Connect with us

Exclusiv

Avantajele și dezavantajele de a fi crupier

Publicat

pe

Dacă îți place să-ți petreci timpul liber în cazinouri, știi regulile jocurilor și îți place să fii înconjurat mereu de distracție și oameni, s-ar putea ca meseria de crupier să fie perfectă pentru tine. Nu ai nevoie de studii superioare, majoritatea cazinourilor punând la dispoziție training-uri din care să înveți tot ce ai nevoie.

Află în rândurile ce urmează care sunt avantajele și dezavantajele meseriei de crupier.

Înainte de toate, ar trebui să te decizi ce mediu de lucru ți se potrivește cel mai bine. În general, vei întâlni dealeri de cazinou în sălile fizice de jocuri, la mesele online sau pe vasele de croazieră.

În cazul dealerilor clasici aflați în cazinourile stradale, va trebui să cunoști bine toate regulile jocurilor și să poți face rapid calcule pe baza cărora să îți dai seama cine a câștigat, cine a pierdut și care sunt câștigurile de la masă. Orice greșeală poate face casa sau jucătorii să piardă bani. De asemenea, vei avea interacțiuni mult mai personale cu jucătorii, fiind aflat față-n față cu ei.

Dealerii aflați la mesele online nu trebuie să se ocupe atât de mult de împărțirea câștigurilor, acest lucru fiind făcut automat. De asemenea, interacțiunea cu ceilalți oameni de la masă este mult mai puțin directă, făcându-se prin chat. 

Dacă vrei să vezi cum se desfășoară un joc de cazinou online cu dealer live, poți accesa un bonus fără depunere pentru a putea juca la o astfel de masă pe gratis. Bucură-te de cele mai tari coduri bonus doar pe Cazino bonus code.

Cei care vor să lucreze pe vase de croazieră ar trebui să știe că aici se pot face cei mai mulți bani din bacșiș și din salariu, dar și pretențiile angajatorilor sunt mult mai ridicate. De asemenea, așteaptă-te să fii plecat de acasă pe perioade foarte lungi de timp.

Ca și crupier, poți de asemenea să te specializezi pe mai multe tipuri de jocuri, sau poți fi repartizat pe un singur joc. De regulă, cu experiența vei învăța mai multe jocuri și vei fi recompensat pe măsură.

Cam care sunt cele mai mari avantaje ale vieții de crupier?

În primul rând salariile sunt destul de atractive, mai ales având în vedere și faptul că aceasta este o meserie la care nu ai nevoie de nicio cunoștință anterioară și îți poți construi o carieră din ea. Un dealer începător poate câștiga în jur de 1500 de lei pe lună, fără bacșiș. Cei cu mai multă experiență se pot aștepta la salarii de peste 4000 de lei pe lună.

Pe un vas de croazieră, poți câștiga salarii de peste 2000 de euro pe lună și mai ai și oportunitatea de a călători prin toate colțurile lumii.

Un alt avantaj este faptul că lucrezi într-un mediu dinamic, în care ești înconjurat de distracție, oameni și muzică. Mai ales dacă după câțiva ani de experiență ajungi să lucrezi la un cazinou de top, poți fi sigur că vei avea parte de multe momente interesante.

Programul îi avantajează în general pe cei care preferă să lucreze la ore târzii și preferă să aibă dimineața și ziua liberă.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Ce-i mai mananca si nu are cine sa-i scarpine!/Interese dolosive/Documente/PSD Prahova continuă scandalul/Așa rușine Ploiestiul niciodată n-a mai pățit

Brașovul MEU

Publicat

pe

Liderii locali din Ploiesti ai PSD și edilul Andrei Volosevici au afectat nu doar imaginea județului și a municipiului reședință, dar au compromis totodată și șansele de dezvoltare pe termen scurt. Ploiestiul se află, probabil, în cea mai ingrată situație la nivel național, în cea mai „neagră” perioadă a sa din punct de vedere al integrității șefilor din administrația locală.
Parlamentarul social-democrat de Prahova Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova si presedinte al PSD Prahova este confruntat cu mai multe acuzații cu conotatii penale tocmai pentru sprijinul ilegal acordat societatii franceze, firma de suflet a edilului Andrei Volosevici.
In fapt, prietenia fostului președinte al Consiliului Județean Prahova cu Jorj Madalin Mihailovici, CEO Veolia România, este cam la aceeasi notorietate ca prietenia edilului cu acesta, totul rezumandu-se la bani de la buget si la praduirea acestuia.
Epopeea serviciului de alimentare cu energie termica produsa in mod centralizat in sistem de productie -transport si distributie pentru municipiul Ploiesti a inceput in anul 2003. Atunci, Consiliul Judetean Prahova si Municipiul Ploiesti, proprietarii sistemului, au decis sa incredinteze gestiunea serviciului catre un operator care urma sa fie constituit impreuna cu un investitor selectat.
In 2004, au selectat un operator privat, societatea Dalkia Romania SRL , actuala Veolia Energie Romania SA – membra a grupului Veolia, lider mondial in domeniu, sa gestioneze aceasta activitate. La 29.04.2004, din partea CJ Prahova semna presedintele Mircea Cosma, sef al organizatiei judetene a PSD, iar din partea Ploiestiului primarul Emil Calota, seful PSD Ploiesti, actual membru ALDE, consilier judetean in legislatura aceasta. Contractul avea valabilitate 15 ani, pana in 2019.
In 2019, luati pe “nepregatite” de finalizarea “brusca” a contractului, decidentii politici de la acea vreme. in frunte cu liderii lor, Bogdan Toader, presedintele CJ Prahova (presedintele organizatiei judetene PSD) si Adrian Dobre, primarul Ploiestiului (presedintele PNL Ploiesti) au decis semnarea actului aditional nr.4/25.04.2019, la contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica. Au vorbit la acel moment de necesitatea acestui act pentru asigurarea serviciului pana la data de 15 mai 2022.
Lasand la o parte incapacitatea Primariei Ploiesti si a CJ Prahova de la acea vreme de a organiza o noua procedura de licitatie, actul aditional respectiv s-a dovedit a fi un document prin care institutiile mai sus amintite au recunoscut in mod direct datorii catre Veolia neasumate prin contractul sau documentele de pana atunci.
Astfel la art 2.1.1 se specifica “ Concedentul (n.r. CJ Prahova si Primaria Ploiesti) confirma investitiile realizate de Concesionar pe durata initiala a Concesiunii, iar Concesionarul (n.r. Veolia) confirma (sub rezerva executarii intocmai de catre Concedent a obligatiilor prevazute in acest Act Aditional) ca nu are pretentii si nu solicita vreo compensare, prin Tarif sau in alt mod, a investitiilor de 9.612.000 euro realizate peste obligatia contractuala…”
Mai mult, la art 6 “Alte prevederi”, la primul punct, 6.1 “Concesionarul (n.r. Veolia) confirma (sub rezerva executarii intocmai de catre Concedent a obligatiilor prevazute in acest Act Aditional) ca renunta la despagubirile solicitate Concedentului prin adresele…., in suma totala de 24.411.558 lei”.
Cele doua renuntari de peste 15 milioane de euro, certificate de CJ Prahova si CL Ploiesti, erau conditionate, in principal, de plata banilor datorati de Primaria Ploiesti pentru subventie si de actualizarea tarifelor de cate ori prevedea contractul, cu aviizul ANRE (Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei).
In 2020, un alt primar si un alt presedinte de Consiliu Judetean preiau fraiele in Ploiesti si Prahova. La judet, Iulian Dumitrescu unul dintre cei mai puternici liberali din Romania (chiar primul dupa unii legati la reteaua de informatii) devine presedinte, iar la Ploiesti se intoarce un fost primar (2008-2012), Andrei Liviu Volosevici, reintors in PNL dupa un scurt periplu prin PMP si ALDE. Andrei Volosevici s-a blindat cu consilieri personali din zone ale statului de drept, retrasi din activitate sau apropiati activilor. Asta, zice-se, pentru a nu gresi. (n.r. vom reveni pe acest subiect)
Despre Volo, cum ii spun ploiestenii, se vorbeste mult. Cele mai ciudate actiuni ale sale, in actualul mandat, privesc grupul Veolia prezent in Ploiesti prin Apa Nova si Veolia Energie. Modul prin care incearca presarea consilierilor locali sa voteze prelungirea contractului cu Apa Nova – ce expira peste vreo trei ani (n.r. si aici o sa revenim) si nepunerea in aplicare a contractului cu Veolia Energie, cu daune imense pentru bugetul Ploiestiului, este pus pe seama vizitei ambasadorului francez la Ploiesti si a orelor petrecute de catre reprezentantul Veolia, Jorj Madalin Mihailovici, in compania lui Volosevici.
In fapt, in calitate de ordonator principal de credite, primarul Volosevici, in executarea atributiilor de serviciu, trebuia sa urmareasca indeplinirea obligatiilor asumate prin actul aditional nr.4/25.04.2019, in relatia cu Veolia Energie. Cea mai importanta, fiind aceea a platii subventiilor datorate si asumate prin hotararile Consiliului Local si inclusiv prin bugetul local aprobat.
In data de 27 oct 2021, Veolia notifica atat Primarul Ploiestiului cat si Presedintele CJ Prahova cu privire la “Declaratie de Reziliere a Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica…” Astfel, Veolia notifica data incetarii inainte de termen a Contractului de Concesiune pentru “data de 31 martie 2022 ora 24:00… “. Desi avocat, primarul Volosevici nu reactioneaza in niciun fel…
Motivul principal este retinut in adresa de reziliere “…., in special nerespectarea de catre Concedent (n.r.primaria Ploiesti, in speta) a Obligatiei Esentiale prevazuta de art 3.3 litera (iii) din Actul Aditional nr.4 prin neplata la scadenta a Facturilor Subventie…”. Practic nici Volosevici si nici persoanele imputernicite de acesta nu au semnat platile desi aveau prevedere bugetara, preferand sa faca plati catre alte entitati.
Motivele secundare de reziliere tin de ajustarea tarifului si neaplicarea imediata a tarifului ajustat. Cel putin, consilierii locali ce alcatuiesc majoritatea aflata la guvernare (PNL-USR) trebuiau sa sustina si sa voteze proiectele de hotarari initiate. Unii dintre consilieri sustin, sub protectia anonimatului (nu vor sa fie exclusi din partid), ca nu au fost informati de impactul prorogarii unor hotarari ce vizau tarifele practicate de Veolia.
Un alt repros al Veolia, un ultim punct pe lista, e cel cu privire la investitiile asumate si nerealizate: “In plus de nerespectarea Obligatiilor Esentiale (n.r. amintite mai sus): Concedentul nu si-a indeplinit obligatiile de investitii asumate prin Actul Aditional nr.4…”
Pentru neachitarea facturilor la termen, Veolia Energie vrea si penalitati. Mai vrea si bani pentru “prejudiciul inregistrat de Concesionar urmare a nerespectarii de catre Concedent a Obligatiilor Esentiale”. Si, mai mult (sic!), vrea si “valoarea nerecuperata si/sau solicitata de Concesionar in urma modificarii pretului combustibilului. Toate aceste sume, necomunicate noua pana acum, estimate la cateva milioane de lei se adauga la cele doua sume amintite in preambulul articolului (9.612.000 euro si 24.411.558 lei).
La toate pretentiile francezilor, avocatul Volosevici – primarul Ploiestiului nu a protestat in niciun fel. Mai mult, a convocat o sedinta de indata a Consiliului Local pentru luni, 14 martie a.c, ce avea ca scop aprobarea de catre consilierii municipali a unui acord de continuitate a contractului pentru 43 de zile. In fapt, primarul Volosevici incearca prin acest document doua artificii ce i-ar diminua eventuala raspundere penala (crede domnia sa) daca vreo institutie si-ar indrepta atentia asupra prejudiciului urias cauzat prin neindeplinirea atributiilor de serviciu. Astfel, asumarea documentului de catre Consiliul Local si acceptarea datoriilor i-ar da un atu in fata procurorilor, “ a aprobat legislativul, eu sunt executiv…”.
Al doilea obiectiv al Primarului Andrei Liviu Volosevici este cel de obtinere a semnaturii presedintelui CJ Prahova pe acest document pentru atragerea raspunderii in solidar a Consiliului Judetean Prahova. Eventual si a raspunderii penale.
Actul propus de primarul Volosevici spre a fi votat de consilierii locali, intr-o sedinta comuna, stipula la punctul 18.3, valoarea totala estimata a sumelor pe care Concedentul le datoreaza Veolia Energie la “Data Incetarii” este de 123.580.366 lei a care se adauga 25.252.050 lei Subventie Guvernamentala si la care se mai adauga 9.612.000 euro investitii neasumate prin contract, dar “recunoscute”. Practic, Veolia Energie, trebuie sa incaseze aproape 200.000.000 milioane de lei. Curat, murdar!
Rolul parlamentarului social-democrat de Prahova Bogdan Toader,  fost președinte al Consiliului Județean Prahova si presedinte al PSD Prahova:
– a aprobat ilegal actul aditional numarul 4/25.04.2019 la contractul de concesiune nr 2776/5246/29.04.2004, prin care s-a prelungit durata concesiunii pana la 15.05.2022, peste limita celor 15 ani prevazuti initial;
– a aprobat la plata asa zise investitii ale firmei Veolia, fara hotarari ale CL sau CJ, fara documente justificative, investitii care nu s-au regasit cu ocazia controlului Curtii de Conturi;
– Nu a efectuat investitiile din actul aditional sus mentionat privind inlocuirea arzatoarelor cu NOx redus la cazanul nr 5 din CET Brazi, nu a efectuat lucrari de consolidare si reabilitare prevazute de Raportul SEVESO, privind consolidarea sala cazane etapa 2*105 MW si 1 * 50 MW, precum si reabilitarea cos fum nr 2, etc.


Daca la toate acestea adaugam ca, personal, Bogdan Toader a intervenit la consilierii locali pentru prelungirea contractului ilegal cu Veolia avem o perspectiva de ansamblu la ceea ce se petrece dolosiv sub nasul cetatenilor.
Astfel, acum 3 ani de zile cand consilierii locali PSD au zis ca nu prelungesc contractul cu Veolia, onor Bogdan Toader a convocat o sedinta de partid cu acesti consilieri si a amenintat ca cine NU voteaza prelungirea contractului cu Veolia va fi dat afara.
La sedinta de partid au fost impotriva  doi consilieri locali PSD: Cristian Ganea (acum la alt partid) si av. George Botez. In fapt, av George Botez NU a fost la sedinta de consiliul local  la „rugamintea” lui Bogdan Toader si Nu a votat, ca sa NU faca „valuri”, conform sefului de partid, cu toate ca era Presedinte de sedinta!


In loc sa porneasca alaturi de prietenul sau, Andrei Volosevici care a efectuat si DETURMARE DE FONDURI pentru firma franceza, pentru recuperarea prejudiciului cauzat personal de acestia bugetului in favoarea firmei franceze Veolia (conform Raportului Curtii de Conturi, prejudiciul este enorm – 80 509 000 lei), parlamentarul social-democrat de Prahova, Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova si presedinte al PSD Prahova, continuă scandalul in apararea edilului.
Sa recapitulam deoarece este necesar:
Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova si presedinte al PSD Prahova vinovat alaturi de Andrei Volosevici de situatia crizei apei calde din Ploiesti din prezent si de prejudiciile create de firma franceza bugetului, a convocat un nou BP (18.08.2022) pentru a il „matrasi” pe avocatul George Botez care a solicitat doar LEGALITATE (alaturi de consilierii PNL), probabil picand rau la „stomac” presedintelui PSD Prahova.
Cu mii de probleme pe care le-a creat, cu datorii la Veolia pentru care a si deturnat bani publici, cu un operator de termie care a si oprit furnizarea apei calde în anumite zone din municipiul Ploieşti pentru o perioadă de …minim 30 de zile, nastrusnicul Andrei Volosevici vrea sa indatoreze bugetul local (care cu problemele de mai sus este in faliment) cu un proiect frumos: obiectivul de investitii „Spital Municipal Ploiesti”.
Sa recapitulam faptele pentru cei care manipuleaza opinia publica pe acest subiect:
Grupul consilierilor locali PNL reiterează susținerea necondiționată a construcției unui Spital Municipal de Urgentă in Ploiești și dezavuează orice declarație politica apărută in spațiul public care susține contrariul .
Organizația Municipală PSD Ploiești susține construirea Spitalului Municipal de Urgență.
„Obiectivul nostru principal este ca ploieșteanul să beneficieze de servicii medicale de calitate, care să nu-l afecteze din punct de vedere financiar”, se spunea in comunicatul PSD Ploiesti din data de 22 iulie 2022.
Incep combinatiile si presiunile doar pentru ca av George Botez si consilierii PNL au REFUZAT sa incalce legea si au adus, legal, amendamente la proiectul propus de Andrei Volosevici.
Astfel, Biroul Politic Județean al PSD Prahova a cerut, în urma ședinței din 25 iulie 2022, demisia din partid a consilierului local ploieștean George Botez.
Totodată, lui George Botez i s-a cerut „să se prezinte în următoarea ședință a Biroului Politic Județean pentru a oferi explicații cu privire la ieșirile sale publice din ultima perioadă și poziționările sale politice în dezacord cu restul organizației.
Mai mult, avocatul George Botez este acuzat si de „complot”: in sensul ca are mesaje telefonice cu Vascan, celalalt consilier local, finul lui Bogdan Toader, acesta din urma dandu-le nasului! E ca pe vremea lui Stalin!
Pe bune?
Faptul ca la punctul 4 din comunicatul PSD Prahova s-a strecurat o solicitare de legalitate in problema furnizarii agentului termic comunitar se da o nota de disperare si circ total din moment ce mai sus (la punctele 1-3) a atacat pe cel/cei care a/au solicitat legalitate in proiectul edilului:
„Suplimentar, a fost abordata si problema furnizarii agentului termic comunitar, un subiect de maxima importanta pentru ploiesteni, fata de care PSD Prahova si-a manifestat, fara echivoc, sustinerea in vederea atingerii unui rezultat favorabil, pentru ca locuitorii municipiului Ploiesti sa nu aiba de suferit in sezonul rece care va urma. Cu aceasta ocazie, a fost reiterata importanta aspectului legal in tot ce inseamna actiuni intreprinse de autoritatile publice locale si gasirea unor solutii viabile, astfel incat colaborarea tuturor partilor implicate sa fie una productiva, pe termen lung si in acord cu legislatia in vigoare”.
Nu vedem unde este dezacordul dintre PSD Ploiesti si PSD Prahova: ambele enititati au declarat public ca sustin construirea noului Spital Municipal de Urgență Ploiești, proiect de importanță majoră pentru municipiul Ploiești și ploieșteni. Cu acest aspect este de acord si PNL! Numai ca George Botez si consilierii PNL au solicitat LEGALITATE, fiind cunoscut ca Andrei Volosevici se va ascunde in spatele deciziei CL in actiunile sale total ILEGALE.
Bizar este ca, in cadrul Biroului Politic Județean al PSD Prahova, contestatorul si acuzatorul principal al consilierului George Botez si al senatorului Radu Oprea a fost Emil Drăgănescu, noul subprefect de Prahova.
Bizar ar spune multi avand in vedere ca Emil Drăgănescu a fost matrasit de Andrei Volosevici pe cand subprefectul lucra la Politia Locala Ploiesti.
Dar, mai nou, ura viscerala a subprefectului fata de Iulian Dumitrescu este la cote maxime dupa ce cel din urma a incercat sa desfiinteze Direcția Județeană de Pază a Consiliului Judetean Prahova unde subrefectul era director la vremea respectiva.
Mai mult, prietenia extraordinara intre subprefectul Emil Drăgănescu si nasul edilului (Albu Catalin, sef plantat la Politia Locala Ploiesti) este de notorietate: amandoi provin de la tara (Magurele) si aveau casul la gura si mainile murdare cand jucau „turca” pe ulite (fosti colegi si prieteni foarte buni).
Epopeea continua/Regie proastă
Aflam dintr-un comunicat bizar ca ” Prefectura Prahova a decis ca fiind NELEGALE amendamentele aduse la proiectul construirii Spitalului Municipal de Urgenta”!
Pe bune?


Hartia fara valoare juridica (nelegala si netemeinica) este semnata de acelasi subprefect, Emil Drăgănescu, personajul care l-a spijinit pe Andrei Volosevici si a fost acuzatorul consilierului George Botez si al senatorului Radu Oprea in Biroului Politic Județean al PSD Prahova. Interesant, nu?
Probabil ca si Emil Drăgănescu aplica legea si o interpreteaza, dupa bunul plac, exact ca edilul si nasul acestuia. Atat se poate, din nefericire, pentru urbea lui Caragiale!
Salutam pozitia si comunicatul Grupului consilierilor locali PNL Ploiești care demonstreaza ca acestia nu se lasa intimidati de o hartie lipsita de valoare juridica.
Amendamentele au fost adoptate cu respectarea stricta a legii, respectiv ale art 139 alin 12 din Codul administrativ:
12) Dacă în urma dezbaterilor din şedinţa consiliului local se impun modificări de fond în conţinutul proiectului de hotărâre, la propunerea primarului, a secretarului sau a consilierilor locali şi cu acordul majorităţii consilierilor locali prezenţi, preşedintele de şedinţă retransmite proiectul de hotărâre, în vederea reexaminării de către iniţiator şi de către compartimentele de specialitate.
Se retrimite DOAR CU ACORDUL MAJORITATII CONSILIERILOR LOCALI, fiind o optiune, daca majoritatea considera ca mai trebuie studiat. Ori, majoritatea a considerat ca nu trebuie!
Deci, mai usor cu pianul pe scari si cu manipularea!
„Grupul consilierilor locali PNL reiterează susținerea necondiționată a construcției unui Spital Municipal de Urgentă in Ploiești și dezavuează orice declarație politica apărută in spațiul public care susține contrariul .
Reamintim că acest proiect de construcție a unui spital nou în oraș a fost și rămâne dezideratul echipei PNL și al tuturor celor care ne-au susținut și girat prin votul lor.
Dorim, însă, ca acest lucru să se întâmple în deplină legalitate și transparentă decizională, motiv pentru care am votat în Consiliul Local modificările (amendamentele) făcute în ceea ce privește proiectul de HCL inițiat de dl primar Andrei Volosevici.
Nu putem să-l lăsăm pe domnul primar în eroarea de a supune la vot o HCL care nu respecta in totalitatea denumirea și valoarea documentului realizat de IFC aflată in subordinea Băncii Mondiale. Prin votul nostru nu am făcut altceva decât să punem in acord contractul negociat și semnat de primarul Andrei Volosevici și aprobat de consilierii locali cu hotărârea de consiliu propusă spre dezbatere .
Dorim ca orice decizie referitoare la construirea Spitalului Municipal de Urgență să fie luată în deplină transparența și am impus (în acord cu reprezentații IFC) scoaterea de sub incidența confidențialității a informațiilor de interes public referitoare la dimensiunea spitalului, numărul de paturi, valoarea proiectului și durata de realizare. Apreciem că indatorarea pe o perioada de 17 ani a bugetului local cu o suma de peste 250 milioane de euro este o decizie pe care trebuie să o luăm după o dezbatere publică serioasă și cu acordul cetățenilor.
Considerăm subiectivă intervenția Instituției Prefectului Prahova și, ca în orice țara civilizată, așteptăm cu interes și ne vom supune deciziei instanței de judecată.
Din păcate, gestul Prefecturii Prahova nu face altceva decât să întârzie continuarea procedurilor necesare demarării construcției spitalului municipal”.
Opinia noastra este ca mintile celor de la PSD Prahova s-au infierbantat MULT prea mult, probabil, de la un renumit brand de JEANȘI, caci nu puem crede ca in spate sunt si alte interese dolosive. Vom reveni cu noi dezvaluiri senzationale. Pana atunci va lasam sa vizualizati un Pamflet marca Intrasigent si sa vizualizati o mica parte din Raportul Curtii de Conturi, cu precizarea ca la nivelul organelor de cercetare penala exista o plangere penala pe aceasta tema! (Ec Adrian Radu).

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Ce trebuie să cunoașteți despre plantarea butașilor și îngrijirea trandafirilor cățărători

Publicat

pe

De

Famous Roses

Atunci când plantați butașii de trandafiri cățărători, este important să știți că au nevoie de mult soare. Dacă îi plantați sub copaci sau într-o zonă în care soarele este blocat de alte plante, nu vor prospera. De fapt, s-ar putea să nu supraviețuiască.

Trandafirii cățărători trebuie să fie plantați la cel puțin un metru distanță unul de celălalt, cu cel puțin 50 cm între ei și o structură de susținere. De ce? Pentru simplul motiv că pe lângă un gard de beton sau clădire, ph-ul solului este alcalin și asta poate duce la îngălbenirea frunzelor.

Solul trebuie să fie fertilizat înainte de plantare și în timpul primului sezon de creștere. Îngrășământul trebuie aplicat în cantități mici în fiecare lună în timpul sezonului de creștere, dar nu după luna octombrie.

Atunci când plantați trandafiri cățărători, trebuie să vă asigurați că aveți un sistem de susținere – fie în jurul casei, fie pe un gard sau pe un spalier. Puteți folosi sârme sau frânghii pentru a fixa planta de sistemul de susținere. Înainte de a o atașa la structura de susținere, asigurați-vă că trandafirul cățărător a fost tăiat corespunzător, astfel încât să crească în direcția în care doriți să meargă. În mod similar, asigurați-vă că orice ramură existentă este tăiată înapoi, astfel încât să nu blocheze lumina soarelui să ajungă la alte părți ale trandafirului dumneavoastră cățărător sau la alte plante din apropiere.

Dacă nu aveți o structură existentă pentru ca trandafirul dumneavoastră cățărător să se cațere pe ea, atunci puteți construi una dumneavoastră folosind stâlpi de lemn (sau stâlpi de metal, dacă nu sunt prea scumpi). Apoi folosiți sârmă sau frânghie pentru a atașa acești stâlpi împreună într-o serie de trepte care urcă spre locul unde doriți să ajungă.

Perioada de înflorire

Una dintre acestea este că au o perioadă de înflorire foarte lungă. Majoritatea trandafirilor cățărători înfloresc primăvara și vara, dar unii vor continua să înflorească până toamna. Acest lucru înseamnă că, dacă vă plantați trandafirul cățărător în toamnă sau iarnă, este posibil să nu vedeți nicio floare până în anul următor.

Pregătirea pentru iarnă

Pregătirea pentru sezonul rece presupune, în primul rând să mușuroiezi baza trandafirilor, astfel fundația lor va fi protejată. Pentru zonele foarte geroase vă recomandăm să folositi o panză de protecție antiîngheț, însă sunt și trandafiri rezistenți care se descurcă cu brio să treacă de iarnă dacă au avut parte de îngrijite pe timpul primăverii-verii-toamnei.

Trandafirii cățărători trebuie tăiați la începutul primăverii, chiar înainte de începerea noii creșteri. Îndepărtați orice lemn deteriorat și ramuri moarte, apoi tăiați orice creștere rebelă care ar fi putut apărea în sezonul precedent.

Atunci când cultivați trandafiri cățărători, este important să știți cum să direcționați creșterea plantei. Acest lucru vă va ajuta să creați un tufiș care are forma și dimensiunea dorite, astfel încât să puteți obține maximum din grădina de trandafiri.

Sfaturi privind direcționarea creșterii la trandafirii cățărători

  1. Tunderea este esențială pentru direcționarea creșterii la trandafirii cățărători. Va trebui să faceți acest lucru cel puțin o dată pe an, dar nu vă fie teamă să tăiați mai des dacă planta dvs. are nevoie!
  2. Tăiați prin tăierea ramurilor întregi de la bază cu o foarfecă ascuțită sau o foarfecă de tăiat. Cel mai bine este să nu faceți tăieturi la mai puțin de un centimetru de trunchiul sau de ramura principală în sine – veți sfârși prin a deteriora planta dacă o faceți.
  3. Aveți grijă la acei lăstari mici care răsar de sub nivelul solului și pot crește foarte repede; trebuie îndepărtați înainte de a ajunge la 15 cm lungime, pentru a nu pune stăpânire pe întreaga plantă!

Citeste in continuare

Exclusiv

Cum să ai o experiență completă într-un salon de înfrumusețare de lux

Publicat

pe

De

Antica Studio

Există o mulțime de diferențe între un salon de înfrumusețare de lux și unul obișnuit. De exemplu, într-un salon de înfrumusețare de lux veți constata că iluminatul este mai discret, iar ambianța este mult mai relaxantă. În plus, membrii personalului sunt instruiți pentru a vă oferi cele mai bune servicii posibile. Aceștia știu cum să vă asculte nevoile și să vă răspundă la orice întrebare pe care o aveți despre serviciile lor.

De asemenea, vă puteți aștepta ca timpul petrecut la salon să fie foarte personalizat. Personalul va avea grijă de fiecare detaliu, astfel încât să vă simțiți ca un membru al familiei regale în timp ce sunteți acolo. Nu veți fi niciodată grăbit să ieșiți pe ușă sau să vă simțiți ca și cum ar încerca să se grăbească să vă termine programarea cu ei pentru a putea trece la următorul client!

Serviciile oferite la aceste saloane sunt, de asemenea, mult mai personalizate. În loc să vă tundeți, să vă vopsiți sau să vă coafați părul, veți beneficia și de masaje faciale, manichiură, pedichiură etc…

Un salon de înfrumusețare de lux cum este Antica Hair Studio, de exemplu, este unul care oferă un nivel mai ridicat de servicii, o atenție mai personalizată și o atmosferă mai luxoasă. Industria s-a schimbat de-a lungul timpului, iar consumatorii de astăzi sunt mai pretențioși ca niciodată. Aceștia vor să simtă că experiența lor la salon merită banii pe care îi cheltuiesc.

Deși există unele lucruri care rămân consecvente în toate saloanele – cum ar fi posibilitatea de a obține o tunsoare sau o culoare – saloanele de lux oferă clienților o experiență unică, care nu poate fi găsită în altă parte. În acest articol, vom discuta despre ceea ce diferențiază saloanele de lux de cele obișnuite și despre cum vă puteți da seama dacă salonul dumneavoastră preferat oferă servicii de top.

Un salon de înfrumusețare de lux are o serie de caracteristici distinctive

În primul rând, decorul este luxos. Pereții sunt acoperiți cu țesături bogate, podelele sunt placate cu marmură sau lemn, iar atmosfera generală este una de calm și confort. Iluminatul este mai slab decât într-un salon normal, ceea ce îi ajută pe clienți să se relaxeze și să se simtă ca într-un cadru asemănător unui spa. Un salon de înfrumusețare de lux oferă, de asemenea, băuturi și gustări gratuite pentru a-i ajuta pe clienți să se simtă răsfățați în timpul programării lor.

O altă distincție importantă este faptul că toți membrii personalului unui salon de înfrumusețare de lux primesc o pregătire amplă înainte de a începe să lucreze la salon. Scopul este de a le oferi clienților o experiență de ansamblu care să meargă dincolo de simpla tunsoare sau colorare a părului – personalul dorește ca aceștia să se simtă ca și cum ar fi îngrijiți de experți care știu ce fac și care le pot da sfaturi despre cum să aibă grijă de părul lor, precum și despre orice alte nevoi de înfrumusețare pe care le-ar putea avea.

În cele din urmă, nu există nicio presiune asupra ta pentru a cumpăra ceva în timp ce ești la un salon de lux – ei vor pur și simplu să te simți mulțumit de experiența ta în unitatea lor, astfel încât, atunci când pleci, să te întorci din nou!

Ați putea crede că un salon de înfrumusețare de lux este doar un alt nume pentru un salon normal, dar, de fapt, există câteva diferențe esențiale. Mulți oameni nu au fost niciodată la un salon de înfrumusețare de lux și nici măcar nu știu la ce să se aștepte atunci când intră. Iată câteva dintre principalele caracteristici ale saloanelor de lux:

  • Design plăcut din punct de vedere estetic – Când intri într-un salon de lux, care este primul lucru cu care ești întâmpinat? Modul în care saloanele de lux se diferențiază în acest sens este prin mobilierul de înaltă calitate, care acordă prioritate confortului clientului, oferindu-se totodată o estetică de lux care se potrivește perfect cu designul interior și decorul salonului.
  • Serviciu de clienți remarcabil – Saloanele de lux nu au probleme de serviciu pentru clienți. Clienții sunt îngrijiți din clipa în care trec prin ușa unui salonu de lux până în clipa în care pleacă.
  • Servicii de înaltă calitate – Unul dintre cei mai mari diferențieri între un salon tradițional și un salon de lux este serviciile pe care le oferă. Saloanele de lux au de obicei servicii care sunt exclusive și pot fi primite doar la acel salon anume, ceea ce face ca aceste servicii să fie mai greu de găsit în altă parte, creând o cerere mare.
  • Produse exclusive și vânzare cu amănuntul – Saloanele de lux sunt populare dintr-un motiv, iar unul dintre aceste motive este produsele pe care aceste saloane le folosesc și le vând pe vitrinele lor de vânzare cu amănuntul. Aceste produse sunt exclusive și pot fi achiziționate doar prin intermediul salonului, ceea ce îi face pe clienții lor să se simtă speciali și exclusivi – un sentiment important de creat pentru o clientelă high-end.
  • Comoditate – Clientii de lux iubesc să aibă acces, ceea ce este cu atât mai mult motiv pentru a construi confort în fiecare aspect al unui salon de lux. De asemenea, un serviciu de rezervare simplificat sau contact direct cu stilistul sau esteticianul lor, astfel încât clienții să simtă că sunt la doar un apel distanță.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment2 zile inainte

Vrei să te apuci de agricultură, dar nu știi de unde să începi ? Iată 3 idei ce-ți vor veni în ajutor pentru a consolida, și a păstra, o grădină de vis

Agricultura, pe lângă practicabilitatea sa, și roadele evidente pe care ni le oferă, poate însuma, pentru o anumită categorie de...

Exclusiv2 zile inainte

Ce-i mai mananca si nu are cine sa-i scarpine!/Interese dolosive/Documente/PSD Prahova continuă scandalul/Așa rușine Ploiestiul niciodată n-a mai pățit

Liderii locali din Ploiesti ai PSD și edilul Andrei Volosevici au afectat nu doar imaginea județului și a municipiului reședință,...

Eveniment3 zile inainte

Samsung prezintă Galaxy Z Flip4 și Galaxy Z Fold4: Cele mai versatile dispozitive ce schimbă modul de interacțiune cu smartphone-urile

Samsung depășește așteptările cu cea de-a patra generație de pliabile aducând productivitate crescută, noi opțiuni de personalizare și experiențe FlexCam...

Eveniment3 zile inainte

Cum prelungești durată de viață a componentelor mașinii tale? Despre rulmenți auto, plăcuțe de frână și baterii

Atunci când vorbim despre mijloace de transport eficiente, mașinile se regăsesc în topul listei pentru că ne sunt cele mai...

Eveniment3 zile inainte

Cum să ai grădina perfectă. Sfaturi și trucuri utile

Perioada de lockdown de la începutul pandemiei a afectat, iremediabil, viețile tuturor, schimbând percepția asupra locuințelor radical. Dacă până în...

Eveniment3 zile inainte

5 articole pe care poți să le achiziționezi de pe acum pentru a fi în trend la toamnă

Există un principiu strămoșesc că românii își fac vara sanie și iarna car. De aceea poți să investești de pe...

Eveniment4 zile inainte

Cea mai bună soluție pentru a călătorii în destinații greu de ajuns

Odată cu schimbarea tendinței, opțiunea de închiriere de mașini începe să fie cea mai folosită...

Eveniment4 zile inainte

Beneficiile foliei de protecție temporare Protectapeel. Tot ce trebuie să știi

Foliile de protecție Protectapeel reprezintă una dintre cele mai noi tehnologii, despre care trebuie să afli neapărat acum, pentru că...

Eveniment4 zile inainte

TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le faci până la finalul anului

Am trecut de mijlocul verii și asta înseamnă că finalul anului se apropie cu pași repezi. Cu toții ne-am făcut...

Famous Roses Famous Roses
Exclusiv4 zile inainte

Ce trebuie să cunoașteți despre plantarea butașilor și îngrijirea trandafirilor cățărători

Atunci când plantați butașii de trandafiri cățărători, este important să știți că au nevoie de mult soare. Dacă îi plantați...

Eveniment5 zile inainte

Pasionat de literatură și vrei să studiezi în Cluj-Napoca? Iată cum să te pregătești pentru primul tău an!

Poate că cel mai iubit oraș de către studenții din întreaga țară și nu numai este Cluj-Napoca. Aici se află...

Eveniment5 zile inainte

Cum să te asiguri că sănătatea familiei tale este pusă la adăpost? Ia hotărârile potrivite la momentul potrivit!

Sănătatea este cea mai importantă avere a fiecărui individ, dar de multe ori, acest lucru este înțeles abia în momentul...

Top Știri