

Vestea bună este că există o mulțime de moduri în care puteți face acest lucru:

Locul de muncă – Multe instituții sunt dispuși să ia pe abandon școlar. V-ar începe calea de formare ca asistent de bucătărie sau stagiar și locul de muncă ți de drum până în ierarhia bucătărie.

Ucenicii – De asemenea, puteți lucra și învăța în același timp. O ucenicie va începe, de obicei, la un nivel intermediar sau avansat. Va trebui să aveți unele calificări pentru a obține o ucenicie, de obicei, cel puțin engleză și matematică, precum și alte studii.

Colegiul – Dacă aveți școala profesională și doriți să studiați gătitul profesionale- de asemenea, numit Arte Culinare – există cursuri speciale unde vă puteți înscrie.

Scoala culinara – Există numeroase școli puteți participa pentru a obține o calificare. Școala culinară va preda tehnici de gătit de la maeștri, adesea folosind cele mai noi echipamente și metode de înaltă tehnologie. Ele pot fi, de asemenea, de neprețuit în furnizarea de contacte și o rețea de sprijin.

Dacă aplicați pentru un rol mai înalt, toate unitățile vor dori să vadă că aveți experiență de lucru în bucătării. În cazul în care CV-ul dumneavoastră este un pic bazat pe calificările relevante, având o experiență de bună calitate și expertiză într-o bucătărie poate compensa pentru el.

Lucrul într-o bucătărie poate fi pe cât de provocator, pe atât de plin de satisfacții și trebuie să fii pregătit să muncești din greu. Demonstrarea faptului că sunteți fericit să lucrați la locurile de muncă banale, cum ar fi spălarea sau golirea gunoiului, va dovedi că sunteți devotați acestei cariere și sunteți dispuși să munciți din greu pentru a ajunge acolo unde doriți să fiți. Atunci când ești mai stabilit în carieră, aceste experiențe te vor ajuta să mentorezi și să gestionezi noi starturi.

Pentru cei care sunt dornici să progreseze la roluri de conducere, sau poate au vise de a rula o afacere, precum și de a fi un bucătar-șef, unele înțelegere a managementului de afaceri, conturi, precum și modul de utilizare a mass-media sociale pentru a pieței afacerea dumneavoastră ar putea ajuta în continuare în cariera ta.

O bună înțelegere a siguranței bucătăriei, a igienei alimentare și a conștientizării alergenilor și a importanței lor în bucătărie ar fi, de asemenea, benefică, începând cu portul unei uniforme de bucătar.

Top 10 abilități necesare pentru a deveni bucătar

Fără îndoială, trebuie să poți găti, dar a fi bucătar înseamnă mai mult decât a pune mâncare pe o farfurie. De asemenea, trebuie să dezvoltați și să stăpâniți câteva abilități cheie. Am lucrat cu bucătari pentru a dezvolta o listă de abilități de top 10, care vă vor ajuta să vă pregătiți pentru o carieră de succes ca bucătar.

  1. Dorința de a învăța
    Să devii bucătar poate fi o experiență practică de învățare și, așa cum se spune, practica face perfect. Trebuie să stăpânești aromele și tehnicile diferitelor feluri de mâncare care pot dura timp și multă energie. Pentru a deveni un mare bucătar, va trebui să fii deschis la învățarea constantă.
  2. Pasiune autentică
    Viața unui bucătar este solicitantă, deoarece cele mai aglomerate zile de lucru sunt adesea cele în care alți oameni sărbătoresc – Crăciunul, Ziua Îndrăgostiților sau Duminica Mamei pentru a numi câteva. Prin urmare, trebuie să aveți o dorință reală de a fi persoana care face experiențele de luat masa ale altor oameni speciale. Protejarea și încurajarea pasiunii pentru toate lucrurile culinare vă va menține flerul artistic viu și vă va ajuta să vă bucurați de munca voastră.
  3. Organizare
    Știm că bucătăriile pot fi un mediu foarte aglomerat pentru a-l lucra și, prin urmare, este esențial să aveți capacitatea de a lucra întotdeauna curat și ordonat. Această abilitate este cheia pentru Chef Seán Hughes:

”Lucrați curat și ordonat. Vedeți o mulțime de bucătari care sunt bucătari punct de vedere tehnic foarte bun, dar de îndată ce acesta devine ocupat, secțiunea lor devine murdar și ei într-adevăr lupta. În cazul în care secțiunea dumneavoastră este o mizerie, atunci creierul tău va fi prea încărcat.”

Seán Hughes, Sous Chef la Shears Yard, Leeds.

Fă-ți timp să faci ordine în timp ce mergi, astfel încât să nu fii copleșit în secțiunea ta, șterge-ți suprafețele și pune totul înapoi acolo unde îi este locul. Rămâi organizat pentru a rămâne în control. Pe măsură ce avansezi în carieră, abilitățile organizaționale excelente te vor asigura că gestionezi eficient personalul și te vor ajuta să controlezi fiecare aspect al bucătăriei, de la fluxul de lucru până la placarea vaselor.

  1. Abilitatea de a lucre multitask
    Pot exista multe elemente de alimente pe o farfurie pentru a face un fel de mâncare complet. Acum gândiți-vă, acea placă aparține pe o masă cu alte trei tipuri de alimentare, plus laturi. În cazul în care masa a avut starters, de asemenea, că este posibil alte patru feluri de mâncare anterioare care au nevoie de factoring în modul în care și atunci când acest fel de mâncare unul vine împreună. A fi capabil să te gândești la totul dintr-o dată și să înțelegi și să știi la ce lucrează fiecare secțiune a bucătăriei, este o abilitate care este foarte greu de stăpânit. Un Head Chef va putea face acest lucru foarte bine, va înțelege și va ști și ce experimentează clienții și ce face echipa din fața casei în orice moment în timpul serviciului.
  2. Creativitatea
    A deveni bucătar implică mai mult decât a urma o rețetă. Un bucătar va fi creativ în ceea ce privește punerea unui meniu împreună, modul în care felul de mâncare arată în farfurie și modul în care are gust pentru clienți. Ei vor fi, de asemenea, creativi în planificarea modului în care funcționează bucătăria. Unii bucătari se vor ocupa chiar și de decor, veselă și aranjamente de scaune în restaurant. Reputația creativă a unui bucătar este adesea ceea ce aduce clienții pe ușă, așa că nu-ți fie teamă să experimentezi cu creativitatea ta!
  3. Time Management
    A șasea noastră abilitate vine de la Victor, care are o experiență de peste cincisprezece ani ca bucătar cu pregătire clasică înainte de a-și înființa propria afacere în design comercial de bucătărie. Victor subliniază importanța gestionării timpului; el spune că această abilitate a fost în plus benefică pentru el în afara bucătăriei.

”Una dintre cele mai mari abilități pe care le folosesc astăzi este aceeași abilitate sau proces pe care un bucătar l-ar folosi, [și anume] capacitatea de a vă planifica cu precizie munca în mod eficient în timp ce planificați pentru situații neprevăzute, gestionarea eficientă a timpului pentru mine și echipa mea”.

Victor Cardamone, proprietarul Mise Designs, Pennysylvania.

  1. Munca în echipă
    Bucătăria profesională poate fi o combinație de diferite categorii oameni, care se reunesc printr-o dragoste comună pentru gătit. Posibilitatea de a lucra și de a merge mai departe cu echipa ta este o abilitate esențială pentru o carieră de bucătar fără probleme. A fi bucătar într-o bucătărie este ca și cum ai fi o rotița într-o mașină, fiecare persoană are un rol de jucat pentru succesul serviciului. Tu și restul echipei tale trebuie să lucrați bine împreună pentru a realiza acest lucru.
  2. Abilități de conducere

Pe lângă faptul că sunt un jucător de echipă, bucătarii cu experiență ar trebui să știe cum să conducă echipa și să obțină tot ce este mai bun din ele. Head Chef are responsabilitatea pentru bucătărie, așa că trebuie să fie în măsură să dea direcție și să o urmeze imediat. În același timp, trebuie să mențină o atmosferă optimistă în bucătărie. De asemenea, este posibil să fie nevoie să îndrume și să antreneze membrii personalului junior în timpul serviciului, asigurându-se în același timp că totul se desfășoară fără probleme.

  1. Bucătarii rezilienți vor primi frecvent feedback de la alți bucătari, colegi și clienți cu privire la alimentele pe care le produc și nu toate feedback-urile vor fi pozitive. Trebuie să fii capabil să gestionezi critica, să o privești cinstit și să decizi dacă este sau nu valabilă. Bucătarul și proprietarul afacerii, Ira, își amintește când și-a început cariera:

” Trebuie să ai o piele groasă. Când am început a fost greu, deoarece nu au fost multe bucătari de sex feminin. Este, evident, îmbunătățită de atunci […] Din fericire, eu sunt destul de natural rezistente.”

Ira Silverman, proprietar al Ira B’s Snack Bar & Catering Service,Leeds.

  1. Stamina
    Această abilitate s-ar putea surprinde, dar bucătarii trebuie să aibă un nivel excelent de fitness fizic și mental. Lucrul într-o bucătărie poate fi foarte solicitant din punct de vedere fizic – lucrul în schimburi lungi pe picioare la temperaturi caniculare și fără multe pauze – este dificil. Pe deasupra, energia mentală necesară pentru a face față presiunii și a fi pe partea de sus a jocului, secțiunea și bucătăria ta, poate fi imensă. Un bucătar cu experiență va avea o rezistență excelentă pentru a rămâne concentrat și de a produce în mod constant feluri de mâncare pentru clienți.

Amintiți-vă, abilități ca acestea pot dura o viață pentru a perfecta asa ca nu vă faceți griji în cazul în care această listă nu suna ca tine … totusi! A fi conștient de abilitățile cheie necesare pentru a fi bucătar este un pas în direcția cea bună. Lista noastră și sfaturile prietenilor noștri bucătari ar trebui să vă dea de gândit atunci când vă gândiți la propriile sentimente și acțiuni în bucătărie. Așa că luați-vă uniforma de bucătar și treceți la treabă!

 

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Uncategorized13 ore inainte

TCL depășește limitele. Ecrane mai mari pentru o experiență mai captivantă

București, 17 mai 2022. Anul acesta, TCL Electronics, unul dintre principalii jucători din industria TV la nivel mondial, lansează o...

Uncategorized15 ore inainte

Artroza Femuropatelară – cauze, simptome și tratament

Artroza femuropatelară apare atunci când cartilajul articular de la nivelul șanțului trohlear și de pe partea internă a rotulei se...

Eveniment2 zile inainte

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

  Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la...

Exclusiv2 zile inainte

„Asta e un text care ne avertizeaza ca ori avem de-a face cu niste escroci de mare anvergura ori cu niste prosti galonati care conduc dezastruos resursele, financiarul si juridicul”

„Dacă un polițist ar fi avut un salariu de funcție în cuantum brut mai mic cu 100 de lei decât...

Livrare Flori Moldova Livrare Flori Moldova
Social2 zile inainte

Ce flori sunt potrivite pentru funerarii?

Florile sunt o modalitate excelentă de a vă aminti și de a onora memoria unei persoane dragi. Ele pot fi...

Social2 zile inainte

De ce trebuie să vorbiți cu un terapeut: Beneficiile de a vorbi cu un profesionist

Ca oameni, cu toții ne confruntăm cu stresul și ne simțim uneori triști. Este normal. Cu toate acestea, pentru unii...

Eveniment5 zile inainte

Cum isi va folosi copilul tau pantofii?

Alegerea unei perechi de pantofi depinde si de contextul in care vor fi folositi. Daca este vorba de pantofi pentru...

Eveniment6 zile inainte

„Strategia Națională de Educație Parentală” reloaded sau pumnul de fier în mănușă de catifea

    Coșmarul numit Strategia Națională de Educație Parentală a reapărut în spațiul public românesc. Aceasta se poate regăsi pe...

EvenimentO săptămână inainte

Știrile oferă o nouă perspectivă

Un avantaj major al citirii de știri Transilvania zilnic este reprezentat de faptul că oamenii...

TurismO săptămână inainte

Alege Hotel Fortuna pentru cazare în Eforie Nord şi bucură-te de un sejur memorabil la mare

Cauţi o cazare ieftină în Eforie Nord, situată într-un cadru natural de excepţie, cât mai aproape de malul mării, dar...

UncategorizedO săptămână inainte

TCL câștigă iF Design Award 2022

Purificatoarele de aer Breeva Pro 400 Premium și Breeva Pro 700 Premium au fost apreciate pentru designul remarcabil și filosofia...

CulturăO săptămână inainte

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021 Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că...

Top Știri