Connect with us

Eveniment

Meciuri pe muchie de cutit la Cupa Verii AJCSPH la tenis de masa. Cine sunt laureatii

Brașovul MEU

Publicat

pe

Analistul politic a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că softul pentru alegeri este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), o instituţie militarizată în care se ordinele se execută, nu se discută.

„STS este o organizaţie militară, las la o parte faptul că nu văd de ce e militară, adică militarizată. Militarizată înseamnă cu ordine, acolo se ascultă, ordinele nu se discută pentru că este militarizată şi înseamnă lipsă de transparenţă, da? Secretul militar. Dacă acest soft ar trece în administrare la orice instituţie civilă, inclusiv la AEP (…) devine transparentă (…)”, a spus jurnalistul.

Ion Cristoiu a dezvăluit, în acest context, că la alegerile europarlamentare din 26 mai au fost şterse informaţiile stocate peste zi legate de vot pe motiv că memoria calculatorului era prea încărcată.

„Să vă spun, de exemplu, ca o informaţie pe care ei o ascund faptul că înainte de a introduce rezultatele, buletinele, ei au şters totul. Tot ce a fost peste zi a fost şters. Pe motivul că e prea încărcată memoria, calculatorul. (…) tot ce softul a administrat peste zi, prezenţă, în unele locuri chiar şi rezultate parţiale, s-a şters. (…) ei n-au mai scos niciun backup şi au şters totul (…) ca să poată să fraudeze”, a susţinut Ion Cristoiu.

Analistul politic a explicat şi motivul pentru care s-a recurs la ştergerea datelor: PSD să obţină un scor prost pentru a-l putea elimina pe Liviu Dragnea de pe scena politică.

„Au dorit să fraudeze pentru că voiau să-l radă pe Dragnea, de aici a fost singura chestiune. A fost o operaţiune uriaşă pusă la cale de STS şi de servicii, cum vreţi, interne, externe, şi anume ca Dragnea… ca PSD-ul să obţină un scor foarte prost, pentru că dacă obţinea un scor cât de cât normal, domnul Dragnea, poate că şi decizia judecătorilor era în sensul ăsta”, a afirmat Ion Cristoiu.

În opinia sa, există o informaţie clasificată care trebuie neapărat declasificată, respectiv interesul şi insistenţa şefului statului de a cupla referendumul constituţional cu unul din cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale.

„De ce are interes Klaus Iohannis să pună referendumul odată cu prezidenţialele, cu primul tur sau al doilea tur? Pentru că în momentul în care apar două, am înţeles, două teme, e foarte uşor de manipulat acest soft. Aşa spun unii, să ne răspundă la această acuzaţie (…) am înţeles că e o posibilitate, nu ştiu, nu pot să-mi dau seama din punct de vedere al softului. Nu se mai încheie… Hai să vă spun următorul lucru, domnul Iohannis insistă ca referendumul să fie ori la primul ori la al doilea tur. Dar eu spun acest lucru, insistenţa lui ţine de soft, ţine de fraudă (…) pentru că a dat posibilitatea unei fraude. Eu am dreptul să fiu suspicios câtă vreme STS-ul este izolat în secretul militar”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul spune că ancheta parlamentară privind posibila fraudare a euroalegerilor din 26 mai se va încheia printr-un compromis şi a reamintit că unul dintre principiile democraţiei este transparenţa în virtutea căreia viaţa persoanelor publice trebuie să se desfăşoare la vedere.

„Încă o dată, principiul fundamental al democraţiei pentru care a avut loc o revoluţie în tot estul este faptul că totul trebuie să fie transparent, da, ori în cazul de faţă am un moment netransparent. Eu sunt un înverşunat susţinător, adept, luptător al tezei că în democraţie totul trebuie să fie transparent. (…) Se va încheia ca şi cea de la SRI, printr-un compromis, probabil c-or să vină nişte generali şi or să termine cu ea. Mă întorc, susţin încă o dată că în lumea modernă democratică şi că în est s-a făcut o revoluţie tocmai pentru a ştii totul, totul. Nu există la ora actuală nimic secret. (…) normal este în democraţie viaţa, parlamentarilor, a politicienilor, a premierului, a preşedintelui se desfăşoară fără perdele”, a conchis Ion Cristoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că referendumul de revizuire a Constituţiei, pentru a pune în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai, poate fi organizat în acelaşi timp cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în Parlament, că Serviciul de Telecomunicaii Speciale (STS) nu ar trebui să se mai ocupe de alegerile din România, iar sarcinile STS ar putea fi preluate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Şi Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, la RFI, că nu este normal ca softul care numără voturile la alegeri să fie operat de „un serviciu secret militarizat”, ci, din punctul său de vedere, să fie utilizat de către Autoritatea Electorală Permanentă, care organizează alegerile.

Preşedintele AEP Constantin Buică a declarat, miercuri, că tabletele folosite în secţiile de vot la alegerile din 26 mai au fost testate înainte de ziua scrutinului de Autoritatea Electorală şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi nu au fost constatate „vulnerabilităţi” în funcţionarea lor.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Incursiune în training-ul medicilor, într-o tehnologie a viitorului. Interviu cu Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

Publicat

pe

De

«Ceea ce poți demonstra tu însuți este mai de încredere decât ți-ar prezenta oricine altcineva » ne spune Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

Educația, indiferent de domeniu, nu se rezumă doar la a observa realitatea a ceea ce există, ci prefigurează o realitate posibilă asupra a ceea ce este bine și util comunității profesionale și sociale. Educația continuă pe toată durata vieții profesionale constituie premisa transformării probabilităților în șanse și arii de îmbunătățire, la fel cum poate să și transforme ceva ce părea doar o probabilitate în posibilitatea unui vis împlinit.

“Incursiunea mea în realitatea tehnologiei a debutat cu training-ul chirurgilor într-o tehnologie a viitorului. Participam la pregătirea oamenilor de astăzi pentru tehnologia de mâine. Fascinant pentru mine, ca trainer în chirurgie robotică, este că, în același timp, am șansa de a cunoaște chirurgii cei mai performanți ȋn domeniile lor și îmi aduc și contribuţia la formarea lor profesională în mânuirea unei tehnologii avansate la care doar visam cu ceva ani în urmă.” Eliza Gârbea, Coordonator si Manager Clinic în Chirurgie Robotică

Cum a luat naștere ecosistemul de chirurgie robotică ȋn România?

Eliza: Acest ecosistem robotic a fost orientat inițial către specialitatea de urologie, unde robotica a devenit Golden Standard. Dezvoltarea a continuat in zona chirurgiei generale, urmată de ginecologie și chirurgie toracică, unde sistemul de chirurgie robotică s-a impus în cazuri selecționate, demonstrând prin avantaje calitative în raport cu cealaltă alternativă terapeutica minim invazivă, laparoscopia. În domeniul ginecologiei, de pildă, în patologii complexe, cum sunt cancerele de sferă urogenitală sau în endometrioză, chirurgia robotică a devenit dezirabilă și recomandată de chirurgi și paciente, deopotrivă, datorită avantajelor net superioare. Vorbim despre avantaje în termeni de reintegrarea rapidă a pacientei in activitățile cotidiene după chirurgie complexă, de minimalismul metodei-incizii minimale de 0-8mm -precum și de acuratețea actului medical, raportat la lipsa complicațiilor post-operatorii. Toate acestea înseamnă rezultate net superioare pentru pacienți și un act chirurgical sigur, eficient și confortabil pentru chirurg, transferat în ultimă instanță tot către calitatea actului medical, în beneficiul pacientului.

Care au fost primele lecţii ȋnvăţate ca trainer ȋn robotică?

Eliza: Experiența cu cei mai talentați chirurgi te ajută ȋn propria formare. În momentul în care observi un chirurg talentat si experimentat care operează cu instrumentele potrivite, reușind să navigheze printre țesuturi sau structuri vasculare, nervoase atât de fine, putând chiar ajunge în spații “nepermis de înguste”, ca trainer, înțelegi că te vei transpune într-o simbioză a omului cu tehnologia și urmărești ca rezultatele chirurgiei să fie pe măsura acestei asocieri. Chirurgul este ajutat de tehnologia potrivită să performeze, iar tehnologia amplifică un potențial al manualității și talentului operatorului. Nu aș dori să intru într-o “dispută liliputană” a lui Swift, de tipul oul se deschide de la vârful ascuțit sau de la cel rotunjit, doar că întotdeauna ca trainer mi-am pus întrebarea dacă tehnologia extinde și amplifică abilitățile chirurgului sau nu cumva, “a gifted surgeon” extinde și amplifică potențialul unui instrumentar gândit să acționeze in distans.

În experiența mea de învățare a roboticii medicale   tocmai pentru că am avut șansa să fiu expusă la cunoașterea mai multor domenii medicale în paralel și să am acces la experiența de a interactiona cu chirurgii selectați care au făcut realmente istoria domeniilor lor, fiind primii care au performat prin chirurgie robotică, pot spune că am putut face o comparație și marca diferențiatorii, în ce privește metoda, dar și maniera de a lucra cu oamenii.

Orice chirurg poate deveni performant ȋn utilizarea acestei tehnologii avansate?

Eliza: Simbioza tehnologie-chirurg se petrece instantaneu. Un ochi antrenat poate remarca încă din primele intervenții acest lucru. Desigur, tehnologia o poți pune doar în mâinile chirurgilor bine pregătiți, care au trecut în prealabil prin toate stagiile de pregătire teoretică și practică și prin tot procesul de learning al chirurgiei, de la clasic la minim invaziv. Ca trainer în tehnologia avansată, trebuie să ai tu însăți capacitatea de a selecta persoanele potrivite, pe care să le instruiești și să le ghidezi în direcția potrivită, astfel încât  robotica să devină cea mai bună opțiune pentru o anumită patologie, iar chirurgul, ajutat de tehnologie, să își atingă cea mai bună versiune profesională a sa.

Ce beneficii aduce prezenţa ȋn sala de chirurgie a unui trainer-facilitator ȋn utilizarea tehnologiei robotice?

Eliza: Eu am făcut parte inițial din această dezvoltare a ecosistemului robotic, oferind partea de suport clinic. Intram în blocul operator pentru a mă asigura că tehnologia este utilizată corect, la maxima ei capabilitate și că medicii beneficiază de tot instrumentarul și tool-urile robotului da Vinci. Sunt multe detalii tehnice care în timpul intervenției necesită supervizare. Este important ca cineva care cunoaște tehnologia în cele mai mici detalii să fie prezent în sala de operații și să reamintească ce instrument este optim de folosit într-o anumită fază a intervenției chirurgicale. În propriul meu proces de learning chirurgical, am optimizat acest plan al medicilor. Lucrurile au evoluat în sinergie, chirurgii au devenit mentori la rândul lor și au învățat să transmita cunoștințele nou dobândite și altor colegi de breaslă. Ulterior, au dezvoltat cursuri pentru cei mai nou veniți, astfel încât au dezvoltat propriile metode pe care le-au personalizat și le-au adaptat nevoilor colegilor.

Chirurgia robotică presupune un proces standardizat sau specializat fiecărui domeniu medical?

Eliza: Specializarea aduce cu sine particularizarea metodelor, pentru că metoda trebuie adaptată patologiilor existente în domeniul respectiv, dar și stilului, manierei de a opera a fiecărui chirurg.

Follow-up-ul procesului chirurgical este o etapă foarte importantă în monitorizarea rezultatelor chirurgiei. Ne interesează să vedem exact unde robotul aduce cele mai bune rezultate, atât cantitativ, cât și calitativ. Ulterior, integrăm toate aceste date in studii clinice, efectuate pe eșantioane mari. Incurajăm medicii să își conceapă propriile studii, să își monitorizeze pacienții, cunoscând foarte bine din practică toate detaliile cazurilor și putând face o evaluare acurată a rezultatelor chirurgiei. Integrând toate aceste procese, coordonând partea de suport și training și dezvoltând rețeaua de chirurgi instruiți în robotică am avut șansa să contribui din rolul de mentor-trainer-facilitator, contributor la ecosistemului robotic din România.

Educația este o premisă a procesului de formare și trebuie să aibă un caracter finalist. Educația medicală, cu atât mai mult, trebuie orientată către educarea-formarea comunității științifice, ca premisă, dar și ca rezultat al procesului formativ. Nu poți prefigura altfel viitorul unui domeniu medical sau tehnologic, decât pregătindu-te tu însăți pentru a deveni cea mai bună versiune a “chirurgului din tine”. Ceea ce poți demonstra tu însuți este mult mai de încredere pentru tine, în primul rând, decât ți-ar prezenta oricine altcineva. Numai astfel poţi, la rândul tău, inspira ȋncredere oamenilor cu care lucrezi.

Citeste in continuare

Eveniment

Samsung sărbătorește un deceniu de leadership pe piața globală a soundbar-urilor

Publicat

pe

De

București, România – 8 mai 2024 – Samsung Electronics și-a menținut poziția de lider în piața globală a soundbar-urilor timp de zece ani consecutivi, din 2014 până în 2023, conform raportului anual al FutureSource Consulting. Acest lucru este confirmat de cele mai recente date ale companiei, publicate pe 28 februarie, precum și de cota de piață de 20,3% și contribuția de 18,8% pe care o au soundbar-urile Samsung la volumul total de vânzări din industrie în 2023.

Samsung a stabilit noi standarde în domeniul sistemelor de divertisment pentru acasă de-a lungul anilor, consolidând reputația soundbar-urilor sale în ceea ce înseamnă calitatea superioară a sunetului și inovația revoluționară. Cu funcții distinctive precum Q-Symphony și SpaceFit Sound, a transformat experiența auditivă a utilizatorilor, oferindu-le un peisaj sonor profund imersiv, perfect adaptat mediului lor auditiv.

Acest standard de excelență a fost recunoscut de experți și de analiști din industrie. T3 a acordat modelului HW-Q990C titlul de „Cel mai bun soundbar” pentru sunetul său imersiv și pentru „sonoritatea excepțională bazată pe obiecte”. În plus, HomeTheaterReview a acordat soundbar-ului distincția „Alegerea editorului”, afirmând că „sună excelent, indiferent de tipul de conținut pe care îl redați”.

În acest an, Samsung continuă să își depășească limitele cu gama sa de soundbar-uri, introducând caracteristici audio AI îmbunătățite și opțiuni de conectivitate care vor impresiona atât consumatorii, cât și pasionații de home theater.

Soundbarul de vârf din seria Q, modelul HW-Q990D, oferă un impresionant sunet surround cu 11.1.4 canale și o funcționalitate Q-Symphony îmbunătățită. Cu ajutorul tehnologiei AI, dispozitivul analizează și sincronizează canalele vocale pentru dialoguri clare și un peisaj sonor captivant, redat prin toate boxele. Împreună cu funcția SpaceFit Sound Pro pentru calibrarea audio personalizată, soundbarul garantează o experiență imersivă în orice spațiu, în timp ce conectivitatea HDMI 2.1 și trecerea 4K/120Hz asigură opțiuni de conectare care răspund cerințelor sistemelor moderne de divertisment la domiciliu.

Suntem încântați să fim din nou recunoscuți ca lideri pe piața soundbar-urilor, un moment de referință care reflectă feedback-ul pozitiv al clienților noștri de-a lungul anilor. Continuând pe această traiectorie de succes, ne propunem să ne consolidăm poziția în domeniul divertismentului la domiciliu, oferind o calitate superioară a sunetului și caracteristici avansate de conectivitate. Vom folosi tehnologia de sunet bazată pe inteligență artificială pentru a îmbunătăți experiența consumatorilor și pentru a consolida poziția Samsung pe piața globală”, declară Cheolgi Kim, Vicepreședinte Executiv al Visual Display Business din cadrul Samsung Electronics.

Pentru mai multe informații, accesați https://www.samsung.com/ro/audio-devices/q-series-soundbar/.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile, tabletelor, electrocasnicelor, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, Sistem LSI, producției de semiconductori și soluțiilor LED, oferind o experiență conectată fluentă prin ecosistemul său SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru ultimele știri, vizitați Samsung Newsroom la adresa news.samsung.com/ro.

Citeste in continuare

Administrație locală

Samsung Electronics menține poziția de lider pe piața globală a televizoarelor pentru al 18-lea an consecutiv

Publicat

pe

De

București, România – 8 mai 2024 – Samsung Electronics și-a menținut supremația pe piața globală de televizoare pentru al 18-lea an consecutiv, stabilind un standard de neegalat în fruntea industriei.

Firma de cercetare de piață Omdia a raportat că Samsung a obținut o cotă de 30,1% pe piața globală a televizoarelor în 2023, consolidându-și statutul de lider al industriei încă din 2006. Acest succes se datorează în mare parte concentrării strategice a companiei pe categoriile de televizoare premium și cu ecran mare, susținute de modelele sale de vârf QLED și OLED.

Începând cu lansarea din 2017 a seriei de televizoare QLED, care include și cele mai recente modele Neo QLED, Samsung a depășit vânzări cumulative de 40 de milioane de unități. Doar în 2023, seria QLED a înregistrat vânzări de 8,31 milioane de unități.

Samsung a demonstrat o poziție de conducere remarcabilă în sectorul televizoarelor premium – în special pentru televizoarele cu dimensiuni de peste 75 inci și cu prețuri mai mari de 2.500 de dolari. Compania a înregistrat o impresionantă cotă de piață de 60,5% în termeni de vânzări pentru televizoarele cu prețuri mai mari de 2.500 de dolari, menținând totodată un avans cu o cotă de piață de 33,9% pentru televizoarele cu dimensiuni de peste 75 inci. În plus, datorită vânzărilor semnificative ale modelelor de 98 inch, televizoarele cu dimensiuni de peste 90 inci au menținut conducerea, înregistrând o cotă de piață de 30,4%.

Continuând succesul pe piața televizoarelor ultra-mari și de înaltă calitate, Samsung a făcut, de asemenea, progrese semnificative în sectorul OLED. Seria sa de televizoare OLED a înregistrat vânzări de 1,01 milioane de unități în 2023, înregistrând o cotă de piață de 22,7%. De asemenea, odată cu gama OLED extinsă în 2024, cota de piață a Samsung în sectorul OLED se estimează că va crește semnificativ anul acesta.

„Suntem mândri să fim recunoscuți ca lideri pe piața globală a televizoarelor timp de 18 ani consecutivi, o dovadă a încrederii și a fidelității de lungă durată pe care utilizatorii noștri o acordă produselor companiei noastre. Suntem profund angajați să continuăm avansul în industrie, să depășim calitatea excepțională a imaginii și să oferim experiențe din ce în ce mai semnificative și valoroase”, a declarat SW Yong, President and Head of Visual Display Business, Samsung Electronics.

La CES 2024, Samsung Electronics a dezvăluit revoluționarul procesor NQ8 AI Gen3, anunțând începutul Ereii Ecranelor AI. Avansul în chipseturi de ultimă generație și capacitățile acestora sunt menite să redefinească domeniul televizoarelor inteligente, integrând o inteligență artificială sofisticată, alimentată de sistemul de operare Tizen OS, pentru a poziționa ecranele AI în centrul inovației caselor inteligente.

Anul 2024 se preconizează a fi încă un an plin de inovații semnificative pentru Samsung, începând chiar cu noua generație de procesoare și caracteristici AI de ultimă generație. Compania se află în procesul de a transforma și mai mult divertismentul la domiciliu și a stabili noi standarde în industria televizoarelor.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile, tabletelor, electrocasnicelor, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, Sistem LSI, producției de semiconductori și soluțiilor LED, oferind o experiență conectată fluentă prin ecosistemul său SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru ultimele știri, vizitați Samsung Newsroom la adresa news.samsung.com/ro.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Eveniment20 de ore inainte

Incursiune în training-ul medicilor, într-o tehnologie a viitorului. Interviu cu Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

«Ceea ce poți demonstra tu însuți este mai de încredere decât ți-ar prezenta oricine altcineva » ne spune Eliza Gârbea, coordonator...

Exclusiv2 zile inainte

De ce să investești în sisteme de interfonie și ce avantaje îți oferă?

Locuiești la casă și îți dorești să te bucuri de un nivel înalt de siguranță, indiferent dacă te afli în...

Exclusiv2 zile inainte

„Poate brieful tău să dea volumul mai tare binelui”?, competiția de briefuri creative dedicată companiilor și ONG-urilor

La 18 ani de activitate, pastel dă volumul mai tare proiectelor creative care aduc schimbări pozitive în societate și trimite...

Social2 zile inainte

Puma Lansează Campania De Brand „see The Game Like We Do: Forever. Faster.” Pentru A-și Consolida Poziționarea În Performanța Sportivă

Compania globală de sport PUMA a lansat prima sa campanie de brand la nivel mondial din ultimii 10 ani „FOREVER....

Uncategorized3 zile inainte

Nunta în momente magice

FOTOGRAF NUNTA BUCURESTI: Momente magice cu Lights and Tales Blogul Nuntilor va recomanda cu drag echipa Lights and Tales, o echipă de...

cursuri engleza cambridge cursuri engleza cambridge
Cultură5 zile inainte

Cursuri de engleza Cambridge – modul facil de a depasi cu brio toate examenele vietii

Intr-o lume in care fiecare examen este o etapa esentiala in evolutia personala si profesionala a copilului tau, calatoria catre...

Uncategorized6 zile inainte

TikTok anunță actualizări și parteneriate noi pentru o mai bună transparență în domeniul AI

București, 9 mai 2024 – TikTok anunță astăzi noutăți legate de legate de eforturile prin care îi ajută pe creatori...

Exclusiv6 zile inainte

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale – Ziarul Incisiv de Prahova

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Administrație locală6 zile inainte

Studiu Aqurate: Românii și-au pregătit casa, au investit în echipamente, aer condiționat și hrană pentru animale, înainte de Sărbătorile Pascale

Curățenia de primăvară și pregătirea casei pentru sezonul cald au produs cea mai mare creștere în categoria Hardware, ce include...

Eveniment6 zile inainte

Samsung sărbătorește un deceniu de leadership pe piața globală a soundbar-urilor

București, România – 8 mai 2024 – Samsung Electronics și-a menținut poziția de lider în piața globală a soundbar-urilor timp de...

Administrație locală7 zile inainte

Samsung Electronics menține poziția de lider pe piața globală a televizoarelor pentru al 18-lea an consecutiv

București, România – 8 mai 2024 – Samsung Electronics și-a menținut supremația pe piața globală de televizoare pentru al 18-lea an...

Uncategorized7 zile inainte

Criterii în alegerea manualelor școlare: Ce cred profesorii români că este important pentru elevii lor?

București, 8 mai 2024 – Corectitudinea științifică și actualitatea informațiilor sunt cele mai importante criterii din punctul de vedere al...

Top Știri