Connect with us

Administrație locală

Binance: cinci sfaturi pentru siguranta conturilor utilizatorilor

Publicat

pe

București, 22 iunie 2023 – Binance, cea mai mare platformă de schimb cripto din lume, prezintă un set de cinci sfaturi pentru a proteja conturile utilizatorilor și a preveni riscurile de atac ce ar putea cauza daune financiare, furt de identitate și scurgere a datelor personale.

Riscul de preluare a contului (ATO, Account takeover) poate duce, pentru afaceri, la pierderi financiare, sancțiuni de reglementare, repercusiuni legale, pierderea încrederii clienților și deteriorarea reputației afacerii. La nivel individual, atacurile ATO compromit informațiile personale, provocând potențiale prejudicii asupra vieții private și informațiilor personale.

În context, Binance recomandă cinci pași pentru protejarea conturilor:

Securitate prin parolă:

Sunt recomandate parole puternice, unice, cu o combinație de caractere, evitând cuvintele comune sau informațiile personale. Parolele sunt recomandate a fi schimbate la fiecare trei până la șase luni, evitând reutilizarea acestora. Utilizarea soluțiilor tip manager de parole și seifuri pentru stocarea sigură a acestora este recomandată.

Autentificare cu mai mulți factori (MFA):

MFA poate fi activată prin SMS, aplicații de autentificare, notificări push, jetoane sau autentificare biometrică. E recomandată implementarea autentificării cu doi factori (2FA) pentru conturile Binance, alegând dintre diverse opțiuni MFA.

Securitatea dispozitivului și a rețelei:

Este recomandat să fie păstrate software-ul, firmware-ul și sistemele de operare actualizate pentru a beneficia de corecțiile de securitate. Utilizați criptare și protocoale securizate precum HTTPS și SSL/TLS. Activați firewall-uri și stabiliți politici de gestionare a dispozitivelor cu cerințe puternice pentru parole și control al accesului. Se recomandă accesarea și setarea rețelelor Wi-Fi securizate cu parole unice și puternice, criptare și evitarea conexiunii Wi-Fi publice pentru activități sensibile.

Monitorizarea contului:

Activați alertele privind activitatea contului și monitorizați regulat tranzacțiile, istoricul de conectare și setările contului. Mențineți informațiile de contact actualizate cu furnizorii de servicii, pentru a primi notificări în timp util. Rămâneți vigilenți împotriva încercărilor de phishing și activați codurile anti-phishing pentru notificările prin e-mail Binance. Monitorizați rapoartele de credit pentru orice semne de conturi neautorizate sau activități suspecte.

Raportarea activităților suspecte:

Raportați cu promptitudine orice activitate neobișnuită sau suspectă furnizorului de servicii sau instituției financiare respective. Contactați serviciul de asistență pentru clienți Binance, dacă bănuiți că a fost compromis contul și luați în considerare schimbarea parolei și autentificarea cu mai mulți factori.

Prin implementarea acestor bune practici, indivizii și organizațiile pot reduce semnificativ riscul ATO. Protejarea conturilor prin măsuri de securitate robuste și monitorizare proactivă ajută la prevenirea pierderilor financiare, a daunelor reputației și a prejudiciului personal asociat cu atacurile ATO.

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Synology anunță compatibilitatea BeeDrive cu sistemul de operare MacOS

Publicat

pe

De

București, România – 16 ianuarie 2024 – Synology, producător specializat în dispozitive de NAS, anunță un nou update software pentru BeeDrive, ce oferă compatibilitate cu sistemul de operare MacOS.  BeeDrive a fost lansat în vara anului 2023 drept un hub de date compact, ideal pentru back-up și sincronizare de fișiere. În mai puțin de trei minute, orice utilizator de PC (Windows sau MAC) poate să își protejeze fișierele cu BeeDrive, iar vitezele de transfer sunt ridicate, asigurând în același timp confidențialitatea completă a datelor.

Noua actualizare BeeDrive 1.2 oferă utilizatorilor MacOS aceleași funcționalități disponibile în versiunea pentru Windows. Această actualizare permite o experiență cross-platform și aceeași siguranță a fișierelor.

De asemenea, noul update îmbunătățește experiența cu dispozitivele mobile. Noua actualizare permite atât utilizatorilor de iOS, cât și de Android să vizualizeze, să descarce și să partajeze fișiere BeeDrive direct din aplicație.

BeeDrive aduce beneficii semnificative utilizatorilor în ceea ce privește protecția datelor și eficiența transferului de fișiere. Acest dispozitiv oferă costuri reduse și timpi scurți de backup, redefinind standardele industriei. Cu o simplă conexiune la un PC, utilizatorii pot alege fișierele pentru backup, iar BeeDrive efectuează automat copii de rezervă în timp real, asigurând o recuperare superioară față de metodele tradiționale. Fișierele de backup sunt stocate pe BeeDrive în același format ca și pe PC, facilitând accesul rapid în caz de defecțiune a calculatorului.

BeeDrive nu se oprește aici – modul Wi-Fi permite realizarea backup-ului pentru fotografii și videoclipuri de pe dispozitive iOS și Android, extinzând protecția la conținutul mobil.

Un punct forte al BeeDrive este viteza sa remarcabilă, fiind de 11 ori mai rapid decât backup-ul în cloud de pe PC și de șase ori mai rapid decât de pe dispozitive mobile. Funcționalitățile precum BeeDrop și two-way sync nu fac decât să sporească productivitatea. BeeDrop permite transferul fără fir al conținutului de pe telefoane către BeeDrive, eliminând necesitatea încărcării și descărcării din cloud. De asemenea, funcția two-way sync asigură sincronizarea imediată a fișierelor între calculatoare, menținând actualizarea constantă a datelor.

BeeDrive redefinește conceptul de protecție a datelor și transfer de fișiere, oferind o soluție rapidă, eficientă și convenabilă pentru utilizatori.

Citeste in continuare

Administrație locală

Școala lui Codruț: Drumul câinilor abandonați spre o nouă viață

Publicat

pe

De

Luna aceasta, Asociația Clubul Câinilor Utilitari finalizează proiectul Școala lui Codruț – dresaj pentru câini adoptați, realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București. Proiectul are ca scop schimbarea concepțiilor despre câini în societate, prevenirea abandonului, susținerea adopțiilor, si îmbunătățirea situației câinilor abandonați prin organizarea de cursuri de dresaj gratuit concepute special pentru nevoile câinilor adoptați.

Cu ajutorul acestui proiect, timp de patru luni, 120 de persoane care au adoptat câini au putut beneficia de cursuri gratuite de dresaj unde au putut să lucreze sub îndrumarea unui instructor canin pentru a învăța cum să își ajute câinele să se adapteze mai ușor la noua viață.

Pe langă sedințele de dresaj, cei înscriși au beneficiat și de un seminar teoretic de îngrijire a câinilor, prin intermediul căruia au putut afla de la specialiști noțiuni despre: medicina preventivă, toaletaj canin și îngrijire, dar și despre bunăstarea și relaționarea corespunzătoare cu câinii.

Numele proiectului a fost inspirat de Codruț, maidanezul găsit de de Vlad Popescu, fondatorul Asociației Clubul Câinilor Utilitari, care l-a adoptat și care l-a ajutat să devină câine utilitar. Cât timp a lucrat alături de Vlad, Codruț a promovat numeroase examene și a demonstrat că și un maidanez poate fi un câine de valoare: în iunie 2006, a promovat primul examen de obediență din România, în octombrie 2006 a obținut titlul de „Învingător la căutare și salvare“ la Campionatul Național de Dresaj Canin, categoria „Căutare în dărâmături“, treapta A, iar în februarie 2007, a promovat primul examen de câini de avalanșă din România.

Codruț a fost unul dintre cazurile fericite, deoarece de cele mai multe ori, câinii abandonați sau care s-au născut pe străzi și care nu au avut parte de o viață liniștită în care să se simtă în siguranță prezintă probleme de comportament cum ar fi: neîncrederea față de oameni și alte animale, frica de zgomote sau situații cu care nu s-au mai întâlnit. În această situație este important să știm cum să comunicăm cu câinele, care sunt adevăratele lui nevoi și cum îl putem ajuta să se adapteze mai ușor la noua viață.

Proiectul Școala lui Codruț a apărut pentru prima oară în 2013, când a fost adoptată Legea 258/2013-Legea lui Ionuț, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și de atunci a rămas unul dintre cele mai căutate și apreciate cursuri de dresaj din București, strângând anual aproximativ 50 de cursanți.

Timp de 9 ani, proiectul a fost susținut din contribuție proprie, cu ajutorul a trei instructori de dresaj, specializați în comportament canin și reabilitare, care au lucrat pe bază de voluntariat cu peste 450 de câini adoptați.

Începând cu luna august 2023, proiectul a fost realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului Bucuresti.

Conform Organizației pentru Protecția Animalelor Ilfov, rata abandonului a crescut în ultimul an din cauza inflatiei și a ultimelor scumpiri, ceea ce a făcut ca 30% dintre câini să fie duși la adăpost chiar de stăpanii lor.

„Având în vedere situația în care ne aflăm, dar și feedback-ul pe care l-am primit din partea comunității, sperăm să existe fonduri și să putem depune din nou și anul viitor, deoarece oamenii au nevoie de astfel de proiecte”, subliniază Vlad Popescu, Director CCU si manager de proiect.

Citeste in continuare

Administrație locală

TikTok stabilește noi standarde de securitate și sustenabilitate prin Proiectul Clover în valoare de 12 miliarde de Euro

Publicat

pe

De

București, 5 decembrie 2023 –  Peste 150 de milioane de oameni din Europa vin în fiecare lună pe TikTok ca să își exprime creativitatea, să învețe lucruri noi, să își promoveze și să își dezvolte afacerea sau, pur și simplu, să se bucure de conținutul distractiv de pe platformă. Acest număr înseamnă o responsabilitate foarte mare pentru TikTok, iar platforma lucrează constant pentru ca oamenii de pe TikTok să aibă încredere că datele lor se află în siguranță.

Investiția în Proiectul Clover

TikTok a anunțat recent că va investi peste 12 miliarde de Euro în următorii zece ani pentru a susține Proiectul Clover în Europa, programul TikTok de securitate lider în industrie care își propune să ofere protecție și securitate de top pentru datele utilizatorilor europeni*.

Vestea acestei investiții vine în urma finalizării primului pas în operarea centrului de date TikTok din regiunea Hamar din Norvergia. Prima dintre cele trei clădiri distincte ale centrului a fost predată săptămâna trecută, iar fiecare dintre aceste clădiri va stoca datele utilizatorilor TikTok din Europa.

TikTok va începe instalarea și testarea serverelor în prima clădire, cu scopul de a iniția migrarea datelor utilizatorilor până vara viitoare. Celelalte două clădiri ale centrului din Hamar urmează să fie predate în cea de-a doua jumătate a anului viitor, procesul de migrare a datelor utilizatorilor începând la finalul lui 2024. Odată cu finalizarea procesului, acesta va fi cel mai mare centru de date din Europa.

Investiția de 12 miliarde de Euro urmărește:

  • operațiunile centrului de date din Norvegia și ale celorlalte două centre de date din Irlanda ale TikTok, care vor găzdui împreună datele utilizatorilor europeni; unul dintre cele două centre de date din Irlanda este deja operațional și a început procesul de stocare a datelor utilizatorilor mai devreme în acest an;
  • munca alături de NCC Group, o companie independentă de securitate terță care oferă supraveghere externă asupra abordării platformei, inclusiv prin auditarea și verificarea controalelor și protecțiilor privind datele, monitorizarea fluxurilor de date și raportarea oricăror incidente;
  • implementarea celor mai recente tehnologii de protecție a confidențialității pentru a consolida și mai mult procesele TikTok deja complexe de protejare a datelor utilizatorilor.

Alinierea la angajamentele climatice

Centrul de date din Norvegia urmărește atât noile standarde pe care le TikTok le setează în ceea ce privește securitatea datelor, cât și angajamentul companiei privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2030.

Reducerea emisiilor și operarea folosind 100% energie regenerabilă se numără printre angajamentele cheie privind acest obiectiv. Odată finalizat, centrul de date din Norvegia va deveni cel mai mare centru de co-locare din Europa care va funcționa 100% pe baza energiei regenerabile și cel mai eficient centru de date al TikTok, cu un PUE sub 1.2 (eficiența utilizării energiei) și va oferi totodată un potențial enorm privind reciclarea căldurii.

Cea mai mare parte a energiei generate va fi transformată în căldură de temperatură joasă (25℃), ceea ce va permite utilizarea eficientă a energiei de două ori. Furnizorul terț, Green Mountain, se implică activ în multiple industrii și instituții de cercetare pentru a identifica potențiale proiecte și inițiative care să beneficieze de reutilizarea căldurii.

La nivelul țării, Norvegia a stabilit deja un standard înalt în ceea ce privește sustenabilitatea. La rândul său, centrul din Hamar setează de asemenea noi standarde privind gestionarea operațiunilor viitoarelor centre de date pentru a atinge obiectivul TikTok de neutralitate a emisiilor de carbon.

Angajamentul TikTok pentru comunitatea din Europa

Cu o bază de utilizatori în creștere și peste 5.000 de angajați în regiune, Europa este extrem de importantă pentru TikTok. Investițiile pe termen lung în tehnologii avansate, parteneriate relevante pentru industrie și, nu în ultimul rând, în susținerea comunității, vor continua ca parte a procesului continuu de a proteja siguranța utilizatorilor TikTok și a datelor acestora.

Pentru mai multe informații despre Proiectul Clover, vizitați noul microsite TikTok pentru Securitatea Datelor Europene.

*Se referă la datele utilizatorilor din UK și SEE.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are sediile globale în Los Angeles Singapore și are birouri în New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Pentru mai multe informații:

Piotr Żaczko

Communication Manager TikTok

Poland & CE markets

piotr.zaczko@bytedance.com 

Simona Năstase

MSL The Practice

TikTok Press Office in Romania

simona.nastase@thepractice.ro

tel. +40 752 751 250

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment2 zile inainte

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

Uncategorized3 zile inainte

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea...

cursuri engleza adulti cursuri engleza adulti
Uncategorized3 zile inainte

Iata 4 motive pentru care sa te inscrii la cursuri engleza adulti!

  Ti-ai dat seama ca ai intrat in rutina casa-munca-casa si simti nevoia sa investesti timp si in alte activitati?...

blefaroplastie nechirurgicala cu microplasma blefaroplastie nechirurgicala cu microplasma
Social3 zile inainte

Cum funcționează o blefaroplastie nechirurgicală cu aplicatorul Colibri?

Visezi la o privire mai tânără și mai luminoasă, dar te temi de bisturiu? Blefaroplastia nechirurgicală cu aplicatorul Colibri ar...

Uncategorized3 zile inainte

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Uncategorized3 zile inainte

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Uncategorized3 zile inainte

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării. Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt...

Uncategorized3 zile inainte

PUMA PALERMO LANSEAZĂ O NOUĂ COLECȚIE

Herzogenaurach, Germania, 6 martie 2024 – Colecția PUMA Palermo se întoarce acasă în capitala Siciliană pentru un nou sezon. Noii...

Afaceri locale3 zile inainte

Profesioniștii în Vospire de Acoperișuri: Experiență și Încredere la Dachdecker und Spengler

Dachdecker und Spengler Când vine vorba de protejarea casei tale împotriva elementelor naturii și de menținerea confortului și siguranței familiei...

Afaceri locale3 zile inainte

Dachdecker Service: Specialiștii în Vospire de Acoperișe

Într-o lume în care protecția și confortul casei tale sunt prioritare, alegerea unei companii de încredere pentru serviciile de vospire...

Uncategorized4 zile inainte

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

Afaceri locale4 zile inainte

Descoperiți Excelența în Construcția și Renovarea Acoperișurilor cu AcoperisuriPremium

Când vine vorba de protecția și estetica casei dumneavoastră, acoperișul joacă un rol crucial. La AcoperisuriPremium, noi înțelegem importanța unui...

Top Știri