Connect with us

Exclusiv

Amneziile lui Ciolacu: Confuzie și intrebări în privința Securității Naționale

Brașovul MEU

Publicat

pe

Confuziile Premierului Ciolacu

Auzind recentele declaratii publice ale actualului premier Marcel Ciolacu facute in calitate oficiala de demnitar al statului roman, ramanem uimiti de cat de uituc poate fi acesta cu atat mai mult cu cat si, in trecut comunicarile acestuia erau perturbate de unele incapacitati de a-si aminti o serie de informatii ce l-ar putea pune pe candidatului la campania prezidentiala in situatii dificile.

Declarații controversate la Londra

Astfel, din declaratiile de presa sustinute recent de prim-ministrul Marcel Ciolacu[1], la Institutul Cultural Roman de la Londra, aflam cu stupoare cum intelege dansul sa clarifice o serie de aspecte legate de situatia neclara a domnului George Simion, aspecte ce au inflamat spatiul public din tara noastra in aceasta campanie electorala multipla (alegeri prezidentiale si parlamentare), cum ar fi:

  • “(…) În ceea ce privește desecretizarea. Eu am făcut o adresă oficială atât primului ministru din Republica Moldova, cât și primului ministru Denîs Șmîhal. Dânșii nu mi-au răspuns mie direct. Dânșii mi-au răspuns prin serviciile de intelligence din cele trei state, eu am primit aceste informații, nu mă pot referi textual sau direct ce este în acele informații, nici nu mai țin minte foarte bine, dar ce vă spun cu certitudine este că niciuna dintre cele două informări, nici cea din Republica Moldova, nici cea din Ucraina n-au făcut referire la faptul că domnul Simion este spion rus sau la faptul că domnul Simion a avut întâlniri. N-am primit detaliat că a avut întâlniri cu vreun spion rus. Acesta este adevărul.”
  • “ (…) Din informațiile pe care le am eu ca prim-ministru și din informațiile pe care le are Guvernul României, această acuză nu se confirmă și va aduce un avantaj domnului Simion în acest moment, prin această escaladare și prin această acuză dusă de o echipă de campanie a Partidului Național Liberal.”
  • “(…) Pentru că nu m-aţi întrebat în mod explicit și eu nu v-am dat niciun detaliu, văzând unde s-a ajuns în discuția din spațiul public. Presupun că în acest moment o să cerem Serviciului Român de Informații și o să dea detaliile, pentru că s-a mai întâmplat un lucru foarte grav din punctul meu de vedere, care îmi doresc o Românie normală.”
  • “ (…) Așa le-am primit – informațiile. Eu nu le-am primit de la domnul /…/ direct, mi le-a dat prin sms, am primit prin Serviciul Român de Informații.”
  • “(…)Este un document secret.”
  • Informații conflictuale cu cele anterioare

Dar sa analizam totate aceste afirmatii ale lui Marcel Ciolacu in corelatie cu alte declaratii trecute ale acestuia si informatii cu acces public existente in spatiul public astfel:

In data de 20.02.2024 in presa online aparea stirea in care se precizeaza ca premierul Dorin Recean al Republicii Moldova a afimat la Pro TV Chișinău[2] ca „Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”.

Deci premierul nostru a fost informat institutional (oare de ce? Si presupunem ca in luna ianuarie 2024 sau chiar mai devreme)[3] de omologul lui din Republica Moldova despre o situatie grava cu incidenta in securitatea nationala a unui stat vecin, in care este implicat un cetatean roman, lider al unui partid politic din Romania.

Pe acest fond ne intrebam conform carei prevederi legale premierul Ciolacu are vreo competenta in a solicita, respectiv a primi date sau informatii cu caracter personal despre situatia externa a unui cetatean roman de la omologii sai din Republica Moldova si Ucraina, iar in cazul in care a primit astfel de date ce a facut cu acestea din punct de vedere institutional si legal, aspecte ce nu au fost evidentiate in declaratiile ulteriore ale acestuia.

In realitatea Marcel Ciolacu, prin abuz de drept a intervenit in atributiile altor institutii ale statului cu rol in posibila verificare, clarificare, cunoastere, cercetare, contracareare si stabilire de masuri legale in consecinta in raport cu o anume stare de fapt dupa cum a fost anterior descrisa de oficialul moldovean.

In data de 02.02.2024 publicatia newsmaker.md[4] scria cu majuscule ca “Preşedintele AUR din România George Simion a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

Mai mult, publicatia respectiva prezenta un raspuns oficial al autoritatii competente moldovenesti sus mentionata catre redactorul sef adjunct al publicatiei in cauza prin care se mentioneaza printre alte faptul ca potrivit legislatiei lor nationale lui George Simion i s-a emis o decizie de prelungire a termenului declararii acestuia ca persoana indezirabila pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de inca 5 ani, aspect confirmat chiar de catre persoana vizata.

Dar ce este mai interesant este faptul ca in acelasi raspuns oficial se spune in mod clar si fara echivoc faptul ca “Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată cu privire la interzicerea intrarii pe teritoriul R.Moldoveia persoanei in cuaza. Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.”

Întrebări legale și instituționale

Astfel, aflam ca autoritatile in drept din Romania au fost informate cu situatia creata pe un spatiu extern asupra cetateanului roman George Simion, sens in care suntem interesati ce masuri legale au stabilit in consecinta si de ce nu s-a facut public pana acum rezultatul acestora, pentru a nu se ajunge astazi al un astfel de scandal public cu posibile consecinte negative in plan intern dar si international.

In consecinta nu intelegem ce rol, in sensul legii, are premierul Marcel Ciolacu in situatia descrisa anterior,  stare de fapt pe care in mod normal ar fi trebui sa o rezolve cel lezat, adica George Simion, prin demersuri institutionale pe care le are la indemana oricare cetatean roman.

Mai mult aflam cu stupoare ca sunt implicate chiar serviciile de informatii ale celor doua state vecine cu noi, ar si SRI institutie care ar fi transmis o informare secreta, evident, catre premierul Marcel Ciolacu dupa cum acesta afirma in declaratia de presa data si nu numai.

Dar ne intrebam conform care prevederi legale SRI a informat direct pe seful Executivului despre situatia unui cetatean roman, lider politic, ce reprezinta un pericol la securitatea nationala a unui alt stat, fara sa intreprinda demersurile informativ- operative in consecinta fata de acesta, respecti activitati de verificare, cunoastere si contracarare a existentei vreunei amenintari la adresa securitatii nationale in raport de cele relevate de autoritatile competente moldovenesti si ucrainene.

Ca atare fiind o situatie operativa in lucru acesta aspect nu ar fi putut face obiectul informarii premierului intrucat nu are competente in a stabili masuri in consecinta ci, cel mult dupa finalizarea activitatii de intelligence specifica SRI ar fi trebuit in functie d erezultat sa informeze/sesizeze organele judiciare in drept sau sa claseze “dosarul” in cazul neconfirmarii vreunei amenintari la dresa securitatii nationale a Romaniei.

In orice caz SRI nu are atribut de a informa primul ministru despre situatia externa a vreunui cetatean roman, intrucat reprezinta o ingerinta grava in drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei protejate constitutional, cu atat mai mult cu cat informarile cu aspecte din starea sociala si nu numai ale unui demnitar si lider politic cum este George Simion sunt interzise prin lege si poate reprezenta o ingerinta grava a SRI in jocuri de putere si dezbateri politice.

In concluzie solicitam institutiilor in drept sa clarifice situatia izvorata in spatiul public de foarte mult timp, respectiv sa verifice daca afirmatiile oficiale aruncate in spatiul public pot intra sub incidenta legii penale, in special ale art 404 CP “Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”. (Cristina T.).

[1] https://gov.ro/ro/stiri/declaratii-de-presa-sustinute-de-prim-ministrul-marcel-ciolacu-la-institutul-cultural-roman&page=1

[2] https://financialintelligence.ro/premierul-republicii-moldova-institutiile-statului-au-determinat-ca-george-simion-face-parte-din-efortul-de-destabilizare-in-tara-si-i-am-comunicat-si-premierului-ciolacu/

https://protv.md/politic/premierul-dorin-recean-institutiile-statului-au-determinat-ca-george-simion-face-parte-din-efortul-de-destabilizare-in-tara–2681780.html

[3] https://www.stiripesurse.ro/ciolacu-face-ancheta-in-privinta-lui-simion-premierul-trimite-solicitari-la-kiev-si-chisinau-surse_3216611.html

[4] https://newsmaker.md/ro/liderul-aur-george-simion-interzis-in-republica-moldova-pentru-inca-5-ani/

 

Exclusiv

Corupție și ilegalități în gestionarea deșeurilor în Prahova. Studiu de caz – ECOPARK ENERGY din Valea Calugareasca

Brașovul MEU

Publicat

pe

Recent a fost confirmat faptul că autoritățile locale din Valea Călugărească au avut dreptate, iar dezvăluirile ziarului nostru, Incisiv de Prahova, s-au dovedit exacte (aici).

O altă instituție a statului român, fără legături cu cei care protejează mafia deșeurilor, a intervenit. Administrația Bazinală de Apă Buzău – Lalomita a descoperit ilegalități grave și a suspendat activitatea S.C. ECOPARK ENERGY S.R.L.

În urma unei petiții trimise către Administrația Bazinală de Apă Buzău – Lalomita, aceasta a confirmat activitățile desfășurate de S.C. ECOPARK ENERGY S.R.L. în satul Arva, comuna Valea Călugărească, care include tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase de clasa B. Deși societatea deținea anumite acte de reglementare, s-au constatat lucrări neautorizate care nu făceau obiectul reglementărilor emise.

Pe 27 noiembrie 2024, reprezentanți ai Administrației Bazinale au efectuat o verificare pe amplasamentul depozitului, constatând că societatea a depus o cantitate totală de 17.345,52 tone de deșeuri fără respectarea completă a actelor de reglementare. În urma acestor constatări, au fost impuse mai multe măsuri, printre care:

  1. Suspendarea lucrărilor neautorizate și obținerea unui aviz modificator.
  2. Interzicerea oricăror lucrări legate de apă fără obținerea prealabilă a reglementărilor necesare.
  3. Aplicarea de sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare.
  4. Verificarea ulterioară a respectării măsurilor impuse.

Aceste descoperiri aduc noi dovezi în sprijinul acuzațiilor de corupție și neglijență în gestionarea mediului.

Reamintim ca, in Valea Călugărească, comunitatea se confruntă cu o criză ecologică agravată de corupția instituțiilor responsabile de protecția mediului. Oficialii din cadrul SRI și agenți ai mediului, precum trioul format din Ginel Preda, Chestorul Eduard Mirițescu și Marcel Bălan, sunt acuzați că protejează poluatorii, ducând la anularea hotărârilor locale esențiale pentru mediu. Aceste acțiuni subminează încrederea comunității și evidențiază necesitatea mobilizării cetățenilor pentru un mediu mai curat. Vom reveni. (Cristina T.).,

Citeste in continuare

Exclusiv

Wi-Fi-ul poate aștepta, 5G-ul e aici să ne distrugă… viața digitală?

Brașovul MEU

Publicat

pe

Într-o lume în care tehnologia ne asediază pe toate fronturile, Călin Georgescu vine să ne salveze de pericolul invizibil al 5G-ului. Da, ați auzit bine. Într-un moment în care România își caută direcția între modernizare și suveranismul zgomotos, domnul Georgescu, cu telefonul său dotat cu 5G – pe care, desigur, „nu-l folosește așa mult” – ne învață cum să ne ferim de rețelele care, aparent, au o singură misiune: să ne ruineze viața digitală.

Cine e salvatorul și cum ne va lumina?

Călin Georgescu, personaj colorat al peisajului politic, reușește să combine într-un mod spectaculos retorica anti-tehnologie cu o viziune utopică pentru viitorul țării. În discursurile sale, tehnologia 5G este mai mult decât un progres – este un complot globalist menit să îngenuncheze România. Deși ar putea părea greu de crezut, aceleași buze care condamnă „vibrațiile malefice ale 5G-ului” au rostogolit fraze precum „România are nevoie de o viziune spirituală, nu de o economie toxică.”

Ei bine, dacă prin „economie toxică” se înțelege digitalizarea, poate că ar trebui să ne pregătim să ne scriem din nou scrisorile de mână. Ce-i drept, în viziunea lui Georgescu, reîntoarcerea la tradiții este singura cale de a „însănătoși” țara, iar „colonizarea digitală” trebuie combătută.

Planuri mari, dar pentru cine?

Într-un viitor în care Călin Georgescu ar ajunge președinte, ne-am putea aștepta la o Românie în care curentul extremă dreapta îmbracă haine suveraniste. Economia? Un model autarhic bazat pe ideea că ne putem cultiva tot ce ne trebuie pe cele „32 de milioane de hectare fertile” – un alt citat demn de manualele de economie alternativă. Într-o epocă a incertitudinilor globale, România ar putea deveni un experiment în izolare politică și economică.

Dar cum rămâne cu tehnologia? În timp ce restul lumii se conectează la viteze uluitoare și explorează potențialul AI, românii ar putea învăța să „resimtă energia pământului”, așa cum Georgescu însuși sugerează. Asta dacă nu cumva se lovește de o problemă mai pragmatică: cum să explici unui tânăr care își construiește cariera în IT că „digitalizarea e o armă globalistă împotriva suveranității noastre.”

Ironia lui „dar nu-l folosesc așa mult”

Poate cel mai fascinant aspect al discursului său este contradicția între retorica sa anti-5G și utilizarea personală a tehnologiei. Georgescu însuși recunoaște că are un telefon cu 5G, dar „nu-l folosește așa mult”. Este ca și cum un vegan militant ar mânca ocazional bacon, doar pentru că „nu se poate abține.” În acest context, ironia devine mai dulce decât Wi-Fi-ul dintr-un local hipster de pe Dorobanți.

O țară în ritmul dial-up

Dacă România ar urma planurile lui Georgescu, viitorul ar putea arăta astfel: izolare, dezinformare, un internet lent (dar spiritual sănătos) și o economie în ritmul unui modem dial-up. În timp ce restul lumii zboară pe aripile digitalizării, România lui Georgescu ar încerca să readucă daciadele. Poate că Wi-Fi-ul ar trebui să mai aștepte, dar la cum stau lucrurile, ar fi bine să ne pregătim și pentru faxuri.

Citeste in continuare

Exclusiv

Călin Georgescu: România, Orientul și Rusia, Axele Petrolului Pierdut

Brașovul MEU

Publicat

pe

Cine este Călin Georgescu și ce legătură are petrolul românesc cu o benzinărie din Ploiești? Aparent, destul de multe, dacă ne luăm după propriile sale declarații. În discursuri pline de elocvență pseudo-naționalistă, candidatul Călin Georgescu dezvăluie o viziune grandioasă pentru România: o țară care își revendică petrolul din Rusia și Orient, dar care, culmea ironiei, îl lasă să curgă printre degete pe scena geopolitică. Într-un univers alternativ, OMV-ul „cât o benzinărie Petrom” s-a transformat, în viziunea sa, în simbolul trădării naționale.

Dar să ne oprim o clipă și să privim mai atent axele acestui discurs—care, deși pare solid la suprafață, începe să crape la prima analiză.

Petrolul Pierdut și Visele Orientale

Conform lui Călin Georgescu, petrolul românesc, alături de cel rusesc și oriental, formează o triadă energetică vitală pentru viitor. În realitate, cifrele arată altceva. Petrom, vândut către OMV în 2004, nu a fost o conspirație geopolitică, ci o tranzacție economică ce a permis modernizarea unui sector aproape falimentar. OMV a investit masiv în infrastructura Petrom, iar România beneficiază astăzi de un sistem energetic mai eficient și mai puțin vulnerabil.

Ironic, Georgescu blamează o privatizare ce a salvat industria petrolieră locală, dar nu oferă alternative realiste. În schimb, sugerează că Rusia ar putea fi un partener strategic pentru România, ignorând contextul sancțiunilor internaționale și agresiunii din Ucraina.

Candidat Călin și Fascinația pentru Rusia

Călin Georgescu nu ascunde simpatia sa pentru Rusia, punând pe tapet idei ce includ o eventuală reorientare a României spre Est. Problema? Această abordare nu doar că ignoră realitățile economice, dar subminează și interesele strategice ale țării. Într-o Europă unită, dependentă de cooperare și securitate colectivă, ideile lui Georgescu sună mai degrabă a izolaționism periculos.

Cu o retorică anti-NATO și anti-UE, candidatul sugerează ruperea de partenerii tradiționali ai României. Rezultatul? O economie fragilizată, vulnerabilă la influențe externe, și un popor care ar plăti scump pentru ambițiile unui lider cu viziuni demodate.

Planuri de Guvernare: Utopii Naționaliste sau Realități Periculoase?

Georgescu promite „renașterea națională”, dar rămâne evaziv în detalii. Mesajele sale amintesc de retorica legionară din anii ’30, cu accente autoritare și pro-rusești. Ce ar însemna asta pentru români? O țară izolată pe scena internațională, un sistem economic de tip autocrație, și o degradare a drepturilor democratice.

Concluzie: Petrolul Pierdut, România Rătăcită

Călin Georgescu promite o schimbare, dar direcția sa este periculoasă. În loc să aducă prosperitate, discursul său sugerează o Românie decuplată de la valorile occidentale și prinsă în menghina influenței rusești. Dacă ar ajunge președinte, România ar risca să devină o axă a petrolului pierdut și o piesă marginală într-un joc geopolitic pe care nu-l poate câștiga.

În final, ironia amară rămâne aceasta: un candidat care vrea să „redea petrolul românilor” ar putea să-l vândă iluziei unui trecut glorios, fără niciun viitor concret.

Citeste in continuare
Advertisement

Parteneri

Ultimile Noutăți din Brașov

Uncategorized2 zile inainte

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

România, partea fără sens. Simple posibilități: Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai...

Sport5 zile inainte

Cum poți alege cele mai bune stickere pentru mașini?

Mașina ta spune o poveste. Fiecare drum, fiecare oprire la semafor, fiecare privire atrasă de pe marginea drumului este o...

ExclusivO săptămână inainte

Corupție și ilegalități în gestionarea deșeurilor în Prahova. Studiu de caz – ECOPARK ENERGY din Valea Calugareasca

Recent a fost confirmat faptul că autoritățile locale din Valea Călugărească au avut dreptate, iar dezvăluirile ziarului nostru, Incisiv de...

ExclusivO săptămână inainte

Wi-Fi-ul poate aștepta, 5G-ul e aici să ne distrugă… viața digitală?

Într-o lume în care tehnologia ne asediază pe toate fronturile, Călin Georgescu vine să ne salveze de pericolul invizibil al...

Politică localăO săptămână inainte

NATO și România: Călin Georgescu contra realității geopolitice

Într-o lume în care geopolitica devine din ce în ce mai complicată, iar România se află la granița unui război...

ExclusivO săptămână inainte

Călin Georgescu: România, Orientul și Rusia, Axele Petrolului Pierdut

Cine este Călin Georgescu și ce legătură are petrolul românesc cu o benzinărie din Ploiești? Aparent, destul de multe, dacă...

SocialO săptămână inainte

Ilieș Dental Clinic – Locul unde expertiza și grija individuală oferă zâmbete de neuitat

Dacă ai ajuns să cauți o soluție pentru problemele tale dentare, probabil te-ai săturat de compromisuri și ai nevoie de...

Politică localăO săptămână inainte

Putin, oglinda politică a lui Georgescu: Cum să fii român și totuși rusofil!

Putin, oglinda politică a lui Georgescu: Cum să fii român și totuși rusofil! România, un „miracol” geopolitic? Azi, în lumea...

Viața în Brașov2 săptămâni inainte

Brașov: Inovație în dezvoltarea urbană și locuințe moderne

Brașovul, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, combină farmecul istoric cu dezvoltarea urbană modernă, devenind un model pentru...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Botoșani va găzdui cea de-a patra etapă eSuperliga pe 30 noiembrie

Meciurile de EA SPORTS FC™ 25 au loc cu o zi înaintea derby-ului din Superliga, Universitatea Craiova – CFR 1907...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Un acoperiș bine realizat face diferența între confort și disconfort.

La Top Acoperiș Construct, suntem experți în construcția și repararea acoperișurilor, izolarea eficientă împotriva frigului și apei, dar și în...

Uncategorized2 săptămâni inainte

realme GT 7 Pro este lansat oficial în România

București, România – 26 noiembrie 2024 – realme, brandul de tehnologie cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță lansarea...

Top Știri